6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zdeněk Kříž 19.4.2006 11:04

Lidskou blbost je třeba regulovat!

Lidskou blbost je třeba regulovat  ze všeho nejvíc. Pan Jelínek je toho důkazem. Dej blbovi moc a lejstrem se ti odmění, že... .:-P 

Jakub Vosahlo 19.4.2006 11:03

jste demagog

Pane Jelinku, jste demagog. Ze lyzovani je zabavou pro pravicaky je blabol srovnatelny s nesmyslem Karla Krize o snowboardistech [jsem zvedav, jestli se vas zamestnavatel L.Zaoralek za vase slova omluvi stejne jako M.Topolanek za Krizova], pokud jde o vasi dojemnou starost o nase narodni parky- bohuzel jsme mnohem casteji svedky uplne opacnych pripadu, nebot ekologicti aktiviste jiz zablokovali nebo zkomplikovali [casto pod malichernymi zaminkami] radu smysluplnych projektu. Vase nasledne uvahy o roli prezidenta prokazuji bud ucelove lhani, nebo naprostou neznalost Ustavy a pravniho radu. Muzete mi rict, jak prezident prekracuje svuj mandat? Pokud tomu tak je, proc jste jeste nedal podnet Ustavnimu soudu, aby se timto prekrocenim kompetenci zabyval?Mnoho o Vasem pohledu na svet ukazuje uvaha, ze legislativni smrsti je treba resit nase nedostatky v moralce. Ano, vse zregulovat, uzakonit, omezit. Klausovo dusledne dbani na zasade laizzes faire mi obcas prijde az prehnane, ale porad je mi stokrat milejsi nez posedlost Vas a vam podobnych vse upravit zakonem a nasledne vsechny buzerovat.

honzak 19.4.2006 11:02

UVAŽOVÁNÍ PŘEDPISOVÝCH IDEALISTŮ

dobře ilustruje příspěvek z 9:41. Doporučuji ctěné pozornosti.

Janus 19.4.2006 11:01

Re: Tato církev husitská nemá s historickými husity společného nic.

Nic proti, ale zkuste mu to navrhnout a uvidíte ... ;-)

Švrk 19.4.2006 10:58

Re: Tak pravil Klaus

Pane, to neodvisí od množství šafránu v Klausově kabeli, ale od množství neuvěřitelných ptákovin z dílny ČSSD! Přece na cisternu polévky nepoužiji špetičku šafránu, pak nejsem kuchař, ale diletant. 

honzak 19.4.2006 10:58

Re: zážitek z Itálie

A jsme u jádra pudla!!!!

V tomto případě byl zanedbán TECHNICKÝ DOHLED nad stavem zařízení. Kvalifikace OBSLUHY s tím nemá NIC SPOLEČNÉHO!!!! Příčina pádu oběžného lana je v zásadě troji: - vada kladky, vada lana+unašeče, úmyslné rozhoupání vlečeným. První dvě mají odstranit pravidelné prohlídky různých stupňů a provozní kontrola stavu zařízení. Třetí příčinu neodstraní ani celá ČSSD. Obsluha může v tu chvíli udělat jen dvě věci - vypnout nouzovým vypínačem a volat pomoc. Na to OPRAVDU nepotřebuje žádnou zvláštní kvalifikaci. To samé udělá uklízečka, když vidí hořet ledničku.

Příteli, jsi dokonalý idealista. Ti se vyznačují tím, že u vědomí platnosti zákona či vyhlášky očekávají absolutní bezpečnost. Lanvoka v Cavallezze (jako 100% drážní zařízení, v perfektním technickém stavu) spadla díky nekázni pilota USAF.  C.a k. úřednický stát Rakousko nechalo pozemní lanovku na Kaprunu shořet díky "lidové" tvořivosti místních zaměstnanců (ačkoliv měli všechny možné i nemožné papíry od možných i nemožných úřadů v pořádku). Závěr je jasný - ROZUMNÉ předisy MOHOU pomoci situaci vylepšit. Nesmyslné ji spolehlivě zhorší. 100% bezpečnost neexistovala, neexistuje a existovat nikdy nebude.

Lyžbě bez debilních předpisů ZDAR!

ASton 19.4.2006 10:58

Zákony.

Dnes svítí sluníčko,je pěkně a proto doporučuji všem,navštivte prosím některou oblastní Správu železnice.Potřeboval jsem vyřídit vyjímku pro přepravu nákladu po železnici.Můj dojem? Nekonečná řada kanceláří,v každé kanceláři odborník na zadní světla,přední světla,vyhybky,stromy u tratě,kola,páru i elektřinu,jeden na dráty,druhý na mosty,nepřeberné hromady zákonů,vyhlášek,vnitřní předpisů a kontolních předpisů.Moloch,který nemá obdoby.Ještě ty vleky nemají pod kontrolou.Šup a jsou tam. A co vlekaři? Pěkně do odborů k Duškovi. Že jsou vleky privátní investice? Znárodníme. Proč nadáváte staříkovi na Hradě,komunisti a sociální demokracie přeci zná nejlépe co je a co není pro nás dobré, ani to přehlasují, ale co voliči vlekaři?,co voliči lyžaři? A co my normální občané,koho budeme volit?

Jan Kyncl 19.4.2006 10:56

Re: Re: Konkretizace

Treba konvici se spatne provedenou ochranou pred nebezpecnym dotykovym napetim :-)

Jiste, trh to vyresi: kdyz vas konvice zabije, dalsi si koupit nepujdete a obchodnik nebude mit ten spravny zisk...

Jenze to neni typ spolecnosti, kde chci zit...

Švrk 19.4.2006 10:56

Re: Klaus má pravdu.

Jo, svatá pravda. Ještě se chystá nařízení EU, že se na fotce v dokladu nebudete smět usmívat. To asi proto, aby si celníci, většinou chlapi od volů, nemysleli, že jste jim k smíchu. Holt bruselští úředníci jsou hodnocení dle toho, kolik toho vymyslí. Marný boj proti této hydře se ale přesto nesmí vzdávat. Dá se tak více času možnému konečnému vítězství zdravého rozumu (které možná urychlí ekonomická konkurence z asie!!!)

Vladimír Veit 19.4.2006 10:53

Souhlasím s regulací

Pan Jelínek má pravdu,regulovat se musí,jinak bychom zvlčili.Představuju si,že panu Jelínkovi visí u pusy regulátor,který propouští jen schválené a přijatelné výroky pro svého chlebodárce.Jen jsem zvědavý,zda si model regulátoru po volbách nevymění za jiný typ.

Švrk 19.4.2006 10:48

Re: Re: Pamatuji na hradě už dost presidentů

Pane občane XY, je zajímavé, že mí známí členové ODS nemají pocit, že by jim Klaus nějak nahrával. Já jej z dlouhodobého hlediska považuji za člověka, který stále !drží svou "lajnu" a jeho názory jsou dlouhodobě konzistentní a setrvalé. To je pro mne známka vysoké politické i lidské vyspělosti, kterou současní lídři zbytku politické scény nedosahují a hned tak nedosáhnou. Tím se kvalifikuje na opravdového prezidenta, který nežvaní, jako jeho předchůdce.  A k jeho volbě - stále se mu předhazuje, že jej zvolili komunisti. Zajímavé - v ČSSD se vede boj se zrádci, kterí jej údajně volili. Tedy kdo vlastně? Byl zvolen dle zákona, ústavy,  většinou demokraticky zvolených poslanců a senátorů. Mi to stačí stejně, jak mi to stačilo v případě Havla! Zaorálka naopak nemusím ale respektuji, že byl řádně zvolen do čela dolní sněmovny. Tak oč jde? Nenechte emoce cloumat svým majestátem.

    

tony 19.4.2006 10:42

Re: Komunisty zvolené presidenty pamatuji také:

Havel snad nechal někoho popravit?

A Husák bránil sovětizaci? Vždyť zradil hned v Moskvě v srpnu. Se Svobodovým hodnocením souhlasím.

Saša 19.4.2006 10:42

Italský náhodný případ

má být důvodem k buseraci Čechů a prodražování sjezdového lyžování?

Saša 19.4.2006 10:40

Tato církev husitská nemá s historickými husity společného nic.

Tato husitská církev vznikla až po vzniku ČSR odtržením od církve římskokatolické. Hlavním jich požadavkem tehdy byly bohoslužby v národním jazyce a příjímání pod obojí způsobou (nikoli 4 pražské artykule, nikoli Basilejská kompaktáta). To obé dnes naše církev naplňuje - slouží se v jazyce českém včetně čtení z Písma a při významnějších příležitostech se podává Tělo Kristovo namočené v Krvi Kristově (a v některých farnostech se za významnější příležitost považuje téměř každá neděle). Členové husitské církve by se tedy měli vrátit k nám, bylo by to rozumné pro ně i pro nás.

Vlali 19.4.2006 10:34

zážitek z Itálie

mému kolegovi v Itálii loni na jaře málem vlek zmrzačil dceru (nějaké lano spadlo z kladky nebo nebylo dost napnuté, detaily nevím přesně) což není zrovinka zážitek, který bych chtěl absolvovat.

Saša 19.4.2006 10:33

Komunisty zvolené presidenty pamatuji také:

Zápotocký, Novotný, Svoboda, Husák, Havel. Z nich jsem si jakž-takž mohl vážit leda tak Husáka - ten aspoň nenechal nikoho z politických důvodů popravit a nebyl žádná korouhvička ve větru a snažil se bránit sovětisaci, což v okupované zemi s tradicí předpřiposranosti vůči okupantům rozhodně nebylo nic snadného a rozhodně to zvládl lépe než Hácha.

Nejhorší president, kterého jsem zažil, byl Svoboda. To byl dvojnásobný zrádce.

Pan Klaus naopak vzbuzuje mou důvěru. To je pevný člověk, s vlastními názory, vysoce inteligentní, zjevně odhodlaný hrát úlohu presidenta čestně a neodchylně... Škoda, že místo Beneše jsme neměli presidentem Klause!

hans hase 19.4.2006 10:22

Obcane XY

prosim pekne, sdelte, kteri komuniste volili Klause prezidentem.

Ptam se na to uz od one volby vsech, kteri by o tom neco mohli vedet, pac me to eminentne zajima.

Vy to, dle Vaseho prispevku, vite.

Predem diky za konkretni jmena.

janabok 19.4.2006 10:21

ježíššmarjá, to je vůl!

"lyžování je pravicová zábava", "zákonné regulace a kontroly"...

a co takhle, blbý poradče blba, zavést zákon na používání hajzlíků?

a důsledně kontrolovat! ...

hans hase 19.4.2006 10:19

Re: Návrh, zaveďme mobing hausy,

ROZTOMILE... :o)

Marek Dluhoš 19.4.2006 10:18

Kluase nemusim ovšem co činí proti ČSSD udělal zatím vždy dobře..

Podivné nové normy, zákony a nařízení, které v duchu svého věčného populismu ČCSD předkládá hlavně před volbami neměly ani spatřit světlo světa, jako celá ČSSD.

Ivan Nový 19.4.2006 10:17

quo,

jednodušší je strany produkující legislativní smršť nevolit. Teď máte příležitost, braňte se!

janabok 19.4.2006 10:12

Re: v.v

;-D;-D;-D...

R^...

klásek 19.4.2006 10:09

Tak pravil Klaus

"Prezident by měl veta používat jako šafránu - jednou za desetiletí a ne aby se o to pokusil několikrát za týden. Považuji to za pošlapání základních prvků parlamentní demokracie."

Štváč 19.4.2006 10:09

zbytečné regulace

Taky myslím, že vázaná živnost u vleku je zbytečná a jen by nařizovala kdo může a kdo nemůže v tomto oboru podnikat. To, že někdo je vzdělán strojní průmyslovkou ještě nevypovídá, že strojům rozumí. Nic to ale nemění na tom, že prezident je populista jednající jen v závislosti ke své funkci a jeho aktivity poškozují ČR. Jakmile by byl odpovědný za své jednání, byl by opět alibistou, pokud možno neříkající tak ani tak.

huhu 19.4.2006 10:08

v.v

za 43 dní bude moci být u jména autora uvedeno - bývalý poradce bývalého předsedy sněmovny. To je tak vše adekvátní k článku. ;-)

honzak 19.4.2006 10:03

Re: obrana

mladej neumí nastoupit na vlek? Nebo vystoupit? Proč jinak potřebuje "dohled"

Janus 19.4.2006 10:00

Re: Pamatuji na hradě už dost presidentů

Loajalitu? Člověče, vy katolík a husitovi?!8-o Kam ten svět spěje ... ;-D

vopice 19.4.2006 9:57

Re: Jedinou věc Klausovi zazlívám-Turecko a Islám a zlehčování obého nebezpečí

Mýlíte se, doba Lukašenka se blíží. Uvidíte v červnu.

jana.l 19.4.2006 9:48

Re: Jelínek

Naprostý souhlas. Kristepane, zastavme to nějak!!! Vždyť se tady už nedá snad ani dejchat!

Držím palce, pane presidente...jinak je to na emigraci (a mimo EU), což je na mě moc daleko.

R^

quo 19.4.2006 9:47

Patologicke zakonne predpisy

K vlekum - vlek neni vlak (pocet lidi, rychlost, hmotnost ...) To zase nekdo chce, aby se musely stare vleky zavrit a koupit nove vyhovujici predpisum, pripadne provozovatele novych modernich stredisek chteji znicit konkurenci malych starsich vleku. Nebo nejaky takovy duvod za tou "starostlivosti" socialistu bych videl. K premire zakonu. Je jich moc, nedaji se 100% sledovat a tim mene dodrzovat. O jejich neprovazanosti nemluve. Chtelo by to stanovit nejake quoty na pocty paragrafu. Kdyz by se prijmaly nove, musely by se nejake stare zrusit. Mozna by stacilo, aby predkladatele novych zakonu museli navrhy predkladat pisemne napsane vlastnorucne. A kdyby byly navrhy prijaty, tak kazdy, kdo hlasoval pro by je musel 10x opsat :-) Nebo aspon zakazat pro zacatek v pocitacich v parlament clipboard :-)