7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Diskuse k článku

NAPĚTÍ: Problém „čunkiády“ hledejme jinde.

Před několika lety došlo ve Vsetíně, a nikoliv pouze tam, ale na stovkách jiných míst republiky k tomu, že soud rozhodl o tom, že nájemci bytů, kteří odmítali platit nájemné se z bytů musí vystěhovat bez náhrady. Romové i neromové. Žádná vsetínská specialita…

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vychodil 7.9.2023 11:00

Indický kastovní systém již neexistuje ? Lidé se tam rodí do určité kasty s pevným přesvědčením, že to je přesně jejich místo...Ale to bychom zabředli do dlouhé diskuze.

Vrozený talent je samozřejmě jedním z předpokladů úspěchu, nicméně je stále otázkou, nakolik je důležitá jeho kultivace, viz příklady dětí, vychovaných zvířaty. Vezmeme-li v úvahu úroveň výchovy v cikánských rodinách, vlastně o jejich potenciálu nevíme mnoho. Bylo by zajímavé vytrhnout malého cikána z jeho prostředí a vychovat jej v jiném.

Inkluze je dle mého násilná forma "zglajšaltování" progresivistickými politiky, která v konečném důsledku škodí všem.

Ůvahu ohledně silné vůle v "boji" proti jiným silným vůlím, pokládám za zajímavou, nicméně asi bude obtížné kvantifikovat, či vymezit hranici toho, kam je možné silnou vůlí prorazit, a kam již je to boj s větrnými mlýny. A protože, navzdory mnohým "vědcům", je člověk tvor iracionální, a proto tato hranice bude vždy individuálně subjektivní.

Soouhlasím, mít hypertrofovanou vůli bez jakýchkoliv náznaků či možností uspět, je návodem k sebedestrukci. To vidíme v současnosti na Ukrajině...

M. Grundmann 7.9.2023 11:46

Zajímavá odpověď. Na vliv indického kastovního systému jsem nemyslel. Ostatně Rómové jsou také produktem indického kastovního systému. Měl jsem na mysli Indy žijící v USA a západní Evropě. V USA jsou rodiny indického původu nejbohatší. Ve Velké Británii jsou Indové dnes na vedoucích místech ve společnosti a mají značný ekonomický a politický vliv.

Vytrhnutí malého Cikána z jeho prostředí a jeho výchova v jiné kultuře údajně nikam nevede. Obávám se, že se tato populace pod tlakem ostatních etnických skupin specializovala na svůj vlastní způsob života.

Na základě své vlastní zkušenosti jsem přesvědčen, že rozhodující většina lidí má velmi pevnou vůli a až zarputile bojuje o využití každé reálné příležitosti, která se jim naskytne. Ovšem pouze za předpokladu, že jim toto úsilí stojí za to. Nedostatek pevné vůle je spíš výrazem příliš velkých nároků člověka, kterému předpokládaný výsledek nestojí za úsilí. Proto se i také potomci afrických a arabských přistěhovalců v západní Evropě špatně integrují. Místo na samém spodku společenského žebříčku jim na rozdíl od jejich rodičů nestojí za úsilí a vyšších pozic se jim přes jejich snahu kvůli tvrdé konkurenci nedaří dosáhnout. Příliš tvrdá konkurence výrazně demotivuje celé skupiny obyvatel.

R. Langer 7.9.2023 11:51

S tou Indií si to malujete hodně na růžovo... ;-)

M. Grundmann 7.9.2023 12:12

Nehovořím o Indii samotné, ale o Indech žijících na Západě.

J. Jurax 7.9.2023 14:17

Možná byste měl upřesnit, co zde rozumíte pod termínem úspěch.

V. Kučer 7.9.2023 17:51

Co nejméně práce za co nejvíce peněz, v tomto případě Romové úspěšní jsou.

J. Jurax 7.9.2023 18:09

No, spíš co nejvýhodnější poměr peníze/práce. Pakliže se práce limitně blíží nule, výhodnost roste do nekonečníku! :-)

V. Kučer 7.9.2023 17:58

V minulosti byla Evropa třídní, byl zde lid který pracoval, šlechta ho chránila a duchovenstvo mělo na starost vzdělání, administrativu a propagandu. Ve skutečnosti to bylo složitější ale tyto skupiny se nelišili v IQ, povahou, vzhledem, sklonem k různým chorobám apod. Po vzniku profesionální armády a povinné školní docházky toto rozdělení skončilo. Žili zde pouze 2 odlišné etnické skupiny, židé a cikáni. Od dob Marie Terezie začala jejich integrace která byla úspěšná u židů a český národ z toho měl prospěch ale u Romů to stále nějak vázne. Budoucnost nikdo nezná. Do Evropy směřuje stále větší množství nežádoucích migrantů, politici nejsou schopni to řešit, evropské soudy zakazují jejich zpětnou deportaci a nejrůznější aktivisté, umělci, média i průmyslníci dokonce migraci podporují. Nemá smysl se tomu bránit, je to pro nás příležitost???