28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

ODS: Příčiny krize

Pan Kuba před třemi roky na mimořádném kongresu (ano, tenkrát se něco takového ještě smělo pořádat) v hotelu Clarion byl odmítnut Petrem Nečasem, novým leadrem ODS, jako osoba spjatá s jihočeským kmotrem Pavlem Dlouhým - nebylo to žádné tajemství, hovořil o tom kde kdo a delegáti kongresu dali jasně znát, jaký je jejich názor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 13.8.2013 8:22

Já to vidím poněkud jinak.

ODS vznikla jako ambiciózní plán Václava Klause, kterého do politiky vytáhl Václav Havel.Velice po moci bažící Václav Klaus ovšem nemohl zůstat dlouho jako nikoliv jednička na českém politickém trhu a jal se rozbíjet. Nejprve byl jedním z iniciátorů rozbití tehdejšího Občanského fóra založením ODS. Stal se jejím předsedou. To mu však nestačilo. Mířil výše Aktivně se tedy zúčastnil rozbití společného československého státu. Výsledkem bylo rozštěpení ODS z níž odešli významní členové Již v té době se začalo projevovat rozkrádání státního majetku v této straně a zmizeli z ní další významní členové. Zůstali pouze tací, kteří si z ní udělali dojnou krávu a kteří se jejím prostřednictvím dostávali ke státním penězům. V Praze i v regionech. Václav klaus byl nekorunovaným králem.Jednu zásadní chybu ovšem udělal, stejnou chybu jako znovutvůrce ČSSD. Nezabránil při vzniku ODS "bývalým" komunistům (Dyba, Klak, Kočárník, Tlustý a dalším) a významným členům SSM (Nečas a další) jejich vstupu do této strany. Stejná situace nastala i v ČSSD. Zde se k veslům dostali pánové, lépe řečeno soudruzi Zaorálek, Škromach, Zeman a další. Všechno opět "bývalí" komunisté. Poněvadž tito všichni v oné době měli lidově řečeno holý zadek, jali se přímo či zprostředkovaně pást na státních penězích a to různým způsobem. Toto činí dodnes ve spojení s uzurpováním si moci nad občany. Podobné a nebo stejné je to i v ostatních politických stranách až na velmi malé výjimky. A jsme u jádra pudla. ODS učinila mistrný tah. Zahájila válku proti pražským a jiným "kmotrům". Nevšimla si však přitom jedné maličkosti. Zahájila totiž válku sama proti sobě, proti své podstatě. A to ji položilo. Její ovčané poznávají skutečnou pravdu a opouštějí loď. Stejné je to ovšem i v případě ČSSD, VV, LIDEM, TOP 09, KDUČSL, Suverenita, SZ a dalších stran. Jejich činnost a existenci ovládají vesměs opět "bývalí" komunisté v jejich řadách. Právě jejich přičiněním se pojem "politická strana" stal sprostým slovem,

J. Vyhnalík 13.8.2013 1:53

Bájná 118

Pane Haasi, zkuste něco napsat také o vzniku VV ao tom, zda je pravda, že straně do startu "půjčil" 200 milionů. Také je zajímavé, že útoky VV na společnou vládu se začaly stupňovat poté, co ODS rozbila pražskou koalici s ČSSD a zahájila tažení proti pražským kmotrům.

Tváře VV na tiskové konferenci po hlasování o Rusnokově vládě, ale hlavně pádu projektu 101, mluvily samy za sebe. Ta úleva po splnění úkolu, možná vylepšená nějakou prémií, byla jasně patrná.

Tomáš Hrdlička přiznává dlouholeté blízké přátelství s Martinem Nejedlým, vedoucí postavou SPOZ, poslanec Úlehla je zase kamarád se Zemanovým kancléřem Mynářem.

To vše snad vysvětluje, proč Jiří Rusnok tak přesně odhadl, že jeho vládě by k důvěře mělo stačit 97 hlasů.

M. Varadinková 13.8.2013 1:15

Viníků je sice hodně

ale tím hlavním viníkem je Topolánek, pane Haasi.

R. Houška 13.8.2013 7:57

Re: Viníků je sice hodně

Tak už ne Pravda a Láska? To mě u Vás překvapuje...

P. Čech 13.8.2013 8:33

Re: Viníků je sice hodně

 Také to vidím jinak. Václav Havel se svou "pravdou a láskou" do politiky nepatřil. Politika a to obzvláště v ČR je lží, neávistí, rozkrádáním státu, bezskurpulózním bojem o moc nad občany (říká se tomu oficielně "volná soutěž politických stran"), nekompetentností, korupcí a podplácením. Zde Václav Havel uspět nemohl. Zásadní chybu udělal jen jednu, ikdyž chyb bylo víc. Vytáhl do politiky Václava Klause, když jej udělal ministrem financí.  Dále už se jmenovaný postaral o sebe sám a významným způsobem se "zasloužil" o postupný odchod Václava Havla a tím i jeho pravdy a lásky.

M. Varadinková 13.8.2013 12:42

Re: Viníků je sice hodně

Topolánek zkonvertovaný pravdoláskou a zrazující své původní voliče.

L. Novák 13.8.2013 17:16

Re: Viníků je sice hodně

Varadinková, zabednění fanatici jako vy dělají ODS medvědí službu. Nečekám, že byste byla schopna to pochopit, na to už vaše běsnění na Internetu trvá přílíš dlouho...

P. Pavlovský 13.8.2013 0:08

Očista ODS?

Snad opravdu pouze mimo sněmovnu.

Všichni kariéristé a ztiskuchtivci odejdou, zůstanou pouze pravicoví idealisté.

Ti pak snad, za 4 roky, s čistými štíty...

Židé potřebovali k očistě 40 let. Budou ODS stačit ty čtyři?

I. Schlägel 13.8.2013 7:26

Re: Očista ODS?

Ne.

A. Bocek 13.8.2013 7:29

Spi sladce ODS,

bez myšlenky a tváře,

poztrácela jsi mnohem víc

a nevyhnala žháře !

Tvůj pravicový volič

P. Čech 13.8.2013 8:43

Re: Očista ODS?

Jediná možná očista ODS, ale i jiných politických stran v České republice je tato: Zrušení téměř všech politických stran. Vytvoření nových politických stran, ovšem na zcela jiných základech.  Přísné zabránění vstupu do jakékoliv politické strany (vyjma strany komunistické)   v  š  e  m   "bývalým " komunistům. To však nestačí. Abychom mohli za minulostí udělat skutečně tlustou čáru, je nutno  "bývalým" komunistům zabránit v jakékoliv politické činnosti. Jiné cesty není.