3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
EM 28.11.2007 9:15

Je otřepaným klišé, že politika je uměním možného...

...a uměním kompromisu. Pokud se ovšem za přítomnost ve vládě platí totální programovou kapitulací, pak je na místě otázka, čím vlastně je politik při svých krocích vázán. Volebním programem tedy určitě ne. Aspoň podle p. Bartoně a dalších obhájců kapitulantského Topolánkova postoje vůči "neoeuroústavě". Není pak jistě ani náhodou, že tyto "lisabonské protokoly" se pro jistotu ke schválení neplánují předložit občanům v referendu, ovšemže s poukazem na nedozírné následky případného odmítnutí. Stojí pak jistě za připomenutí, že s naší suverenitou se ve 20. století nakládalo stejně pokoutným způsobem a se stejnými argumenty (Beneš v září 1938, Hácha v březnu 1939, Dubček v srpnu 1968)...

Na závěr si, ve vztahu k citovanému "umění možného", dovolím připomenout osud Unie svobody neblahé paměti. Poté, co se vyprofilovala na kritice "opoziční smlouvy" - ovšemže zprava, neváhala po parlamentních volbách v roce 2002 ani okamžik se vstupem do socialistické vlády za cenu totální programové kapitulace - a setrvala v ní až do smutného konce. Stálo ji to existenci. Pokud ODS příští volby prohraje, bude jí to jenom patřit...

Xury 28.11.2007 9:14

Re: kritika

Tak proč nejásáte a neutíkáte založit novou stranu, tu správně pravicovou s těmi správnými jednotnými a nosnými idejemi. Na to abyste takovou stranu dostatečně etabloval potřebujete tak zhruba dva roky, čili před příštími parlamentními volbami ji můžete mít ready a ODS a samozřejmě i všechny ostatní strany drtivě porazit.

zdeněk 28.11.2007 8:54

Re: Re: proč ODS odmítla referendum o nástupci Evropské ústavy?

Po tom co se ukázalo že by referendum o evropské ústavě nikde v evropě neprošlo, politici se dohodli že se lidí ptát nebudou.

Ovšem lookas tleská, on totiž věří je že blbec a moudří politici za něj lépe rozhodnou. Ostatní lidé ovšem takového ražení nejsou.

Nehledě na to že ODS otočila o 180 stupňů. :-(

Kylchap 28.11.2007 8:51

Bravo autore!

Dr. Joseph Goebbels by měl radost  ze svého nástupce.

Kylchap 28.11.2007 8:49

Re: Re: proč ODS odmítla referendum o nástupci Evropské ústavy?

Filosofií KSČ bylo nemít referendům vůbec. Dále chtěli aby lidé je ve volbách zvolili a pak už drželi hubu. Podobnost  ODS a KSČ čistě náhodná?

A je to 28.11.2007 8:44

K článku

ODS vládne díky zkorumpování Melčáka a Pohanky Dalíkem.Ne díky hlasům voličů.Díky bohu ,že ODS je totálně neschopná a nerealizuje téměř nic ze svého programu.ODS je schopná akorát rozvrátit funkční a vysoce profesionalizované instituce.Bohužel nenávratně.Pokud ODS zde bude vládnout 4 roky po 4 létech bude celý stát a jehho funkční instituce rozvráceny.ČR se dostane na periférii Evropy

Frank 28.11.2007 8:40

Takže pane Bartoni, už jste se vykecal

a teď se rychle namazat mazlavým mýdlem a šum do Mirkovy prdýlky.

Petr 28.11.2007 8:39

Pan Bartoň je snad placený propagandista ODS,

tak stupidní a servilní texty nepíše ani Jelínek pod praporem ČSSD.

derik 28.11.2007 8:34

Minimalne se podpis mel vazat na zrovnopravneni

Pokud se otevre pracovni trh, pokud budou platit certifikaty, pokud stejna cinnost v zemedelstvi bude dostavat stejnou dotaci, atd.

Ježek 1 28.11.2007 7:42

Re: To, ze bolsevicka ODS nema rozhodujici vliv

Pouze z pohledu pravdoláskovníka či socana Jana

abc 28.11.2007 7:33

Pokud je snaha dodržovat sliby znakem pravice, jsem pravičák

Zřejmě autor považuje za správné udělat vše, aby se Topolánek udržel u moci. I s Bursíkem a Kalouskem, kteří Topolánka zakousnou při první vhodné příležitosti.

taky Honza 28.11.2007 7:26

Re: na rozdíl od Klause

Autora bych nepodceňoval.;-) Možná čeká až úspěšně vojede jeho.8-o

E.Kocourek 28.11.2007 7:10

na rozdíl od Klause

"Topolánek na rozdíl od Klause dokázal v parlamentních volbách ČSSD porazit." -- A tak ziskal pro ODS nova koryta. Coz bylo jedine, oc patolizalum jako je autor slo. Takze ted slavi. Schvalne, jak dlouho jim to vydrzi. Jenze tihle politici ziji jenom pro dnesek, ze? Po nich potopa. ////

"Politická praxe Topolánka se ukázala jako úspěšná." -- Ano, uspesne splaci hypoteku a uspesne vojel kolegyni. Nic vic. Autorovi to evidentne staci. ////

loula 28.11.2007 5:59

rád bych připomněl chronologii

těch odpadlíků. Píšete "Další vývoj vedl ke vzniku trojkoaliční vlády s tím, že se Paroubkovi podařilo z poslaneckého klubu ČSSD vyštvat dva své členy". Chronologie byla taková, že Melčak a Pohanka vystoupili na společné tiskové konferenci spolu s Topolánkam s tím, že uzavřeli s trojkoalicí písemnou dohodu o podpoře vlády a o způsobu dalšího hlasování o vládních návrzích. Teprve poté byli Paroubkem vyštváni z poslaneckého klubu a ještě o něco později Topolánek prohlásil, že Melčák s Pohankou jsou čtvrtý subjekt  koalice.

Jan 28.11.2007 5:41

To, ze bolsevicka ODS nema rozhodujici vliv

na ceskou zahranicni politiku, je jedine stesti one Ceske republiky.

Láďa 28.11.2007 3:30

Re: kritika

I vyčerpaná strana bez jednotných a nosných ideí muze uspesne zablokovat vstupu dalsich stran do celostatni politiky a tak nadlouho zabetonovat soucastnou situaci. Neni treba byt uspesny, staci zbavit se potencialnich protivniku.

lookas 28.11.2007 3:25

Re: proč ODS odmítla referendum o nástupci Evropské ústavy?

Soudruhu, mozna proto, ze filozofii ODS je mit referendum co mozna nejridceji, pokud mozno vubec - a ani se nedivim, kdyz sleduju v diskuzi primitivy jako jsi napr. ty ...

strejda 28.11.2007 1:08

kritika

Kritika ODS zprava ukazuje bídu české politické tak zvané pravice. ODS žádná skutečná pravice není. Je to středová strana s poněkud chaotickou rétorikou. Svou silnou středovou pozicí brání utvoření skutečně pravicové strany. Na druhou stranu tlačí ČSSD do leva a ta zase KSČM ještě více doleva. Zelení a KDU-ČSL jsou marginální. ODS čeká zoufalý rok. Po sebrání všech sil zvládne zvolit Klause za presidenta a pak půjde jen od neúspěchu k neúspěchu. Uvolní tak středový a prvacový prostor. Je to dnes vyčerpaná strana bez jednotných a nosných ideí a není schopná se vzpamatovat.

28.11.2007 0:23

Re: Nechápu, co by měl Ústavní soud posuzovat, věc je naprosto jasná:

oprava: "A smlouva podle čl. 10a vyžaduje k ratifikaci buď referendum, nebo souhlas Parlamentu ústavní většinou."

28.11.2007 0:22

Nechápu, co by měl Ústavní soud posuzovat, věc je naprosto jasná:

Lisabonská smlouva mění Přístupovou smlouvu, a ta byla schválena jako smlouva podle čl. 10a Ústavy - ten článek byl kvůli ní dokonce do Ústavy dodatečně vložen.

Takže i Lisabonská smlouva zákonitě je smlouvou podle čl. 10a.

A smlouva podle čl. 10a vyžaduje k ratifikaci buď referendum, nebo souhlas ústavní většinou.

Víc není co řešit, tohle je úloha pro studenta prvního semestru práv.

zdeněk 28.11.2007 0:12

proč ODS odmítla referendum o nástupci Evropské ústavy?

existuje snad významnější dokument? Nebo jste banda zrádců, zaprodanců a ztroskotanců? (Y)(Y)(Y)(Y)(Y) pochlebující tomu kdo vás podplatí?