27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

KNIHA: Klausovy Zápisky a postřehy z cest

Člověk je zvědavá opice. Tento můj výrok se jistě nestane tak slavným jako titul geniální knížky „Nahá opice“ od Desmonda Morrise, ale je stejně pravdivý.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 3.11.2015 20:04

Já si pamatuji, jak Václav Klaus někdy v 90 letech

říkal, že je proti obecnému referendu, ale je PRO referendum o vstupu do EU, neboť jde o předání části naší suverenity. Do posledka byl PROTI Lisabonské smlouvě, protože se jednalo o ještě větší předání části naší suverenity a to dokonce poté, co voliči ve dvou zemích EU toto už v referendech ZAMÍTLI. Možná neměl podlehnout všeobecnému tlaku politiků a médií a neměl to podepsat NIKDY. Dnes vidíme, že měl PRAVDU!

Š. Hašek 3.11.2015 21:13

Re: Já si pamatuji, jak Václav Klaus někdy v 90 letech

Těžká volba.

Pokud by rezignoval/nepodepsal, ihned by zmizel z politického kolbiště a nastoupil by nějaký EUnýmand (rozuměj "moderní evropský politik"). Václav klaus se zachoval excelentně, ústavní soudci odvedli kolaborantskou práci, nejen oni, pamatujme na to "ječení", když president si dovolil "váhat". Hrozilo se i Bohnicemi a svěrací kazajkou. Jména si pamatuji.

Jinak souhlas.

Činy politiků je dobré hodnotit s odstupem.

J. Kanioková 3.11.2015 23:00

Přesně..

Kdyby odstoupil, už by neměl šanci cokoliv ovlivnit. A ti hlavní nej iniciátoři úsilí, jak ho zbavit svéprávnosti - Jan Hnízdil a Martin Jan Stránský, hlavní iniciátoři nápadu, do nějž zatahovali další doktory..