17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

LIDSKÁ PRÁVA: Kvůli Zemanovi se zavádí policejní stát

Prezidentova návštěva Moravy se příliš nezdařila. Obyvatelé Opavy ho přivítali pokřikem, že je “ruský šváb”. Když se pak Zeman přesunul do Opavy, čekali tam na něj lidé s transparentem „Stydím se za svého prezidenta“. Načež k nim přišli policisté a požádali je o prokázání totožnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Patkoš 12.11.2014 9:37

Re: A na které to písmenko byste to napasoval, pane Dvořáku ?

Proč do toho proboha taháte Jakeše? A studentům, mlčky stojícím s transparentem říkáte křiklouni? To o hledaných osobách jste si taky jaksi vymyslel, že? Žádný z policistů totiž o žádných hledaných osobách nemluvil, jen že na kontrolu dokladů mají právo.

V. Patkoš 12.11.2014 9:34

Re: Kdyby totéž udělali Kárlovi....

Vy jste z toho Karla úplně vymazaný, víte o tom? Proč máte nutkání ho všude tahat?

J. Boleslav 12.11.2014 9:27

Re: Nemáte pravdu, pane Březino.

Souhlas.

J. Boleslav 12.11.2014 9:27

Re: Proc Cesi stale na sveho presidenta nadavaji?

Máte sice pravdu, ono ale ani v Améru myslím není momentálně o moc líp. S opáleným tlučhubou v Oválné pracovně.

J. Boleslav 12.11.2014 9:24

Re: Plnění povinností.

Nezlobte se, ale funkci tohoto prezidenta nedehonestují novináři, ale Ovar sám. Jeho excesy už dávno překročily únosnou mez a veřejnost na to citlivě reaguje. Co je prosím Vás na chování tohoto exota ctihodného? Vypadá jako hovado, mluví jako hovado, chová se jako hovado. A navíc je evidentně na kremelském laně.

B. Hamáček 12.11.2014 9:21

Re: Plnění povinností.

To patří k příspěvku M. Růžičky

B. Hamáček 12.11.2014 9:20

Re: Plnění povinností.

samostatné myšlení nejspíše postrádáte vy !!!

J. Boleslav 12.11.2014 9:19

Re: ?Mediální žumpa "zavoněla".

Přesně tak. Kromě toho bylo i v televizi slyšet, že v Opavě na Ovara pískalo půl náměstí.

J. Boleslav 12.11.2014 9:18

Re: Nemáte pravdu, pane Březino.

Přesně tak. Dostáváme se už zase do situace, že libovolně velké hovado je nekritizovatelné jenom proto, že sedí dostatečně vysoko? To snad ne!

J. Bořický 12.11.2014 8:57

Re: Nemáte pravdu, pane Březino.

Máte pravdu,byl zvolen většinou.Ale to pouze znamená,že to musím ať chci,nebo né akceptovat.Ale nemusím tu osobu ctít. Proč nemohu podle Vás říci svůj opačný názor,než má většina ?.Toto platí obecně a nevztahuji to teď jen na Zemana.To,co obhajujete není demokracie.

A propos-většina nemusí mít vždy pravdu.

J. Brožek 12.11.2014 8:53

Re: Nemáte pravdu, pane Březino.

Ano, obvyklá výmluva za kterou se grostapáci schovají - že hledají hledané osoby. Sice neví jaké, ale hledají je.

Ctít je možné každého slušného člověka, tím ale současný prezident není a ctít jenom funkci je sice v tomhle národě zvykem - např. okresní tajemník KSČ byl v podstatě Bůh na okrese ať jím byl kdo byl - ale rozhodně ne nutné.

A rozhodně není pravda, že by ho většina voličů volila - většina nevolila nikoho, prostě proto, že ani jeden kandidát nebyl na prezidenta vhodný. Byly to jediné volby kdy jsem nevolil. A když si přičtu ty kteří volili protikandidáta, tak zvolen byl méně než čtvrtinou oprávněných voličů.

J. Brožek 12.11.2014 8:48

hlavně nemáte pravdu vy.

Zemanovi nikdo máváním transparentu mluvit nezakázal - nebo snad na něj policajti vyjeli a nenechali ho mluvit? Svobodu projevu potlačovali naopak u této skupiny demonstrantů.

J. Brožek 12.11.2014 8:43

Re: Plnění povinností.

Co se Zemana týká tak většinou nejde o nějaké názory USA ani Ruska, přičemž o Zemanovi je známo, že díky penězům LukOilu se stal prezidentem a tedy si zde Rusové přes tuto firmu zaplatili panáka.

Jde hlavně o to, že Zeman je zloděj (stamiliony za nestavění dálnice do Ostravy), podvodník (z doby jeho vlády), lhář a opilec (trvale). A jen jako perlička - taky sprosťák a hulvát. Inu, místo prezidenta-diplomata máme prezidenta-hovado.

H. Gene 12.11.2014 8:43

Re: Plnění povinností.

Neměl bys nějaký nápad, podle jakého zákona musíš mít doklad totožnosti u sebe? Já myslím, že jen tak plácáš...

H. Gene 12.11.2014 8:41

Re: ?Mediální žumpa "zavoněla".

Sedm - jako v osmašedesátým na Rudém náměstí, že? Co má jejich počet společného s nezákonným konáním policie, ty "mediální žumpo"?

P. Čech 12.11.2014 8:40

Re: Plnění povinností.

Média by především měla ctít funkci prezidenta (nota bene zvoleného většinou voličů) a ne rozviřovat po celém světě pár neslušných slov, která pronesl. Pokud by o tom totiž novináři nepsali (není to žádná důležitá zpráva), možná by to ani téměř nikdo nezaregistroval. Opět zde jde o to, že za všechno můžou novináři a nikdo jiný.

P. Čech 12.11.2014 8:35

Re: Nemáte pravdu, pane Březino.

Nikde jsem neřekl, že protestující porušili nějaký zákon. Pouze jsem vyslovil názor, že policie mohla hledat mezi demonstrujícími hledané osoby, které se mezi podobnými anarchistickými křiklouny obvykle vyskytují. Pár výrostků, jejichž nežádoucí  a jinak skryté emoce byly vybičovány novináři, o nic jiného zde nejde, netvoří většinu obyvatel tohoto státu. Naopak jakkoliv jsem pana Zemana nevolil, musím uznat, že byl zvolen demokratickou většinou. Mohu si o něm myslet své, mohu svůj názor komukoliv sdělit, musím však ctít funkci prezidenta. Prezidenta, který byl zvolen demokratickou většinou voličů a to na rozdíl od poslanců, kteří nebyli zvoleni téměř žádným voličem.

J. Boleslav 12.11.2014 8:26

Re: Plnění povinností.

Mediální útoky na Ovara sílí v reakci na jeho čím dál tím hnusnější a pro republiku nebezpečnější jednání.

P. Čech 12.11.2014 8:25

Re: A na které to písmenko byste to napasoval, pane Dvořáku ?

Policie podle mne nedělala nic jiného než to, na co má právo. Zato Váš soudruh, Milouš Jakeš, by asi správně proti demonstrujícím vyslal tanky, že?Policie nedělala nic jiného, než zjišťovala, zda mezi demonstrujícími nejsou nějaké hledané osoby, které se mezi podobnými křiklouny obvykle vyskytují. Nepoužívala při tom obušky, jako na Národní třídě v listopadu 1989. Demokracie není anarchie vážený(á). To Vám, i panu Březinovi, jaksi uniká.

J. Boleslav 12.11.2014 8:24

Re: Nemáte pravdu, pane Březino.

Nezlobte se, ale nemáte vůbec pravdu. Je to přesně tak, jak píše p. Březina. Protestující žádný zákon neporušili a na svůj protest proti hnusnému chování Ovara mají naopak ze zákona právo. Postup policie je ostudný a je to velmi nebezpečný precedens, který nás táhne na úroveň Ruska a před r. 1989. Což je konec konců zjevně Ovarovým cílem .

P. Čech 12.11.2014 8:18

Re: No já nevím

Ústav pro studium totalitních režimů? Totalitní režimy netřeba studovat, ty je třeba odsuzovat, ať jsou fašistické či komunistické. Zvrhlí novináři na jedné straně již 3 týdny neustále přetřásají pár sprostých slov, která použil prezident Zeman a na straně druhé dělají rozhovory s Miloušem Jakešem, který hovoří o použití tanků proti demonstrujícím. S Miloušem Jakešem, jako představitelem jednoho z totalitních režimů není slušné vůbec hovořit, natož s ním pořádat nějaké novinářské rozhovory a otiskovat jeho zrůdné názory. Nějaký ÚSTR tuto socialistickou a anarchistickou praxi nevymýtí. Pouze se rýpe v minulosti, aniž by jí rozuměl.

S. Stan 12.11.2014 8:14

potrestat nesouhlasící...

Zkontrolovat totožnost a potom odvést na psychiatrické vyšetření. Tak to bylo v BRNĚ, kde si někdo dovolil pískat. Asi bude před prezidentem provést nominaci prověřených osob a nikdo nesmí volat "císař je nahý" etc...

M. Katzová 12.11.2014 8:13

?Mediální žumpa "zavoněla".

Tak tomu se říká účelové zkreslování. V té Opavě asi tak 2000 lidí Zemana vítala a hodlala si poslechnou jeho projev, popřípadě s ním pobesedovat. Sedm výtržníků- tři nesli jeden plakát, dva druhý, jeden vykřikoval o švábech a jedna holka měla odvahu promluvit- a tady se to otočí naopak. Mimochodem, Zeman ty debílky s plakáty vyzval, ať přijdou blíž a promluví- ale to se rychle zdekovali. A ještě měli kukly, hrdinové.

P. Čech 12.11.2014 8:00

Nemáte pravdu, pane Březino.

Svoboda není bezbřehá ani v demokratickém státě. Svoboda jedněch totiž končí tam, kde začíná svoboda druhých. I svoboda projevu. To jen naši novináři a politici si myslí, že jejich svoboda je neomezená a podle toho se i chovají. Ve své tuposti si asi ani neuvědomují, že absolutní svoboda není znakem demokracie, ale anarchie. Anarchie, která boří jakýkoliv řád a vnáší do systémů chaos. Protestující by si měli uvědomit, že jsou možná menšinou, která se v opravdové demokracii musí dobrovolně podřizovat většině. Jinak nejde o demokracii, ale opět o anarchii. Prezident Zeman, ať je jakýkoliv, byl zvolen většinou voličů. Žádný z našich politických představitelů nezískal ve volbách takový počet hlasů, jako on. Pokud byli mezi protestujícími voliči, kteří volili někoho jiného, byli v menšině a nebo se zvého volebního práva vzdali, tím že se voleb neúčastnili. Nechť dnes tedy mlčí! Osobně jsem prezidenta Zemana nevolil, nicméně cítím se být demokratem a prezidenta ctím, poněvadž byl zvolen většinou. Ale toto Vy asi nechápete,pane Březino, poněvadž, jak se zdá, jste zastáncem socialismu, notně stříknutého anarchií a nikoliv demokracie, o které nevíte vůbec nic.

M. Růžička 12.11.2014 7:41

Plnění povinností.

Nejde o žádný policejní stát jestliže jde někdo na demonstraci nemusí mít na hlavě žádný pytel aby nebyl vidět a neměl by se stydět vystoupit.Stejně tak je jeho povinností jako každého občana ze zákona mít u sebe doklad totožnosti.

Ta dívenka ještě hloupoučká a pravděpodobně zmanipulovaná a zaplacená nemající žádné zkušenosti a zabezpečená rodinou jistě nemůže posoudit pozici nezaměstnaného ,který musí živit rodinu a jehož lidská práva asi neuživí.

Mediální útoky na Zemana jistě budou pokračovat protože 100% nesdílí názory USA a jistě se najde dost prostředků pro sdělovací prostředky aby dále vedly tuto kampaň.Nyní pravděpodobně dojde k cenzuře jeho vystoupení v živém vysílání a co se týká naší ČT .která vybírá z jeho projevů jenom vybrané části.Až se tyto dětičky sedící ve školních lavicích osamostatní dostanou rozum a zamyslí se jistě nad svým vystoupením v mládí.Ideály často vymizí.

V. Peroutka 12.11.2014 7:31

Re: No já nevím

ÚSTR je dobrý tak na to aby měl 4 odborové organizace na 116 zaměstnanců. Na bádání historií tu bohatě stačí Ústav pro soudobé dějiny. Film o Wonkovi  dává šanci třeba zrovna ústru ukázat ,že to bylo jinak a sama Šustrová minulý týden řekla ,že se o Wonku nikdy v ústru nezajímali, takže tyto věci  jsou jaksi z jiného soudku.

J. Hlubek 12.11.2014 6:31

Druhá část nadpisu je pravdivá,

ta první ne. Policejní stát u nás začal existovat již mnohem dřív a pár sprostých slov s tím nemá souvislost. V době atentátu na Klause, policajti jen přihlíželi. Při protestech proti bordelu v ČB nasadili i provokatéry a to ještě o Zemanových sprostých slovech nikdo neměl ani tušení.

B. Rudolf 12.11.2014 6:22

No já nevím

Ti policajti se nejspíš zachovali hloupě a je na místě jejich "zákrok" přešetřit. Ale vyvozovat z toho, že nám zavádějí policejní stát, je zkrat. Něco jiného by bylo, pokud by se podobné policejní jednání stalo běžným.

Mne spíše trápí jiné příznaky manipulované společnosti. Zdá se například, že ÚSTR je potichu transformován do podoby neškodné pro StB (a KGB?). Znepokojuje mne, že o tom není širší veřejná diskuse.

Paní Rudínská natočila film o Pavlu Wonkovi, který jsem sice neviděl, ale z jejích vlastních slov jsem usoudil, že jde o neuvěřitelnou zvrácenost. Ani v tomto případě jsem nezaznamenal širší veřejnou diskusi. Bylo by na čase začít připomínat a vysvětlovat, kdo byli trýznitelé, a kdo byli jejich oběti.

P. Maleček 12.11.2014 6:14

Pomáhat a chránit

Jestli ta police jen poněkud neobratně ty proti Zemanovi protestující nechránila před až nábožensky třeštícími příznivci představitele prostého - spíš sprostého lidu Zemana. Si představte co by se asi stalo, kdyby davem svých obdivovatelů omámený Zeman jen naznačil, aby s jeho odpůrci bylo pěkně po soudružsku zatočeno.

J. Mrázek 12.11.2014 6:09

Kdyby totéž udělali Kárlovi....

..tak by autor dozajista požadoval důkladné vyšetřování a tresty na horní hranici sazebníku ...?