19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Saša 19.4.2006 10:42

Italský náhodný případ

má být důvodem k buseraci Čechů a prodražování sjezdového lyžování?

honzak 19.4.2006 10:58

Re: zážitek z Itálie

A jsme u jádra pudla!!!!

V tomto případě byl zanedbán TECHNICKÝ DOHLED nad stavem zařízení. Kvalifikace OBSLUHY s tím nemá NIC SPOLEČNÉHO!!!! Příčina pádu oběžného lana je v zásadě troji: - vada kladky, vada lana+unašeče, úmyslné rozhoupání vlečeným. První dvě mají odstranit pravidelné prohlídky různých stupňů a provozní kontrola stavu zařízení. Třetí příčinu neodstraní ani celá ČSSD. Obsluha může v tu chvíli udělat jen dvě věci - vypnout nouzovým vypínačem a volat pomoc. Na to OPRAVDU nepotřebuje žádnou zvláštní kvalifikaci. To samé udělá uklízečka, když vidí hořet ledničku.

Příteli, jsi dokonalý idealista. Ti se vyznačují tím, že u vědomí platnosti zákona či vyhlášky očekávají absolutní bezpečnost. Lanvoka v Cavallezze (jako 100% drážní zařízení, v perfektním technickém stavu) spadla díky nekázni pilota USAF.  C.a k. úřednický stát Rakousko nechalo pozemní lanovku na Kaprunu shořet díky "lidové" tvořivosti místních zaměstnanců (ačkoliv měli všechny možné i nemožné papíry od možných i nemožných úřadů v pořádku). Závěr je jasný - ROZUMNÉ předisy MOHOU pomoci situaci vylepšit. Nesmyslné ji spolehlivě zhorší. 100% bezpečnost neexistovala, neexistuje a existovat nikdy nebude.

Lyžbě bez debilních předpisů ZDAR!

Vlali 19.4.2006 11:57

poslední zvolání

To poslední zvolání 8-o to je fakt síla (jak je ta čeština s dvojsmysly nádherná). Ono asi nejde o konkrétní zákon vyhlášku (byť se mne osobně může dotýkat). Jen jsem chtěl za sebe sama naznačit, že i když jsem vůči regulacím spíše negativně zaměřen umím si představit regulaci s důvodu obecné bezpečnosti a tu jedinou jsem ochoten tolerovat. Jako příklad uvedu rychlost jízdy na dálnici (občas porušuji ale ne moc) u nás 130 v NSR bez omezení. Myslím z ohledem na stav vozovky a místní špatné řidiče (dělám v dopravě) je těch 130 tak akorát a nemá s tím problém, že němci můžou 180.

honzak 19.4.2006 12:27

Re: poslední zvolání

Dobrý příklad! Soudruzi z ČSSD by  mohli šoférování soukromých aut zařadit mezi vázané živnosti. Smrtelných nehod tito produkují o několik řádů víc, než lyžařské vleky.

Gandalf 19.4.2006 12:59

Re: Re: poslední zvolání

" Soudruzi z ČSSD by mohli šoférování soukromých aut ..."

Proboha, nerikejte to nahlas. Oni jsou schopni to udelat!

MF 19.4.2006 13:59

Re: obrana

Dohled nad vleky snad existuje. Každý musí mít pravidelnou revizi.

Insider 19.4.2006 9:19

Autorovi

:-P

Jan Daniel 19.4.2006 9:16

Jelínek

Článek tohodle hňupa je jasným varováním kám nás zavedou Sockom. Regulovat se bude úplně všechno, pokud možno i to co neexistuje. Vláda nás bude chránit před vším a nic nás nebude chránit před vládou. A trotlové typu Jelínka se budou dobře živit tím, že budou radit co vše je ještě třeba zregulovat a vymýšlet nebezpečí, před kterým nás vláda musí ochránit.  

jana.l 19.4.2006 9:48

Re: Jelínek

Naprostý souhlas. Kristepane, zastavme to nějak!!! Vždyť se tady už nedá snad ani dejchat!

Držím palce, pane presidente...jinak je to na emigraci (a mimo EU), což je na mě moc daleko.

R^

Saša 19.4.2006 8:50

Pamatuji na hradě už dost presidentů

a Klaus je prvním, ke kterému jsem ochoten projevovat loajalitu. Prvním, kterého vážně považuji za svého presidenta. Teprve Klaus dodal tomuto úřadu znovu vážnosti.

Přestože s řadou jeho názorů nesouhlasím, přestože vůči řadě jeho činů mám výhrady, velice si ho vážím a jsem velmi rád, že právě on je presidentem této země.

OBČAN XY 19.4.2006 9:11

Re: Pamatuji na hradě už dost presidentů

 Jakýpak prezident....V současné době lídr ODS na plný úvazek....Komunisty zvolený superprospěchář....Pokus se raději vážit si sebe sama....

hodne neRath... 19.4.2006 9:14

OBČAN XY

jdete si ten mindrak lecit... dnesni medicina dokaze zazraky

hans hase 19.4.2006 10:22

Obcane XY

prosim pekne, sdelte, kteri komuniste volili Klause prezidentem.

Ptam se na to uz od one volby vsech, kteri by o tom neco mohli vedet, pac me to eminentne zajima.

Vy to, dle Vaseho prispevku, vite.

Predem diky za konkretni jmena.

Saša 19.4.2006 10:33

Komunisty zvolené presidenty pamatuji také:

Zápotocký, Novotný, Svoboda, Husák, Havel. Z nich jsem si jakž-takž mohl vážit leda tak Husáka - ten aspoň nenechal nikoho z politických důvodů popravit a nebyl žádná korouhvička ve větru a snažil se bránit sovětisaci, což v okupované zemi s tradicí předpřiposranosti vůči okupantům rozhodně nebylo nic snadného a rozhodně to zvládl lépe než Hácha.

Nejhorší president, kterého jsem zažil, byl Svoboda. To byl dvojnásobný zrádce.

Pan Klaus naopak vzbuzuje mou důvěru. To je pevný člověk, s vlastními názory, vysoce inteligentní, zjevně odhodlaný hrát úlohu presidenta čestně a neodchylně... Škoda, že místo Beneše jsme neměli presidentem Klause!

tony 19.4.2006 10:42

Re: Komunisty zvolené presidenty pamatuji také:

Havel snad nechal někoho popravit?

A Husák bránil sovětizaci? Vždyť zradil hned v Moskvě v srpnu. Se Svobodovým hodnocením souhlasím.

Švrk 19.4.2006 10:48

Re: Re: Pamatuji na hradě už dost presidentů

Pane občane XY, je zajímavé, že mí známí členové ODS nemají pocit, že by jim Klaus nějak nahrával. Já jej z dlouhodobého hlediska považuji za člověka, který stále !drží svou "lajnu" a jeho názory jsou dlouhodobě konzistentní a setrvalé. To je pro mne známka vysoké politické i lidské vyspělosti, kterou současní lídři zbytku politické scény nedosahují a hned tak nedosáhnou. Tím se kvalifikuje na opravdového prezidenta, který nežvaní, jako jeho předchůdce.  A k jeho volbě - stále se mu předhazuje, že jej zvolili komunisti. Zajímavé - v ČSSD se vede boj se zrádci, kterí jej údajně volili. Tedy kdo vlastně? Byl zvolen dle zákona, ústavy,  většinou demokraticky zvolených poslanců a senátorů. Mi to stačí stejně, jak mi to stačilo v případě Havla! Zaorálka naopak nemusím ale respektuji, že byl řádně zvolen do čela dolní sněmovny. Tak oč jde? Nenechte emoce cloumat svým majestátem.

    

kocour 19.4.2006 13:18

A kterou ODS máte na mysli?

Tu ve Sněmovně, tu v Senátu, nebo tu v regionech?

Porovnat hlasování poslanců za ODS s hlasováním senátorů za ODS už jste někdy zkoušel, nebo jen tak tlacháte z nudy?

Janus 19.4.2006 10:00

Re: Pamatuji na hradě už dost presidentů

Loajalitu? Člověče, vy katolík a husitovi?!8-o Kam ten svět spěje ... ;-D

Saša 19.4.2006 10:40

Tato církev husitská nemá s historickými husity společného nic.

Tato husitská církev vznikla až po vzniku ČSR odtržením od církve římskokatolické. Hlavním jich požadavkem tehdy byly bohoslužby v národním jazyce a příjímání pod obojí způsobou (nikoli 4 pražské artykule, nikoli Basilejská kompaktáta). To obé dnes naše církev naplňuje - slouží se v jazyce českém včetně čtení z Písma a při významnějších příležitostech se podává Tělo Kristovo namočené v Krvi Kristově (a v některých farnostech se za významnější příležitost považuje téměř každá neděle). Členové husitské církve by se tedy měli vrátit k nám, bylo by to rozumné pro ně i pro nás.

Janus 19.4.2006 11:01

Re: Tato církev husitská nemá s historickými husity společného nic.

Nic proti, ale zkuste mu to navrhnout a uvidíte ... ;-)

Plzák 19.4.2006 8:48

Klaus má pravdu.

Lyžařské vleky, vafky, paternostery, dvě hodiny starý guláš, bezdotykové baterie, to je jen pár příkladů, co všechno unie nařizuje.  Řada zákazů je bez konce. Prezident bojuje marný boj. Vždy se najde někdo, kdo ještě žádnou funkci nemá a kdo se s radostí ujme dohledu  nad dodržováním nového zákazu.

Švrk 19.4.2006 10:56

Re: Klaus má pravdu.

Jo, svatá pravda. Ještě se chystá nařízení EU, že se na fotce v dokladu nebudete smět usmívat. To asi proto, aby si celníci, většinou chlapi od volů, nemysleli, že jste jim k smíchu. Holt bruselští úředníci jsou hodnocení dle toho, kolik toho vymyslí. Marný boj proti této hydře se ale přesto nesmí vzdávat. Dá se tak více času možnému konečnému vítězství zdravého rozumu (které možná urychlí ekonomická konkurence z asie!!!)

jakovy 19.4.2006 16:32

Re: Re: Klaus má pravdu.

Mi už nedovolili mít na fotce na OP a ŘP brýle - prý jsou moc tmavé a odporují tím EU . Tak tam mám foto nahoře bez ( brýlí ). Že je nosím furt, bo ani s nima na 15 m nepoznám známého ? Šak se dají při kontrole sundat.

Petr Burma Dvořák 19.4.2006 7:58

Proboha, co to je za chaota, ten Jelínek ??

Myslel jsem, že je to nějakej rozumprd, tak jsem také pojal četbu jeho článku - k lehkému pobavení. Ale dole je napsáno, že článek je od poradce předsedy dolní sněmovny !!! Tak to jsem tedy zalapal po dechu...

gloglo 19.4.2006 8:02

A víme, koho (Ne)Volit, že?

tatina 19.4.2006 7:53

Bez hlavy a paty články zásadně odmítám kritizovat,protože není totiž co.

Tady ale udělám vyjímku a napíši jen jedinou věc.Možná se budu opakovat,nevím,příspěvky jsem nečetl.Jaký pán,takový krám,viďte pane Zaorálku.Nemusel jste to diktovat Vašemu tajemníkovi.(Y)

dulcibelka 19.4.2006 7:45

Jaký pán, takový poradce...

Nijak mě nepřekvapily Jelínkovy výplody - co taky jiného od socpomatence čekat!

Ale moc se mi líbí slovo "protěžovat"! To je od vzoru "protěž"? Blahopřeji, soudruhu!

gloglo 19.4.2006 7:55

da, da, přesně tak

Jen jsem se mrknul, kdopak nám to píše a už jsme doma. Že by blbost Pána pramenila z úsilí pomateného Kmána? Slušelo by se rozloučit: Děkujeme, odejděte! Pokud možno rychle.

Ivan Nový 19.4.2006 7:40

Návrh, zaveďme mobing hausy,

něco na způsob bordelu, kam si budou po práci dobrovolně a za úplatu docházet ukájet své choutky patologičtí regulátoři. Jedni budou šikanovat a druzí budou šikanováni. Nás pak nechají na pokoji. Mobing haus jim uspokojí jejich potřebu bezpečí a jistoty :-))))

hans hase 19.4.2006 10:19

Re: Návrh, zaveďme mobing hausy,

ROZTOMILE... :o)