6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
isi 8.6.2009 6:23

v zivote jsem nevidel komunistu

Proc , protoze  pouzivam Masarykovi  definice "  k tomu aby clovek byl komunista musi moralne prekonat  filosofa Hegela" . Ja jsem nevidel moc lidi , kteri prekonali Hegela  a tak zahrnuji  "nase  komunisty " ne jako komunisty ale lidi ktery chteji zit v systemu s " statnim kapitalismem" , ktery jim vyhovuje  lepe , neb je jasne organisovany  system a  socialni sluzby funguji  mozna lepe  a kriminalita je mensi. 

S tim , ze Zapad navrhoval Stalinovi spolupraci  je velice NAIVNI NAZOR, neb se ho snazili zlikvidovat tvrdym zpusobem, neb po valce na to byla nejlepsi prilezitost.  Specialne  kdyz se podivate nezaujate  na poliku 20 teho stoleti!!! Cekal bych vice inteligence.

Novák S. 8.6.2009 19:52

Re: v zivote jsem nevidel komunistu

Koik je Ti let pitomče! Já jsem viděl komunistické vrahy při činu! Každý komunista je zločinec!

Tangua 9.6.2009 12:57

Re: v zivote jsem nevidel komunistu

Více inteligence, to ano, ale od vás.

M .Gebauer 8.6.2009 1:14

Divím se:

pravda opožděně, že "bolševický pohůnek" Filip Vám stojí za diskuzi!

Domnívám se, že čím více se jim budeme věnovat, tím více se budou domnívat, že mají jakous důležitost.

A přitom jasně vymírají!

Takové "inteligentky", jako je jejich soudružka Konečná jksou opravdu velikou vyjímkou. 

Monte Christo 7.6.2009 22:58

Komunisti a Komunisti...Kde je tedy pravda....

Kdyz jsem byl mlad zazil jsem revoluci tak ze jsem dostal obuskem na vaclavaku...Nu co mohl jsem byt i zatrelen a vubec mi to tenkrate nevadilo...Nicmene to jsem netusil v te dobe,ze z jedne Belgicke banky prijede az na vaclavske namesti 1000 000 000KCS v igelitovych taskach a prislusnik policije jeste v te dobe bude hlidat tyto prostredky pred ukradnutim...V te dobe ovsem Ti ,kteri byly temi tvrdymi komunisty co nejrychleji odhazovaly sve rude knizky ci je maji schovane jeste dnes..Nu co kdyby nahoda tomu chtela a ono se to obratilo ze...A houfne vztupovaly do noveho obcanskeho fora a pak do ODS...Staly se znich pak tvrdi demokrate a pravicaci...To je osobni skusenost kluka kteremu kdysi rekl reditel skoly na ktere vedl mlade na podporu revoluce toto:Jestly se to nevyjde,budes muset utect za hranice chlapce...Takze at si rika kdo chce co chce komunisti,kteri zustaly ve strane a lide je podporuji jsou podle meho nazoru dobri lide kteri se sve myslenky nevzdaji a veri ji...O tom je ta spravna DEMOKRACIE...Sam osobne jsem pak vztoupil do strany ale do CSSD uz jako protest proti lidem,kteri kam vitr tam plast...My ucitele Milos Zeman,Jana Volfova....Je treba pochopit demokracii tak jaka ma byt a vest dialog se vsemi zastupci vsech stran aby sama podstata demokracie byla zachovana...Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme Me srdce

kos 8.6.2009 0:12

Re: Komunisti a Komunisti...Kde je tedy pravda....

Hmm,tak to píšeš milý soudruhu z Washingtonu? Safraporte,ti komunisti jsou snad všude!;-O

Monte Christo 8.6.2009 12:44

Re: Komunisti a Komunisti...Kde je tedy pravda....

Nu to vis rudou knizku mam schovanou hned pod polstarem a kazdy den ji poctive zahrivam ...Nu co kdyby nahodou se zmenil rezim...Nicmene jednou jsem slysel jedno proroctvi...Ze az to prijde,zustane v Praze tolik lidi co se vejde pod vozovou plachtu....

Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme Me srdce

kos 7.6.2009 21:51

jen malý problém tu je

Komunisté,ať už ortodoxní nebo prospěchářští,se po r.89 rozptýlili do všech možných stran,zejména parlamentních.Těžko hodnotit,když dnes,např.bývalý svazák a komunista Pithart,hned po revoluci velký komunistobíjce,opatrně změnil rétoriku a komunisté mu najednou přestali vadit.Soudruh senátor Šetina,za bolševika psal oslavné články na zemi,kde dnes znamená již zítra.Dnes,disident,velký odpůrce bývalého režimu,málem pronásledovaný.A tak by se dalo pokračovat do nekonečna.Kdo je dnes pravý a kdo levý?Bývalí komunisté to s námi myslí dobře?Nebo ti opravdoví? Podle mne je to stejná sebranka,která se vždy otočí kam vítr vane.

Rudá?Eva 7.6.2009 10:53

Z Kremlu a z Bruselu

ODS jsou soc.dem., soc.dem. jsou komunisti a komunisti stalinisti? Trochu přitažené za vlasy, mám tomu rozumět tak, že u nás doprava není dost doprava? A doleva až moc doleva? A že Východ nebyl ohrožen Západem je stejný nesmysl jako že se Západ nebál Východu. Studená válka, závody ve zbrojení aby jedna velmoc neměla navrch. Procesy v padesátých letech jsou odsouzeníhodné, je mi nesmírně líto Milady Horákové, jako dítě jsem slzela nad Fučíkem a jeho reportáží, aby po revoluci bylo všechno  zpochybněno, a za těch dvacet let měl konečně člověk dost informací, aby si srovnal v hlavě, jak to celosvětově a u nás asi fungovalo. Dřív nás ovládali z Kremlu a teď jsme zase jedni z nejslabších v EU, ač jí předsedáme. Jak sepsal p. Železný s p.Tlustým, chudý ženich přiženěný do vily s promiskuitní manželkou, který seče zahradu a drží ústa.

kmotrdrobek 7.6.2009 0:43

Podstata problému je:

Podstata problému je, že KSČM vůbec existuje. Má-li o tom někdo pochyby, pak doporučuji Politikmann v tématu politické strany - zločiny komunismu. Tam najdete hodně i z ciziny a i obrázky a hlavně jistitu, že komunismus je, byl, a bude zvěrstvo.

Psychiatr 7.6.2009 8:56

Re: Podstata problému je:

v tom, že komunisty volí velká část občanů ČR a mají silnou pozici v Parlamentu - a to 20 let po roce 1989. Na názvu opravdu nezáleží. A kdo tvrdí, že tito voliči NEJSOU lidé relativně mladí a produktivní, ten LŽE! Takový chlívek obklopený horami v Evropě.

scientist 6.6.2009 22:57

Co s tím?

Drzost komunistů je opravdu obdivuhodná - viz podrážděnou reakci Filipa na seriál o soudu s M. Horákovou v ČT. Byl vůbec podán podnět ke zrušení KSČM? Jestli ano, co na zločiněcké činnosti KSČM soudy zkoumají tak dlouho?

ČSSD coby pátá kolona komunistů asi opravdu volby na podzim vyhraje. Škoda, že se ten náš zblblý národ bude muset spálit, aby příště volil jinak...

Anezka Sejbalova 6.6.2009 22:59

Re: Co s tím?

Nebude volit jinak. Podivejte se trochu zpatky !

Pierino 6.6.2009 2:13

Pane Neff ......

Napsal jste to za mne...ted jde o to jestli to pochopi "lid" a nebo skoci na spek stejne jako v Unoru 1948 ci ve volbach po valce.... prece jenom ma lid banany bez fronty a i vlozky jsou k mani.... preji hezky den....R^R^R^

Strejc Josef 5.6.2009 23:31

Poznámečka

Milej strejdo Neffe, na to, abych věřil jejich mravnímu imperativu, bych je nesměl vidět jak se tvářili v té televizní reportáži o privatizaci Mladé fronty - dnes, nesměj se na mně zlobit, ale když se někdo snaží "kádrovat" jiné, měl by mít čistý svědomí.... hned by to jinak vypadalo....

divitel 6.6.2009 14:26

Re: Poznámečka

Pane, podle Vaší teorie by nemohlo fungovat např. soudnictví. Může snad rozvedený/á soudce/yně spravedlivě soudit rozvod? A co když zloděj svědčí proti vrahovi? Znamená to, že jeho svědectví se nesmí a priori připustit, protoře není čistý jako anděl? Já nevím co pan Neff ukradl nebo neukradl a upřímě: vůbec mě to nezajímá. Ale po mé šedesátileté historii se děsím všech sociálních inženýrů. A tam musím u nás bohužel zařadit všechny od Klause (včetně) do leva. Howg.

Věra 6.6.2009 22:40

Re: Poznámečka

Ylá krev je mezi námi češiRvRv>-

Hanuman 5.6.2009 21:07

Politické spektrum

Divím se, jak může někdo napsat, že jsou zde chudí a bohatí. Bohatí ani, ale chudí, opravdu chudí, zde nejsou. Stačí se podívat do supermarketů, jak jsou plné zboží nakupujících.

V rodině jsme zvyklí šetřit, takže nás i krize nijak nezaskočila, ale na bídu si zde nemůžeme

stěžovat, ta vypadá opravdu jinak. Byl jsem v zemích kde bída je opravdová a třeba PET lahev vody představuje bohatství. Nehřešme stěžováním, že jsou zde chudí, kteří by neměli co jíst.

Fafa 5.6.2009 21:26

Re: Politické spektrum

Hanumane, to sice mate naprostou pravdu, ale zkuste s timhle programem vyhrat volby.

Vlado Z 5.6.2009 23:48

Re: Politické spektrum

Všechno je relativní. Kdo vydělává desettisíc měsíčně, ten se zde jistě cítí chudý. A tak bude volit politiky, kteří mu slíbí jistotu sociálních dávek, příspěvků na bydlení, regulovaného nájemného apod. V sdánu či Kambodži by to byl místní boháč. Ty termíny jsou adekvátní na území ČR a okolí, nelze je používat globálně a ani naopak. Zkuste chodit po Horní Bečvě a vysvětlovat lidem jak jsou bohatí a jak se mají dobře-oproti afričanům-i když jim krachly sklárny - pak snad pochopíte, co jsem chtěl říci.

Jo, a bohatí zde taky jsou - lidi s majetkem v hodnotě více milionů dolarů-bude jich několik tisíc. Jejich vlyv na různé dílčí procesy v naší společnosti je značný (ač tím samozřejmě nemyslím žádné konspirační teorie, jen prostý lobbing a úplatkářství).

Abych ještě rozvil svoji myšlenku - víte, když politici prohlásí, že zdaní boháče -široké vrstvy lidu zatleskají- ale ti skutečně bohatí se takové dani snadno vyhnou-posuny v účetnictví, účty v zahraničí, přesunem daňového domicilu. Nakonec tu "daň pro boháče" zaplatí jen střední a vyšší střední třída.

ČR je zatím relativně rovnostářská-to ale není vlastnost systému, nýbrž dedictví minulosti. Ve vyspělých státech Evropy a Severní Ameriky se příjmové rozdíly již nějakou dobu výrazně prohlubují-až natolik, že to zneklidňuje mnohé ekonomy. Uvědomují si totiž, že široká střední třída byla a je základem stability a dlouhodobě udržatelné prosperity společnosti. Její zánik či velké oslabení vždy v historii nahrávalo populistům, revolucionářům, extremistům. Je proto v společenském zájmu mít silnou střední třídu - snad to jednou pochopí i politici.

Rudá?Eva 7.6.2009 11:13

Re: Politické spektrum

Nemusíte mít více miliónů dolarů, abyste se cítil bohatým. Stačí pravidelný statisícový měsíční příjem v českých korunách  s jistotou, že ho budete pobírat až do odchodu do důchodu, a uvidíte, jak si pořešíte život, a ani nepochopíte, jaké to je, když tomu tak třeba někde není.  Jsou novináři, kterým záleží na objektivním informování veřejnosti, jsou vědci, pro které je jejich práce posláním, jsou umělci, kteří jsou skromní a jedineční, jako třeba p. Zdeněk Miler se svým krtečkem, a pak jsou jedinci, co se perou o moc a prachy. A pak je ta bezejmenná masa, která se pokouší přežít. Není tu žádná rudá lůza, jen lidé, kteří nejsou třeba tak chytří, aby vystudovali, a tak pracují jako řidiči nebo prodavačky. A z toho moc nezbohatnete. A když se vám náhodou podaří zplodit nadané dítě, bude pro vás opravdu velký finanční problém udržet ho na studiích na vysoké škole.  Až za to budete muset platit. Komunisté si hlídali, aby nestudovali odpůrci režimu, kterých zase veřejně tolik nebylo, a teď se oddělí zrno od plev podle majetku. Měly by být rezorty, které by základní šance přežít a něco dokázat dávaly všem bez rozdílu. Myslím školství a zdravotnictví, ovšem. Tady jsou paláce, tady podkroví, tady jsou sytí, tady hladoví a už to tady máme zase.

Alois 7.6.2009 8:11

Re: Politické spektrum

Takže Hanumane, podle vás stačí řešit chudobu pouze tím, že se podíváme na země, kde se lidem žije hůř. Myšlenka hodná Nobelovy ceny - vyřeší chudobu v podstatné části světa.

Vlado Z 5.6.2009 17:30

politické spektrum

Když dovolíte, já to vidím jinak: ODS zastává politiku amerických neokons -je tudíž stranou pro bohaté. ČSSD zastává politiku evropských socialistických stran-je stranou pro chudé. KSČM je stranou komunistickou-tedy stranou pro neschopné-ty, kdo potřebují mít o všechno postarané a nařízené zhora. Jenom strana pro střední třídu u nás, bohužel, chybí.

Kanuk 5.6.2009 20:13

Re: politické spektrum

Jenom strana pro střední třídu u nás, bohužel, chybí.....Vlado, není ono to náhodou tím, že střední třída v ČR vymřela a zbyli jenom bohatí a chudí?

JKKK 5.6.2009 20:22

Střední třída nevymřela

Byla vyhlazena čachry ČSSD. Prase Škromach:"Kdo na to nemá, ať to nedělá"(Y)

Fafa 5.6.2009 20:44

Re: politické spektrum

Ale prosim Vas, Kanuku. Ceska republika ma jeden z nejnizsich Giniho koeficientu na svete, skutecne chudi v ni temer neexistuji a skutecne bohatych je pramalo.

Jakub S. 5.6.2009 20:21

Re: politické spektrum

V té stručnosti to je nejvýstižnější shrnutí... bohužel, bohužel -

čtenář 5.6.2009 16:59

dotaz

Pane Neff,

z čeho jste vyvodil, že ODS zastává politiku západních sociálních demokracií ?

kmotrdrobek 5.6.2009 16:54

Důvod pro zrušení KSČM

Dalík požádal Bártka, aby nevysílal o Wolfovi a padle vláda. Filip žádal, aby se nevysílala vražda Horákové a měla by padnout KSČM.>-!!!!

Kanuk 5.6.2009 20:01

Re: Důvod pro zrušení KSČM

Ale kmotře, už jsem to tu napsal. KSČM je dar Bohem seslaný pro ODS.