1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

MÉDIA: Pravidla nečisté hry

Nedozvíme se téměř nic o rostoucím odporu německého obyvatelstva vůči islámské emigraci, zejména o protestech s námi přímo sousedících Bavorů. Povolené maximum je zmínka o tom, že popularita kancléřky Merkelové poklesla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Melichar 2.12.2015 20:08

Re: Autor je odborník, který neví, kde je Veselovský???

Asi by to panu J. Š. nedošlo ani kdyby kdyby ona řečnická otázka byla položena úplně polopatě, např.: ..kam se poděl pekař (mlíkař).... On se poslední dobou vůbec vytrácí hlavně u mladých lidí smysl pro chápání sarkasmů, alegorií, o čtení mezi řádky nemluvě. Asi je to i dobře, protože už nezažili tu dobu, kdy byla tahle vlastnost pilovaná každodeně. Ale znovu se to mění, bohužel, rovný slovo se teď v médiích těžko hledá.

J. Chaloupka 2.12.2015 9:06

"Své vlastní uvažování většinou raději utlumí."

Optimisto, předpokládáte nějaké "vlastní uvažování" těch, co se vyskytují co by "redaktoři ČT"? Vždyť je to podstata jejich postupu - nemít vlastní uvažování. I proto tam často vidíme mladé svazačky a svazáky, kteří najednou hlásí třeba z parlamentu.

E. Vašátko 2.12.2015 8:50

Pan Veselovský z obrazovky nezmizel,

společně s paní Drtinovou (jak mě ta ženská někdy leze na nervy) dali dohromady DVTV, a zde se dokázali prosadit natolik, že právě nedávno dostali i cenu. Kdo umí, ten umí.

J. Lepka 2.12.2015 15:15

Re: Pan Veselovský z obrazovky nezmizel,

Evidentně neleze na nervy jen vám. To je ostatně známka dobrého novináře.

B. Volarik 2.12.2015 7:33

Sláva a chvála Pavlu Chrastinovi!

Průkopník rock´n´rollu v komunistickém Těžkoslovensku. Nezaprodal se a odešel do exilu, věren svému srdci. Nejen dobrý kytarista...i zdatný psavec,jehož články jsou čtivé a informativní. Pavle, byl jste mým hrdinou v době mého dospívání, dnes jste pro mne příklad chlapa, který umí. Nazdar!

P. Skřivan 2.12.2015 0:38

Aktivní nacisté,

byli velmi vítání StB, konečně jako všichni, kdož měli nějaký vroubek a současně byli svolní činit špinavosti pro "stáňu a vláďu".

P. Dvořák 2.12.2015 3:44

Re: Aktivní nacisté,

Opravdu?

Aktivní nacisté a kolaboranti byli naopak hojně využívání druhou stranou. Zejména poté, co Američané odvezli Štěchovický archiv. O takových kompromitujících materiálech si mohla StB nechat jenom zdát.

S největší pravděpodobností byl do celé akce zapojen ministr zahraničí Jan Masaryk, který si to krátce po únoru 1948 odskákal.

Doslova.

S. Rehulka 2.12.2015 6:21

Re: Aktivní nacisté,

Ale soudruhu Dvořáku, vždyt jste kompletně mimo mísu.....

P. Dvořák 2.12.2015 8:16

Re: Aktivní nacisté,

Když jste v té míse, popište, jaké to tam je a jak to vlastně bylo. To bude přínosnější, než se vyjadřovat ke mně.

P. Švejnoch 2.12.2015 10:13

Re: Aktivní nacisté,

Myslím, že je to debata o prdu. Je asi jasné, že kohokoli, kdo měl z minulosti nějaký utajený vroubek či škraloup, vydírala (a tím se snažila přimět ke spolupráci) kterákoli strana, která o tomto škraloupu věděla.

Bylo to tak po válce, bylo tomu tak i po '89, a bylo a bude tomu tak kdykoli, kdy se podobná příležitost naskytne.

Hádat se o tom, kdo takto postupoval "více a radostněji" - to mi přijde spíš úsměvné. ;-)

Z. Švrček 2.12.2015 7:56

Re: Aktivní nacisté,

Měl jsem  v práci  kamaráda tady u nás v býzvalých sudetech. Byl to Němec jak poleno a tak ve válce narukoval. Jednou jsme se picli a on se rozvykládal svojí kostrbatou češtinou: " ktyž sem narukofál pýl sém nedžív na západnim pobžeží. Pak sem ale musel na ruskou front. Pýl sem u Stalinkrad, tam sem pýl raneny, ale potkal sem tam ktyž mě kurýrovali Oto Skorceny - fiš, kto to pýl Oto Skorceny?" Když jsem mu řekl, že vím, tak pokračoval: " no pýl sém s nim na jeho akcich, taky na Sicilie a zase sem pýl raneny. Rusy sém sažil v lazaretu a tak se nejak stalo a ja nepýl otsunuty. Hned sem potom vstoupil do KSČ a ted mi fšeci mužou polibit prtel." Dnmes už to má chudák Dolfek za sebou a tak o tom můžu mluvit.

F. Šimek 2.12.2015 9:44

Re: Aktivní nacisté,

já měl kamaráda, kterej sloužil u alpských myslivců. Byl taky u štalingrádu. Ruskej kulomet ho tři krát trefil. 30km šel s partou raněných, než došli k lazaretu. Němci mu dálali za hrdinství rentu, ale já ho našel na seznamu STB ! Proto mohl do esterajchu pravidelně jezdit a vozit co chtěl. V KSČ nebyl !

V. Novák 2.12.2015 13:32

Re: Aktivní nacisté,

Komunisty nerekrutovali. Jednak to nesměli, dvojak by jim byli plat prtný.

Leda bývalý - co se zdisidentili...

T. Pansky 2.12.2015 0:29

Objektivni zpravodajstvi neexistuje !!! Nam to jeste ...

... nedoslo.  Stale jsme masirovani socialistickou statni televizi a rozhlasem.  Ze to neni pravda ?  Ale ano.  Zde je nazorny priklad:  objektivni je tato informace "Vojak sel".   Je to hola veta vyjadrujici jednoduchy dej.  Ale jakmile k tomu pridame jakykoliv prislovec, uz to neni objektivni veta, ale veta zabarvena popisem, ktery odrazi postoj sdelovatele !!!  A takhle to funguje ve vsem mediich.  Jsme potom krmeni slovy, ktera jsou nam podsouvana a my je prijimame jako pravdu.  Co bychom tedy meli udelat?  Veskera statni media zprivatizovat.  Soukroma media jsou samozrejme tendencni, ale my si vybereme ta media, o kterym jsme vypozorovali, ze dodavaji zpravodajstvi, kteremu verime.

H. Lukešová 2.12.2015 0:40

Re: Objektivni zpravodajstvi neexistuje !!! Nam to jeste ...

Přesně tak. Hlavní mediální mainstream je lživý, zaujatý a neobjektivní.

P. Švejnoch 2.12.2015 7:09

Re: Objektivni zpravodajstvi neexistuje !!! Nam to jeste ...

Ne že bych s Vámi a Vaším předřečníkem věcně (alespoň částečně) nesouhlasil.... Ale lepší než Váš obrat "hlavní mediální mainstream" by snad mohl být už jen obrat "hlavní mediální mainstreamový proud"... :-)

F. Navrátil 2.12.2015 17:34

Re: Objektivni zpravodajstvi neexistuje !!! Nam to jeste ...

Co se týče objektivity zpravodajství, tak mám oprávněný dojem, že alarmistické informace stran globálního oteplování jsou pouze jednostranné. Přece musí být objektivní statistika a dokumentace, že výkyvy počasí nejsou záležitostí této doby, ale jsou stejně staré jako lidstvo. Kdyby většina alarmistů, nebyla ortodoxními levičáky asi bych tomu i věřil, ale bohužel. Přece musí být i vědecká pojednání, která nepokládají za primární příčinu pouze skleníkové plyny, ale těch se nám dostává pouze sporadicky nebo vůbec. Když si k tomu přidám i neskutečné sumy peněz se kterými se hospodaří podobně jako s dotacemi na solární elektrárny, postoj amerického presidenta Obamy, potom je třeba tuto dokonalou levicovou ofensivu hodnotit na výbornou, ale ve svých koncích skázonosnou pro celé lidstvo.