20.6.2024 | Svátek má Květa


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Rybnická 14.5.2024 14:18

Nestačím se divit, kolik lidí v Česku plnou pusou hovoří o věcech, o kterých nemají ani zdání a ani se nepokouší si zajistit něco základních informací.

Již několik let se u zahájení každoročního sjezdu sudetoněmeckých krajanů hraje česká hymna. N Vašem místě bych se propadla studem.

E. Gajdová 14.5.2024 12:24

Tam, kam to patří. Polsko, Maďarsko atd. Ale to je už trochu jiná písnička.

Polsko přišlo o velkou část svého území, náhradou dostalo kusanec Německa...My jsme přišli o Podkarpatskou Rus, bez náhrady, jak jinak.

J. Ticháček 14.5.2024 12:09

A také měl smlouvu s Polskem.

Takže když ČSR přicházelo o pohraničí, polská armáda se toho radostně účastnila. A teď co s tím, kam to do toho pohledu na historii napasovat?

P. Han 13.5.2024 18:55

Jste v ilegalitě?

J. Vrabec 13.5.2024 16:37

Fakt škoda, byli by jsme aspoň na úrovni Rakouska.

J. Vrabec 13.5.2024 16:35

Částečně to platilo. 1000ce znásilněných žen a mnohé zvolily raději sebevraždu.

J. Vrabec 13.5.2024 16:32

Vy fakt pindate kraviny !

M. Severová 13.5.2024 11:11

Škoda, že se RA na nás nev... srala. Nevím, kde by tato zemička skončila, ale v blahobytu těžko. A o svobodě raděj mlčte, teď je tady jen pro někoho.

R. Langer 13.5.2024 10:37

Kdepak, vy jste pakáž úplně stejná. :-P

M. Severová 13.5.2024 7:56

Od takových jako vy pane Zieglere jen brzy čekám, že válku začali Rusové , vétšinu nás povraždili, znàsilnili a zbytek nás Němci osvobodili. Jen ještě jeden dotaz pane autore. Co myslíte, pokud dostane sudeťák vyznamenání, jakou hymnu budou Češi hrát. Bude se zvedat pravá ruka.

Naši představitelé nadšeně tleskat.

E. Gajdová 13.5.2024 7:19

Nic takového jsem nenapsala! Naučte se číst.

Hitler uzavřel mírovou smlouvu se Stalinem, v této smlouvě si dělili Evropu mezi sebou. Čili "vina" obou byla v té době naprosto stejná.

Spojenci, hlavně USA, se rozhodli podpořit Stalina, takže Sojuzu se dostalo hmotné podpory (strava, alkohol, oblečení, obuv, ale i zbraně, střelivo ve velkém množství). Bez této pomoci by Sojuz byl poražen Hitlerovými vojsky pravděpodobně u Stalingradu...Čímž by 2. světová válka skončila.

Sojuz tuto pomoc nepřiznával po celá léta, až do r. 1989. Stále se děti učily, že "Velká vlastenecká válka" byla záležitostí Sovětského svazu, který porazil Hitlerovo Německo!

Nikde ani zmínka o pomoci spojenců, o dobytí Plzně Američany, o významné podpoře USA vojsk na západní frontě - právě naopak - západní fronta byla představována jako nepodstatná, nebyla Sojuzu nic platná, Spojenci neposkytli žádnou potřebnou pomoc, Sojuz musel vše vybojovat úplně sám!!!

Hitler byl líčen jako příšerné monstrum, Stalin byl vzorem všech ctností! Což nikdy nebyla pravda!

Stalin byl mnohem horší monstrum než Hitler - to jsem chtěla napsat a vysvětlit!!!

J. Pilny 13.5.2024 5:38

Podle pana Zieglera Sověti nepřinášeli osvobození od nacizmu, ale smrt. Trochu zvrácené, zřejmě podle jména nějaká rodová amnézie a vztek, že to jeho předci prohráli..

J. Pilny 13.5.2024 5:36

Zkuste se zamyslet, jestli náhodou tento Váš výrok nenaplňuje povahu trestného činu. Já si myslím, že docela ano.

§ 405Popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia

V. Heidlerová 12.5.2024 23:44

Děkuji za nezaslouženou pochvalu, já jsem ve Vás našla zalíbení. Jste odvážná, Vám patří "klobouk dolů". Já jsem stará harfa 87 let, já už se urážkám jen směju, ale bolí mě srdce, že český národ tak zhrubl a zblbl. Přeju hodně zdraví a na shledanou v boji!! Aux armes, citoyens, formez vos bataillons, marchez, marchez...... !

J. Majzlík 12.5.2024 23:38

Nelze popřít, že její počátkem se i v tak dosti zkoušené Evropě počala etapa testování nových způsobů její dehumanizace.

V. Heidlerová 12.5.2024 23:33

Ano, já to vím. Po celý mladý a aktivní život mi lhali a nutili mne věřit nedoloženým údajům. Proto se pídím po pravdě výchovou, celoživotním zájmem o pravdu a lež výkladem údajů, dříve zatajovaných, otevřela se část archivů. Je to můj celoživotní zájem a studium. Vyšla řada cenných publikací s doplněnými mezerami A já zjišťuji a potvrzuji si to, co jsem tušila již dříve. Zametám před svým prahem lež a násilnou převýchovu v režii SSSR. I když jsem již hodně stará, má optika je bystrá a dovedla mne blíž k pravdě. Německé zločiny již byly souzeny a vyneseny tresty, ale nebyl souzen stalinismus a jeho ničivé působení. To zůstalo bez trestu a bez označení "zločinný bolševismus a jeho vůdci". Zločinec Lenin stále hnije v Mausoleu. Putin, šéf národa, který byl těžce zkoušen ve II.světové, rozpoutal na jiném národě zločiny, o nichž jsme si bláhově mysleli, že už se nemohou opakovat. Putinovské Rusko=hitlerovské Německo. Rusko vůbec přineslo lidstvu více utrpení a nesvobody, než osvobození.

A. Renjascu 12.5.2024 22:54

Žádné září by nebylo, protože by již bylo dávno po válce. Navíc Němci také nebyli daleko od zhotovení jaderné zbraně... A kdyby Japonci věděli, že mají Amíci jen dvě, tak by to nevzdali , protože to, že USA použily jaderné zbraně na civilisty je nijak vojensky neohrozilo...

A. Renjascu 12.5.2024 22:50

Ss Stalinem se od nás také nikdo nespojoval. Jinak už v roce 1933 bylo přes 11 tisíc procesů z vlastizrady, kdy mnohdy rozhodoval Hitlerovo výnos, který nesměl být zpochybňován a v roce 1935 již byly norimberské zákony...

A Hitler své myšlení projevil i ve svých výrocích jako třeba zde:

Svůj názor na léta strávená v Rakousku shrnul takto: „Jsem přesvědčen, že tento stát zcela jistě utlačí každého opravdu velkého Němce. Nenáviděl jsem tu smíšeninu Čechů, Poláků, Maďarů, Rusínů, Srbů a Chorvatů. A mezi nimi jako věčný rozkladný bacil lidstva – Židi a opět Židi. V té době jsem se stal fanatickým antisemitou.“

A. Renjascu 12.5.2024 22:37

Ono by stačilo, kdybychom si v roce 1946 nezvolili dobrovolně komunisty, ale to by tomu nesměla předcházet šestiletá brutální německá okupace se snahou vyhubit a zotročit český národ a nesměla by tomu předcházet Mnichovská zrada západních spojenců ...a kdyby tohle vše nebylo, tak by možná lidem zapomněli na to, že problémy a snaha o ovládnutí k nám většinou v naší tisícileté historii přicházely ze západní strany a nezvolili by tak komunisty, kteří pak otevřeli dveře SSSR. Ale to je vše kdyby...ono by to také mohlo dopadnout zcela jinak, ale to už se nedozvíme

H. Rybnická 12.5.2024 22:35

Parlamentni debaty dobovy tisk nebo nahled do scitacich archu jsou i pro laika dostupne a clovek se hodne dovi co v ucebnicich dejepisu nestoji. Pokud byste mel zajem dostat srdecni zachvat doporucuji Krystlika.;-)

K. Křivan 12.5.2024 22:22

Jenže TEHDY nebyl Hitler ještě největší a nejodpornější tyran. Tehdy to byl jen Stalin. ;-D

A. Renjascu 12.5.2024 22:21

Nemusíte jsem poloviční sudeťák a o zametání prahu v SRN po válce vím své...

Tady máte něco o tom zametání a kdyby to bylo málo, tak zkuste

Simona Wiesenthala

https://www.fronta.cz/dotaz/byvali-naciste-v-povalecne-politice-a-justici-v-nemecku

L. Svoboda 12.5.2024 22:21

Někteří židovští spoluobčané se hlásili k německé národnosti, někteří k české, ale předpokládám, že občanství měli československé. Moje matka chodila do německé školy, se mnou vždy mluvila česky. Někteří naši příbuzní pocházeli z Rakouska. Bohužel mám jen kusé informace, v mládí jsem se o to bohužel moc nezajímal. Rodina mé matky žádný majetek nevlastnila, po jejich odchodu do transportu, po nich zůstalo jen pár fotografií. O historii se zajímám, jenže v současné době se nemohu spolehnout na to, že to, co se za historii vydává, je pravdivé. Každý člověk nemá přístup k historickým dokumentům, proto se stejně nakonec přikloní k tomu, co odpovídá jeho přesvědčení a životním zkušenostem.

A. Renjascu 12.5.2024 22:16

Proč by měla mít nějakou autonomii? Koneckonců samospráva byla většinové německá a i když ve státních úřadech bylo poměrně Němců mméně (cca 10%), tak další vývoj sliboval spíše zlepšení a normalizaci vztahů poté co Němci zažili šok, když se Češi a Slováci osamostatnili. Jak jsem napsal výše, tak demokracie první republiky nebyla dokonalá, ale za dvacet let udělala velké pokroky - rozhodně větší než ČR po plyšáku - ale "sudetští" němci se nakonec rozhodli jít proti této republice a neváhali se spojit s jedním z největších a nejodpornějších tyranů světa a stali se sami aktivní součástí tohoto tyranského německého režimu, který likvidoval nejen český narod, ale v podstatě celou Evropu...

H. Rybnická 12.5.2024 22:16

Neexistuje ani jeden předpis nebo zákon o "vyhnání" Čechů z pohraničí. Odcházeli sami, měli totižprachsec špatné svědomí. Většina Čechů byla v 1918 do pohraničí přeložena s cílem počeštění regionu (na základě tisíců vyhazovů německých zaměstnanců) a není třeba moc fantazie si představit, jak zpupně a flastenecky se nově příchozí k starousedlíkům chovali. (Ze měli plné kalhoty když se situace obrátila je myslím pochopitelné)..

A. Teplý 12.5.2024 22:15

Vaše představa, že Hitler byl bezvýznamný německý úředníček, který neměl na nic vliv, mluví za vše.

H. Rybnická 12.5.2024 22:06

Máte pravdu. Hlavně po těch českých flastencích podle kterých začíná český svět druhou světovou válkou.

H. Rybnická 12.5.2024 22:05

Byla bych moc ráda, kdyby si čeští historikové a především bývalí komunisté zametli před vlastním prahem tak jak to již desetiletí dělá SRN. Na Vašem místě bych s popadla studem.

H. Rybnická 12.5.2024 22:02

Opravdu jsem měla za to, že právě Vy máte trochu hloubější znalosti. Odpůrci nacizmu prchali před politickým pronásledováním,úplně první koncentrační tábory zřídil Hitler právě pro zničení jakékoli opozice, jako dnes Putin. VE druhé polovině 30tých let byly v Německu dávno překonány následky hospodářské krize, nezaměstnanost a bída, kdežto v Sudetách - dík československé vládě - byl nezaměstnanost někde u 60 procent, daleko vyšší než v českém vnitrozemí. Státní zakázky v Sudetách (na př. stavby mostů) byly zásadně udělovány českým podnikům, ač bylo vhodných německých právě dost. POkud občané stávkovali, bylo do nich československou policií stříleno. Jen v jesenické stávce bylo zastřeleno dvanáct stávkujících ač byla stávka řádně ohlášena předem. ATD.

H. Rybnická 12.5.2024 21:53

Židovští spoluobčané nejen že hovořili německy ale hlásili se také k německé národnosti. Proto podléhali po konci války těm t.zv. "BEnešovým dekretům" jejich majetek po druhé ukraden a často hned po návratu z koncentračních táborů (pokud se jim podařilo přežít) internováni a odsunuti. Historii nemusíte studovat, jen se o ni zajímat a to ne jenom z těch narativů nevinného českého výkladu Ostatně typický příklad brněnská vila Tugendhat (a další).