10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

KNIHA: Klausovy Zápisky a postřehy z cest

Člověk je zvědavá opice. Tento můj výrok se jistě nestane tak slavným jako titul geniální knížky „Nahá opice“ od Desmonda Morrise, ale je stejně pravdivý.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vacek 4.11.2015 20:34

Nechat se vyfotit s Vendou

Klausem, který už jako čtyřletý stavěl v Praze barikády, to by zamávalo i se silnější náturou než je pan Vlk.

P. Vacek 4.11.2015 11:51

Re: Povídejte o V.Havlovi těm co s ním seděli!

Článek je o Václovu Klausovi pane Dvořáku.

J. Dvořák 4.11.2015 8:48

Povídejte o V.Havlovi těm co s ním seděli!

Oni vám sdělí jak je s kumpány okradl!

J. Lancik 4.11.2015 1:08

Re: Proč sem taháte r. 1937 ???

Proc, aby jste to pochopila musela by jste Dererovu uvahu precist. Je totiz velmi nadcasova. Morava byla od samotneho zacatku statu ceskoslovenskym pojitkem a Hodonin jako rodiste TGM byl postaven proti separatistickym snaham Prahy a Bratislavy to je ve vsi strucnosti. Reknete mi kdyz Vy se vyslovujete ke vsemu proc se Klaus a Zeman tak vehementne stavi proti obnove zemskeho zrizeni obvzlaste kdyz to bylo slibeno jednohlasnym hlasovanim federalniho shromazdeni a zruseni samospravy zeme Moravskosleske oznaceno za protipravni a poplatne totalite. Pro me protipravni bylo uz zruseni zeme Slezke v roce 1928. Pod zakonem o zrizeni 14 kraju je podepsan Zeman, Klaus v ramci oposmlouvy asistoval. Ja osobne (i vetsina Moravaku) povazuji vymazani zemske hranice a loupez zapadni Moravy (Neve Mesto n. Morave, Mor Budejovice a Mor. Trebova) za zpupne arogantni pohrdani 1100 let historie. T G Masaryk, Milan R Stefanik se musi v hrobech obracet.

J. Kanioková 3.11.2015 23:21

Re: A kdybyste mi ještě něco chtěl s chválením

Kdyby nešel do aktivní politiky, vážila bych si jej dodnes. Nebyl politikem, byl sutorem dobrých textů, byl spíš filozof, ale jako politik byl mimo. A byl docela velký intrikán, tak nějak za zády..

Bohužel..

J. Kanioková 3.11.2015 23:16

A kdybyste mi ještě něco chtěl s chválením

V.Havla, je to zbytečné. Znala jsem ho, jsem chartistka..

J. Kanioková 3.11.2015 23:15

No jo, vy jste absolutně žil vždycky,

za VŠECH okolností, jen a jen až 101% podle "vyššího principu mravního" ?

Nezlobte se, ačkoliv toto taky vyznávám, a dost tvrdě, přesto jsou okamžiky, kdy člověk musí přijmout řešení jiné, než preferuje.

Takže s vámi nesouhlasím..

I když bych si uměla představit i lepší politiky.., přesto byl pro mě, po zhodnocení všech možných událostí a okolností, Klaus nejlepší z našich politiků.. Nebyl podrazák, nevznášel se v iluzích, měl obrovskou představivost.. A taky byl solidně slušný, oproti jiným, i když ho uráželi..

Híodnotit něco se má jen tehdy, když se berou v úvahu VŠECHNY souvislosti, okolnosti..

J. Kanioková 3.11.2015 23:04

Proč sem taháte r. 1937 ???

J. Kanioková 3.11.2015 23:00

Přesně..

Kdyby odstoupil, už by neměl šanci cokoliv ovlivnit. A ti hlavní nej iniciátoři úsilí, jak ho zbavit svéprávnosti - Jan Hnízdil a Martin Jan Stránský, hlavní iniciátoři nápadu, do nějž zatahovali další doktory..

Š. Hašek 3.11.2015 21:34

Re: Ono je to asi fajn

Pane Lanciku,

politika (a dělení státu) není mazlení se s vnoučátky.

Slováci vyhlásili samostatnost a někteří jejich blbečkové si mysleli, že Češi budou platit jejich extravagance. Mein Gott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Něco jako mamánek, nebonedospělá dcera s třema dětma!

Slovensko v pofidérní jakofederaci "s těmi Čehúny" za moje peníze! Pracoval jsem tam patnáct let!

Slušné vychování mi káže Vám nenadávat.

Š. Hašek 3.11.2015 21:27

Re: "Lidé mu budou říkat ...

Nepleťe si "svůj diskusní klub" s voliči ČR/obecně voliči/občany.

Mají v tom (spolu s Vámi) dosti problém havlisté, chartisté 77, merkelovci, EUhujeři, obamovci, šabatovci, moderníevropané, a vůbec i mnozí studenti novo i starouniversit do dvaceti let. Dále domovnice, která zná jen "Máňu vodvedle".

Zkráceno.

Š. Hašek 3.11.2015 21:20

Re: NE! :)

Pane Hanko,

přeji Vám hodně úspěchů ve Vašem chápání politiky - totiž politik z mnoha činů udělá něco, co Vám nevyhovuje a je navždy zatracen. I kdyby předtím to byl solidní politik první třídy. Nejlépe na hranici s ním!

Měl byste vědět, že takhle "jasnými" postoji se vyznačují buď nevoliči. Nebo voliči Hitlerů/atd.

Zkráceno, zjednodušeno.

Š. Hašek 3.11.2015 21:14

Re: :))))))))))))

Něco konkrétního?

Š. Hašek 3.11.2015 21:13

Re: Já si pamatuji, jak Václav Klaus někdy v 90 letech

Těžká volba.

Pokud by rezignoval/nepodepsal, ihned by zmizel z politického kolbiště a nastoupil by nějaký EUnýmand (rozuměj "moderní evropský politik"). Václav klaus se zachoval excelentně, ústavní soudci odvedli kolaborantskou práci, nejen oni, pamatujme na to "ječení", když president si dovolil "váhat". Hrozilo se i Bohnicemi a svěrací kazajkou. Jména si pamatuji.

Jinak souhlas.

Činy politiků je dobré hodnotit s odstupem.

P. Vaňura 3.11.2015 20:04

Já si pamatuji, jak Václav Klaus někdy v 90 letech

říkal, že je proti obecnému referendu, ale je PRO referendum o vstupu do EU, neboť jde o předání části naší suverenity. Do posledka byl PROTI Lisabonské smlouvě, protože se jednalo o ještě větší předání části naší suverenity a to dokonce poté, co voliči ve dvou zemích EU toto už v referendech ZAMÍTLI. Možná neměl podlehnout všeobecnému tlaku politiků a médií a neměl to podepsat NIKDY. Dnes vidíme, že měl PRAVDU!

P. Vacek 3.11.2015 19:45

Pan Václav Vlk - šéf fanklubu V.K.

Označit Václava Klause za významného snad i světového politika je poněkud mimo mísu. Jeho nejslavnější čin - zprivatizování pera to se mu ale povedlo dokonale. Jinak: amnestie, okopávání mrtvého Václava Havla (trapná žárlivost na slavnějšího předchůdce), opoziční smlouva a další "státnické činy". Nakonec jak dopadlo trapné seskupení paní Bobo, Hlavu vzhůru, kterému dělal na poutačích maskota, všichni víme. On ten pán se jeví trochu jako grafoman, kdo má zájem, tak za pár týdnů bude jeho dílo v levných knihách za dvacku, stačí si počkat!

J. Lancik 3.11.2015 19:45

Re: Rozbili ?

Vazena pani zapominate, ze v CSR nezili jenom Slovaci a Cajzli, ze v ni ziji taky Slonzaci a Moravaci a ti si prali republiku udrzet tak jak ji zalozili Masaryk, Stefanik a Benes. Zkuste si precist co napsal Slovak Ivan Derer v r. 1937 ve sve brozurce "Hodonin zvitazil". Pro rozdeleni byly prevazne Praha a Bratislava proti hlavne Slezko s Moravou. Na Slovensku ( tam mene) Vychodniari a stredne Slovensko, mozna proto, ze hlavne tam sly dotace. Slezko a Morava pro trojfederaci tak vehementne centristickymi centry upirane a zemske zrizeni prave Klausem a Zemanem upirane dodnes.

T. Vodvářka 3.11.2015 19:31

Re: Zvláštní, že objektivně neuvádíte, jak obrovský rozdíl

Paní Kanioková, situace z hlediska vyššího principu mravního je stále stejná. Účelové změny jsou možná v danou chvíli populární, nicméně z dlouhodobého hlediska jsou vždycky dokladem nižší úrovně charakteru.

U hlavy státu požaduji, aby byla konsistentní. To Václav Klaus rozhodně ve věcech, jež jsem uvedl, není.

Pěkný večer.

V. Heidlerová 3.11.2015 18:53

To, co teď sedí na Hradě

mne ještě více utvrdilo v tom, abych si myslela "zlatý Klaus". Doufám, že Zeman nebude ani po odchodu z funkce, kterou úplně znehodnotil, oslovován "pane presidente". I pacholek od krav vykonává svou práci důstojněji.

J. Kanioková 3.11.2015 18:52

Jsou neobjektivní..

J. Kanioková 3.11.2015 18:50

Ano, a byly 4

a po té první se dostali ven i lidi, kteří pak vraždili..

I. Mertl 3.11.2015 18:46

Re: "Lidé mu budou říkat ...

Už Vás není moc. Musíte držet spolu.

I. Mertl 3.11.2015 18:44

Re: :))))))))))))

Objektivita a paní Kanioková!

J. Kanioková 3.11.2015 18:43

Rozbili ?

Vážený, já se proti rozdělení obrovsky angažovala, proto tvrdím, a nikdy nezměním názor, že by Slováci převážně hlasovali pro ANO - rozdělení. A Češi naopak. Těch šílených situací na Slovensku se ve vzpomínkách nikdy nezbavím.. Média jen mlžila a vypisovala "nejpravdivější názory" slovenské inteligence. Já jezdila "agitovat" po menších městech a obcích.. A mockrát jsme musli utíkat odtamtud zadem, protože ti běžní Slováci vůbec s námi nesouhlasili.. Chtěli ZA KAŽDOU CENU vlastní suverenitu. Chtěli být svými pány. Byli přesvědčení, že za jejich problémy mohou jen a jen Čehúni..

Tach zážitků mám až dost moc, a nejen před rozdělením, ale i po.. Pro ně to bylo něco absolutně zásadního..

Takže... jak byste to řešil vy sám ?

J. Kanioková 3.11.2015 18:34

Zvláštní, že objektivně neuvádíte, jak obrovský rozdíl

v situacích tehdy a nyní, je. Jak se liší důvody.

Nejste objektivní..

J. Kanioková 3.11.2015 18:30

Souhlas..

J. Kanioková 3.11.2015 18:29

Přesně..

J. Kanioková 3.11.2015 18:27

:))))))))))))

spoustě lidí funguje paměť jen podle jejich fóbií..

Už při čtení jsem čekala, že v diskuzi bude dusno, protože těch, co si u článků p. Vlka i p. Klause vybíjejí své frustrace, těch jaksi neubývá. I kdyby jim tu člověk k jejich nepravdivým argumentům dal plno odkazů na články, kde je té pravdy určitě víc.

Pořád ještě mě zaskakuje, že je stále tak velký podíl těch, kterým pojem Objektivita neříká vůbec nic a řídí se Dvojím metrem a Černobílým myšlením. Přitom o své demokratičnosti naprosto nepochybují..

P. Kmoníček 3.11.2015 16:30

Re: Ono je to asi fajn

Já mám k němu také kupu výhrad.Je to možná tím ,že neznám zákulisí,ale vím určitě,že proti tomu individuu co je prezidentem nyní to byl PAN PREZIDENT a V.Havel také

T. Vodvářka 3.11.2015 16:23

Re: Ono je to asi fajn

Nemám rád lidi, kteří mění své názory dle momentální nálady. Viz mé odpovědi výše. Že do toho spadne i náš bývalý president, je úplně jedno.

Mé argumenty nejsou výmysly, viz mé odpovědi jiným diskutujícím.