9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Prymula versus Pirk

Zrušte drastická opatření, ohrožují lidi víc než nemoc samotná, žádá skupina lékařů v otevřeném dopise vládu. Pod textem je podepsán například kardiochirurg Jan Pirk, stomatolog Roman Šmucler nebo psychiatr Radkin Honzák.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 7.10.2020 10:09

Souhlas! R^ :-)

F. Kusák 7.10.2020 10:09

Nejhorší, co může být, jsou názory polovzdělaných lidí bez odpovědnosti. A tak se značná část společnosti propadá do nekonečného šílenství, kdy všichni kritizují všechno, kdy názory jsou na úrovni těch "hospodských", kdy odborné stanovisko má stejnou cenu jako blábol nějakého trouby z ulice. Skutečné autority zpochybňujeme, a hlavně, nikdo nechce převzít konkrétní odpovědnost za nic. A tak co zbývá, spolehnout se sám na sebe a na svůj vlastní rozum a poslouchat alespoň trochu jen ty, kteří věci prokazatelně rozumí. Ostatní nevnímat a nečíst. Nejen, že to je k ničemu, ale je to vysloveně nebezpečné a sebezničující.

V. Novák 7.10.2020 10:06

Tak od Budky Šmuclera bych si nenechal ani sundat zubní kámen...

P. Veselý 7.10.2020 10:06

Bohužel jediná zbraň na boj s Covidem je veselá mysl a dobrá imunita. Na shození pár kil už od jara pracuju ;-D

A. Poláková 7.10.2020 10:02

Poslyšte sjezdujete? Jezdíte na kole, plavete, děláte denně výšlapy? Já jako důchodkyně ano, byli jsme sjezdovat v Italii na úplném začátku průšvihu, kdy nás tehdy nikdo nevaroval.Myslím, že žiju docela plnohodnotný život. Ovšem podědila jsem i něco, o co jsem opravdu nestála. Kardiovaskulární potíže, tedy prozatím plně kompenzované. Když mi lékař dával medikamenty,říkal bez obav , tím léčíme i piloty.Já jen, že se potíže netýkají jen staříků nad hrobem, týkají se i lidí plně aktivních, kteří mají tu "smůlu" ,že mají jednu z civilizačních chorob se kterou by mohli v pohodě přežívat klidně i deset let. Mnohem klidněji než pacienti s onkologickými problémy, jen tak kupříkladu. Zmiňujete se o ostatních pacientech. Vám opravdu nedochází, že právě kvůli těm ostatním se dějí ty proklínané zákazy. Aby měly nemocnice volnější ruce i pro jiné než covidové pacienty? Někdy si vážně říkám,blahoslavení chudí duchem....ale do království nebeského bych s vámi fakt nerada :-)

P. Zinga 7.10.2020 10:00

SMRT NA COVID JE SMRT PŘIROZENÁ!

Na rozdíl od toho, když vás propíchne mohamedán.

P. Zinga 7.10.2020 9:59

A píše někdo pozůstalým po rakovině či infarktu?

P. Moravčík 7.10.2020 9:59

Väčšinou s ním nesúhlasím, ale tentokrát má čiastočne pravdu. Píše o náraste úmrtí, nie o pozitívne testovaných. Problém je skôr v tom, či zomreli "na" COVID alebo "s". Na Slovensku sa stanovujú úmrtia na toto ochorenie až PO PITVE.

J. Franke 7.10.2020 9:58

Vám se to píše. Veselý jste permanentně od narození...

P. Zinga 7.10.2020 9:56

A další "zubař":

EX-FORSCHUNGSLEITER BEI PFIZER Bývalý vedoucí farmaceutického výzkumu u firmy PFIZER:„Druhá vlna“ ?! 90% „infikovaných“ jsou falešně pozitivní

https://www.wochenblick.at/zweite-welle-erfunden-90-der-infizierten-sind-falsch-positiv/

P. Dvořák 7.10.2020 9:55

Jenže tady jde o to, že bypass by vám dělal Šmucler.

P. Veselý 7.10.2020 9:48

Všechny lži a manipulace hezky na pár řádcích. Při 20t. testech a deklarované chybovosti 5% je až 1000 kousků falešně pozitivních. Nakažený nerovná se pozitivně testovaný. Člověk se denně setká s miliony bakterií a virů, takže by byl vlastně něčím nakažený pořád. Skutečně onemocní sotva polovina pozitivních. S mrtvými je to taky tak až bude promořeno 50% lidí (což je cíl Prymuly), tak při denní úmrtnosti 300 lidí bude pozitivních umrlců nejméně 150. Nakonec stejně na něco zemřeme všichni, ale napřed si to tu chcem užít a né běhat s hadrem na hubě. Carpe diem R^

J. Kindl 7.10.2020 9:46

Teď máme za pouhých 9 měsíců 794 zemřelých. Jak přiznává MZ počet zemřelých zahrnuje všechna úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID‐19 bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí, a k jejichž úmrtí došlo v rámci hospitalizace či mimo ni. MUDr. Hana Roháčová, Ph.D (Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí z Bulovky): "Obtíže pociťuje asi 10% nakažených. Úmrtnost je stále stejně nízká (max 1%, v reálu asi i méně). To má k nemoci, která údajně ohrožuje existenci lidstva, daleko.Pokud velmi intensivně testujeme , je logické , že nacházíme více pozitivních případů .Prokázána přítomnost viru v organismu člověka však neznamená, že jde o nemoc. Virus v okamžiku testování už může být neaktivní neškodný nebo se s člověkem jen setkal a k onemocnění nedošlo. Množství pozitivních testů u populace, jež je normálně zdravá a neznamená nic špatného. Kdyby se tímto způsobem testovala jiná infekce, například chřipka, tak by pozitivních byly ne stovky, ale tisíce. Pramen : profesor MUDr. Jiří Beneš

B. Lukáš 7.10.2020 9:40

Pokud budou mít v rozhodování krizového štábu pandemie COVID -19 vliv osobnosti typu MUDr. R. Šmuclera, pak dopadneme asi jako současné zubní zdravotnictví, které je pro normální obyvatele, neoplývající nadbytkem peněz, nedostupné. MUDr. Šmucler je prezidentem stomatologické komory, ale jen pro bohatou klientelu, která může zaplatit velmi nákladnou a časově náročnou estetickou medicínu zubů. Je ostudou, že před r. 1989 bylo sice málo banánů, osobních aut a dalších pro život ne však nezbytných věcí, ale zubní zdravotní péče byla dostupná pro všechny. Většina obyvatel neměla sice zuby jako perly, ale stydět se na veřejnosti nemuseli a z hlediska zdraví zuby měli.

V. Novák 7.10.2020 9:37

Třeba by se mu dostalo patřičné odpovědi...

V. Novák 7.10.2020 9:35

1) Od Pirka bych si s chutí nechal udělat bypass, kdybych ho potřeboval. Na to bych se rozhodně neobracel na Prymulu. Ale nejde o operaci srdce, aspoň pokud si vzpomínám.

2) Opatření jsou vyhlašována podle potřeby, a tu potřebu neurčuje Prymula, ale koronáč. Ten jediný má "plán" - a nejspíš ho neprozadil...

R. Langer 7.10.2020 9:28

A proč by to jako měl dělat? :-P

R. Langer 7.10.2020 9:27

Jo, a kdyby se udělalo 10000 testů, tak by přibylo 2200 nakažených. A když se jich udělá 10000000, a bude 2500000 pozitivních, tak se jako stane co, psychopatický panikáři? ;-D

F. De Winter 7.10.2020 9:27

No, myslím, že Pirk jakožto operatér tomu rozumí asi jako automechanik. Takže já věřím spíš Prymulovi. Jen ho musí trochu přibrzdit ekonomové, aby se s vaničkou nevylilo i dítě.

J. Vágner 7.10.2020 9:26

Babiš končí a dokonce si myslím, že pokud se mu podaří dovládnout do standardního termínu voleb, totálně prohraje. Ovšem ne díky Primulovi. Ten totiž není pachatelem stavu, kdy už nikdo nemá sebemenší tušení, jaký je reálný počet nakažených, trasování je historie, do měsíce kolabují nemocnice a ze všech statistik začne být zajímavá jediná. To jak se nám budou plnit krchovy. Ustát stav, kdy třetina společnosti na opatření z přesvědčení kašle, podporována částí médií, včetně veřejnoprávních a šíření viru považuje za žádaný protibabišovsky odboj, by nedokázal ani Pán Bůh. A to Babiš není. Naopak, sám, vlastní hloupostí si vyrobil situaci, kdy mu může opozice, nejdokonaleji prezentovaná na Karlově mostě se obžírajíci se Pekarovou, předhazovat nedostatečnost restrikcí a současně kritizovat jejich přehnanost. Skončíme zavření v bytech, jako v létě Španělé, tentokrát s opravdu sesypanou ekonomikou a s tím žádné volby vyhrát nejde. Protože počet lidí, kteří si jsou schopni uvědomit, že to není o Babišovi a už rozhodně ne o nějakém Primulovi, že jen sledujeme efektivitu systému, který si říká liberální demokracie v přímém přenosu, se hezky matematicky vyjádřeno, bude limitně blížit nule.

M. Šejna 7.10.2020 9:22

ten další "zubař" měl poslat svou kritiku pozůstalým po 9652 mrtvých Němců, co skonali na Covid19.

J. Kulheim 7.10.2020 9:19

Postupně dojde k tomu, že se koronavirem setkáme všichni. Koronavirus se nezjistí pouze u těch, kteří nebudou testovaní. Rozdíl bude pouze v tom, že někteří onemocní jiní se s virem vypořádají bez vzniku klinických příznaků.

M. Šejna 7.10.2020 9:19

Já opravdu nechápu, jak může někdo ještě pořád zlehčovat epidemii Covid19.

Včera přibylo 4457 nakažených a přitom se udělalo okolo 20 tisíc testů. Skoro čtvrtina testovaných je pozitivních. A chřipečkáří si furt myslí, že se nic neděje.

Koncem srpna jsme měli 427 zemřelých na Covid19. To bylo číslo od počátku března, tedy počet mrtvých za 6 měsíců. Tedy nic mimořádného. Denní průměr byl 2 mrtví.

Jenže v září zemřelo na covid19 dalších 241 lidí. Za jediný měsíc. Denní průměr byl už 6 mrtvých.

Teď máme za pouhých 6 dnů října dalších 126 mrtvých. Tedy denní průměr je už 21 mrtvých a zdá se, že se epidemie u nás teprve rozbíhá, a to do nekonrolovatelného průběhu.

P. Zinga 7.10.2020 9:16

A zde další "zubař" (doplnění příspěvku ze 7:57)

Virolog Hendrik Streeck důrazně kritizuje „koronovou“ politiku německé vlády a roli médií. Vyvolávání paniky pouze štěpí společnost a proto virolog požaduje „změnu krizového manažmentu“, soustřeďujícího se pouze na „počty infekcí“.

https://www.merkur.de/welt/coronavirus-deutschland-angela-merkel-hendrik-streeck-ard-neuinfektionen-zahlen-900626 https://www.google.com/search?q=Virologe+Hendrik+Streeck&oq=Virologe+Hendrik+Streeck&aqs=chrome..69i57j69i60l3&sourceid=chrome&ie=UTF-829.html

M. Zikmund 7.10.2020 9:15

Evidentně jste vy i pan Kouk nepochopili podstatu mého příspěvku. Pánové Prymula i Pirk jsou oba důveryhodní a oba mají své argumenty. Můj příspěvek byl o tom, že argumenty pana Pirka máme vnímat a případně odmítnout protiargumenty, ale nemáme mu říkat, že má mlčet. Vy se přikláníte k argumentů pana Prymuly, proč ne. Ale pan Pirk tedy nemá zdravý rozum a logické uvažování? Je zvláštní, když se oháníte evropskými zeměmi v protikladu ke Švédsku, jakoby to nebylo evropská země. Ano, každá evrospá země má svá opatření, více či méně tvrdá a má s tím svoje zkušenosti, náklady a výsledky. Poučme se z nich. Ale to poučení musí být výsledkem společenské debaty nikoliv selektivním vybíráním, co se nám do ní hodí, které země se nám do ní hodí a kteří diskutéři se nám do ní hodí, tedy jakýmsi ruděprávním přístupem.

P. Veselý 7.10.2020 9:15

To jste si naběhla na vidle ;-D Že pštros strká hlavu do písku je stejný hoax jako prospěšnost nošení roušek. Pověra vznikla asi tím, že při hledání potravy se skloněnou hlavou vskutku zdálky vypadá jako s hlavou v písku. V případě ohrožení utíká rychlostí až 60 km/h ale dokáže hodně ublížit i zobákem nebo úderem nohou.

J. Kulheim 7.10.2020 9:12

U chřipka je to alespoň 1600 klinicky nemocných na 100000 obyvatel. Šíření i příznaky současné nákazy jsou podobné jako u chřipky.

V. Cícha 7.10.2020 9:09

Nejdnou jsem si stěžoval nad způsobem řečení cvidu zde v B.Kolumbii a říkal cosi jako...tohle by se v Praze nemohlo stát. Teď vidím,že jsem se mýll. Poslouhal jsem dva pořady na youtube s dr.Pirkem a shledal jej nejen výborným lékařem ale mužem moudrým! Pana Prymulu neznám, ale jehe opatření mne děsí a tak doufám , že se ve své mocné pozici dlouho neudrží

M. Krátký 7.10.2020 9:08

kopíruji z viditelného macka dnes - Koronavirovou infekci to máme již přes půl roku a je to znát: všimli jste si, jak většina obézních, přidruženými civilizačními chorobami trpících spoluobčanů konečně začala něco dělat pro své zdraví a zvýšení přirozené imunity? Jak se přestali přežírat, popíjet přeslazené nápoje a začali jíst pestrou zdravou stravu, hubnou, cvičí, běhají, sportují, otužují se?

Já ne.

a já dodávám - avotomtoje

J. Kouk 7.10.2020 8:59

Z netu: Chybí personál i lůžka

Dvaadvacet lůžek na rehabilitačním oddělení se v Brně ráno změnilo na takzvanou covid jednotku. Podle přednosty infekční kliniky Petra Husy se situace překotně změnila, tamní lékaři mají za sebou velmi náročný víkend.

„Od pátku druhého do neděle čtvrtého jsme přijali 26 pacientů, což do té doby byla věc naprosto nevídaná a vyžadovalo to obrovské nasazení,“ popisuje Husa. Na jednotce intenzivní péče se v brněnské fakultní nemocnici starají o pět lidí ve vážném stavu, dalších 62 je na běžných odděleních.

V sousední nemocnici u svaté Anny není ani takový problém nedostatek lůžek jako personálu. V tuto chvíli mají 51 pozitivních zdravotníků. Omezili proto zákroky na ortopedii. „Snažíme se teď neodkládat ty, které byly již odloženy v první vlně pandemie,“ přibližuje mluvčí Fakultní nemocnice u sv. Anny Dana Lipovská.

Česká televize oslovila 21 nemocnic po celé zemi, v jedenácti z nich se zatím daří péči zorganizovat tak, aby zákroky plošně rušit nemusely. ... Dodám, fakt si myslíte, že je to brnkacka?