26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

MÉDIA: Nadrobila jste si to sama, paní redaktorko

V našich končinách, zvláště na politické půdě, každou chvíli exploduje nějaké téma. Naposledy Vrbětice: stalo se sice už před sedmi lety, ale teprve nyní, zcela náhodou, dorazily do Prahy ozvěny výbuchu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Strmiska 4.5.2021 10:58

Sám Zeman přece řekl, že vše třeba důkladně vyšetřit. Pokud není případ uzavřen, tak žádné důkazy se nezveřejňují. Tak pracují tajné služby, od toho jsou tajné. Zemanův projev na CNN Prima měl právě znevěrohodnit BIS i zahraniční politiku ČR a zavděčit se ruské propagandě, podobně jako v případě otravy Novičokem u Skripalových. Zeman neměl být nikdy zvolen prezidentem ČR.

J. Nevrkla 4.5.2021 11:10

Důkazy zřejmě nejsou, přesto trestame a obvinujeme. Vy si opravdu myslíte, že se nějakých důkazů dočkáme. Je si to opravdu nemyslím. Pokud si vzpomínám, tak Rusové v případě otrávení Skripala uvedli, že novicok umí vyrobit několik zemí, mimo jiné uvedli Česko. Prezident logicky požádal o vyšetření, jestli je to pravda. Bylo potvrzeno, že to pravda je, že to umíme. Pro tajné služby nepříjemná pravda, ale pravda. Prezident se zachoval správně, když požadoval zjištění pravdy, stejně jako to požaduje teď. Vy máte k BIS stále důvěru? I po nedávné její akci, kdy tvrdila, že ruský agent chtěl otrávit pražské politiky ricinem, aby se ukázalo, že to byla směšná smyšlenka? To jste tak naivní?

J. Jelínek 4.5.2021 7:49

Když je prezident takový geroj a mudrc, který dokáže převálcovat jednu redaktorku v předtočeném rozhovoru, tak ať někdy vystoupí v živém rozhovoru, v přímém přenosu.

R. Toman 4.5.2021 7:58

A jaký by v tom byl rozdíl. Domníváte se, že by se výkon paní Tománkové zázračně zlepšil ? Pro ní i pro Zemana to byl živý rozhovor, nepředpokládám že ho nějak zásadně Prima sestříhala či jinak upravila.

J. Jelínek 4.5.2021 8:08

Nemyslím, že by se výkon paní Tománkové nějak zlepšil. Nicméně, bylo by zajímavé pozorovat prezidenta, zda si dá pozor, aby nevypustil něco, co žádná autorizace už nenapraví.

R. Langer 4.5.2021 8:28

Hm, a vy myslíte, že na tom rozhovoru něco autorizovali? 8-o

J. Jelínek 4.5.2021 8:39

Nevím, bývá to zvykem. Divil bych se, kdyby ne.

R. Langer 4.5.2021 10:17

Vzneste dotaz... ;-)

J. Nevrkla 4.5.2021 8:03

K prezidentovi lze mít jistě různé výhrady, ale každopádně ukázal, že mu to ještě pohotově myslí a nad redaktorkou měl vždy logicky navrch. To by dokázal málokdo, navíc s humorem.

J. Jelínek 4.5.2021 8:09

Senilnímu žvanění psychopata říkáte humor?

J. Nevrkla 4.5.2021 8:11

Požadovat důkazy a důkladné vyšetření považujete za senilní zvaneni? Tak to jste nadšeným aktivistou nové doby. Doby úpadku mravů a práva.

J. Fráňa 4.5.2021 8:21

Chtít důkazy proti Rusku je velezrada, prezident má přeci nadšeně kývat a automaticky Rusko odsoudit. Drahoš by to zvládl, Zeman dělá potíže.;-D

R. Langer 4.5.2021 8:29

Jo jo, to Drahoš, ten by se nezakecal, ten by konal. ;-D ;-D ;-D

J. Fráňa 4.5.2021 8:33

NEVÍM.;-D;-D;-D

V. Kuhaj 4.5.2021 8:27

No, pane Jelínku, vzhledem k tomu, že dnes je za psychopata vydáván každý, kdo umí odolávat tlaku okolí a nedá se zatlačit ke zdi, považuji toto původně urážlivé označení za výraz uznání. Ano, Zeman takovým člověkem je. A já mu k tomu gratuluji. A přál bych si, aby nejen mezi politiky, ale mezi všemi, kteří o něčem důležitém rozhodují, byli lidé, kteří se nenechají vydírat sofistikovanými kecy novinářů, neziskovek nebo jen obyčejných závistivců.

J. Fráňa 4.5.2021 8:12

Všiml jste si, že prezident mluví bez papíru, bez čtecího zařízení. Zeman byl u nás v Becherovce, v rámci návštěvy krajů a diskutoval se zaměstnanci. Můžete mu vyčítat milion věcí, ale v diskusi ho nevykolejíte. Nevěřil by jste o jakých věcech má tento člověk znalosti. Udělá z vás pitomce, kdykoli si zamane. Není to jen o inteligenci, ale hlavně o řečnických schopnostech a zkušenostech. Soudný člověk, i když ho nemá rád, ho nemůže nazvat pitomcem. Rád bych po letech viděl diskusi Zemana s Klausem.

J. Vlček 4.5.2021 7:41

Pane Macků, velmi dobře, ba co dím, přesně napsáno. R^R^R^

R. Toman 4.5.2021 7:49

R^

J. Bárta 4.5.2021 7:37

Byl jsem zvyklý, že paní Tománková vedla kultivované rozhovory. S přechodem na CNN se to dost změnilo. Pamatuji si na jeden z prvních rozhovorů na této nové stanici s premiérem. Po několika slovech ji řekl: Neskákejte mi do řeči, nejsme u Moravce.

R. Gumulec 4.5.2021 7:35

Paní Tománková převyšuje moderátory ČT (Tvarůžková, Witovská, Fridrichová, Moravec, Železný aj) objektivitou o parník. Přesto její rozhovor s M Zemanem neodpovídal jejím možnostem, byla málo připravená a pořád se ptala na to samé..... S Vaším hodnocením plně souhlasím.

P. Jirkovský 4.5.2021 7:14

"... mediálně znásilní ...?" Neměl byste si tyhle úchylný představy nechat pro sebe nebo svýho terapeuta, pane autore? A k tomu rozhovoru - paní Tománková se ptala a ten malichernej bambula si jen vyskakoval jak pravej buran a blb. A to jeho (Zemanovo) "volno" před vyjádřením? Jen projev nekonečný servility před Kremlem; hledali s Putinovým emisarem všechno možný, jak prospsět svejm osobním zájmům i za cenu, že uškodí týhle zemi.

J. Fráňa 4.5.2021 7:26

Paní Tománková se ptala blbě a ještě k tomu opakovaně blbě. Jenom blb by si nevšiml, že za bambulu tam byla paní Tománková. Slyšel jsem, že Putin slíbil Zemanovi za tohle vítězství v debatě nový invalidní vozík.;-D;-D;-D

R. Toman 4.5.2021 7:51

Přesně tak.

J. Jaroš 4.5.2021 9:57

Plně s vámi souhlasím. Volat po řádném vyšetření případu může jen bambula, buran a blb. Dodám ještě že i vlastizrádce. Neboť řádné vyšetření škodí této zemi. Rozumím Vám dobře?

R. Meišner 4.5.2021 6:19

...že naslouchala pokynům přímo na place bylo evidentní--a že jí to nesvědčilo, bylo evidentní ještě víc. to je však spíš otázka pro Primu. --nicméně že Zeman dovede být hulvát k ženám je dost smutné,--já to mám zkrátka nastavené jinak. ale třeba to někomu nevadí, no.

J. Kopp 4.5.2021 7:04

Souhlas. Choval se, tak jakoby se choval vůči jakémukoliv jinému novináři. Korektně. Že opakovala otázky, na které již odpověděl byla její chyba. Zdržovala tím pořad, mohli jsme se dozvědět mnohem víc.

J. Svoboda 4.5.2021 6:18

Proti ad hominem se nelze bránit dobrou přípravou, vy brepto.

Pěkný den.

J. Fráňa 4.5.2021 7:18

Ale dá vy brepto, stačilo, aby paní moderátorka neopakovala stejné otázky několikrát.;-D

V. Církva 4.5.2021 8:09

Tak jsme jen lidi. Někdy se nedaří, ale předpokládám, že paní Tománková věděla, že bude mluvit se Zemanem a budou se probírat Vrbětice.

Ale třeba z toho právě byla nervozní. To se stává když má člověk tíhu velké zodpovědnosti, někdy to nedopadne.

Takže já bych to neviděl jako průšvih ani Tománkové, ani nic neočekávaného od Zemna.

Problém tak je spíš to že všichni rozebírají formu a podstata se vytrácí:

Zeman se rozhodl nepodpořit poměrně jasné i když ne 100 procentní argumenty BIS.

Kdyby měli redaktoři i trochu inteligentního a nekonformního přístupu ptali by se spíš jestli jsme na Vrbětice zareagovali optimálně, a jestli se nedali z Vrbětic zkusit na Rusech nějakou inteligentnější diskusi, kompensace atd.

Pravděpodobně ne, ale stejně jako se Zemanem, nešlo se na to připravení s inteligencíí a tahem na branku.

K. Salajka 4.5.2021 5:56

Mně to nepřipadá jako férový souboj, protože Ještěr v uchu štěnici nejspíš neměl. Chvíli ještě potrvá než T.T. doroste do formátu "objektivity" OVM, nemůže se tomu ale vyhnout, proto ji na tu obrazovku dali. Ani u ní se nedá čekat předvolání pro někoho z Trikolóry, nebo že by věcně rozebrala výsledky kontroly vedení ČT. Takové úkoly televizní predátoři nedávají svým moderátorům.