19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kvíka 5.6.2009 10:59

Re: dík

Přidávám se k  vám, zjevná nestoudnost mě také ochromuje. Bohužel, poslední dobou se mi to stává příliš často. 

vitr 5.6.2009 9:55

astone vidis tohle jsi rozebral dobre naprosto spravne

jak je mozne ze ti nedochazi to nebezpeci od komunistu v uvodniku...? A je jiste na zvazenou - a tam vidim tvuj problem - paroubek premenik CSSD v komunistickou stranui stalinskeho typu!!!  to je zrejme myslenkovy blok ceske intelektualni elity   spojovat CSSSD s demokracii je jiz nejmene dva roky zcela mimo realitu

Sid 5.6.2009 9:50

Naprosty soughlas!!!

Astone, diky!  R^

MLOK 5.6.2009 9:43

TAK POD TOHLE SE ASTONE PODEPISUJI TAKÉ!

Napsal jste to Asotne naprosto přesně - není k tomu  co dodat.

       Přeji Vám hezký den.:-)

Baxty 5.6.2009 11:03

Re: TAK POD TOHLE SE ASTONE PODEPISUJI TAKÉ!

Četl jste Válku s mloky ? :-D

hobouš 5.6.2009 11:09

Re: TAK POD TOHLE SE ASTONE PODEPISUJI TAKÉ!

Nenapsal stejný autor i "Proč nejsem komunistou?".Taky zajímavý čtení, a co teprve by muselo být napsáno dnes.

MLOK 5.6.2009 11:41

Re: TAK POD TOHLE SE ASTONE PODEPISUJI TAKÉ!

Rděl  bych se studem milý Baxty, kdybych nečetl. Čapek patří mezi mé oblíbené autory.

Zuzana 5.6.2009 9:42

Neradostné čtení

Kde jsou ty časy, kdy jsem zapínala počítač a těšila se, jak si u kafe přečtu co Bart, co jedlí psi na Mrázovce, co čolci v jezírku a podobně. Teď si zoufám nad nehorázností Filipů, Paroubků a blbostí některých komentářů ;-€. Jinak podepisuji to, co dneska napsal Aston. Ale kdyby mi bylo o 30 le méně, s chutí bych si šla hodit vejce...

Sumo 5.6.2009 10:27

Re: Neradostné čtení

Nehažte flintu do žita, na vejce není nikdy pozdě

bublina 5.6.2009 9:40

souhlas, díky za článek

Ludva 5.6.2009 9:33

Kladivo na čarodějnice

Taky dobrý film. Zrovna teď, před volbami se mohl odvysílat. Už kvůli vyváženosti výlevů kardinála Vlka.

f 5.6.2009 9:50

Re: Kladivo na čarodějnice

Vy jste ten film neviděl :-)

Ludva 5.6.2009 10:46

Re: Kladivo na čarodějnice

Taky jsem to četl. I křesťanské kořeny je třeba připomínat.

brutus 5.6.2009 9:33

Dobre napsano!

M. Zima 5.6.2009 9:22

Pane Neff,

Vaše snaha potírat komunismus komunistickými metodami je odzkoušená a nikam nevede. V zájmu věci by bylo, kdybyste to přenechal jiným, věrohodnějším. Jelikož se tak nestane, je v Česku návrat oficiálních komunistů k moci nevyhnutelný.

Fojt 5.6.2009 9:33

Re: Pane Neff,

Pane Zima, jaké komunistické metody máte na mysli? založení nových převýchovných táborů?

Sid 5.6.2009 9:51

Re: Pane Neff,

Na Zimu se vykaslete, to je kovanej komous, toho nepresvedcite.

M. Zima 5.6.2009 10:01

Ale nikoli,

jde o agitaci, propagaci, cenzuru, manipulaci, ... o době přiměřené prostředky, o Neffův obor, ve kterém podstatně přispěl k současnému mizernému stavu. Např. to, jak se Neff odvolává na vlastní "historický přístup" si s komunistickou trivialitou nezadá, atd....

A u jádra problému, u toho TV termínu procesu s M. Horákovou jde přeci o to, že chce Janeček dokázat, jaký je demograt, potom, co stejně jako Neff cenzuroval a manipuloval o 106. To charakteristické je zase to známé od komunistů: Kritika chyb minulosti je nejenom přípustná, ale i součástí politické práce, (BTW: Komunisté přeci neměli s vyjímkou Lenina žádného managera, kterého by následně nezkritizovali a i toho Lenina cenzurovali) to rozhodující je, že v ČT skutečnou fundamentální kritiku současných poměrů cenzurují a mnohdy zcela vyškrtnou, m. j. že komunistům dávají nejenom prostor, ale i porozumění. (BTW: To se podepisuje i na kvalitě komentářů i takového materiálu, jako procesu s M.H.)

MLOK 5.6.2009 9:51

Re: Pane Neff, - Pane Zimo,

Pane Zimo, dle Vaší češtiny usuzuji, že jste bývalý lampasák československé socialistické armády. Ti měli ve zvyku ZÁSADNĚ! oslovovat 1.pádem.

       My ostatní (včetně mloků) používáme při oslovení 5.pád, tedy: "Pane Neffe,"

bakovsky 5.6.2009 9:12

naprostý souhlas

Tentokrát bych  Astonův článek bezvýhradně podepsal

Rad 5.6.2009 8:53

souhlasím bezvýhradně

tentokrát se neff trefil, jsem rád, že to vidí takhle jasně, protože k němu mohu i dál vzhlížet s velkou úctou (občas se mi zdálo, že ne, ale tohle je důkaz, že v tom má jasno, asi jsem ho před tím nechápal dobře). píšu to i proto, že jsou lidé, které jsem v úctě měl a pak se vyklubali, třeba havel (ale toho asi odrovnala nová manželka), teď klaus (tam pořád čekám, kam jeho myšlenky vedou, ale tentokrát asi do zadele) a kocáb (to snad ani nemusím komentovat) a další... 

Bac L'Jean 5.6.2009 8:41

Tesat do kamene!

R^

lerak 5.6.2009 8:37

Zbytečné

vysvětlování agentu Falmerovi-komunisté jako poddruh lidské rasy si nezaslouží nic vysvětlovat. Oni to nepotřebují, protože chtějí jen to své, odpudivé.

Informace 5.6.2009 8:22

Ragione politica

Chtěl bych tu shrnout článek italského politika a teoretika Gianni Baget Bozzo z r. 2005 Proč nemůžeme říci, že nejsme antikomunisty (Perché non possiamo non dirci anticomunisti).

Není možno říci, že problém komunizmu je věcí skončenou, když dvě komunistické strany mají své zástupce v italském parlamentu.

Antikomunizmus je slovo, které již od dob Togliattiho bylo považováno za reakční a nevhodné. To proto, že se komunistům podařilo vytvořit politický jazyk, kterým hegemonizovali italskou kulturu po celá poválečná desetiletí. To umožnilo spolu s pevnou organizační strukturou starého PCI (Partito comunista italiano) vyjít bez vážných následků z politického zemětřesení počátku devadesátých let. Komunistická strana obětovala tehdy nejstarší a nejvíce zkompromitovanou generaci, ale zachovala při tom svou původní identitu. To se jí podařilo díky revoluční teorii, kterou neopustila. Jádro komunistické ideologie zůstalo v paměti komunistů nedotčeným a je základem jejich politické praxe.

Antikomunizmus, i když se nestal, právě pro kulturní hegemonii PCI, základem nebo alespoň součástí kulturní politiky v Itálii, je přesto hluboce zakořeněn v italském demokratickém vědomí a myšlení. Antikomunizmus není součástí kulturní politiky, ale je živou přítomností na politické scéně.

Dodal bych: díky rozumnému a realistickému postoji velké části italského voličstva. http://www.ragionpolitica.it/testo.3063.html

Harpyje 5.6.2009 8:43

Re: Ragione politica

Na rozdíl od Česka. Jak jsem se zrovna dočetla, dává hlava státu přednost výrazu nekomunista. ;-D Asi proto, že pro soudruhy bývalé i přítomné má antikomunismus vždy odium primitivity.

Fojt 5.6.2009 9:38

Re: Ragione politica

No netřeba se dívat za hranice. Už někdy v třicátých letech napsal karel Čapek svůj proslulý článek "Proč nejsem komunistou"  - stojí ta to, přečíst si ho i dnes. Četl jsem ho v hluboké totalitě a dost mě otevřel oči.

http://capek.misto.cz/komunista.html

Harpyje 5.6.2009 10:35

Re: Ragione politica

"Živit chudého člověka sliby je okrádání chudého", napsal Karel Čapek. Jen aby voliči byli tak vyspělí a prokoukli tuto hru.

Baxty 5.6.2009 10:48

Re: K. Čapek

Při poctivém pročtení onoho článku K. Čapka však zjistíte, že pisatel - spisovatel šel daleko dál, jako vizi měl spravedlivou společnost, bez vykořisťování, občansky i politicky rovné zásady pro všechny, zajištění životních potřeb i dalších věcí ... inu, komunismus, ale víte, ono se to za tatíčkovské republiky jinak napsat nedalo, on byl totiž Bretschneider za každým rohem, a naschůzích sedávali pánové v tvrďácích, co si psali poznámky - měli funkci "politický komisař" a mohli shromáždění rozpustit a také zavírat lidi, střílelo se do hladových lidí, a páni měli svoje žranice a aférky. A poku si uvědomíme již známá fakta, kam K. Čapek dospěl v úvahách až při válečné době, tak se použití "odsuzujících slov" zdá býti spíše doporučením. VV

Harpyje 5.6.2009 11:20

Re: K. Čapek

Podle Vás tedy musel být i Ludwig Erhard komunista. Blbe. ;-D

Jakub S. 5.6.2009 13:36

Re: K. Čapek

No baxty: čemu ty ale věříš - bretšnajdrové všude, za první republiky?! Tyjsi ale omezený trouba s vymytým mozkem, bez vzdělání a soudnosti... to snad není pravda. Historik