29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 11.10.2006 9:08

Re: Jak typické

Vy se opravdu domnivate, ze Topolanek neselhal? Kdyz resite nejaky pracovni ukol, tak take hned od zacatku vyhlasujete, ze se to stejne nepovede a kdyz se to opravdu nepovede, tak z toho vinite vsechny ostatni s vyjimkou sebe?

Topolanek ukazal, ze je naprosto nezraly k tomu, aby mohl vest zemi. Velmi nestastnou ruku mel i pri vyberu nejblizsich spolupracovniku, krome nymandu typu Rimana, Necase nebo Tlusteho ve vlade, ma jako tajemnika i hochstaplera, ktery sam sebe nazval v rozhovoru pro MF Dnes Martinem Bormannem.

Aleš 11.10.2006 8:51

Re: Re: z 90%

v tom máme spor- volič je pán a politik jedná podle výsledků voleb. POhrdat volbou voličů je v rozporu s principy demokracie.  Příklady osvícenecké diktatury- myslíte Pinocheta, nebo něco jiného?

Drakobijce 11.10.2006 8:06

Jak typické

Článek, který má  titulkupolitickou kulturu, přímo nabádá k jejímu dalšímu zploštění, k další relativizaci. Vrcholem byla podle mě věta - že hlavní vinu na tomto stavu má Topolánek. To je nehoráznost nejhrubšího zrna. Rád bych od pana Daneše věděl - kde jste bydlel posledních 5 měsíců? Nebylo to na  Měsíci?

Politika je vždy umění možného - ale vždy jen do určité míry. Daleko podstatnější je autentičnost každého politika, jeho hodnotový a mravní rámec. Když někoho volím, potřebuju vědět nejenom to, co mi ten člověk (strana) slibuje, ale také jestli se mohu spolehnout, že v případě krize má ten člověk dostatek mravní síly a osobnosti, aby si vybral to nejlepší řešení - pro stát, nikoli pro sebe, nebo pro svou stranu.

Takový byl kupříkladu v roce 1998 Klaus - a takový není letos Paroubek. On, jeho touha po moci bez konkrétního programu, jeho strach že u toho nebude je totiž ten hlavní důvod, proč ještě nemáme vládu.

Souhlasím, že politická kultura není u nás nanejvyšší úrovni - ale bát si kvůli tomu do úst Topolánka je přinejmenším nechutné.

Vašek 11.10.2006 7:51

Re: Re: Re: Příjemné překvapení?

Slavo, Vy máte velice selektivní paměť. Už si asi nevzpomínáte, kdo jeden den prohlašoval, že dohoda s ODS je těsně před uzavřením a druhý den nato (když se mu upsal Kalousek) najednou ukončil jednání. Zkuste si vzpomenout na Škromachův překvapený obličej. 

eTony 11.10.2006 7:28

Re: z 90%

Aleši, v tomto případě matematika nesmí mít navrh, jen čistá řešení - opakovaně volit nebo nastolit osvícenou diktaturu, respektující principy vývoje civilizace.

Jarda 11.10.2006 7:02

udiv

Proboha co je to za vola co psal tento paskvil. Ten člověk snad žije někde na opačném konci světa a tady blábolí naprosté nesmysly.

Aleš 11.10.2006 7:01

z 90%

odmítnuto diskutujícími. To jen ukazuje, že příkopy jsou vykopány i ve společnosti a s velkou koalicí  by se obtížně smířili i voliči obou stran.  K velké koalici e Tony nikde není chuť, protože na to doplácá obě strany, ale když matematika nedává jiné řešení, strany se dohodnou a to je rozdíl mezi ČR a Rakouskem nebo Německem.

Halama 11.10.2006 6:47

Re: Příjemné překvapení

Přesné a výstižné.R^R^R^R^

eTony 11.10.2006 6:18

Daneši,

jste další v řadě politických komentátorů, kteří vlastní vize předkládají čtenářům v dojmu, že to, co píšou, je všeobecný názor. Ujišťuji vás, že je tomu naopak - jde pouze o názor váš. Konstrukce velké koalice je nesmysl, a že to mají v Německu a Rakousku neznamená, že je to dobré. Zřejmě nechápete, že jde o zásadní střet dvou naprosto odlišných programů, střet pro a proticivilizačních snah. Stává se z vás další Pehe.

zajíček8 11.10.2006 5:52

Re: Re: Re: Příjemné překvapení?

Pane, předpokládám, že Vy jste schopen označit obraty pana Paroubka o 180 stupňů během 24 hodin za přirozený vývoj názorů a souběžné jednání o 2 protichůdných změnách volebního systému za otevřený koalici hledající dialog.

V běžném životě se takoví lidé nesou nálepku vyčuránka a podrazáka a kdo může, ten se jim vyhne.

Alois 11.10.2006 3:57

Re: Už ve třetím odstavci se mýlíte a vytváříte emotivní, nepravdivou realitu.

Ps. Když jsem začínal psát příspěvek do diskuse, v třetím odstavci, namísto "vyklidili pozice" stálo emotivnější "někam odtáhli". Ve významu je to stejné, ale vy byste si mohli myslet, co to blábolím.Autor text opravil méně hovorově, ale já zde nekritizuji ten obrat, jako to, že zvolení poslanci se z rozhodování neztrácejí a zůstávají tam, aby plnili svým hlasováním své hlavní poslání, nikoli podporu, ale kontrolu vládních návrhů. Oprava textu ze mě dělá nedůvěryhodného blba, ale to holt je internet.

Alois 11.10.2006 3:22

Už ve třetím odstavci se mýlíte a vytváříte emotivní, nepravdivou realitu.

Vítěz má bezpochyby právo říci o sobě,  že je vítěz. Složit v této situaci trojkoalici a ne menšinovou vládu ODS bylo  konsensuální a ČSSD by mohla akceptovat, že vítěz zase až tak o vládní přesilu nehraje. Není možné říci, že Topolánek s koalicí usilovali  o důvěru s tím, aby pak ČSSD někam odtáhla, protože je to nesmysl. ČSSD by  po vyjádření důvěry neodtáhla nikam, prostě zůstává ve sněmovně, což je  legitimní místo pro opozici, tedy ty, kdo nevládnou.

Co s takovouto sněmovnou 100:100, nebo 100:101  která vláda dokáže, jestliže koncepce pravice a levice jsou diametrálně odlišné, a byl by výsměch voličům snažit se z nich složit velkou koalici?

Návrhy tříkoalice by musely být už samy o sobě  kompromisní, neboť konzervativní pravicové pojetí by se muselo už ve vládě střetnout s názorem dvou spíše středových stran, kdežto levicová ČSSD u vědomí toho, že pokud zákony nebudou vyhovovat KSČM, ztrátu 26 hlasů už přeběhlíky z druhé strany nevykompenzuje, bude muset vytvářet zákony ušité KSČM na míru. Tady je to jádro pudla! Přestože KSČM získala až třetí, už poměrně malý volební zisk, pro takové čtyři roky vlády J. Paroubka bude diktovat zákonodárství v této zemi ona. Hlavní slovo, díky vladařským ambicím Paroubka, budou mít v Čechách komunisté už nyní, ačkoli se vítězství ve volbách ani nepřiblížili. Kdyby souhlasil s Topolánkovou koalicí, mohl koaliční návrhy zákonů ovlivňovat, protože na ČSSD ve sněmovně by záleželo jejich konečné schválení.

Vzniká podezření, že představitel strany, který rozhodující verdikt nad zákonodárstvím země  v příštích 4 letech ponechává menšinovým komunistům, usiluje o ministerská místa spíše z důvodů zakopání kostlivců, kteří po předchozích 8 letech vlády zbyli ve skříních. Jak jinak takovéto chování sociálně DEMOKRATICKÉ strany pochopit? 

Osobně to chápu radikálněji - Paroubek a jeho vládní parta zneužili své demokratické voliče.  Vydají vládu nad ČR komunistům, výměnou za svou, dokonce placenou, beztrestnost. 

knedlik 11.10.2006 3:07

one eyed?

Jakkoliv je zajimava zminka pana Danese, o "lehce fašizující rétorice" ODS, narazaje tak nejenom na jejiho predpokladaneho vudce Tupohlavka, o to zajimavejsi je jeho lehke prejiti "tezce fasizujici retoriky" druhe strany, predevsim jejiho "duce" Pablbka.

Slava 11.10.2006 1:40

Re: vize pana Daneše by byla možná

Tak proč s nimi ODS jedná?

Slava 11.10.2006 1:40

Re: Re: Příjemné překvapení?

Tomu, co píšete, se říká mediální masáž a skok na špek. Jenže vy asi toužíte po tom na ten špek skákat. Pokud jste viděl a slyšel jen samé negace, měl jste se lépe dívat a pozornější poslouchat. ODS tvrdí, že vyhrála, pak žádná blokace není nic platná. Pokud nevyhrála, měla jednat. Jednala o trojkoalici, nikoli se socdem, která ODS k jednání vyzývala. Soudím, že to jste neviděl. A pokus sestavit vládu? To snad nemyslíte vážně. Takovou hloupost byste jistě vážně netvrdil.

quetzal 11.10.2006 1:37

vize pana Daneše by byla možná

pouze v situaci, kdy by partnerem nebyla sociální demokracie otevřeně proklamující, že bude vládnout i s Marťany. S Marťany se nevládne.

Jarda C. 11.10.2006 1:27

Re: Příjemné překvapení?

Zaregistroval snad někdo sebemenší vstřícnost a konstruktivní jednání obyvatel Lidového domu? Já viděl a slyšel jen samé negace, vč. mnohatýdenního blokování volby předsedy PS. Plus pokus sestavit vlastní vládu - bez pověření prezidentem. Jakpak se asi  takovému úsilí říká?   

Ortelius 11.10.2006 0:50

Re: Příjemné překvapení

Kdo neriskuje, nevyhraje. Jako volič ODS jsem ochoten spíše risknout volební prohru a další 4 roky pod vládou levice než plytkou velkou koalici. Radši ODS do opozice - ono to lidem dojde, že zadarmo a z cizího se dlouhodobě žít nedá.

Slava 11.10.2006 0:25

Příjemné překvapení

že pan Daneš vidí realitu tak, jak je. ODS svým konfrontačním stylem skutečně hraje riskantní hru. Jenže zatím ji média spíše drbala za uchem a dost nezodpovědně obhajovala i ve věcech evidentně neobhajitelných. Bylo by dobře sestoupit z ideologických výšin zpátky na zem.