Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kuli

1. 1. 2010 5:17
divný

nelže?

0 0
možnosti

kuli

1. 1. 2010 5:16
to teda nevim

divny ...

0 0
možnosti

Mistr Jan Hus

30. 12. 2009 8:08
Štrougal asi napsal pravdu, jak "demokraté" rozkradli, na co přišli !!!

A "demokraté" z toho šílí, neb pravda jim smrdí a reálný život dává Štrogalovi za pravdu. ;-D

0 0
možnosti

J.G. Pašek

29. 12. 2009 18:29
Po listopadu tarudá sketa má čas psát paměti a culí se cestou do banky . .

http://aktualne.centrum.cz/domaci/listopad-1989/fotogalerie/foto/215994/?cid=653103" target="_blank" rel="nofollow">http://aktualne.centrum.cz/domaci/listopad-1989/fotogalerie/foto/215994/?cid=653103

0 0
možnosti

proj

30. 12. 2009 12:33
Re: Po listopadu tarudá sketa má čas psát paměti a culí se cestou do banky . .

Zřejmě trouba Pašek ho cestou z banky potkává.

0 0
možnosti
IF

Ivo Fencl

29. 12. 2009 16:54
Přečetl jsem si to

Kniha je napsaná nesporně chytře, vše pozitivní nenápadně zdůrazňuje a v závěru přímo mistrně sumarizuje. Vše negativní připouští, ale často banalizuje, přesto ještě následuje osobní omluva. Zajímavý je kupř. odsudek soudruha Mullera, alkoholika-ministra kultury. "Některým věcem jsem nerozuměl," dodá vždy Štrougal, ale je to jasné. M. byl u moci, protože v letech 60: uměl pít s Brežněvem. Popravdě, tomu věřím. Tato kniha je skutečně silnou, asi zatím nejsilnější kartou komunistů napsanou skutečně chytrým právníkem. Ovlivní bez debaty spoustu váhajících lidí a ani se neodvažuji hádat, kolik jich nakladatel dotiskne, ale skoro bych věřil nákladu sto tisíc.

0 0
možnosti

milanS

29. 12. 2009 17:24
Re: Přečetl jsem si to

Ano, je to jako když po 20 letech vzpomínají chlapi na vojnu. To špatné mozek potlačil a zbylo to hezké. Ale nikdo z nich neřekne: "Já bych šel na ty dva roky k bigošům do Seredě znovu !!"

Komunisté rádi připomínají zdravotnictví zadarmo , ale nemluví již o nejnižší průměrné době dožití, mluví o socialistickém zemědělství, ale nemluví již o samozásobení vesnice a příbuzných ve městech, mluví o průmyslu, ale pomlčí o tom, že zde byl jen těžký průmysl. Vzpomeňte na zázrak automobilového průmyslu Š-105/120, kotoučové magnetofony z Tesly Přelouč (kazeťáky Diamant a Kondor měly japonské mechaniky i hlavy), výpočetní techniku IQ-150 v době, když ve světě už byla PC... A to jsme byli na tom ze všech "bratrských" zemí nejlépe. ČS(S)R měla v roce 1948 nejlepší startovací pozici srovnatelnou s Rakouskem a daleko lepší než válkou zničené Německo. Kolik generací ještě bude trvat než doženeme Rakousko ???

0 0
možnosti

milanS

29. 12. 2009 16:34
Sentimantální plácání staré gardy

V r. 1948 ukradli komunisté moderní fabriky (a jejich majitele poslali na převýchovu do Jáchymova) a vydrželi z ukradených majetků těžit dalších 30 let. Když Baťa přijel po revoluci do Zlína, tak ho "vítali" ještě původní stroje, které jim soudruzi "znárodnili" v r. 1945. Pak, když ekonomické zaostávání ČSSR bylo nezadržitelné a konkurenceschopnost produkovaného zboží klesala i na trzích SSSR, předali vyrabovaný stát Chartistům výměnou za svoji beztrestnost.

Když měl stát vracet to co komunisté ukradli, tak se to soudruhům nelíbilo. Správně se měl k vypořádání restitucí přednostně použít majetek KSČ a jejich členů, kteří ze členství v KSČ těžili. Jenže jak komunisté, tak i Havel měli plná ústa hesel o "kolektivní vině" a "nejme jako oni". A tak všichni strůjci socialistického blahobytu zůstali nepotrestáni - a Štrougal je toho zářným příkladem - a dnes se oklepali a zásobují nás svými "znalostmi" a "hodnoceními".

0 0
možnosti

R.J.

29. 12. 2009 18:31
Re: Sentimantální plácání staré gardy

Je to tak jak píšete. R^

0 0
možnosti

Pedrák

29. 12. 2009 16:11
Odložme ideologii a konstatujme

Kdyby byl tenkrát býval byl nebyl byl dělal svou práci tak dobře, tak by se potom po jeho odchodu nebylo bývalo bylo dalo  tolik rozkrást.

0 0
možnosti

historik

29. 12. 2009 17:26
Re: Odložme ideologii a konstatujme

Myslíte, že po eventuelním krachu Rakouska by dal rozkrást v Rakousku stejný majetek, jako u nás?  Ono , po úmrtí bezdomovce, se z jeho majetku dá také něco ukrást. A kdyby byl býval Štrougal dělal svou práci dobře, nemusel stát chránit ostnatým drátem před útěkem občanů. Také by nedošlo k pádu vlády, tak jako nedošlo k pádu vlády rakouské.

0 0
možnosti

JK

29. 12. 2009 16:08
On ten bývalý

 socialismus a dnešní kapitalismus není porovnatelný. Staré komunisty formovalo něco jiného než dnešní mocipány a kdyby se některý z dnešních topmanažerů zjevil mezi těmi nenávistnými prosťáčky v padesátých letech, nechal by za sebou větší oblak smradu než celý ÚV KSČ dohromady. Vidíme dnes, jak málo si ti komunisté troufli, jak se báli lidí, jak tajili i ty své zvláštní prodejny, jak málo (jestli vůbec někdo) jich po roce 1989 prchlo do ciziny za svými tajnými konty, jak měli, svázáni systémem, který sami vytvořili, dobrou vůli. Nedokázali se ještě tak úplně vymanit ze světa svých pobožných babiček a vlasteneckých dědů, připravili ale prostředí pro své nástupce. A ti nástupci nebyli formováni Rudým Právem, ale – jak já to vidím – televizí, všemi těmi trapnými, pošpiňujícími a kluzkými seriály a inscenacemi, dělajících z výjimky pravidlo a naopak. Zmizel František Smolík a Zdeněk Štěpánek a přišla Žena za pultem – ten to začal a bylo to ráno první téma hovoru. Hádal jsem se tehdy s kolegy – nepouštějte k tomu aspoň děti! Tohle byla normalisace, ne nějaké zprávy a schůze, a kolegové přestávali poslouchat BBC, stejně nám to nepomůže, a přebírali vzory chování lidí marných a nízkých. Proto hlas soudruha Štrougala může dnes někomu znít jako vzpomínka z lepšího ještě světa.

0 0
možnosti

Větší vlastenec

29. 12. 2009 15:58
SOCIALISMUS SE VRACÍ !!!

Přátelé a soudruzi, vážení bezpartijní !  Soudruh Štrougal sice udělal v minulosti několik chyb, ale jeho hodnocení poválečného vývoje naší vlasti je naprosto bezchybné ! Opravdu – kdybychom na podzim roku 1989 zaplavili obchody dovozovým zbožím, k žádnému převratu by nedošlo !!

Jak správně říkal s.Husák, řada našich lidí by chtěla žít v kapitalismu, ale pracovat v socialismu. Takže tehdy stačilo si vypůjčit, tak jako to dělala a dělat bude naše Strana, stačilo nakoupit na Západě módní zboží, spotřební elektroniku, banány a mandarinky, a pravičáci v čele s Havlem by utřeli nos.  :-D  Socialismus v naší vlasti by byl zachráněn, ČSSR by se stala vzorem pro ostatní země světové socialistické soustavy, i pro samotný Sovětský svaz. Zdravé jádro KSSS by se dokázalo vypořádat s placeným agentem Západu, zrádcem dělnické třídy Gorbačovem, sovětští komunisté by opět vysoko pozdvihli rudou vlajku čistou, to avantgardní lidské znamení, a imperialisti v čele s Reaganem by praskli vzteky.

Naštěstí právě nyní končí poslední rok tyranie vykořisťovatelského režimu nad naší kdysi krásnou, nyní dvaceti lety bezuzdného řádění kapitalismu a demokracie na uhel spálenou vlastí. Náš lid zvedá hlavu, trhá své okovy.

Náš lid si za pár měsíců zvolí levici, zvolí návrat socialismu se všemi jeho výdobytky, zvolí jistoty a prosperitu, svobodu, spravedlnost a solidaritu reálného socialismu. A pak se bude tančit všude !

Bratrská internacionální pomoc ze dne 21.8.1968 zachránila naši vlast před hrůzami kapitalismu a demokracie !   >-   Volte ČSSD a KSČM !

0 0
možnosti

Anton

29. 12. 2009 21:17
Re: SOCIALISMUS SE VRACÍ !!!

http://www.youtube.com/watch?v=AQ27JO-HrfI&feature=related" target="_blank" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=AQ27JO-HrfI&feature=related

S láskou VV vzpomínáme, doufáme že další soudruzi se pochlapí a vydají svoje memoáry.

0 0
možnosti

Alixie

29. 12. 2009 15:15
Pamatujete si?

V  minulém týdnu šel v televizi pořad, kde m.j. ukazovali prezidentský slib p. Havla. Sliboval, že bude budovat Československou socialistickou republiku. Lidi mu fandili a on je během krátké doby všechny oklamal, budování ČSSR zmizelo a začal budovat tvrdou kapitalistickou republiku, a na ty statisíce obyčejných lidí, co mu provolávali slávu, se vykašlal.  Mluví stále o lásce a pravdě, ale hned na počátku své kariéry lidem lhal.

0 0
možnosti

R.J.

29. 12. 2009 15:21
Re: Pamatujete si?

Svatá prostoto. Tak on Vás oklamal, nechtěl budovat socialismus. ;-D

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz