27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Houška 25.3.2021 7:34

No tak to jste z toho mého příspěvku hezky vytrhl z kontextu jen jednu část věty. To, že vyznění celého příspěvku je právě opačné, Vám uniklo, nebo jste to v rozčilení ani nedočetl?

Tak ještě jednou, zkráceně: vláda dělá vše pro to, aby co nejdéle udržela nouzový stav a co nejvíce omezila občany na jejich svobodách. A místo toho by měla dělat vše pro to, aby co nejvíce omezila šíření viru. To první se jí daří náramně, to druhé (alespoň podle jejích vlastních statistik) vůbec ne.

R. Langer 25.3.2021 9:45

Je to možné, už jsem na to slovní spojení prostě alergický! ;-€

L. Novák 25.3.2021 10:08

Zajdi si k MUDr. Chocholouškovi. Určitě ti poradí. ;-)

J. Pejšek 25.3.2021 7:03

To co jste napsal o opozici je naprostá pravda a neplatí to jen o Covidu.

M. Winter 25.3.2021 7:01

Naprostý souhlas obvzlášť s posledním odstavcemR^

J. Svoboda 25.3.2021 6:58

Kecy v kleci.

Vláda mezi svá opatřeni zařadila vyložené blbosti, kvůli kterým lidi nedodržují ani ty opravdu prospěšná a fungující protipandemická opatření.

Opozice nechce nic jiného, než ty blbosti zrušit.

Vláda naopak odmítá připustit, že by snad nějaké blbosti zavedla a trvá na blbostech typu - na prázdné ulici je každá vzdálenost pandemicky nebezpečná.

A mě taky zajímá, jak zabrala "izolačka", jak zabralo testování ve firmách, jak zabrala uzávěra okresů, jak zabrala distanční výuka. To byla nová opatření, při jejichž zavádění nás vláda prosila o ještě tři týdny trpělivosti.

Takže data na stůl a uvidíme, jestli vláda dokáže získat zpět důvěru lidí nebo je to zase propadák.

Pěkný den.

R. Langer 25.3.2021 7:23

Opozice nic rušit nechce, Hnusný dne, je to úplně stejná banda levičáků jako Babiš. Kdyby opozice něco takového chtěla, dávno to mohla prosadit, ale zatím z ní vypadlo jenom samé další nesmyslné prodlužování nouzáku, Hnusný dne. Je to úplně stejná pakáž jako ta vládní, a tenhle stav JÍ VYHOVUJE. :-P

V. Církva 25.3.2021 15:31

Zkuste být konkrétní, v září se dalo třeba řešit trasován a včasno brzdu. Které opatření teď vám připadá nesmyslné?!

K. Salajka 25.3.2021 6:58

ČT má novou táktiku pokud jde o piráty - poskytuje jim dvojnásobek prostoru proti jiným stránám - podle výzkumu Kántár, který si sámá zájistilá - pojednou je kritériem pro frekvenci výstupů předpokládáný výsedek voleb. Kluci pirátští vystupují málem s dýmkou v ústech jáko Klémá - moudří legislátivci. Chybí informáce o muslimském migráčním pozádí této strány, jointománii, pořád se všichni tváří, že nejlíp brání prání špinvých peněz těžbá bitcoinů. Místo svobody pro internetové loupežníky žádájí dnes Pi.... stálé digitální šmírování.

Dobrý článék o tom, kám posílá EU vákcíny nápsál Pároubek - když si člověk přečte proslov Kurze k této věci - hned víme, že EU moc nejde o životy původních obyvátel, nýbrž o vítězství jejích firem v hospodářské soutěži ná vákcináci lidstvá.

J. Svoboda 25.3.2021 6:59

Dejte link, uvidíme.

Pěkný den.

R. Vacek 25.3.2021 6:58

Vláda hrozná, opozice ještě horší. Tomu odpovídá i kam jsme se s covidem dostali. Žádný politik nenavrhuje to, co proti viru funguje. Dokonce ani Taiwanec Vystrčil, který by to měl vědět z první ruky.:-)

I. Pávek 25.3.2021 6:55

Výborně pane Vlku, souhlasím do písmene a vyzdvihuji poslední odstavec. R^

V. Kříž 25.3.2021 6:55

takže všichni jsou neschopní prolhaní neumětelové, pana Babiše pouze nemusí.

R. Langer 25.3.2021 7:25

Ne, jsou to neschopní prolhaní neumětelové VČETNĚ Babiše. ;-D

P. Boublíková 25.3.2021 6:07

Podepisuji.

O. Musil 25.3.2021 6:04

Babiš vládne s ČSSD a s podporou komoušů. Takže tam by měl hledat potřebné hlasy, ne u opozice.

R. Langer 25.3.2021 7:26

Už se těším na to, až bude jednou s podporou komoušů vládnout opozice... ;-D

I. Krahula 25.3.2021 5:30

Velmi výstižně napsáno. Z hlediska pravopisu i se správně napsanými uvozovkami. To je dnes rarita.

I. Polák 25.3.2021 4:58

Jediný rozdíl proti jiným státům, který může být za tím jak se liší příslušná čísla, může být jedině v tom, že nikde jinde oposice nehlásá že všecho co dělá vláda je špatně a její nařízení tudíž nemá smysl dodržovat. A nebraňte se tím, že tu druhou půlku neříkáte nahlas!

Samozřejmě za to všechno nemůže jen oposice, ale i "národní povaha". Nevěřím, že jiné národy by nějaké Rakušany, Fialy a Mylery vůbec brali vážně.

D. Müller 25.3.2021 3:40

Pan Vlk vidí jen to, co chce, a to pak hájí plamenným mečem jak archanděl. Jsme nejhorší na světě, horší než USA se svým specifickým systémem zdravotnictví, horší než Brasilie, horší než kdekdo. Zmiňované Německo má třikrát tolik obětí než my, ale je jich osmkrát tolik! Vláda vrší jednu chybu za druhou, je to nedozírný řetěz chybných rozhodnutí, proložené lží a hledáním viníků. Jsme nejhorší p. Vlku! Nevykládejte prosím, že to může být ještě horší.

Nepochopil jste jednu věc. Neexistuje zatím žádný způsob, jak dosáhnout toho, aby se vláda opřela o vědecké poznatky, o data, modely analýzy. Esoterická intuice premiéra je nad všechna fakta, varování. Není zatím žádná síla, která by přinutila předložit nějaká fakta, modely apod., podle kterých se rozhoduje. Je to děsivé. Denně umře přes 200 lidí a my se rozhodujeme podle intuice a rozmarů premiéra. Jde z toho mráz po zádech. Lidé umírají po stovkách denně. Za tři dny umře tolik lidí, jako za rok při dopravních nehodách. A vláda se rozhoduje podle premiérových nálad! Hrůza.

T. Kohout 25.3.2021 3:24

Dnes perfektně. Jsem rád, že se mohu přidat (a že to nemusím psát sám.) Otázkou je, kolik lidí to chápe a kolik lidí pořád ještě skáče na to fialovskou vějičku o rozvolňování. Zažili jsme to v létě, na podzim, na vánoce. To je přece už dost velká zkušenost! Proč to máme zkoušet znovu i na velikonoce?

V. Sember 25.3.2021 3:27

Rozvolňování je samozřejmě nepřípustné. Já to chápu. Buďte si jistý, že už to nikdy zkoušet nebudeme!!

T. Kohout 25.3.2021 3:39

Záleží na tom, co chcete. Aby nakaženost stoupala nebo klesala. Když bude stoupat, šance rozvolňování bude klesat. Když bude klesat, šance rozvolňování se bude zvyšovat. Těžké asi pochopit. To není žádný "babišismus".

A btw - už jste dopočítal ty US volby? Ještě teď se směji, když si vzpomenu na tu Vaši povedenou argumentaci. To byly věru veselé chvilky, to číst.

R. Langer 25.3.2021 5:50

Chceme normálně žít, poseroutko s kovidem na mozku. A ty si zalez do krytu a ne*er se do ostatních. :-P

M. Beran 25.3.2021 1:49

Co brání vládě zveřejnit detailní modely a data, jak jednotlivá opatření zlepšují epidemickou situaci a proč jsou lepší než případné alternativy, které by nevyžadovaly nouzový stav? Myslím si, že kdyby toto vláda udělala, rozumní opoziční politici by ji podpořili.

Argument, že v jiných zemích postupují podobně, mi doma vyvraceli už v dětství slovy: "Až budou ostatní skákat z okna, skočíš taky?"

J. Sedlář 25.3.2021 3:03

Chtěl jsem napsat stud, ale spíš to bude strach.;-)

T. Kohout 25.3.2021 3:33

Každého asi učili něco jiného. Mě zase, že notoriety se nemusí dokazovat.

R. Langer 25.3.2021 5:51

Tak už skoč, poseroutko! ;-D

M. Beran 25.3.2021 8:58

Wikipedie: "Notorieta (z lat. notorius, známý) je v právu skutečnost, kterou není třeba před soudem nebo správním úřadem dokazovat, neboť se pokládá za všeobecně (nebo minimálně v místě řízení) známou."

V současné situaci je to prosím co? Že pomáhá nošení roušek na prázdné ulici, což je po odborné stránce nesmysl, jak uznal i ministr zdravotnictví v parlamentu, ale vyžadovat to budeme, protože jsme to nařídili? Nebo zásadní epidemiologický přínos nepřekročení hranice katastrálního území v liduprázdném lese? Zákaz přesunovat se vlastním autem mezi bytem a chatou? Zaměstnání policistů a vojáků hlídáním hranic okresů, místo aby pomáhali při trasování, v nemocnicích, v domovech pro seniory, v odběrových centrech, nebo kontrolovali dodržování karantény?

I. Polák 25.3.2021 13:48

Denně potkáváme občany bez rouček, bez respirátorů, maximálně na jejich malíčku se cosi ušmudlaného pohupuje, což se asi štítí nasadit na ústa. Jak můžete chtít po vládě nějaké vyhodnocení jakýchsi opatření, které dodržuje tak maximálně nejvíce ohrožená skupina a to ještě ne celá. Tvrdá data o odpůrcích nošení roušek ?Je jich cca 50% a momentálně na ně cílí opozice. Hodně tvrdé.