23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLEMIKA: Na tohle nemohu mlčet

Včerejší článek pana Bohumila Doležala Máme půjčit MMF? publikovaný i na stránkách NP, mne zvedl ze židle. Pana Doležala čtu a často s ním i hluboce nesouhlasím, zejména ve věcech česko-německých vztahů, či pro jeho "klausofobii".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ž. Halabudová 15.12.2011 8:09

Re: nemohu mlčet na nemlčení

Je vidět, že opileckou anabázi,zvládáš perfektně. Určitě jsi znalec zvratků.

P. Sulc 15.12.2011 1:27

Prevelice dobry a povzbuzujici clanek

Ale ne tak povzbuzujici, aby Cechacky donutil k protestum. A to ne, narod protestovat nebude, neb je jiste neco zajimaveho v TV. Az cesti politici vysoli pozadovane miliardy, neb jsou tradicne ritolezni, narodni to vlastnost, a az narodu zvednou zlaby, uz tak dost vysoke, jedina reakce bude brblani u piva a bouchani do stolu, jak to "oni, oni" zaridili, nicmene ani slovoo tom, co"my,my" jsme si nechali libit a nic nedelali.

P. Pavlovský 15.12.2011 1:20

Sebevražedná a demoralizující solidarita?

Pan hrabě, kterému jinak jakožto volič TOPky fandím, přispěl do debaty příměrem: "Když sousedovi hoří chalupa, je třeba mu jít pomoci hasit." Přiléhavější podobenství: Když sousedovi hoří chalupa a zároveň mně vejmněnek  se starými rodičiv přístavku, půjdu pomoci hasit k susedovi?

P. Sulc 15.12.2011 1:34

Re: Sebevražedná a demoralizující solidarita?

A kdyz sousedovy hori chalupa, protoze leta zanedbaval udrzbu, nemel pojistku, zato hole elektricke draty, slamu kde byt nemela, petrolej v mizernych nadobach atd, vecery travil v hospode misto starani se o chalupu, karty byly dulezitejsi nez opraveny komin, tak s nim sice muzu mit soucit, ale rozhodne si nepoletim do banky vybirat z konta a davat to sousedovy. Jen pro zajimavost: pracoviti Japonci odmitli cizi pomoc. Blbi Evropane jen zebraji a ucpavaji diry sitkou na motyle..At jde to Euro konecne do hajzlu, at uz je pokoj.

V. Kraus 15.12.2011 8:07

Re: Sebevražedná a demoralizující solidarita?

Ten příměr s hořící chalupou je případný. My v podstatě žijeme ve vesnici z dřevěných chalup pokrytých došky a naše chalupa je uprostřed a ne někde daleko za vsí pod lesem. A jestliže některé chalupy začínají doutnat, nemůžeme se tvářit, že se nás to netýká a škodolibě se posmívat postiženým, že je to trest za jejich nepořádek. Případný požár by pak vzal i tu naši "vzornou" chaloupku.

Jinými slovy: Pokud padne euro a eurozóna, tak půjdeme do p..dele i my s naší skvělou českou korunou a skvělým ekonomem Klausem.

A ještě k tomu šlechtickému titulu Karla Schwarzenberga. Bývalý ministr kultury Pavel Dostál uváděl kdysi k lepšímu následující historku. Na Hradě se slavily narozeniny prezidenta Václava Havla. Oslava už pomalu končila, hosté se rozcházeli a kancléř Schwarzenberg spal s hlavou na stole. Jakýsi vlezprdelka k němu přišel, zatřásl mu ramenem a říká: "Pane hrabě, pane hrabě, přišel jem se s vámi rozloučit." Karel Schwarzeberg zdvihl hlavu se stolu, podíval se na něho kalným pohledem a odpověděl: "Ty vole, když už, tak kníže ...".

  

T. Kočí 15.12.2011 9:40

Re: Sebevražedná a demoralizující solidarita?

To není až tak originální.Autorem příměru o hadici je F.D.Roosevelt při prosazování zákona lend and lease..Použití příměru je ovšem diskutabilní.Už jsem jich četl několik a výstižnějších.

J. Vacek 15.12.2011 10:15

Re: Sebevražedná a demoralizující solidarita?

Příměr stejně ubohý, jako jste vy a hlavně zdegenerované kníže Schwarzenberg, které by ČR prodalo za pár hezkých úsměvů  a nicnestojících slibů od Merkozyho....

František Bouc lidovky:

O nás bez nás je rozhodováno již nyní. "Dohoda" eurolídrů je v podstatě bílým papírem (jehož obsah doplní duo Merkelová - Sarkozy). Můžeme si ale za 90 miliard koupit místo u stolu, kde bude "dohoda" oznámena.