17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rolen 11.3.2006 9:31

Re: Re: Re: Vízek jen konstatuje

Nedávný případ mistostarosty V Lovosicích (ODS) o němž se již nepíše ukazuje na místní korupci. Nicméně je méně medializovaná a speciální protikorupční útvar se spíše soustředí na centrální úroveň.
Mejla 11.3.2006 8:57

Blábolící bolševik Vízek neuvádí fakta záměrně, protože jeho paskvil je

neobhajitelný. Pokud bychom se řídili Vízkovým názorem, polovina radnic nemohla fungovat nikoliv z důvodu korupce, ale prostě by nebylo možné obsadit tolik míst zástupců firem.
Andy 11.3.2006 8:50

senát bohužel

nemá tak rychle jako psp k dispozici stenozáznamy. -Škoda, ráda bych si přečetla rozpravu.
Není k dispozici, ale vy, pane Vízku, jistě fakta znáte- jaké byly důvody zamítnutí ? Prosím, vypište je zde, je to důležité. Bez nich je váš článeček jen součást volební kampaně, bezobsažný manipulativní výkřik.
Podle hlasování v psp to evidentně tentokrát odfákli i socialisti, nějak se jim hroutí štábní kultura hlasování. Proč?
Šerlok Homeless 11.3.2006 8:41

To Ladislav N. :Jestli tomu rozumím,

"Podle zdroje ČTK byl tendr zřejmě špatně nastavený. Umožňoval totiž použití pouze jedné technologie, kterou nedisponovaly všechny z osmi firem, jež postoupily do užšího výběru. Tento problém měla údajně i společnost Biopal Kolín, v jejímž vedení figurují Jaromír Janata a Rostislav Polák, které podle Aktuálně.cz policie rovněž zadržela.
Podle serveru jsou oba podezřelí z toho, že prostřednictvím lobbisty Vybírala poskytli úplatek státním úředníkům, prý kvůli pravidlům výroby biolihu. V tomto případě byl prý prostředníkem jejich spolupracovník Josef Jurka, který byl prý rovněž ve čtvrtek zadržen."
 
Takže jestli tomu rozumím, tak pravidla tendru bylašita na míru kýženému vítězi. A jedna z poškozených firem se to pokusila úplatkem. Je to tak?
 
To ovšem znamaná, že korupce tam byla už předtím. A  že zatčení prostředníci nejsou první, kdo začali s uplácením ...
 
odborar 11.3.2006 8:20

Pochvala- tentokrát má článek reálný základ.

Jen by bylo dobré poznamenat, že k vrácení přispěly i hlasy senátorů ČSSD. Mimochopdem zákon o střetu zájmů by měl platit na všechny volitelné politiky a jejich rodinné příslušníky v první řadě. Pokutou by měl být vyhazov z místa a ne směšné částky. Majetková přiznání politiků by neměly být veřejné na internetu, tam by mělo být jen zda odevzdal, či neodevzdal, pak by ale okamžitě měl odejít z funkce. Majetkové přiznání včetně daňových by měly být přístupné na vyžádání na jejich finančním úřadě všem občanům. každý kdo bude chtít nahlédnout do přiznání politiků by měl mít možnost po ověření a zapsání identifikace nahližitele. Podobně by to mělo fungovat u soudců. jenže takové novela bohužel brání i hlasy členů ČSSD a především oněch údajně spravedlivých komunistů. http://www.odborar.webzdarma.cz
tom 11.3.2006 7:30

Re: Re: Re: Re: Vízek jen konstatuje

ČSSD a Paroubek potřebují obrovskou sumu peněz na bombastickou volební kampan.Potřebují za každou cenu vyhrát volby aby nikdo nemohl rozkrýt to co za těch 8let napáchali.proto tak útočí na ODS a mají poradce z několika zemí.Toněco stojí!
Ladislav N. 11.3.2006 5:24

Re: Re: Re: Vízek jen konstatuje

Ryba smrdí od hlavy. Ke korupci přímo směřuje politika ČSSD, která posiluje a rozšiřuje rozhodování (nejenom státní) byrokracie o záležitostech občanů. To je přímo "programové" posilování korupčního prostředí - typicky viz idiotské sazebníky bodů pro řidiče (od 1.7.2006), kde vám za 12 parkovacích přestupků seberou řidičák...
Ladislav N. / ČTK 11.3.2006 2:47

Odkaz na článek

 V případu korupce ve státní správě obviněno šest lidí   
Ladislav N. / ČTK 11.3.2006 2:45

Re: Re: Re: V případu korupce ve státní správě obviněno šest lidí

Jeho stranický kolega, stínový ministr zemědělství Jiří Papež, uvedl, že na možnou korupci ohledně soutěže na výrobu biolihu upozornila Česko už počátkem roku Evropská komise Papež také kritizuje vládu, že "místo nastavení systému a respektování kritiky EK začala vytvářet nepodnikatelské a nekonkurenční prostředí, které nahrává pouze vybraným subjektům".
Ladislav N. / ČTK 11.3.2006 2:42

Re: Re: V případu korupce ve státní správě obviněno šest lidí

...nezbytné dokumenty z uzavřených kanceláří byly protokolárně předány k vyřízení na jiné útvary ministerstva.
Média uvádějí že se případ týká ovlivňování pravidel na výrobu biolihu. Podle informací ČTK může vyšetřování policie souviset i s loňským výběrovým řízením, v němž se firmy ucházely o kvótu na výrobu biolihu.
Vláda tendr vyhlášený ministerstvem životního prostředí nakonec v půli loňského června na žádost ministra Libora Ambrozka zrušila. Soutěž byla vyhlášena v listopadu 2004 a z 15 přihlášených zájemců mělo po dvou kolech zůstat pět, z nichž každý by obdržel kvótu na výrobu 400.000 hektolitrů biolihu. Celkem asi dva miliony hektolitrů ročně by se měly od roku 2007 plošně přimíchávat do benzinů, takže pro výrobce biopaliva by to znamenalo jistý odbyt a zisky.
Podle zdroje ČTK byl tendr zřejmě špatně nastavený. Umožňoval totiž použití pouze jedné technologie, kterou nedisponovaly všechny z osmi firem, jež postoupily do užšího výběru. Tento problém měla údajně i společnost Biopal Kolín, v jejímž vedení figurují Jaromír Janata a Rostislav Polák, které podle Aktuálně.cz policie rovněž zadržela.
Podle serveru jsou oba podezřelí z toho, že prostřednictvím lobbisty Vybírala poskytli úplatek státním úředníkům, prý kvůli pravidlům výroby biolihu. V tomto případě byl prý prostředníkem jejich spolupracovník Josef Jurka, který byl prý rovněž ve čtvrtek zadržen.
Tendr kritizovala Agrární komora ČR a jeho průběh zpochybňovala i média. Zrušení chtěl dosáhnout vyřazený podnik Cukrovary TTD, nespokojen byl údajně i podnikatel Tomáš Pitr, který se zastával vyřazeného Moravského lihovaru Kojetín.
Podle stínového ministra průmyslu za ODS Martina Římana vládní koalice zvolila systém přimíchávání biopaliv do pohonných hmot, který ke korupci přímo vybízí. "Pokud se potvrdí informace médií, pak to je jasný důkaz," uvedl v prohlášení. Jeho stranický kolega,
Ladislav N. / ČTK 11.3.2006 2:37

Re: V případu korupce ve státní správě obviněno šest lidí

"Zcela nepochybně ti lidé v ČSSD skončili," uvedl s tím, že jsou to "nevýznamní" členové ČSSD, která ani nezná. S věcí se chce podrobněji seznámit a vyjádřit se k ní v pondělí.
Obvinění si kromě Schwarzové a Lázničky vyslechli podle zdroje ČTK i olomoucký lobbista František Vybíral a prý i údajný spekulant s pozemky, pražský podnikatel v oboru realit Miloš Červenka.
Vybíral v podezřelé skupině fungoval podle Aktuálně.cz jako prostředník pro korupci. Podnikatelé mu údajně dávali úplatky, které on prý dál rozdával úředníkům. V rukou policie skončilo v rámci pětiměsíční akce s krycím názvem Antropoid podle Aktuálně.cz sedm lidí. Celou akci prý odstartoval Vybíral, který se údajně pokusil výměnou za beztrestnost uplatit detektivy. "Když přinesl peníze, byl zatčen," řekl serveru kriminalista.
Skupina se prý pokoušela v posledních měsících ovlivňovat rozhodování státu pomocí úplatků, a to hlavně na ministerstvech zemědělství a dopravy.
Ministr dopravy Milan Šimonovský dnes řekl, že ho náměstek Pospíchal ujistil, že s aktivitami vedoucí kanceláře nemá nic společného. Jeho důvěra je ale otřesena výběrem jeho spolupracovníků. "Myslím, že si měl činnosti své vedoucí sekretariátu více všímat," řekl ministr novinářům v Jihlavě. Potvrdil, že Schwarzová přišla na ministerstvo ze SFDI. Pospíchal si ji přivedl na svůj sekretariát asi před rokem a půl.
Policisté provedli ještě ve čtvrtek řadu domovních prohlídek, dvě z nich na ministerstvu dopravy a na SFDI, který pod ministerstvo spadá. Šlo právě o kanceláře zadržených úředníků. Šimonovský dnes o situaci jednal s vedením fondu dopravy. Obě instituce mají nepřímé informace o tom, že jednání, pro které jsou oba pracovníci resortu vyšetřováni, nijak nesouvisí s činností ministerstva nebo fondu. Kauza podle ministra ovlivní chod úřadu, nezbytné dokumenty z uzavřených kanceláří byly protokolárně předány k vyřízení na jiné útvary minist
Ladislav N. / ČTK 11.3.2006 2:34

V případu korupce ve státní správě obviněno šest lidí

V případu korupce ve státní správě obviněno šest lidí
 
 Praha - V případu údajné korupce ve státní správě bylo dnes obviněno šest lidí. ČTK to řekl zdroj obeznámený s vyšetřováním s tím, že mezi trestně stíhanými jsou i dva úředníci z ministerstva dopravy. "Byla sdělena obvinění pro trestné činy přijímání úplatku a uplácení," uvedl bez upřesnění jmen trestně stíhaných mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Martin Omelka.
Podle informací ČTK policie navrhuje pro všech šest vazbu, o které soud rozhodne zřejmě v sobotu. Sedmá osoba byla prý již ve čtvrtek vyslechnuta a ještě večer téhož dne bez obvinění propuštěna. Případ převzalo Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1.
Podle zdroje ČTK jsou mezi šesti obviněnými administrativní tajemník Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) Josef Láznička a Ludmila Schwarzová, vedoucí sekretariátu náměstka ministra dopravy Petra Pospíchala z odboru agend řidičů.
Policie je podle serveru Aktuálně.cz podezírá z toho, že přes letité kontakty v dalších státních úřadech i strategických soukromých firmách pomáhali skupině podnikatelů za úplatky ovlivňovat státní rozhodnutí.
Schwarzová a Láznička jsou členy sociální demokracie na Vysočině, Schwarzová ji dokonce reprezentuje v Ústředním výkonném výboru ČSSD. Jejich další působení v řadách sociálních demokratů dnes probíralo i politické grémium ČSSD, jehož členové doporučili, aby vedení kraje co nejdříve jednalo o ukončení členství obou obviněných ve straně.
"Ten, na koho padne podezření ze spáchání tak závažného trestného činu, jakým je korupce, musí počítat s tím, že nemůže nadále zůstat v řadách ČSSD," sdělil úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. S tím souhlasí premiér Jiří Paroubek. "Zcela nepochybně ti lidé v ČSSD skončili," uvedl s tím, že jsou to "nevýznamní" členové ČSSD, kt
Ladislav N. 11.3.2006 2:04

Re: Re: Vízek

Vízek je znám svými socialisticko-bolševickými názory, má na Psu svůj "archiv bludů", co sesmolil za několik let. Velmi poučné čtení o tom, co se honí komunistovi v hlavě...
www racek 11.3.2006 1:46

co je na tom divného, pane vízek?

úředníci ods přece nejsou zkorumpovatelní. copak znáte nějaký příklad?
conqueror 11.3.2006 1:12

Ale no tak,

nebijte mě tolik. Štětina je případ který taky nemusím. Kdo ví jaké ten má svědomí, možná máte pravdu. Ale pan Vízek svoje přesvědčení, ten historický omyl a slepou uličku vystavuje úporně na odiv a naříká jak učil spolupracovníky v lomu kam se dostal když se jako soudruh poškorpil s jinými soudruhy a prohrál. Netřeba se zastávat, každý je svého života a osudu strůjcema pan Vízek mohl svůj život kdysi nasměrovat jinak. . Neudělal to, vezl se na vlně.
IS 11.3.2006 1:07

Re: Re: Vízek jen konstatuje

Demokrate, korupce se může vykytovat i ve vládě, ale ta tvoří  jen menšinu státní správy či samosprávy. Sice vládne koalice s převahou ĆSSD, ale jinak je moc na nižší úrovni  z převažující většiny v rukou ODS a KDU. To je fakt, který není nadávkou ani urážkou. Je však značně významným závěrem  pro odhadování výskytu korupce. Konec konců Vízek toho příliš nenapsal, vaše srovnání s nadřízeným je spíše projevem se vyhýbat řešení problému.
 
 
IS 11.3.2006 0:56

Re: Vízek vadí Štětina ne?

conquerore, je zajímavé, že vadí Vízek protože kdysi býval komunistou, přestože jeho postřeh o korupci (spíše veřejné tajemství) je přesný. Kupodivu nevadí bývalý komunista senátor Štětina, který zatím nevyplodil žádnou kloudnou myšlenku a pouze se snaží prosazovat  zákaz komunistů. Kdo zná trochu Štětinovu kariéru, stěží se ubrání dojmu o jeho speciálních stycích (KGB) a dárcích sovětským přátelům (korupci). Příliš mnoho záhadného je s ním spojeno a možná proto ho pravice nechala usadit se do křesla v senátu, aby příliš nemluvil. Inu i to by mohla být korupce. Naštěsí platí presumpce nevyiny a nejsou-li známy podrobnosti, Štětina je nevinný a bylo by neslušné ho dávat do souvislosti s korupcí nebo íránským terorismem. .  
Demokrat 11.3.2006 0:48

Re: Vízek

Nadávky a nekonkretní urážky nemají v demokratickém systému co dělat . Zamyslete se nad sebou a zkuste být věcný. Nebo to nejde? Jak by se to líbilo Vám, kdyby se stejným způsobem někdo (např. nadřízený) choval k Vám? Proč  se asi nepodepíšete?
Na svůj názor má přeci  v demokracii každý právo. Názor je ovšem něco úplně jiného než osočování,  že?
pan Havran 11.3.2006 0:43

Re: Vízek

Hmmmm, to je vskutku zajímavý příspěvek do diskuse.
conqueror 11.3.2006 0:17

Vízek

Ten pomatenec a zastydlý budovatel je tu zase...