29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Franta 12.3.2006 20:57

Bolševici v České televizi.

 
Česká televize zneužívá svého postavení. Jako plátce daní a koncesionářského poplatku protestuji proti tomu, že za moje peníze pořádá předvolební politické vystoupení úzké skupině lidí spolčených v několika politických stranách. Stejně jako za bolševika je znovu vytvářen prostor pro ty ”rovnější nadlidi”.
raptor 11.3.2006 20:13

Nu, před pěti lety měl doktor Klokočka

s Klausem několik veselých půtek. Zřejmě ho ještě pálí žáha. :-))
F.Vízek 11.3.2006 19:53

Autorita promluvila

Prof. JUDr. Vladimír Klokočka, DrSc, profesor ústavního práva a bývalý soudce Ústavního soudu ČR v Lidovkách 10.3.2006 m.j. :   Prezident je v naprosté většině svého rozhodování vázán vůlí vlády, která je dle ústavy jediným vrcholným orgánem výkonné moci. Kdo je reálným vládcem republiky?   Zcela určitě to není ten, kdo republiku reprezentuje, ale ten, kdo ji spravuje, tudíž vláda… Akty, které prezident vyhlašuje jako rozhodnutí prezidenta musejí být spolupodepsány premiérem nebo jím pověřeným členem vlády. Spolupodepsány neznamená, že si prezident věc rozhodne a pak to teprve dá vládě k dodatečnému souhlasu. ÚSTAVNÍ PROCEDURA JE OPAČNÁ.   Pokud jde o návštěvu ruského prezidenta: Prezident Putin je vrcholem výkonné moci v Rusku, jeho přirozeným partnerem je samozřejmě mnohem více vláda a její premiér než prezident Klaus, který stát reprezentuje navenek. Podepsané smlouvy byly nepochybně výsledkem vládní činnost a dlouhodobé přípravy na ministerstvech. Chápu nespokojenost premiéra… V.Klaus se pokusil zviditelnit sebe jako ústředního partnera.   (Více a přesněji LN 10.3. Jaklův článek dokládá, že Klaus podceňuje ústavu, Jaklův text 9.3.)
Josef 11.3.2006 2:56

Přečtěte si ústavu!

a pak nadávejte -podle těch tlachů tady ji někteří neznají.
Nejde o to, zda má pravdu Vízek, jde o fakta, že prezidentovi nepřísluší konání, které si tento mocichtivý pán, po té moci chorobně toužíci, přisvojuje. Ostatně, jeho touha po moci je projevem jeho narcismu a je přímo chorobná.
To ví dnes za hranicemi repuliky už kde kdo.
Takže emoce nevchme stranou a nadávky charakterizují toho, kdo nadává.
Ale v jednom je mi Václava Klause líto:
v tom, jak , chudák, zapomíná, na to, co kdy provedl a řekl. Jak výměnou za moc pustil k lizu tuneláře, což odnášíme právě dnrs, kdy se tu roztahují, zbohatlíci, dále jakzapomněl na své sliuby, kolik budeme vydělávat a td.atd.
Ale teď má chudáček smutek.
"Více takových Kožených!" hřímal kdysi. A oni mu ho teď chtějí zavřít, kamaráda...
Mysch 9.3.2006 21:33

ale notak,

uz tu byl klid.
František Vízek 9.3.2006 20:25

Prezident je v ČR součást výkonné moci

Demokracie stojí na třech pilířích: na moci zákonodárné, moci výkonné a moci soudní. Václav Klaus i jeho tajemník Ladislav Jakl správně shledali, že hlava našeho státu je vskutku „součástí moci výkonné“. Vrcholným orgánem výkonné moci je vláda (čl.67 odst.1). V  kandidátských projevech, před 3lety zdůraznil, že „role prezidenta na domácí scéně je především symbolická“,   že „nesmí vytvářet protiváhu výkonné či legislativní moci“ a preferovat „žádné politické nebo zájmové uskupení“, nesmí být „ arbitrem dění v zemi“, ale spíše uvážlivým „svorníkem“. Zastupuje stát navenek, je jeho hlavou (leckoho jmenuje a leccos podepisuje), není z výkonu své funkce odpovědný (čl.54 odst.3).  V souhrnu je zaprvé zcela jasné, že nikoliv on, ale vláda je v Česku vrcholným orgánem výkonné moci (do níž prezident patří) a ta i za něho nese odpovědnost… Vládu řídí – jak známo – její předseda, kterého na tento post nominovala nejúspěšnější strana vzešlá ze svobodných voleb.   Zadruhé by mělo samozřejmě platit, že přijatý vládní program musí být alfou i omegou pro všechny, kteří podle Ústavy ČR tvoří „součást moci výkonné“, tedy i pro prezidenta.   Je tomu tak u nás?
Yoska 9.3.2006 0:34

Re: Levice od deseti k pěti ?

Předloni jsem si půjčil 130 milionů, loni jen 65 milionů, budu už příští rok v plusu? Vízku, tento stát má přes bilion dluhů, ty bys řekl, že to Klausova vláda....
Rad 9.3.2006 0:16

Píše se tu

že ČSSD už vyhrála dvoje svobodné volby. Je to bohužel pravda, jsem však přesvědčen, že podvodem. Pokud slíbili např čisté ruce, pak dnešní stav je důkazem, že naopak si ruce čím dál více špiní (GROSS,5 v českých, ČSOB, Tvrdíkova trafika...). Důchody už nejsou ani 40 procent průměrné mzdy, když na startu bylo přes 46, nezaměstnanost dvojnásobná, státní dluh i v době růstu HDP svižně narůstá, infrastruktura v žalostném stavu, zdravotnictví v dluzích, nečerpají se dotace z EU (typuju to na neschopnost vlády), nezaměstnaný dělník s melouchy se má líp než zaměstnaný ... - to je teda sociální stát! Kroutil jsem hlavou, jak si slováci mohli zvolit mečiara (malá písmena jsou schválně), no a máme to tu taky. Zajímavé je, že právě voliči této strany na to nejvíce doplatí (důchodci už doplácí), ti schopní totiž emigrují (už to dělají, spousta firem přesídlila ven). Po revoluci se výrazně zlepšilo životní prostředí, opravily se silnice, domy (stačí se rozhlídnout po náměstích), parky, přibyla hromada dálnic, všechno valem krásnělo! Za nynější vlády se děje opak (do Prahy téměř nejezdím, tam je to možná jinak). Třeba se pletu a do voleb ty sliby ještě splní!
Taraszátras 8.3.2006 22:18

Re: Vizek ma problem?

Nechci Vás děsit, ale jediné, co by VK při svém založení pro Vás mohl udělat dobrého je to, že by Vám natrhnul pudel.
pametnik-pesimista 8.3.2006 21:39

Re: Pokud srovnám Klause se Zemanem...

Literární činnost se liší...  svatá pravda! Kloausovy sebrané spisy za bůra v levných knihách... a Zemák vyprodaný...
jasan 8.3.2006 20:54

Vizek ma problem?

ale to je dobe. To totiz znamena, ze VK cini neco dobreho... alespon pro mne
F.Vízek 8.3.2006 20:52

Moc prosím, neignorujte pravdu!

V dopise premiérovi napsal prezident Klaus minulý týden toto: "Musím Vás také upozornit, že prezident republiky je součástí EXEKUTIVY České republiky a že podle Ústavy zastupuje stát navenek." Škoda, že si pan prezident nevybavil další paragrafy České Ústavy:
Čl.54 odst.3 : Prezident republiky není z výkonu své funkce odpovědný.
Čl.67 odst.1 : Vláda je vrcholným orgánem výkonné moci.
Čl.68 odst.1 : Vláda je odpovědna Poslanecké sněmovně. Shrneme-li to, je jasné, že nikoliv hlava státu, ale vláda je v Česku VRCHOLNÝM orgánem výkonné moci (do níž patří prezident) a tudíž i za něho nese odpovědnost… Tento vrcholný orgán výkonné moci (vládu) řídí předseda vlády.  Nejmocnějším mužem v ČR je tudíž premiér (zhruba jako ve SRN  kancléř a ne prezident) . Měli bychom V.Klausovi připomenout jeho vlastní slova pronesená při kandidatuře v r. 2003, kdy řekl zákonodárcům, že prezident má na domácí scéně především roli symbolickou a že nesmí vytvářet protiváhu výkonné či legislativní moci. Sice zlatá slova, ale jaká je praxe?
 
Vždyť Klaus jako premiér stále plísnil Václava Havla, že jako prezident vstupuje kam nemá a nerespektuje, že vrcholným orgánem exekutivy je u nás vláda. Že prezident je pouze její součástí a SYMBOLEM, hlavou státu...
F.Vízek 8.3.2006 20:44

Levice od deseti k pěti ?

Příliv přímých zahraničních investic do ČR se loni zdvojnásobil. V roce 2004 jich přilákala Česká republika 128 miliard, loni přes 263 miliardy.
Za stejnou dobu schodek běžného účtu platební bilance klesl ze 176 miliard na 62 miliardy.   Jsou tyto údaje dokladem toho, jak špatně „kolíkuje ekonomické hřiště“ vláda vedená ČSSD? 
 
Nezaměstnanost je v ČR pod průměrem EU a nižší než v řadě vyspělých zemí.
HDP roste nevídaným tempem, zatímco za Klausovy vlády ODS skončilo v mínusu (viz statistika)... To je ten přínos pravice ? To jsou ty Vámi připomenuté úspěchy ? 
F.Vízek 8.3.2006 20:38

Re: podle znalce Vízka

Když Václav Klaus pravidelně plísnil Václava Havla, že vstupuje kam nemá, zdálo se mi, že plně chápe Ústavu, která hlavu státu zařadila do kapitoly o EXEKUTIVĚ a řekla jasně, že VRCHOLNÝM orgánem exekutivy je vláda. Prezidentovi stanovila jako NEodpovědného, čili vláda nese odpovědnost i za jeho kroky.
 
Předseda vlády řídí vrcholný orgán výkonné moci, proto je na naší politické scéně nejmocnější figurou (zhruba jako kancléř ve SRN), zatímco náš prezident (obdobně jako prezident SRN či dokonce i jako Alžběta ve VB) je SYMBOLEM, zastupuije stát navenek a podepisuje přijaté smlouvy, zákony...
Sám Václav Klaus v kandidátském projevu mluvil o tom, že role prezidenta je u nás SYMBOLICKÁ... atd. viz...
F.Vízek 8.3.2006 20:34

Re: Vízka na psu viděti...

Ať byly či nebyly volby Vízek svoje názory prezentoval. A proč ne?  Diskuse, debaty, polemiky jsou snad běžnou "potravou" pro noviny a všechny média a přístup k nim má snad každý. Nebo znovu budeme umlčovat a postihovat za odlišný názor?
 
Svoboda je svoboda lidí s odlišnými názory. Proto buďme demokraty a vítejme nesouhlasné názory. Obohacují nás, nutí nás přemýšlet a hledat nové a nové argumenty.
F.Vízek 8.3.2006 20:30

Re: Re: Věcně a bez urážek...

Když Václav Klaus pravidelně plísnil Václava Havla, že vstupuje kam nemá, zdálo se mi, že plně chápe Ústavu, která hlavu státu zařadila do kapitoly o EXEKUTIVĚ a řekla jasně, že VRCHOLNÝM orgánem exekutivy je vláda. Prezidentovi stanovila jako NEodpovědného, čili vláda nese odpovědnost i za jeho kroky.
Předseda vlády řídí vrcholný orgán výkonné moci, proto je na naší politické scéně nejmocnější figurou (zhruba jako kancléř ve SRN), zatímco náš prezident (obdobně jako prezident SRN či dokonce i jako Alžběta ve VB) je SYMBOLEM, zastupuije stát navenek a podepisuje přijaté smlouvy, zákony...
Sám Václav Klaus v kandidátském projevu mluvil o tom, že role prezidenta je u nás SYMBOLICKÁ... atd. viz...
Mysch 8.3.2006 20:27

pane vizek,

nechte toho. hrdaina vidak si tenkrat na protest uvazal pionyrskej satek na dva uzle, a za trest muselstokrat napsat nebudu si uvazovat pionyrskej satek na dva uzle.
co je proti tomu nejakej kamenolom.
F.Vízek 8.3.2006 20:23

Re: ODS nevinná?

ČSSD je vládní strana vskutku zvláštní, když jí vedená koalice má ve Sněmovně většinu jediného hlasu. ODS je zase zvláštní opozice zajímavá tím, že má nejen Senát a Hrad a Prahu, ale téměř všechny kraje a statutární města (primátory). Kdo tedy nese spoluodpovědnost za Vámi popisované nepravosti, sprosťárny a šaškárny?
Moc ODS se  tento týden projevila v Senátu, kde Ústavně právní výbor smetl ze stolu zákon o střetu zájmů s tím, že NECHCE, aby se týkal placených krajských a městských zastupitelů,   soudců, policistů, státních zástupců a vedoucích státních zaměstnanců. Chce, aby se   tento zákon vztahoval pouze na zákonodárce a ministry a šéfy ústředních správních orgánů.
 
  Zdá se někomu tento postoj ODS rozumný, správný  a protikorupční?      
Andy 8.3.2006 20:21

Re: Věcně a bez urážek, pravicoví komsomolci !

praxe je taková, Vízku, že Klaus zcela v intencích své úlohy symbolické podepisuje obřadně  smlouvy, které připravila vláda. Je to totožné s jeho úlohou jmenování ministrů atd. Máte s tím nějaký problém ? Tedy, jiný než osobní ?
 
Mimochodem,  opravdu vláda řídí prezidenta?
F.Vízek 8.3.2006 20:17

Re: Vízek

SOUDNÍ ruzsudky z roku 1974 (!) o "bolševickém" chování pana Vízka říkají doslova toto:
...Napadal vedoucí úlohu KSČ, označoval vstup vojsk na různých aktivech a shromážděních za nezákonný čin a za okupaci... byl jedním z představitelů pravice v okrese Jablonec nad Nisou a jako takový na různých širokých shromážděních velmi aktivně vystupoval proti vedoucí úloze KSČ i proti spojenectví s SSSR a dokonce na obranu dopisu Dva tisíce slov, který byl zaměřen přímo k rozbití socialistického státního zřízení za použití násilí...
Díky tomu byl pan Vízek (v roce 1974 otec 4 dětí ve věku 9, 7, 5 a 2 roky) až do ledna 1990 kamenickým dělníkem v kamenolomu v Liberci - Rochlicích.
Inu byl to "bolševik".  Kde v té době byli a jak se chovali dnešní prrravicoví komsomolci včetně šéfů ODS a jejího čestného předsedy?
 
F.Vízek 8.3.2006 20:10

Věcně a bez urážek, pravicoví komsomolci !

Sám Václav Klaus napsal v dopise premiérovi toto: "Musím Vás také upozornit, že prezident republiky je součástí exekutivy České republiky a že podle Ústavy zastupuje stát navenek." Škoda, že si pan prezident nevybavil další paragrafy České Ústavy: Čl.54 odst.3 : Prezident republiky není z výkonu své funkce odpovědný. Čl.67 odst.1 : Vláda je vrcholným orgánem výkonné moci. Čl.68 odst.1 : Vláda je odpovědna Poslanecké sněmovně. Shrneme-li to, je jasné, že nikoliv hlava státu, ale vláda je v Česku VRCHOLNÝM orgánem výkonné moci (do níž patří prezident) a tudíž i za něho nese odpovědnost… Tento vrcholný orgán výkonné moci (vládu) řídí předseda vlády. Měli bychom V.Klausovi připomenout jeho vlastní slova pronesená při kandidatuře v r. 2003, kdy řekl zákonodárcům, že prezident má na domácí scéně především roli symbolickou a že nesmí vytvářet protiváhu výkonné či legislativní moci. Sice zlatá slova, ale jaká je praxe?
Mysch 8.3.2006 18:02

tak jste vodak,

nebo vizek?
Vodák 8.3.2006 15:55

Vízek

Franta Vízek opět nezklamal. Bolševik, tvářící se slušně, ve skutečnosti lhář a demagog nejhrubšího zrna.
Ája 8.3.2006 14:52

Vízka na psu viděti, volby jistě se blíží

Vízka na psu viděti, volby jistě se blíží
Mysch 8.3.2006 14:38

ja vim ladislave,

vam je jasne vse.
Ladislav N. 8.3.2006 14:32

Re: Mně taky :)

"...ja ty projevy neslysel, ustavu studovat nehodlam, ... je mi jasne..." :-D
STEM 8.3.2006 14:23

uŽ SE TO BLÍŽÍ.

    VELKÁ SPUCHŘELÁ BRADAVICE 3.června PRASKNE!
A možná i drtivá většina bradavičnatých
Mysch 8.3.2006 14:19

nebudu vyjmenovavat prezidenty poporade,

ale on konec koncu kazdej nekomu vyhovoval.
Jirka 8.3.2006 14:04

Pro soudruha Vízka

Mě Klaus na hradě vyhovuje - ať se z toho Vízek a všichni socani třeba pose.ou!
Taraszátaras 8.3.2006 14:00

Re: Re: Re: Re: Re: křupane, všímáte si,

Nemohou být pravičáci, protože jednají slušně. Typický pravičák je uřvaný hulvát, neinteligentní hovado, které každému nadává do komoušů a krade. Večer mu pak smrdějí nohy.