23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Severová 13.5.2024 7:56

Od takových jako vy pane Zieglere jen brzy čekám, že válku začali Rusové , vétšinu nás povraždili, znàsilnili a zbytek nás Němci osvobodili. Jen ještě jeden dotaz pane autore. Co myslíte, pokud dostane sudeťák vyznamenání, jakou hymnu budou Češi hrát. Bude se zvedat pravá ruka.

Naši představitelé nadšeně tleskat.

J. Vrabec 13.5.2024 16:32

Vy fakt pindate kraviny !

H. Rybnická 14.5.2024 14:18

Nestačím se divit, kolik lidí v Česku plnou pusou hovoří o věcech, o kterých nemají ani zdání a ani se nepokouší si zajistit něco základních informací.

Již několik let se u zahájení každoročního sjezdu sudetoněmeckých krajanů hraje česká hymna. N Vašem místě bych se propadla studem.

J. Pilny 13.5.2024 5:38

Podle pana Zieglera Sověti nepřinášeli osvobození od nacizmu, ale smrt. Trochu zvrácené, zřejmě podle jména nějaká rodová amnézie a vztek, že to jeho předci prohráli..

J. Vrabec 13.5.2024 16:35

Částečně to platilo. 1000ce znásilněných žen a mnohé zvolily raději sebevraždu.

K. Křivan 12.5.2024 21:27

Kdyby se RA vys...la na osvobozování Čech a Moravy, a zůstala na Slovensku,. tak by Praha byla osvobozena už 6.května. A my měli svobodu a blahobyt. Jenže to by USA musely mít jiného presidenta.

A. Renjascu 12.5.2024 22:37

Ono by stačilo, kdybychom si v roce 1946 nezvolili dobrovolně komunisty, ale to by tomu nesměla předcházet šestiletá brutální německá okupace se snahou vyhubit a zotročit český národ a nesměla by tomu předcházet Mnichovská zrada západních spojenců ...a kdyby tohle vše nebylo, tak by možná lidem zapomněli na to, že problémy a snaha o ovládnutí k nám většinou v naší tisícileté historii přicházely ze západní strany a nezvolili by tak komunisty, kteří pak otevřeli dveře SSSR. Ale to je vše kdyby...ono by to také mohlo dopadnout zcela jinak, ale to už se nedozvíme

M. Severová 13.5.2024 11:11

Škoda, že se RA na nás nev... srala. Nevím, kde by tato zemička skončila, ale v blahobytu těžko. A o svobodě raděj mlčte, teď je tady jen pro někoho.

J. Vrabec 13.5.2024 16:37

Fakt škoda, byli by jsme aspoň na úrovni Rakouska.

P. Han 13.5.2024 18:55

Jste v ilegalitě?

J. Novák 12.5.2024 19:56

Vzhledem k tomu, že příslušníky NKVD byli tehdejší občané Sovětského svazu je naprosto nevhodné tvrdit, že to byli jenom Rusové, když mezi nimi byli i Ukrajinci, Kazachove, Arméni a dalších X národů a národností SSSR a mnohdy měli právě ti Ukrajinci i rozhodující slovo.

O. Roldan 12.5.2024 21:16

Vzhledem k tomu, že všechny ostatní národy byly území dobyté Velkorusy za jejich dobyvačných válek, tak se na ně tato vina nevztahuje. V NKVD byli určitě i Ukrajinci, Lotyši, Litevci, Karelové, Tataři,... ale jediný dobyvačný a nezastavitelný národ mezi nimi jsou Velkorusové. Všichni ostatní jsou jen charakterističtí tím, že jakmile velkoruská centrální nadvláda pomine - snaží se trhnout.

Ukrajinci, pobaltské národy, Finové, kavkazské národy, Arméni, Gruzínci,... musím snad pokračovat?

V. Mokrý 12.5.2024 18:58

KOLIK ŽE JE LET AUTOROVI ?

Jemu zřejmě také přinesli život, pokud se narodil po 2.sv. válce, že.

Nebo kdyby nepřišlo osvobození, tak by dnes byl ten " nadčlověk ", které chtěl v Evropě Hitler, no !

V. Heidlerová 12.5.2024 19:10

Rusáci a přinést život? Nenechte se vysmát. Bylo to zabrání území, vyrabování důležitých podniků, uranu atd., stažení ČSR mezi sotva rozvojové státy. Kdyby nás osvobodili Američané, byli bychom dnes mnohem dál. Jenže historie nezná "kdyby". Tak jsme se stali druhořadými občany ve vlastní zemi. Je mi 87 let.

A. Renjascu 12.5.2024 19:44

Druhořadými občany se stali ti, kteří ochotně vstupovali do NSDAP a SdP. A jelikož to byla většina "sudetských" Němců a jelikož se aktivně podíleli na rozbití Československa (posledního to demokratického státu široko daleko), tak těžko mohli počítat s tím, že vše bude jako dříve. Koneckonců antifašistů mezi nimi bylo dle odhadů max 10%. "Sudetští" Němci nejpre udělali druhořadě občany z Čechů a Slováků a třetiřadé občany z těch, kdo měli židovský původ, ukradli zemi, která jim nepatřila a po změně situace sami zažívali soft verzi toho co dělali a připravovali druhým. Že to občas odnesli nevinní, tak to je určitě pravda, ale tvařit se, že to nemá nic společného s dobou a událostmi, které proběhly je chucpe. A je dobré připomenout, že komunismus exportovali do Ruska pomocí sveho Čuvašského agenta právě Němci a že to byli právě Němci, kteří prováděli předně v SSSR - ale i v jiných zemích, jako třeba Polsko - do té doby nepředstavitelná zvěrstva na civilních obyvatelích, zajatcích a samozřejmě židech. A to vše co přišlo poté včetně zvolení komunistů v roce 1946 byl již jen následek tohoto historického pomatení Německa včetně velké části Němců žijících v zahraničí...

A. Renjascu 12.5.2024 19:45

https://ustecky.denik.cz/zpravy_region/20090606_ro_sudetsti_nemci_touzili_strana.html

H. Rybnická 12.5.2024 20:19

Jak to že ta země "nepatřil" sudetskýcm Němcům? Obdělávali a rozvíjeli původní pralesy po generace a po staletí. A pokud by s nimi "nová" republika nezacházela ostatně jako i s dalšími menšinami tak prachmizerně jak to dělala, by zajisté nedošlo k tomu vývoji který nastal.

A. Renjascu 12.5.2024 20:34

Ta země byla historicky vždy součástí českých zemí a "sudetští" nemci jí chtěli učinit částí německa. A, že vše nebylo v první republice ok? Ta republika trvala dvacet let a přesto se dokázala vyšvihnout mezi nejvyspělejší země světa, navzdory mnoha problémům, které musela ve své krátké existenci řešit. Situace v okolních zemích byla většinou ještě horší. Koneckonců dnes máme 34 let po revoluci a máme mnohem více problémů než první republika, je zde více nesmyslů než v první republice a máme horší ekonomiku než tehdá. Oni si na tu první republiku stěžovali i češi a slováci, ale to co udělali němci bylo zcela mimo vše co by bylo akceptovatelné...

H. Rybnická 12.5.2024 20:52

Aha. Zase jednou komunistický výklad dějin. TAkže zde jen malilinký kousek faktů:

Na podzim roku 1924 konstatoval německý poslanec v rozpočtovém výboru pražského parlamentu Siegfried Taub, že bylo propuštěno i sedm tisíc německých železničářů, byť úspěšně složili jazykové zkoušky ze státního jazyka. Krátce poté se ministr Jiří Stříbrný chlubil, že zásluhou jeho strany bylo 40 tisíc německých poštovních úředníků a železničářů zbaveno míst a nahrazeno Čechy [Jaksch 1990, Klimek 2002].

Představme si: MINISTR československé vlády se otevřeně chvástá v parlamentním zasedání , jak flasenecky zacházel se "Sudetáky"

A. Renjascu 12.5.2024 21:00

Evidentně jste můj příspěvek nepochopila a také vám stále nedošlo, že němci utrhli zemi, která jim nikdy nepatřila a poté jí dokonce obsadili celou s nesmírným terorewm, který zde vyvolali...

H. Rybnická 12.5.2024 21:14

Evidentne mate specielni chapani historie. Mela snad nem mensina nejakou autonomii? Nebo pravo sebeurceni? Vylhany stat a.mizerne vedeni. Hitler mel v Mnichove opravdu

v Mnichove snadnou praci dik ceskym vlastencum.

O. Roldan 12.5.2024 21:22

Tak Hitler měl v Mnichově pravdu? Výborně dámo. Po tomto tvrzení jakákoliv diskuse s vámi přestává mít smysl. Erničtí Němci se měli v Československu DALEKO lépe než v Německu, které na tom bylo nejen o hodně hůř ekonomicky, nýbrž i nesrovnatelně hůř politicky. Protihitlerovští Němci k nám prchali po tisících například.

K. Křivan 12.5.2024 21:38

Už v roce 1933 Německo šlo rychle nahoru a nedivte se sudetským Němcům, že se k němu chtěli připojit. Československá vláda s nimi zacházela opravdu mizerně. Bohužel nedokázala zapomenout že "třista let jsme trrrpěli ! " Nejspiš tomu kecu i věřila.

H. Rybnická 12.5.2024 22:02

Opravdu jsem měla za to, že právě Vy máte trochu hloubější znalosti. Odpůrci nacizmu prchali před politickým pronásledováním,úplně první koncentrační tábory zřídil Hitler právě pro zničení jakékoli opozice, jako dnes Putin. VE druhé polovině 30tých let byly v Německu dávno překonány následky hospodářské krize, nezaměstnanost a bída, kdežto v Sudetách - dík československé vládě - byl nezaměstnanost někde u 60 procent, daleko vyšší než v českém vnitrozemí. Státní zakázky v Sudetách (na př. stavby mostů) byly zásadně udělovány českým podnikům, ač bylo vhodných německých právě dost. POkud občané stávkovali, bylo do nich československou policií stříleno. Jen v jesenické stávce bylo zastřeleno dvanáct stávkujících ač byla stávka řádně ohlášena předem. ATD.

A. Renjascu 12.5.2024 22:16

Proč by měla mít nějakou autonomii? Koneckonců samospráva byla většinové německá a i když ve státních úřadech bylo poměrně Němců mméně (cca 10%), tak další vývoj sliboval spíše zlepšení a normalizaci vztahů poté co Němci zažili šok, když se Češi a Slováci osamostatnili. Jak jsem napsal výše, tak demokracie první republiky nebyla dokonalá, ale za dvacet let udělala velké pokroky - rozhodně větší než ČR po plyšáku - ale "sudetští" němci se nakonec rozhodli jít proti této republice a neváhali se spojit s jedním z největších a nejodpornějších tyranů světa a stali se sami aktivní součástí tohoto tyranského německého režimu, který likvidoval nejen český narod, ale v podstatě celou Evropu...

K. Křivan 12.5.2024 22:22

Jenže TEHDY nebyl Hitler ještě největší a nejodpornější tyran. Tehdy to byl jen Stalin. ;-D

A. Renjascu 12.5.2024 22:50

Ss Stalinem se od nás také nikdo nespojoval. Jinak už v roce 1933 bylo přes 11 tisíc procesů z vlastizrady, kdy mnohdy rozhodoval Hitlerovo výnos, který nesměl být zpochybňován a v roce 1935 již byly norimberské zákony...

A Hitler své myšlení projevil i ve svých výrocích jako třeba zde:

Svůj názor na léta strávená v Rakousku shrnul takto: „Jsem přesvědčen, že tento stát zcela jistě utlačí každého opravdu velkého Němce. Nenáviděl jsem tu smíšeninu Čechů, Poláků, Maďarů, Rusínů, Srbů a Chorvatů. A mezi nimi jako věčný rozkladný bacil lidstva – Židi a opět Židi. V té době jsem se stal fanatickým antisemitou.“

J. Pilny 13.5.2024 5:36

Zkuste se zamyslet, jestli náhodou tento Váš výrok nenaplňuje povahu trestného činu. Já si myslím, že docela ano.

§ 405Popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia

J. Majzlík 12.5.2024 21:19

Chtít po některých debatérech, aby uměli řadit běh událostí minulého století v časových souvislostech a navíc podle jejich závažnosti, to by bylo příliš.

H. Rybnická 12.5.2024 22:06

Máte pravdu. Hlavně po těch českých flastencích podle kterých začíná český svět druhou světovou válkou.