29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 11.3.2006 11:24

Re: To, co zde předvádí modré hyeny,

Tatare,co se tak navážííte do modrých ptáku? To  jste přesvědčen,že jiní politikářští ptáci jsou lepší? Nebo že komunisté byly mravnější? Blbost-velelbost-nadblbost ! Pokud bude v ČR takováto demokracie,kterou zavedly političtí žraloci už za boha mravnosti Masaryka,tak situace nebude lepší.Politici vždy hrabaly,hrabou a budou hrabat pro sebe.Je třeba zavést takový réžím,který jím tu hrabivost co nejvíce omezí.Za současných podmínek to možné není.Nebude to možné ani tehdy,když modří ptáci ve volbách neuspějí a budou vám vládnout ptácí jiných barev a jiných barevných  odstínu.Ale to chce jiné vyspělejší občany,především zodpovědné novináře a všechny kteří se živí psaním,kteří nebudou dělat s  politikářských i jiných indioviduí taťuldy  vlasti a nebudou oblbovat všechen lid státu,že na tím jejích taťuldou vlasti celí svět vypouští mlíčí jak kapr na jikry.Pokakali ste si to s konečnou platrnosti už v okamžiku,kdy jste na ryncích zvonili klíčí a nechali všechno na novém taťuldovi. Samozřejmě se zase objevily nový Peroutkové,kteří jásali : Ani okénko v naší revoluci nebylo rozbito: A lid zase jásal. Tak jásejte,že ste si tu demokracie pěkně sprasili!
IS 11.3.2006 11:39

Re: Re: Komunisty by spíš zahrabali

marate, poltici hrabou až na komunisty, které by asi někteří pravičáci s jásotem  naopak zahrabali hodně hluboko. Rozhodně za komunistů neběhaly z kapsy do kapsy milióny, prý se tehdy pěstovalo rovnostářství - všichni stejně chudí. Při půměrné mzdě by stěží někdo kromě slavných zpěváků, byl schopen se složit na nějakou větší částku.
NobodyWasHere 11.3.2006 18:16

Re: Re: Re: Komunisty by spíš zahrabali

IS, ty jsi ale srandista, zažil jsi to ?
Komunisti a rovnostáři, mlátím se smíchy, bylo to asi tak, že komunistická věrchuška (tedy. tzv. kádry a kádrové rezervy - jako třeba Parouback) si byli principiálně rovni (podle funkce a známostí) a požívali výhod (přidělování bytů, aut, podřízených, nákupy ve zvláštních obchodech, výjezdy do kapitalistické ciziny, přednostní zacházení a léky ve vybraných zdavotních zařízeních atd atd) zatímco ostaní mohli tak akorát držet hubu a krok, případně si přilepšit v šedé ekonomice (veksláci, zelináři, řezníci a jiní členové sítí známých), ale tuhle šedou zónu stejně principielně ovládali (a využívali) technologové moci ze Státní.....
Další sranda je, že s.Vízek to zažil, leč nepochopil
IS 11.3.2006 18:49

Re: Re: Re: Re: Komunisty by spíš zahrabali

NobodyWasHere. To je sice hodně slov a mytologie, i když možná ledacos tak fungovalo, jenže v porovnání se současností to byly drobnosti.  Však po listopadu se na funkcionáře KSČ nahrnuli všelijací vyšetřovatelé a zkoumali jejich majetek. A ukázalo se, že to není nijak slavné, prakticky to byly zanedbatelné kauzy, nenašly se žádné miliony natož miliardy. Asi nevíte, že se ti soudruzi navzájem hlídali a s legalizováním majetku byly problémy. Jinak máte možnost ukázat na konkrétní případy.
 
 
Fafa 11.3.2006 21:59

To IS

Podstatna cast verchusky si myslela, ze funkce maji na dozivoti. Nebylo potreba krast na velkou privatni vilu, kdyz nehrozilo nebezpeci, ze by se treba po pristich volbach soudruh musel stehovat z te statni. 
Fafa 11.3.2006 21:54

Re: Re: Re: Komunisty by spíš zahrabali

Komuniste to udelali centralne a ukradli 100% statni ekonomiky.Na nektere veci pak nemuseli uplatky pouzivat vubec - proc uplacet doktora v nemocnici, mame prece SUNZ.
Taraszátaras 11.3.2006 11:39

Re: Re: To, co zde předvádí modré hyeny,

Navážím se, protože mě selou. To je ta jednoduchá odpověď. Tu složitější jste v podstatě řekl sám, i když ne se vším souhlasím. Proč ale i u Vás funguje ta rovnice "Navážíš se do modrých ptáků = seš rudej bolšán"?   
Mysch 11.3.2006 12:04

vzdyt to rikam,

zavest protektorat, a obnovit kobylisy.
dvd 11.3.2006 18:37

Tak tímhletím

so už docela jasně říkáte vopřesdržku.
Mysch 12.3.2006 18:51

vidim tipickej priklad

komu to chybi v hlave, ukazuje rad svaly.
Roneček 12.3.2006 10:26

Re: Re: To, co zde předvádí modré hyeny,

politici.....hrabali
H.K. 11.3.2006 14:18

Re: To, co zde předvádí modré hyeny,

V zásadě platí, že čím víc socialismu tím víc korupce. Socialismus má korupční jednání zabudováno v genetickém systému. Socialistická společnost je založena na velkénm přerozdělování finančních prostředků. Peníze jsou ve formě různých dotací, státními úředníky převáděny různým kamarádíčkům a tito pak taky úředníkovi něco pustí. Nejhorší varianta je prorůstání zločineckých struktur do státní správy.
Náš systém je socialistický, ale není sociální, Tento systém chudobnějším bere a bohatí si ze státní kasy berou.
Mysch 11.3.2006 10:33

jako obvykle

vizek se zamyslel nad zajimavym tematem,
a modre kosile s rudymy satky se na nej sesypaly.
 
janoryna 11.3.2006 11:09

Re: jako obvykle

ale jinak podle tebe má pravdu. nebo můžeš doložit, že člen ODS je neúplatný jako ty ?
Mysch 11.3.2006 12:03

u ceskejch straniku barvy jakekoliv,

chtit dokladat cokoliv je asi nemozne. a u poslancu jeste horsi. znam osobne jen jednoho prazskeho, ktery mi otevrene rek, ze kandidoval jen kvuli tomu, ze mu to neco prinese.
ostatni uz tu napsali jini, znalejsi.
Ladislav N. 12.3.2006 10:29

Re: u ceskejch straniku barvy jakekoliv,

No jo, to je děsnej zločin, očekávat od vlastní aktivity nějaké hmotné výnosy... Vy jste do Němec utíkal za krásnější přírodou?
Joska 11.3.2006 10:08

Bohužel ...

vše je špatně... Je směšné jak se soudruzi posranci (bez ohledu na politickou příslušnost) vzájemně vřele doplňují a shodují, když jde o jejich prebendy, nebo jejich blízkých, známých, či závislých (imunita poslanců, platy, zákon o střetu zájmů apod.) Jsa dotázáni budou Vám tvrdit opak. Takováto podobná vyjádření už nemají vůbec žádný smysl. Pokud se má něco (dobrého pro nás) stát, pak je třeba především zcela obměnit celou sněmovnu (a tedy i na ně navázané přičinlivé úředníčky, lobbisty,  zadrápnuté podnikatele všeho druhu) Pro mne a doufám nejen, z toho vyplývá - zásadně nevolit stáv.parlamentní strany, ale strany neparlamentní. Radikální řez je nutný a netřeba se bát, horší to opravdu být nemůže.
Mysch 11.3.2006 10:34

on by snad byl nejlepsi

nejakej eu protektorat.
aby to tak moc nebolelo, moh by protektorem bejt tonny blair.
janoryna 11.3.2006 11:12

Re: Bohužel ...jsem optimista,

takže může být hůře. po volbách bude tunelování beztrestné minmálně do té doby než nějakému pravicovému politikovi vytunelují jeho firmu. bohužel, tohle se marokovi bendovi stát nemůže. chudák jeho táta.
míša mýval 11.3.2006 10:07

dobrej blábol

Náš místní úřad obhospodařuje přes 2000 oveček. Už díky mírnějšímu zákonu o střetu zájmů je problém obsadit zastupitelstvo kvalitními lidmi, protože členství v zastupitelstvu nikoho neuživí, na rozdíl od poslaneckého platu. Za chvíli to dopadne tak, že do zastupitelstev půjdou jenom nezaměstnaní. Ti budou samozřejmě fandit levici.
IS 11.3.2006 11:24

Re: ode zdi ke zdi ?

míšo, máte pravdu, že v malé obci není vůbec lukrativví se stát zastupitelem. Je však cílem voleb zajistit správu obce nebo zřídit pracovní místa?  Kupodivu s rostoucím počtem obyvatel stoupá zájem stát se  zatupitelem nebo  dokonce jen úředníkem. A v obci krajské  to je vždy velká  bitva, jak se snaží politické strany získat zastoupení a posty úředníků. Proč asi ?
Ladislav N je z Brna, kde se téměř pravidelně v nějaké městské části (je jich 29) odhalí finanční nesrovnalosti, tu i onde najednou se nedopočítají nějakého milionu, popřípadě se projeví podivné praktiky. První polisopadová garnitura podnikatelů je vesměs ve vězení.   Jenže v Brně vládne ODS v koalici s KDU, a tak Ladislav N směřuje jinam.
Možná by stálo za pokus  zavést starodávnou praxi, kdy se úřady kupovaly. Pak bychom se asi možná divili, jaký by byl zájem  o místo starosty v obci s 2000 obyvatel.
Mejla 11.3.2006 8:57

Blábolící bolševik Vízek neuvádí fakta záměrně, protože jeho paskvil je

neobhajitelný. Pokud bychom se řídili Vízkovým názorem, polovina radnic nemohla fungovat nikoliv z důvodu korupce, ale prostě by nebylo možné obsadit tolik míst zástupců firem.
Andy 11.3.2006 8:50

senát bohužel

nemá tak rychle jako psp k dispozici stenozáznamy. -Škoda, ráda bych si přečetla rozpravu.
Není k dispozici, ale vy, pane Vízku, jistě fakta znáte- jaké byly důvody zamítnutí ? Prosím, vypište je zde, je to důležité. Bez nich je váš článeček jen součást volební kampaně, bezobsažný manipulativní výkřik.
Podle hlasování v psp to evidentně tentokrát odfákli i socialisti, nějak se jim hroutí štábní kultura hlasování. Proč?
Šerlok Homeless 11.3.2006 8:41

To Ladislav N. :Jestli tomu rozumím,

"Podle zdroje ČTK byl tendr zřejmě špatně nastavený. Umožňoval totiž použití pouze jedné technologie, kterou nedisponovaly všechny z osmi firem, jež postoupily do užšího výběru. Tento problém měla údajně i společnost Biopal Kolín, v jejímž vedení figurují Jaromír Janata a Rostislav Polák, které podle Aktuálně.cz policie rovněž zadržela.
Podle serveru jsou oba podezřelí z toho, že prostřednictvím lobbisty Vybírala poskytli úplatek státním úředníkům, prý kvůli pravidlům výroby biolihu. V tomto případě byl prý prostředníkem jejich spolupracovník Josef Jurka, který byl prý rovněž ve čtvrtek zadržen."
 
Takže jestli tomu rozumím, tak pravidla tendru bylašita na míru kýženému vítězi. A jedna z poškozených firem se to pokusila úplatkem. Je to tak?
 
To ovšem znamaná, že korupce tam byla už předtím. A  že zatčení prostředníci nejsou první, kdo začali s uplácením ...
 
odborar 11.3.2006 8:20

Pochvala- tentokrát má článek reálný základ.

Jen by bylo dobré poznamenat, že k vrácení přispěly i hlasy senátorů ČSSD. Mimochopdem zákon o střetu zájmů by měl platit na všechny volitelné politiky a jejich rodinné příslušníky v první řadě. Pokutou by měl být vyhazov z místa a ne směšné částky. Majetková přiznání politiků by neměly být veřejné na internetu, tam by mělo být jen zda odevzdal, či neodevzdal, pak by ale okamžitě měl odejít z funkce. Majetkové přiznání včetně daňových by měly být přístupné na vyžádání na jejich finančním úřadě všem občanům. každý kdo bude chtít nahlédnout do přiznání politiků by měl mít možnost po ověření a zapsání identifikace nahližitele. Podobně by to mělo fungovat u soudců. jenže takové novela bohužel brání i hlasy členů ČSSD a především oněch údajně spravedlivých komunistů. http://www.odborar.webzdarma.cz
Ladislav N. / ČTK 11.3.2006 2:47

Odkaz na článek

 V případu korupce ve státní správě obviněno šest lidí   
Ladislav N. / ČTK 11.3.2006 2:34

V případu korupce ve státní správě obviněno šest lidí

V případu korupce ve státní správě obviněno šest lidí
 
 Praha - V případu údajné korupce ve státní správě bylo dnes obviněno šest lidí. ČTK to řekl zdroj obeznámený s vyšetřováním s tím, že mezi trestně stíhanými jsou i dva úředníci z ministerstva dopravy. "Byla sdělena obvinění pro trestné činy přijímání úplatku a uplácení," uvedl bez upřesnění jmen trestně stíhaných mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Martin Omelka.
Podle informací ČTK policie navrhuje pro všech šest vazbu, o které soud rozhodne zřejmě v sobotu. Sedmá osoba byla prý již ve čtvrtek vyslechnuta a ještě večer téhož dne bez obvinění propuštěna. Případ převzalo Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1.
Podle zdroje ČTK jsou mezi šesti obviněnými administrativní tajemník Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) Josef Láznička a Ludmila Schwarzová, vedoucí sekretariátu náměstka ministra dopravy Petra Pospíchala z odboru agend řidičů.
Policie je podle serveru Aktuálně.cz podezírá z toho, že přes letité kontakty v dalších státních úřadech i strategických soukromých firmách pomáhali skupině podnikatelů za úplatky ovlivňovat státní rozhodnutí.
Schwarzová a Láznička jsou členy sociální demokracie na Vysočině, Schwarzová ji dokonce reprezentuje v Ústředním výkonném výboru ČSSD. Jejich další působení v řadách sociálních demokratů dnes probíralo i politické grémium ČSSD, jehož členové doporučili, aby vedení kraje co nejdříve jednalo o ukončení členství obou obviněných ve straně.
"Ten, na koho padne podezření ze spáchání tak závažného trestného činu, jakým je korupce, musí počítat s tím, že nemůže nadále zůstat v řadách ČSSD," sdělil úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. S tím souhlasí premiér Jiří Paroubek. "Zcela nepochybně ti lidé v ČSSD skončili," uvedl s tím, že jsou to "nevýznamní" členové ČSSD, kt
Ladislav N. / ČTK 11.3.2006 2:37

Re: V případu korupce ve státní správě obviněno šest lidí

"Zcela nepochybně ti lidé v ČSSD skončili," uvedl s tím, že jsou to "nevýznamní" členové ČSSD, která ani nezná. S věcí se chce podrobněji seznámit a vyjádřit se k ní v pondělí.
Obvinění si kromě Schwarzové a Lázničky vyslechli podle zdroje ČTK i olomoucký lobbista František Vybíral a prý i údajný spekulant s pozemky, pražský podnikatel v oboru realit Miloš Červenka.
Vybíral v podezřelé skupině fungoval podle Aktuálně.cz jako prostředník pro korupci. Podnikatelé mu údajně dávali úplatky, které on prý dál rozdával úředníkům. V rukou policie skončilo v rámci pětiměsíční akce s krycím názvem Antropoid podle Aktuálně.cz sedm lidí. Celou akci prý odstartoval Vybíral, který se údajně pokusil výměnou za beztrestnost uplatit detektivy. "Když přinesl peníze, byl zatčen," řekl serveru kriminalista.
Skupina se prý pokoušela v posledních měsících ovlivňovat rozhodování státu pomocí úplatků, a to hlavně na ministerstvech zemědělství a dopravy.
Ministr dopravy Milan Šimonovský dnes řekl, že ho náměstek Pospíchal ujistil, že s aktivitami vedoucí kanceláře nemá nic společného. Jeho důvěra je ale otřesena výběrem jeho spolupracovníků. "Myslím, že si měl činnosti své vedoucí sekretariátu více všímat," řekl ministr novinářům v Jihlavě. Potvrdil, že Schwarzová přišla na ministerstvo ze SFDI. Pospíchal si ji přivedl na svůj sekretariát asi před rokem a půl.
Policisté provedli ještě ve čtvrtek řadu domovních prohlídek, dvě z nich na ministerstvu dopravy a na SFDI, který pod ministerstvo spadá. Šlo právě o kanceláře zadržených úředníků. Šimonovský dnes o situaci jednal s vedením fondu dopravy. Obě instituce mají nepřímé informace o tom, že jednání, pro které jsou oba pracovníci resortu vyšetřováni, nijak nesouvisí s činností ministerstva nebo fondu. Kauza podle ministra ovlivní chod úřadu, nezbytné dokumenty z uzavřených kanceláří byly protokolárně předány k vyřízení na jiné útvary minist
Ladislav N. / ČTK 11.3.2006 2:42

Re: Re: V případu korupce ve státní správě obviněno šest lidí

...nezbytné dokumenty z uzavřených kanceláří byly protokolárně předány k vyřízení na jiné útvary ministerstva.
Média uvádějí že se případ týká ovlivňování pravidel na výrobu biolihu. Podle informací ČTK může vyšetřování policie souviset i s loňským výběrovým řízením, v němž se firmy ucházely o kvótu na výrobu biolihu.
Vláda tendr vyhlášený ministerstvem životního prostředí nakonec v půli loňského června na žádost ministra Libora Ambrozka zrušila. Soutěž byla vyhlášena v listopadu 2004 a z 15 přihlášených zájemců mělo po dvou kolech zůstat pět, z nichž každý by obdržel kvótu na výrobu 400.000 hektolitrů biolihu. Celkem asi dva miliony hektolitrů ročně by se měly od roku 2007 plošně přimíchávat do benzinů, takže pro výrobce biopaliva by to znamenalo jistý odbyt a zisky.
Podle zdroje ČTK byl tendr zřejmě špatně nastavený. Umožňoval totiž použití pouze jedné technologie, kterou nedisponovaly všechny z osmi firem, jež postoupily do užšího výběru. Tento problém měla údajně i společnost Biopal Kolín, v jejímž vedení figurují Jaromír Janata a Rostislav Polák, které podle Aktuálně.cz policie rovněž zadržela.
Podle serveru jsou oba podezřelí z toho, že prostřednictvím lobbisty Vybírala poskytli úplatek státním úředníkům, prý kvůli pravidlům výroby biolihu. V tomto případě byl prý prostředníkem jejich spolupracovník Josef Jurka, který byl prý rovněž ve čtvrtek zadržen.
Tendr kritizovala Agrární komora ČR a jeho průběh zpochybňovala i média. Zrušení chtěl dosáhnout vyřazený podnik Cukrovary TTD, nespokojen byl údajně i podnikatel Tomáš Pitr, který se zastával vyřazeného Moravského lihovaru Kojetín.
Podle stínového ministra průmyslu za ODS Martina Římana vládní koalice zvolila systém přimíchávání biopaliv do pohonných hmot, který ke korupci přímo vybízí. "Pokud se potvrdí informace médií, pak to je jasný důkaz," uvedl v prohlášení. Jeho stranický kolega,
Ladislav N. / ČTK 11.3.2006 2:45

Re: Re: Re: V případu korupce ve státní správě obviněno šest lidí

Jeho stranický kolega, stínový ministr zemědělství Jiří Papež, uvedl, že na možnou korupci ohledně soutěže na výrobu biolihu upozornila Česko už počátkem roku Evropská komise Papež také kritizuje vládu, že "místo nastavení systému a respektování kritiky EK začala vytvářet nepodnikatelské a nekonkurenční prostředí, které nahrává pouze vybraným subjektům".