16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kučer 16.3.2024 14:07

Mnohoženství má smysl v době války když značná část mužů padne v boji a tudíž je přebytek žen. Mnohomužství zase v zemích které přijímají migranty mezi kterými převažují mladí muži.

V. Církva 16.3.2024 14:25

Pane, Starý Zákon Ex není křesťanství, na to kašlete, to bychom taky mohli řešit oko za oko a jíst jenom košer věci, to bylo překonáno.

Pro křesťana platí především Nový Zákon. Ten říká že žena a muž jednou jsou a je i proti nevěře (i když ne za cenu kamenování) a kritizuje starozákonní rozluku.

Nový Zákon nevymyslali socialisti, neomarxisti ani komunisté. Nemá teda milion regulací.

Stačí 1) miluj Boha otce všemohoucího a 2) miluj bližního svého jako sebe sama. S tím žena a muž jedno jsou je to naprosto jasné.

Tak si to vy progresivisté a relativisté okecávejte jak chcete, ale hlavně nás neučte naši víru. Máte tu svoji, bez Boha.

J. S. 16.3.2024 15:10

"Žena a muž jednou jsou". Pokud by to tak bylo, trvalo by manželství i nebi. Ježíš fakticky odmítl jeho důležitost tím, že prohlásil, že v nebi žádné manželství nebude.

Mt 22,30 "Po vzkříšení se lidé nežení ani nevdávají, ale jsou jako nebeští andělé." Podobně na dalších místech.

V. Kolman 17.3.2024 19:56

No jo.

Ale andělé mají jeden pár končetin NAVÍC (křídla). Anděly proto logicky řadím mezi HMYZ;-D;-D;-D;-D;-D

D. Laurencikova 17.3.2024 16:25

👍

K. Křivan 16.3.2024 16:42

Pánové pozor !!!!! Kolik manželek, tolik tchýní !!!

Ś. Svobodová 16.3.2024 11:30

Osobně mi je jedno jestli žije Pavlína s Petrou. A rozumím i tomu, že pokud spolu vychovávají dítě, i když je jen jedné z nich, měla by druhá mít možnost dítě adoptovat. Pro případ, že by pravá matka zemřela. Tuto nemožnost stát narovnal. A tím by to mělo skončit.

J. Jurax 16.3.2024 11:30

Inu, „KDU-ČSL hájí rodinu jako společenství muže, ženy a dětí a považuje ji za základní podmínku života společnosti a státu. Rodina tu není pro společnost a pro stát, ale společnost a stát tu jsou pro rodinu.“

Akorát mladí lidovečtí svazáci tohle progresivně pomíjejí. Vždyť rodina může být i on-on, ona-ona a děti si mohou objednat ve spermabance a odnosí to náhradní matka - a pak už jen samá pozitiva!

L. Peleška 16.3.2024 11:06

“Progresivisté” nepřinášejí pokrok ( progres), ale jde o klasické levicové anarchisty. Zrovna křesťanská strana by neměla chtít “dosáhnout” na voliče celého spektra, ale zůstat “konzervami” vycházejícími z Bible! Jednou jsem to hodil Bělobrádkovi, klidně bych to hodil Čunkovi, ale křesťané opouštějí svůj břeh a ši ou se doprostřed proudu, kde je veliká konkurence populistických stran a hrozba odchodu základních konzervativních voličů. ODS se stává, díky ulhanému profesorovi politologie ( další zbytečná škola) nevolitelnou pravicovým voličem a díky levicovým soudruhům mezi křesťany se pro pravicového voliče stávají nevolitelnými i křesťané!

V. Církva 16.3.2024 14:27

S tím bych souhlasil.

P. Kučera 16.3.2024 9:34

Původní rozlišení a ty další.

Původně se začala rozlišovat pohlaví hned po narození pohledem do klína. Poté byly objeveny chromozomy a nemálo světových ženských rekordů bylo anulováno, protože to nebyly ženy XX, ale vlastně muži s XY (tyto "ženy" třeba nemohly mít potomka). Poté byl objeven testosteron, s tím, že jeho hladina je hodně individuální. Atletka Semenyová, terá lehce porážela všechny soupeřky, měla hladinu testosteronu blízkou mužům (i její vzhled a pohybování byly jako u chlapa) a byla ze závodů vyřazena, dokud se její hladinka nevyrovnala ostatním ženám. No a nakonec do všeho vstoupla psychologie, která podle subjektivnho pocitu bezy rozlišila destky "různých pohlaví", což se podle mne v současnosti stalo ve světě i módou: mladé ženy (muži), jinak zcela nezajímavé, se staly středem pozornosi, když se cítily být tvorem, který se v ničem (!) nepodobá mužům, ale ani ženám.

Jedna zajímavost a jedna otázka. Supertenistka lesbička Martina Navrátlová nikdy ani na okamžik nezapochybovala o své ženské identitě. A stroze by odmítla utkat se se "ženou", která vyrostla jako muž.

A nikdo závazně nedefinoval kolující dohady, že i mezi gayi (lesbami) se páry dělí na "mamky" a "ťaťky". Problém je prý v tom, že "taťků" je asi 90% (platí to i pro lesby, necící se i mezi nimi 90% jako "mamky"?) Z toho prý pramení silná promiskuita mezi gayi a lesbami, končící častěji než je běžné rozchodem, ba i vraždami partnera. Jak to tedy je?

Přeji dobrý den.

P. Čech 16.3.2024 9:00

Ono jde v podstatě o to, "co je to normální". Podle mne je normální vše, co má nějaký obecný smysl. Manželství svůj smysl má. Je jím rození a výchova dětí a jejich ochrana před nebezpečími v době dětství. Stejnopohlavní páry toto vše nesplňují, pouze něco z toho. Rozhodně nemohou dva muži či dvě ženy mít spolu děti. Nemohou tedy zcela naplnit význam pojmu "normální" a "manželství". Představy holozadků, pochodujících Prahou jsou jen důsledkem anarchie, která zde vládne.

J. Jurax 16.3.2024 11:32

Ano.

P. Čech 16.3.2024 8:34

Marián Jurečka píše uklidňující kmomentáře. Hlupáci je čtou a podle nich volí. A stejné je to i v případě Fialy, Pekarové Adamové, Bartoše, Rakušana, ale i Babiše a Okamury. V podstatě jde o to, že jmenovaní jsou představiteli uměle vytvořených sekupení, říkejme tomu třeba škatulky, kterých čím je více, tím pro společnost jako takovou hůře. Vzniká tak totiž systém, v němž jsou občané uměle rozdělováni a stavěni proti sobě. Rozděl a panuj! To je známé již od starověku a platí to dodnes

R. Tichý 16.3.2024 11:21

A jakou byste mel predstavu "spravneho" systemu?

J. Jurax 16.3.2024 11:38

Taky jsem zvědav :-)

P. Diviš 16.3.2024 14:14

Žádné strany, jen hnutí a samé treperendum. :-P

M. Kocián 17.3.2024 6:39

Jaký je vlastně faktický rozdíl mezi hnutím a stranou? Tedy kromě názvu?

P. Čech 17.3.2024 7:37

Kdepak, pane Diviši, kdepak! Já osobně proti politickým straná, ani hnutím nic nemám. Ony totiž ve společnosti své místo mají. Tím místem ovšem zásadně není jakákoliv účast v orgánech , které mají absolutní a nebo téměř absolutní moc. Moc nad občany. Preferuji takový politický a společenský systém, který již po staletí velice efektivně funguje jen ve Švýcarsku. Tam také mají politické stany, dokonce mnohem silnější než my. Konečné slovo ve všem ovšm mají občané. Za jistých, předem v ústavě daných podmínek s konečnou platností rozhodují o všem a nikdo, zdůtazňuji n i k d o jim do toho nesmí mluvit. Mluvím o systému, v němž občané p ř í m o volí své zástupce v moci zákonodárné a výkonné. Pokud říkám "přímo", mám na mysli volby, kdy voliči vybírají z navržených kandidátů (fyzických osob) a ne přeneseně přes politické strany. Pokud tito přímo zvolení zástupci občanů jakkoliv selžou, mají občané možnost je i během volebního období odvolat. V tom vidím tu skutečnou zastupitelskou demokracii. Rozhodně ne v tom, že politické strany a hnutí zcela ovládají moci zákonodárnou, výkonnou a soudní a občané nemají ve svých rukách žádný nástroj, pomocí něhož by mohli prosazovat svou většinovou, demokratickou vůli. A přesně tak je tomu u nás. Lidé musí poslouchat to, co jim káží zvolené politické strany a jejich zástupci, kteří a které v ž d y tvoří naprostou menšinu občanů. Je to silně obdobné, jako tomu bylo před listopadem 1989, kdy KSČ, ČSS, ČSL a SS ovládaly všecho dění ve státě. Je zde jen jeden rozdíl. Žádná z politických stran dnes nemá svou vedoucí úlohu danou ústavou. Je zde ještě jeden rozdíl. Na ryze socialistické metody řízení všeho je naroubováno nemálo zásad klasické anarchie, což efektivní řízení státu jen zhoršuje. A o tom to všechno je, pane Diviši.

K. A. 16.3.2024 8:29

Díky za článek. Věděl jsem, že KDU-ČSL se pro mě v posledních letech stala nevolitelnou, ale pořád jsem si myslel, že alespoň co se týče rodiny, budou oni oázou normálnosti.

P. Čech 16.3.2024 8:39

Oázou normálnosti v naší společnosti jsou jen její občané. Rozhodně to nejsou uměle vytvořené politické strřany, ani občanská hnutí. To jsou jen instituce, vytvořené k tomu, aby občanům (3. pád) vládly. K tomu napomáhá systém nepřímých voleb podle zásad poměrného zastoupení, který vždy dělá více škody než užitku.

P. Diviš 16.3.2024 9:10

Přímých, vy ̶v̶ Čechu.

P. Čech 17.3.2024 7:41

N e p ř í m ý c h pane Diviši. U nás nejsou zástupci občanů voleni přímo, ale přes politické strany a hnutí. Chcete-li volit kandidáta přímo, musíte volit jen z jedné politické strany či hnutí. Jen tak můžete dávat preferenční hlas. To znamená opět že volíte jedem z navržených pol. subjektů a až potom osobu. Zdá se, že si pletete pojmy. Ono totiž přímé volební právo neznamená přímou volbu.

J. Jurax 16.3.2024 11:44

Oázou normálnosti v naší společnosti jsou jen její občané - a to samozřejmě včetně těch nenormálních. Neboť lesba, gay i pohlavní neurčitek x- tého pohlaví, ba i politik jsou nesporně občané.

F. Navrátil 16.3.2024 8:13

Lidovci pod vedením Jurečky kráčí ve stopách sociální demokracie vedené Sobotkou. Od svých tradičních voličů vedení utíká k městským liberálům. Už chybí jen to, aby bratr Jurečka kráčel s holým zadkem v čele Prague pride. Jurečka dokázal odradit tradiční voliče lidovců od důchodců, přes zemědělce, obyvatele venkova, pracující rodiny s dětmi, věřící katolíky až po svíčkové báby.

D. Polanský 16.3.2024 7:49

Kdyby jenom lidová strana, to by bylo dobře, ale tady je toho rozpolceného více.

Z. Lapil 16.3.2024 9:55

Jestli ono to nebude tím, že KAŽDEJ (a každá) máme zadek na dvě půlky.

Když tak o tom uvažuje, tak mozek taky.

J. Jurax 16.3.2024 11:46

Jestli ono to nebude tím, že KAŽDEJ (a každá) máme nejen zadek na dvě půlky, ale taky mozek o dvou hemisférách ... :-)

R. Meišner 16.3.2024 7:33

je na čase, aby si dala společnost trochu pohov. jak od LBTG, tak od lidovců. a hned bude svět veselejší.

D. Polanský 16.3.2024 7:50

Mám obavu, že od LGBT si neodpočineme.