21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fafa 11.3.2006 21:54

Re: Re: Re: Komunisty by spíš zahrabali

Komuniste to udelali centralne a ukradli 100% statni ekonomiky.Na nektere veci pak nemuseli uplatky pouzivat vubec - proc uplacet doktora v nemocnici, mame prece SUNZ.
IS 11.3.2006 21:49

Re: Re: Re: TESAT DO KAMENE!

Ladislave N, vy si neuvědomujete si, že v podstatě opakujete Vízkovu kritiku situace mezi úřadem a občany. Na rozdíl od něho vidíte příčinu v ČSSD, což je sporné, na složitosti zákonů se podílejí všechny strany a v poslední době EU. Zákon o střetu zájmů na úrovni občan - nižší orgán než vláda, který by mohl omezit korupci,  však zablokovala ODS, což je prostý fakt.
Taraszátaras 11.3.2006 21:08

Re: Re: TESAT DO KAMENE!

Vy byste, madam, pořád jenom tesala a tesala. Tuhle nemoc modrého ptactva má nejspíš i Tesák.
Ladislav N. 11.3.2006 20:46

Re: Vízek - Kdy jsem byl pomatený? V roce 1968? V roce 1974? V roce 1989? Teď a pořád ?

Pořád. Přinejmenším od okamžiku podání přihlášky do KSČ...
janabok 11.3.2006 20:42

Re: TESAT DO KAMENE!

a na průčelí Lihového domu! ...
Ladislav N. 11.3.2006 20:03

ZDROJE KORUPCE V ČESKÉ REPUBLICE

ČSSD ZAVÁDÍ KORUPCI DO ŽIVOTA OBČANŮ PROGRAMOVĚ neustálým omezováním jejich svobod a vytvářením závislosti na státu a jeho nesmyslných a nejasně formulovaných zákonech, podzákonných předpisech a množství úřednických potvrzení, razítek a rozhodnutí.  Ty vytváří vláda  ČSSD a (zákony) její hlasovací mašinerie  v parlamentu...
F.Vízek 11.3.2006 19:46

Dotaz kritikům mého textu:

Opravdu se domníváte, že běžný občan má větší a častější kontakt na ministerské úředníky než  na úředníky obce, města, kraje ?
 
Opravdu se domníváte, že je správné smést zákon o střetu zájmů ze stolu pro uředníky obcí, měst, krajů, spro oudce, státní zástupce a policii ?
 
Opravdu se domníváte, že tento zákon postačí u zákonodárců a ministrů ? A tím se pro umenšení korupce udělá dost?
F.Vízek 11.3.2006 19:38

Re: Vízek

Kdy jsem byl pomatený?  V roce  1968? V roce 1974? V roce 1989? Teď a pořád ?
SOUDNÍ rozsudky z roku 1974 (!) o "bolševickém" chování pana Vízka říkají doslova toto: „...Napadal vedoucí úlohu KSČ, označoval vstup vojsk na různých aktivech a shromážděních za nezákonný čin a za okupaci... byl jedním z představitelů pravice v okrese Jablonec nad Nisou a jako takový na různých širokých shromážděních velmi aktivně vystupoval proti vedoucí úloze KSČ i proti spojenectví s SSSR a dokonce na obranu dopisu Dva tisíce slov, který byl zaměřen přímo k rozbití socialistického státního zřízení za použití násilí...“
Díky tomu byl pan Vízek (v roce 1974 otec 4 dětí ve věku 9, 7, 5 a 2 roky) až do ledna 1990 kamenickým dělníkem v kamenolomu v Liberci - Rochlicích.
Inu byl to "bolševik".  Kde v té době byli a jak se chovali dnešní prrravicoví komsomolci včetně šéfů ODS a jejího čestného předsedy?
F.Vízek 11.3.2006 19:35

Re: Ale no tak,

Prosím, informujte mě, na jaké vlně jsem se vezl.
V 60.letech, kdy KSČ odsoudila stalinismus a rehabilitovala odsouzené v politických procesech jsem uvěřil, že jde o zásadní krok k demokracii. Jakmile jsem shledal, že tomu tak není, choval jsem se jako člen strany tak, že mě v mých 29 letech strana vyhodila. A až ve svých padesáti jsem se dostal zpátky ke své profesi - v lednu 1990.
Na jaké vlně jsem se vezl a se mnou moje rodina, moje čtyři děti? Prosím, upřeněte.
F.Vízek 11.3.2006 19:29

Re: Re: Re: Vízek

SOUDNÍ rozsudky z roku 1974 (!) o "bolševickém" chování pana Vízka říkají doslova toto: „...Napadal vedoucí úlohu KSČ, označoval vstup vojsk na různých aktivech a shromážděních za nezákonný čin a za okupaci... byl jedním z představitelů pravice v okrese Jablonec nad Nisou a jako takový na různých širokých shromážděních velmi aktivně vystupoval proti vedoucí úloze KSČ i proti spojenectví s SSSR a dokonce na obranu dopisu Dva tisíce slov, který byl zaměřen přímo k rozbití socialistického státního zřízení za použití násilí...“ Díky tomu byl pan Vízek (v roce 1974 otec 4 dětí ve věku 9, 7, 5 a 2 roky) až do ledna 1990 kamenickým dělníkem v kamenolomu v Liberci - Rochlicích. Inu byl to "bolševik".  Kde v té době byli a jak se chovali dnešní prrravicoví komsomolci včetně šéfů ODS a jejího čestného předsedy?  Dejte už pokoj, milý Ladislave N. s bláboly, kterým jenom dokazujete, že jste svým myšlením někdejší bolševiky daleko překonal. Bolševismus na druhou - to je Vaše chování:  Hrrr na člověka, názory a fakta jdou stranou.
F.Vízek 11.3.2006 19:21

Re: Vízek

Místo totalitního způsobu boje s oponentem (čili osobní napadení místo věcné reakce) zkuste nějak věcně reagovat na moje slova:
V horní komoře parlamentu – v Senátu – se nedávno zřetelně projevilo, jak to kdo myslí s omezováním korupčního prostředí. Ústavně právní výbor smetl ze stolu zákon o střetu zájmů s tím, že NECHCE, aby se týkal placených krajských a městských zastupitelů, soudců, policistů, státních zástupců a vedoucích státních zaměstnanců. Chce, aby se tento zákon vztahoval pouze na zákonodárce a ministry a na šéfy ústředních správních orgánů.
Soudím, že občan se spíše setkává s úředníky komunálními a krajskými než s ministerskými. Proto postoj ODS považuji za zcela "mimo mísu".  Protože mají skoro všechny hejtmany a všechny primátory a hodně starostů, zdá se, že proto i zábrany pokud jde o zákon o střetu zájmů...  Podivná spravedlnost, vyváženost a podivný způsob boje s korupcí.
IS 11.3.2006 18:49

Re: Re: Re: Re: Komunisty by spíš zahrabali

NobodyWasHere. To je sice hodně slov a mytologie, i když možná ledacos tak fungovalo, jenže v porovnání se současností to byly drobnosti.  Však po listopadu se na funkcionáře KSČ nahrnuli všelijací vyšetřovatelé a zkoumali jejich majetek. A ukázalo se, že to není nijak slavné, prakticky to byly zanedbatelné kauzy, nenašly se žádné miliony natož miliardy. Asi nevíte, že se ti soudruzi navzájem hlídali a s legalizováním majetku byly problémy. Jinak máte možnost ukázat na konkrétní případy.
 
 
dvd 11.3.2006 18:37

Tak tímhletím

so už docela jasně říkáte vopřesdržku.
NobodyWasHere 11.3.2006 18:16

Re: Re: Re: Komunisty by spíš zahrabali

IS, ty jsi ale srandista, zažil jsi to ?
Komunisti a rovnostáři, mlátím se smíchy, bylo to asi tak, že komunistická věrchuška (tedy. tzv. kádry a kádrové rezervy - jako třeba Parouback) si byli principiálně rovni (podle funkce a známostí) a požívali výhod (přidělování bytů, aut, podřízených, nákupy ve zvláštních obchodech, výjezdy do kapitalistické ciziny, přednostní zacházení a léky ve vybraných zdavotních zařízeních atd atd) zatímco ostaní mohli tak akorát držet hubu a krok, případně si přilepšit v šedé ekonomice (veksláci, zelináři, řezníci a jiní členové sítí známých), ale tuhle šedou zónu stejně principielně ovládali (a využívali) technologové moci ze Státní.....
Další sranda je, že s.Vízek to zažil, leč nepochopil
H.K. 11.3.2006 14:18

Re: To, co zde předvádí modré hyeny,

V zásadě platí, že čím víc socialismu tím víc korupce. Socialismus má korupční jednání zabudováno v genetickém systému. Socialistická společnost je založena na velkénm přerozdělování finančních prostředků. Peníze jsou ve formě různých dotací, státními úředníky převáděny různým kamarádíčkům a tito pak taky úředníkovi něco pustí. Nejhorší varianta je prorůstání zločineckých struktur do státní správy.
Náš systém je socialistický, ale není sociální, Tento systém chudobnějším bere a bohatí si ze státní kasy berou.
Mysch 11.3.2006 12:04

vzdyt to rikam,

zavest protektorat, a obnovit kobylisy.
Mysch 11.3.2006 12:03

u ceskejch straniku barvy jakekoliv,

chtit dokladat cokoliv je asi nemozne. a u poslancu jeste horsi. znam osobne jen jednoho prazskeho, ktery mi otevrene rek, ze kandidoval jen kvuli tomu, ze mu to neco prinese.
ostatni uz tu napsali jini, znalejsi.
Taraszátaras 11.3.2006 11:39

Re: Re: To, co zde předvádí modré hyeny,

Navážím se, protože mě selou. To je ta jednoduchá odpověď. Tu složitější jste v podstatě řekl sám, i když ne se vším souhlasím. Proč ale i u Vás funguje ta rovnice "Navážíš se do modrých ptáků = seš rudej bolšán"?   
IS 11.3.2006 11:39

Re: Re: Komunisty by spíš zahrabali

marate, poltici hrabou až na komunisty, které by asi někteří pravičáci s jásotem  naopak zahrabali hodně hluboko. Rozhodně za komunistů neběhaly z kapsy do kapsy milióny, prý se tehdy pěstovalo rovnostářství - všichni stejně chudí. Při půměrné mzdě by stěží někdo kromě slavných zpěváků, byl schopen se složit na nějakou větší částku.
IS 11.3.2006 11:31

Re: Re: Re: Re: Re: Mafie ODS

janorymo, dříve se tomu říkalo "ruka ruku myje", nyní je vláda ĆSSD zkorumpvaná a parlamentní opozice ODS mafiánská.  V podstatě to vyjde nastejno. Naúrovni krajů to je opačně.
Marat 11.3.2006 11:24

Re: To, co zde předvádí modré hyeny,

Tatare,co se tak navážííte do modrých ptáku? To  jste přesvědčen,že jiní politikářští ptáci jsou lepší? Nebo že komunisté byly mravnější? Blbost-velelbost-nadblbost ! Pokud bude v ČR takováto demokracie,kterou zavedly političtí žraloci už za boha mravnosti Masaryka,tak situace nebude lepší.Politici vždy hrabaly,hrabou a budou hrabat pro sebe.Je třeba zavést takový réžím,který jím tu hrabivost co nejvíce omezí.Za současných podmínek to možné není.Nebude to možné ani tehdy,když modří ptáci ve volbách neuspějí a budou vám vládnout ptácí jiných barev a jiných barevných  odstínu.Ale to chce jiné vyspělejší občany,především zodpovědné novináře a všechny kteří se živí psaním,kteří nebudou dělat s  politikářských i jiných indioviduí taťuldy  vlasti a nebudou oblbovat všechen lid státu,že na tím jejích taťuldou vlasti celí svět vypouští mlíčí jak kapr na jikry.Pokakali ste si to s konečnou platrnosti už v okamžiku,kdy jste na ryncích zvonili klíčí a nechali všechno na novém taťuldovi. Samozřejmě se zase objevily nový Peroutkové,kteří jásali : Ani okénko v naší revoluci nebylo rozbito: A lid zase jásal. Tak jásejte,že ste si tu demokracie pěkně sprasili!
IS 11.3.2006 11:24

Re: ode zdi ke zdi ?

míšo, máte pravdu, že v malé obci není vůbec lukrativví se stát zastupitelem. Je však cílem voleb zajistit správu obce nebo zřídit pracovní místa?  Kupodivu s rostoucím počtem obyvatel stoupá zájem stát se  zatupitelem nebo  dokonce jen úředníkem. A v obci krajské  to je vždy velká  bitva, jak se snaží politické strany získat zastoupení a posty úředníků. Proč asi ?
Ladislav N je z Brna, kde se téměř pravidelně v nějaké městské části (je jich 29) odhalí finanční nesrovnalosti, tu i onde najednou se nedopočítají nějakého milionu, popřípadě se projeví podivné praktiky. První polisopadová garnitura podnikatelů je vesměs ve vězení.   Jenže v Brně vládne ODS v koalici s KDU, a tak Ladislav N směřuje jinam.
Možná by stálo za pokus  zavést starodávnou praxi, kdy se úřady kupovaly. Pak bychom se asi možná divili, jaký by byl zájem  o místo starosty v obci s 2000 obyvatel.
janoryna 11.3.2006 11:18

Re: Re: Re: Re: Vízek jen konstatuje

to by se za vlády ods stát nemohlo, aby zašili úředníka ministra z ods. ti sesvých lidí, na rozdíl od socanů dokážou zastat !
janoryna 11.3.2006 11:12

Re: Bohužel ...jsem optimista,

takže může být hůře. po volbách bude tunelování beztrestné minmálně do té doby než nějakému pravicovému politikovi vytunelují jeho firmu. bohužel, tohle se marokovi bendovi stát nemůže. chudák jeho táta.
janoryna 11.3.2006 11:09

Re: jako obvykle

ale jinak podle tebe má pravdu. nebo můžeš doložit, že člen ODS je neúplatný jako ty ?
Taraszátaras 11.3.2006 10:43

To, co zde předvádí modré hyeny,

je nezvratný důkaz, že se jedná o lidi s poškozenými mozky, nenávistná hovada, která jsou schopna jenom urážet a lhát. Toto byl názor v jejich stylu.
Věcně je třeba říci, že korupci rozjela pravice ještě za privatizace, je jejím hlavním nositelem. (Kdo jsou ti další ze skupiny korupčníků, když se tady pořád mluví jenom o dvou socanech, kdo ty úplatky nabízel?) ODS má na regionální úrovni a v Parlamentu převahu jenom díky tomu, že občané pokládají tyto volby za podřadné (účast v těchto volbách do třiceti procent) a Senát se jim hnusí. Až přijde k volbám zase šedesát procent voličů, dostane pravice opět na pudel.
Mysch 11.3.2006 10:34

on by snad byl nejlepsi

nejakej eu protektorat.
aby to tak moc nebolelo, moh by protektorem bejt tonny blair.
Mysch 11.3.2006 10:33

jako obvykle

vizek se zamyslel nad zajimavym tematem,
a modre kosile s rudymy satky se na nej sesypaly.
 
Joska 11.3.2006 10:08

Bohužel ...

vše je špatně... Je směšné jak se soudruzi posranci (bez ohledu na politickou příslušnost) vzájemně vřele doplňují a shodují, když jde o jejich prebendy, nebo jejich blízkých, známých, či závislých (imunita poslanců, platy, zákon o střetu zájmů apod.) Jsa dotázáni budou Vám tvrdit opak. Takováto podobná vyjádření už nemají vůbec žádný smysl. Pokud se má něco (dobrého pro nás) stát, pak je třeba především zcela obměnit celou sněmovnu (a tedy i na ně navázané přičinlivé úředníčky, lobbisty,  zadrápnuté podnikatele všeho druhu) Pro mne a doufám nejen, z toho vyplývá - zásadně nevolit stáv.parlamentní strany, ale strany neparlamentní. Radikální řez je nutný a netřeba se bát, horší to opravdu být nemůže.
míša mýval 11.3.2006 10:07

dobrej blábol

Náš místní úřad obhospodařuje přes 2000 oveček. Už díky mírnějšímu zákonu o střetu zájmů je problém obsadit zastupitelstvo kvalitními lidmi, protože členství v zastupitelstvu nikoho neuživí, na rozdíl od poslaneckého platu. Za chvíli to dopadne tak, že do zastupitelstev půjdou jenom nezaměstnaní. Ti budou samozřejmě fandit levici.