24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

KNIHA: Klausovy Zápisky a postřehy z cest

Člověk je zvědavá opice. Tento můj výrok se jistě nestane tak slavným jako titul geniální knížky „Nahá opice“ od Desmonda Morrise, ale je stejně pravdivý.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Vodvářka 3.11.2015 16:21

Re: Ono je to asi fajn

Pane Mývale, pan Klaus vždy tvrdil, že pokud chce někdo podstatným způsobem měnit pravidla hry, je nutné vyhrát volby. On sám s podporou jedné strany v minulých volbách vyhořel. Takže chce použít to, co sám kdysi hrdě kritizoval.

Je třeba být zásadový i v situaci, kdy se mi to zrovna úplně nehodí.

T. Vodvářka 3.11.2015 16:19

Re: Ono je to asi fajn

Takže - nepamatuji si přesně rok, nicméně zákon byl schválen poslanci a podepsán presidentem. Platil asi 14 dní, než byl zrušen Ústavním soudem.

Měl jsem v té době v držení akcie Dezy Valašké Meziříčí /Babišův podnik/ a Cementu Hranice. Oba dva majitelé stihli vyplatit malé akcionáře - nebyla jiná možnost, než vzít peníze. Do té doby jsem bral každoročně slušné dividendy.

Václav Klaus svým podpisem popřel samu podstatu kupónovky.

Máte pravdu, že se soudy táhly věčnost. Rázné ukončení těchto tahanic postavily mnoho lidí, čekajících aspoň na náznak spravedlnosti před fakt, že být hajzlem se při troše trpělivost vyplatí.

Š. Hašek 3.11.2015 14:09

Re: "Lidé mu budou říkat ...

Ano, tak.

Š. Hašek 3.11.2015 14:08

Re: I kdyby pan president Klaus neudělal nic jiného

Naštěstí president Václav Klaus toho udělal solidního více.

Souhlas.

Š. Hašek 3.11.2015 14:06

Re: Václav Klaus,

Pročpak?

Jak socani a zelení zrušili excelentní tajnou volbu (Řecko, Řím personální volby)? A potom Jaujau vyskakovala jak čertík a kontrolovaala zdvižené ručičky svých kolegů? Socani chtěli i písemné potvrzení kdo koho volil.

Nebo jste byl "unešen" odvahou jednoho (dnes neznámého) šaška, který Železnému furt na kameru opakoval, "že ho málem zavraždili na záchodku za "svobodný volební názor", uvozovky proto, protože to dávno už zelení, socani svoje poslance úkolovali a byla zrušena naprosto svobodná tajná volba!

Obávám se, že Vaše paměť jest krátká, případně jste nepochopil eleganci tajné (naprosto neovlivnitelné) volby v případě volby osob. Dokonce kontrolovači svých oveček se dušovali, že jen tak zajistí "nadstranickost a občanskost voleb"!!!!!!!!!!!! A blbečci z Tv jim tožrali! Vidím to jinak. Někdy jest "dlouhá volba" lepší než následující vyhlašování ankety na presidenta. Zjednodušeno.

S. Donát 3.11.2015 13:53

Re: Kde je Baldová?

Buď ji smázly účet lidovky, protože pohár přetekl, nebo ji v ústavu odstřihli internet :). Ale nebojím se, že bychom o ten poklad přišli, ta se vždycky někde objeví, jako falešná pětikačka...

J. Skála 3.11.2015 13:26

Kde je Baldová?

Už se mi po ní stýská, to byla vždycky prča.

F. Kusák 3.11.2015 12:57

Václav Klaus,

no comment, každého věc. A prezidenské volby, kde byl V. K. zvolen, zejména ty druhé, ještě teď se mně dělá nevolno.

R. Langer 3.11.2015 12:08

Re: Ono je to asi fajn

Fakt? Já si to pamatuju tak, že Slovákům jenom nikdo nebránil v odchodu. A pamatuju si to myslím dost dobře. :-P

S. Ševeček 3.11.2015 12:00

Re: "Lidé mu budou říkat ...

ano, pánové - toto jsou slova pana presidenta Klause nad tryznou za pana prezidenta Havla. Byli to naši prezidenti a budou jimi už provždy.

(zrovna mi jeden člověk říkal, že to byla od toho Klauza určitě špekulace, aby si vynutil že tak budou lidi říkat i jemu)

K. Křivan 3.11.2015 11:56

I kdyby pan president Klaus neudělal nic jiného

než že nechal vyděrače Mečiara naběhnout na vlastní nůž, tak se tím zasloužil  o vlast.  Za rozdělení Československa mu musíme být všichni vděční.  Přišlo sice pozdě, ale přišlo. Neměli jsme je v 1945 brát zpátky.

P. Lenc 3.11.2015 11:01

Re: "Lidé mu budou říkat ...

I pro mně bude vždy panem prezidentem.A je neuvěřitelné, s jakou noblesou je schopný obcházet ty kupky hnoje, které mu do cesty kladou různí "umělci a intelektuálové", vesměs pražští "kavárníci" a které spoluvytváří různí prestituti.

P. Götze 3.11.2015 10:40

Re: NE! :)

Mate pravo na svuj nazor, stejne jako ostatni maji pravo na nazor svuj. Trosku nadhledu.

S. Donát 3.11.2015 10:39

Re: "Lidé mu budou říkat ...

Tak to je asi na každém, jak to cítí. Pro mě to bude vždy prezident Klaus. Lituji, že zde není více takových politiků, respektive někdo, kdo by přišel po něm a mohl ho aspoň částečně nahradit.

M. Vondráček 3.11.2015 10:19

Re: Ono je to asi fajn

Nemáte rád Klause , to se dá pochopit. Ale jinak Vaše argumenty jsou pusté výmysly.

K. Janyška 3.11.2015 9:43

Jsou výborně psané a člověk vždy získá představu o tom,

co se kde ve světě děje. Nezkreslenou a plastickou... Dzp.

Z. Švrček 3.11.2015 9:29

Re: Ono je to asi fajn

I já většinu prodal, některé jsem měl donedávna. Ta dvakrát tisícovka v kuponech, které jsme získali, se docela vyplatila. A třo jsem se Klause neptal na radu, které akcie vzít a které nebrat!

A ta amnestie byla především políčkem do tváře loudavé justice.  A že zaúčinkovala je vidět z toho, že někteří kvičí proti Klausovi dodnes :-)) připomnělo mi to vtip. Mladý nadšený soudce poprvé přicházející před justiční budovou, v které má působit, říká svému staršímu kolegovi: "tak tady tedy sídlí v tomto městě spravedlnost". Starší suše odpoví: "omyl pane kolego, tady je soud, spravedlnost tady nehledejte".

Z. Švrček 3.11.2015 9:20

Re: Ono je to asi fajn

a co byly ty volby v červenci 1992?

M. Marek 3.11.2015 9:03

Re: Ono je to asi fajn

Nechápu o jakém podpisu a vytěsnění píšete - mám stále v držení akcie z kupónové privatizace, některé jsem prodal.

Případy amnestie, které Vás tak popuzují jsou výsledkem práce soudní mašinérie, která není schopná ani po osmi nebo více letech rozhodnout o vině či nevině. O spravedlnosti a satisfakci běžte brečet před dům pověřeného soudce.

M. Prokop 3.11.2015 8:53

Re: Ono je to asi fajn

A vy zase bez paměti, případně vědomostí.

Slováci odešli, Klaus tento fakt nepopřel (ono to ani nešlo).

J. Lancik 3.11.2015 7:54

Re: Ono je to asi fajn

Pan Klaus kdyz spolu s Meciarem rozbili republiku se klidne obesli bez referenda.

J. Kohoutek 3.11.2015 7:22

Re: NE! :)

Víte o tom, že amnestie presidenta Havla byla mnohem širší?

M. Mýval 3.11.2015 7:10

Re: Ono je to asi fajn

Pan Václav Klaus rudnul při zmínce o obecném referendu. To je, že každý kazišuk může otravovat obyvatelstvo svými nápady. Proti referendům ke konkrétní důležité věci nikdy nebyl. U ostatních věcí má každý možnost svou věc obhájit v řádné politické soutěži. Jde to, a jak ukazuje Okamura, může to i slušně sypat

S. Ševeček 3.11.2015 7:06

"Lidé mu budou říkat ...

pane prezidente, a měli by."

T. Vodvářka 3.11.2015 5:57

Ono je to asi fajn

tak nějak postát či posedět a poklábosit s někým, kdo je známý. Pan Václav Klaus za dob své vlády při slově referendum vždycky rudnul a bobtnal, nyní je chce uskutečnit v otázce migrantů.

Pan Václav Klaus, duchovní otec kuponové privatizace, dopustil svým podpisem vytěsnění malých akcionářů, takže přihrál několika lidem v republice miliardové majetky.

Pan Václav Klaus svým posledním presidentským krokem /amnestie/ dokázal všem, že spravedlnost a aspoň náznak satisfakce poškozeným je v jeho pojetí přebytkem.

Hlavně, že na různých konferencích dobře mluví. U nás jsme museli strpět jeho činy.

M. Hanko 3.11.2015 5:52

NE! :)

Pane Vlku, bylo by fajn, kdybyste mluvil za sebe. Já mluvím též za sebe a říkám, že mimo jiné po amnestii a po tom, jak sveřepě ji pan Klaus i dnes obhajuje, mě jeho další názory opravdu nezajímají. Mimo to, rčení "jednou prezident, vždycky prezident" považuji za velmi hloupé.