19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

KONFLIKT: Putin rozumí jen jednomu jazyku, jazyku síly

Ruský zákaz vývozu kazašské ropy přes námořní přístav Novorossijsk netrval dlouho. Jenom pět dní. Přesně tak dlouho, jak dlouho v lednu trvala operace Ruska a jeho satelitů v rámci tzv. Organizace smlouvy o kolektivní bezpečnosti (OSKB), jejímž cílem bylo vměšování do vnitřních záležitostí Kazachstánu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Havelka 20.7.2022 0:55

Vitalij, ty jsi čistokrevný Ukrajinec, jelikož Rus by takovouto snůšku polopravd a nesmyslů nenapsal ani po vypití litru Moskevské vodky. Vezmi do ruky kalacha a jdi bránit svou milovanou zemi před ruským agresorem, tady marně ztrácíš čas, zatím co Rus válcuje tvoji rodnou hroudu.[UA]

J. Brabenec 19.7.2022 23:52

Pane Čermák, USA je pro vás říše zla, fandíte Rusku. Zajímalo by mě, kdybyste musel emigrovat a už se nemohl nikdy vrátit, odjel byste raději do Ruska nebo do USA? Nebo kdyby jsem byl vážně nemocný, jel byste raději na operaci do USA nebo do Ruska. Nebo kdybyste měl jít do vězení. Šel byste raději do vězení amerického nebo do ruského vězení?

P. Brecík 19.7.2022 21:37

:-P Evropská unie se chystá uvolnit část blokovaných finančních prostředků předních ruských bank. Chce tím oživit přiškrcený globální trh s potravinami a hnojivy. Vyplývá to z návrhu dokumentu, o němž v úterý informovala agentura Reuters. Návrh dokumentu podle Reuters počítá s tím, že budou jednotlivé členské země prostředky moci uvolnit v případě, že se prokáže, že jsou „dané peníze nebo ekonomické prostředky nezbytné pro nákup, dovoz nebo převoz potravinových produktů včetně pšenice a hnojiv“.

Materiál by měl podle nejmenovaného představitele Evropské unie rovněž podpořit dovoz potravin z ruských přístavů, byť to stávající sankce nezakazují. Naopak výslovně zmiňují výjimku.

P. Brecík 19.7.2022 21:38

A zase budu u ( x ) za ruského trola. Ti Rusové nějak vítězí na všech frontách - nezdá se vám ?

P. Hák 19.7.2022 21:41

No jestli je to pravda, tak je EU taky Putinův agent. Já doufám, že to pravda není, protože jinak by tu pak stál fialový kůl v plotě...

A jak by tu zradu vysvětlili naši bojovníci mávající modrými vlajkami? To jim nemohou udělat...

Myslíte toto? To je určitě ruská lež!

https://www.reuters.com/markets/europe/eu-soften-sanctions-russian-banks-allow-food-trade-2022-07-19/

F. Žůrek 19.7.2022 20:05

Zajisté "větší bere". To platí nejen v kartách, ale také v mezinárodní politice.

K. Křivan 19.7.2022 18:40

Ten Vávra je chudák. Taková destrukce mozku se nedá napravit, ani zastavit. Tomu pomůže už jen veterinář, který ho humánně utratí. Budiž mu země lehká.

V. Čermák 19.7.2022 18:46

Ale snaží se ...;-D

J. Vávra 19.7.2022 20:41

Plácejte se vzájemně po ramenou, to póvlu pomáhá si představovat, že je v pořádku.

V. Čermák 19.7.2022 22:16

Oslíku, Vy už máte dávno ležet na slámě...

V. Čermák 19.7.2022 18:40

Tak znovu k článku, že Putin rozumí jen síle. Dole to zaplevelil nějaký oslík..;-D

Tak Ruský páníček, v současnosti v ČR za lepším, kde se živí Pliváním na svoji rodnou Rus se potřeboval zase zviditelnit. Že Putin rozumí jen síle tady vykládá již hodně dlouho. Ano, Putin síle rozumí, proto ji také použil proti těm, co válku vyvolali svojí Chybnou agresivní protiRuskou politikou. Jedná se o USA, NATO a Ukrajinu, kteří válku vyprovokovaly Nabubřelým Sankcionováním, Buzerováním a hrozbou Mírových základen NATO na Ukrajině. A Putin, který síle Rozumí, ji použil. Začal Válku, ale nevyprovokoval ji. Nejvíce překvapil ty, kteří jsou vychováni v naivitě, že Rusko neumí ten Budík. A teď Čučí jako Puk...;-DRv

P. Brecík 19.7.2022 21:39

R^R^R^ A čemu rozumí USáci ? Také jen síle. Však je od r. 1945 odevšad vypráskali - silou.

V. Podracký 19.7.2022 18:01

Mluvit o nějakém politikovi, že lže, je velmi snadné, může se vyměnit jméno a totéž platí pro Bidena. Jenom Putin ještě zřejmě nezvládl zcela svoje sousedy. To USA už zasáhly v Panamě několikrát, naposledy vyměnili Noriegu, prý kvůli drogám. Na Kubě instalovaly skanzen komunismu na odpuzení případných zájemců o tuto ideologii. Uvidíme, co udělá Putin s Kazachstánem. Bělorusko už zvládl. Tady ale se musí domluvit s Čínou. Ono je to problém, když taháte za kratší konec provazu.

V. Čermák 19.7.2022 18:17

Pevný Kratší konec je účinnější, než delší impotentní...

J. Vávra 19.7.2022 18:40

No ono Noriega a obchod s drogami nebylo "prý". Rozdíl mezi USA a Putinovským Ruskem je ten, že USA jsou velmoc světová, Rusko má sílu být maximálně mocí lokální. Největší překvapení na Ukrajině vlastně je, jak Rusové zaostali i ve vojenství a jsou schopní jen opakovat taktiku spálené země a snahu o demoralizaci Ukrajiny raketovými (nepřesnými) údery. Pokud jim Amíci dodají rakety s delším dostřelem a povolí úder na letiště na ruském území, tak jsou nahraní definitivně. Přitom chytrých a schopných lidí musí mít dost, jen ten režim si vybírá jiné a průmysl není na světové úrovni, takže nemají součástkovou základnu. Známe to ze socíku, kdy vymyslet se dalo leccos, ale komponenty měl ten prohnilý Západ lepší a byly nedostupné.

V. Čermák 19.7.2022 18:53

Tak Velmoci jsou Rusko i USA. To, že slabší Rusko dokáže zničit svět jen 5x a USA 10x je k ničemu. Byla by to plichta, kdyby šly do sebe a konec světa. Srovnáme-li je i jinak, co do počtu Válek a Mrtvých jsou jednoznačnou současnou Říší Zla USA. Ale pořád se držte jistoty, že Rusko neumí ten Budík, to vám dá křídla jako Redbull....;-DRv

J. Vávra 19.7.2022 20:38

Schválně sem hoďte nějaké akce USA z poslední doby, které by se rovnaly akcím Rusáků v Gruzii, Čečensku nebo Sýrii, myslím tím ten primitivní ničící způsob a rozbombardování pokud možno všeho s mnoha civilními oběťmi, který Rusko praktikuje a který ukazuje i na Ukrajině. Co myslíte Budíkem, nějak tomu nerozumím - probudit ze snu, že jsou velmoc a mají nárok na podřízení se půlky Evropy, by jim ovšem pomohlo.

Nahraju Vám: já si dokonce myslím, že by bylo dobře, kdyby USA měly dost ekonomické síly, aby se vrátily k té funkci světového četníka, co po jistou dobu dělaly, jenže bohužel při existenci Číny je to nemožné, Rusko je druhořadé.

V. Čermák 19.7.2022 22:43

Když se chováte slušně, odpovím vám...Irák 1 a Irák 2, Libye, Sýrie, Afganistán, bombardování Srbska a Mírová základna v Kosovu, angažovanost na Ukrajině na Majdanu, a již dohodnutá mírová základna a Krymu v Sevastopolu, zásahy ve Venezuele a nejnověji plán Ukrajiny do NATO a mírové základny tamtéž. Předcházelo tomu porušení smlouvy s Gorbačovem o neorozšiřování NATO směrem k Rusku.Dohromady Mrtvých k milionu a rozvrácené funkční Infrastruktury celých států, také vznik Islámského státu a další na co jsem zapomněl. Jednoznačná Říše Zla - USA. Mimochodem, Gruzie si začala a byla potrestána ztrátou území, normální válečná kořist, v Čečně Vyhubení Teroristů a nový Groznyj, a v Sýrii ukončení války a porážka Islámského státu a Rusko jako jediná Assadem pozvaná země. Vše pozitivní. A neznáte problém Budíku? No to je problém dosti diskutérů, počínaje majitelem NP Astonem, kteří si myslí, že Rusko neumí vyrobit ani Budík. No a to i Vámi podceňované Rusko použilo Sílu a zasáhlo a těm posměváčkům spadly brady a uchýlili se k Nadávkám a Urážkám. Odlišný názor mi nevadí, s Neslušností si poradím...;-DRv.

L. Novák 19.7.2022 15:31

Pod články (nejenom) Vitalije Ginzburga se chodím koukat, jak se na autora vrhne místní Putinova komunistická pátá kolona a začne jej špinit. Možná pochází z bolševických rodin, které podporovaly sovětskou okupaci v Československu od srpna 1968 a se slzou v oku sledovaly, jak jim zachvatčiky odjíždějí na vagonech zpátky do Stalinova rozpadajícího se impéria...

K. Křivan 19.7.2022 17:09

Ty jsi ale blllbej ! ;-D ;-D ;-D

L. Novák 19.7.2022 17:49

Možná. Ale nedělám Putinovi užitečného idiota jako ty. :-)

V. Čermák 19.7.2022 17:56

Ale houby, je to podnikatel, kterému hrozilo, že ho v Rusku zavřou za finanční podvody. ( Koneckonců i Vy jste Daňový podvodník, ale tam se za to zavírá). No a tak se ten LžiRusáček přesunul za lepším do ČR, kde se nyní živí Plivání na svoji rodnou Rus. No a to je celé....;-D

L. Novák 19.7.2022 18:35

Babišův agrofertí StB ocas Čermák zase lže...

V. Čermák 19.7.2022 18:45

Je to pravda, vzteklý Ocase Signála. Bacha, ať vás neklofne Daňový podvodníku na mizerné penzi. Mimochodem Agrofert si vede dobře, měl miliardové zisky. A co Vy dožužlávající OSVČ, máte dost Plynu a Elektřiny? ;-D

J. Kostelanský 19.7.2022 21:03

Něco k článku byste neměl? Nebo umíte jen to žvanění pro žvanění?

P. Nemec 19.7.2022 13:19

To se tak Putin jednoho dne probudil a řekl si...Už těm Ukrajincům od roku 2008 říkáme, že nechceme mít v sousedství základny NATO, asi Ukrajina rozumí jen jednomu jazyku, jazyku síly.

J. Vávra 19.7.2022 13:28

Vzteklý pes potřebuje mít kolem sebe ohradu a jasné hranice a ne aby je určoval ochcáváním nebo vojenskou botou.

V. Čermák 19.7.2022 13:36

Jako vzteklý pes tady štěkáte Vy sám. Máte ohradu? ;-D

J. Vávra 19.7.2022 14:05

Ale jděte Vy šotku! Zatím vždycky se ozýváte jako vzteklý ratlík pod nohama velkého psa Vy. Já štěkám na blby Vašeho typu, co to tu zasvinili a myslí si, že když je vás pár řvounů, tak že vám to tu patří. Prostě mne baví vytáčet takové flastence, když mám čas. Musím taky dělat něco užitečnějšího než se zabývat pitomci, co omílají pár hovadin.

L. Novák 19.7.2022 15:32

Tenhle je Babišův ocas... ;-)