18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Budař 7.1.2010 0:08

Re: Tu podrazáckou vládu nemusel nikdo rozbíjet, ti tak museli zákonitě skončit i bez Klause !

kocoure, jdi lovit myši a nemluv tady s cesty. Jsi hloupej / nechci být vulgární /, jak Anča řídících. Jak mohla tvá matka něco takového přivést na svět.

Standa 6.1.2010 22:42

Re: Rozhovor

A jeste pardon, patri to do uplne jine diskuze ;-)

Standa 6.1.2010 22:42

Re: Rozhovor

Prominte, se mnou uz asi dnes nebude rozumna diskuze, ale jeste to mozna zkusim ;)

Standa 6.1.2010 22:41

Rozhovor

Puvodne jsem chtel psat neco o dulezitosti vyberu hypotezy. A tohleto mi z toho vyslo, prominte, trochu jsem se picnul ;)

- Spocital jsem, ze v roce 2300 tady bude prumerna teplota o 5 stupnu vyssi. - A co? To nevydrzis? - No asi vydrzim, ale z toho jsem spocital, ze to znamena, ze se zvedne hladina oceanu o 15m. - A co? Tak holt za 300 let bude lidstvo bydlet vice ve vnitrozemi. Na Sibiri na tom vydelaj a na Zemi se vejdeme. Mozna tady i porostou melouny, mnam, skoda, ze uz budu starej. - Ale z toho jsem spocital, ze v roce 5678 se zastavi Golfsky proud a doba ledova prijde o 2673 let driv, uz v roce 16782. - Hm, asi mas pravdu, asi budu od tedka prdet do sacku a pozadame EU o grant na ekologicke uskladnovani prdu...

Standa 6.1.2010 14:13

Re: Pohadka

O tom jestli jste nebo nejste demokrat, pripadne neco jineho se tu bavit nehodlam, zas tak Vas neznam, i kdyz nejaky usudek jsem si jiz udelat stihl. Ale bavim se o zpusobu Vasi argumentace, ta nema s zadnym politickym ci jinym zrizenim nic spolecneho, ta je spise o inteligenci.

A snazil jsem se Vam vysvetlit, ze oddelovani principu od realne implementace se v diskuzi musi mit vzdy na zreteli a neni mozne to michat, nebot z toho pak vychazeji jen nesmysly, jako ve Vasem pripade.

Zakladem kritickeho mysleni, je na zaklade faktu (pripadne domenek) vyvozovat nejake zavery a timto zpusobem stavet svou argumentaci dal a dal. Proto, kdyz si prectu Vasi vetu "VK byl jmenován komunistickou vládou a od té doby z nejvyšší politiky neslezl", chapu ji tak, ze tyto dve vety spolu davate do souvislosti. Jinak totiz nechapu, proc tam ta prvni veta je (mozna jeste jako urceni casu, ale to pak slo napsat, ze tam je od roku 1990).

Na tomto zaklade opet nechapu Vasi zkratkovitou argumentaci Klaus je v politice dlouho -> bojim se v noci. Jak to spolu souvisi, on Vas nekdy Klaus v noci prepadl?

Standa 6.1.2010 13:50

Re: tzv. pravice

Myslim, ze s Vami nema cenu asi diskutovat, ale preci jen Vam to zkusim vysvetlit.

Pravice (a tim nemluvim od dnesni ODS, ci jine strane) se snazi ty povinne odvody minimalizovat a nechat co nejvice penez tomu, kdo je vydelal. Proto mluvi o tom, ze se o sebe maji lide postarat sami. Resp. zastavaji nazor, ze clovek umi hospodarit se svymi penezmi lepe, nez jakykoli urednik.

(Jestlize se bavime o pojmech jako pravice, bavime se o idealech, principech, tak mne prosim nenapadejte, ze se tak nikdo na realne politicke scene nechova. Pokud se budeme bavit o realne politice, musime se bavit v pojmech ODS/CSSD a ne pravice/levice. Nebo jak pouziva VK ve sve hnize hypoteticky kontra realny model, kdyz se bavi treba o myslence a prakticke realizaci komunismu)

Štváč 6.1.2010 13:36

věří mu už jen póvl

neuvěřitelnej hajzlík, tendle Klaus a bezcharakterní intrikán. nemá na něj ani Paroubek a to už je co říct.

Standa 6.1.2010 13:34

Re: Kniha je na trhu již asi dva měsíce

Na zaklade Vasich nazoru a zpusobu argumentace ve zdejsi diskuzi mi pripadate jako inteligentni clovek. Opravdu si tedy myslite, ze abdikace je nejakym resenim? Neco jineho je, kdyz nezbyva k reseni nic jineho, jako ve Vasem priklade.

Ale neumim si predstavit, ze bych kdykoli, kdy s sefem v praci nesouhlasim a ani pres vecnou diskuzi (ta je podle meho nutna) se mi ho nepodari presvedcit, tak bych mel davat vypoved. A jeste k tomu v situaci, kdy vim, ze svou vypovedi stejne nic nevyresim a tuto praci udela podle sefovych nazoru nakonec nekdo jiny. Co bych tim ziskal?

A stejne je to s VK a LS. Kdyby nepodepsal a abdikoval, stejne by LS byla podepsana a uvedena v platnost. A nemohl by ovlivnit uz nic dalsiho (coz je podle meho motivem, proc mu to radite).

To, ze s jeho nazory nesouhlasite, jeste neznamena, ze byste se na jeho chovani nemohl podivat rozumnym pohledem.

Standa 6.1.2010 13:18

Re: Pan bartoň by zasloužil zvláštní státní medaily za to, že se dokáže prokousávat slátaninami soudruha Klause.

A ted se, prosim neurazte, jelikoz se nejedna o vecny argument, ale pobavila mne Vase veta "tento jev byl analyzován již v osmdesátých letech ústavem IIASA v Laxenburgu, se všemi důsledky, u nás především na jižní Moravě". Pripomelo mi to repliku z Cimrmana: "Tato hra vzbudila svetovy rozruch, zvlaste na Ceskobudejovicku."

Standa 6.1.2010 13:09

Re: Václav Václavovič jako vědec? A kdy se k tomu studiu vůbec dostal?

Diky, ted jste presne predvedl to, o cem jsem mluvil. O diskuzi dohadu a podsouvani nazoru misto diskuze argumentu. Jako priklad perfektni, jako vecny prispevek do diskuze bezcenne.

Standa 6.1.2010 13:03

Filipika proti oteplovacum

Chtel jsem sem zkopirovat jeden muj nazor z jine diskuze, ktery neni sice miren primo na Vas, ale tematicky by se sem, podle meho, hodil, ale NP ma hrozne kratke prispevky a me se ho nechce kouskovat. Takze pokud by Vas to zajimalo jedna se o tuto diskuzi (http://www.osel.cz/index.php?clanek=4773&akce=show2&dev=1#diskuze) a prispevek se jmenuje "Dva pristupy reseni GO".

Standa 6.1.2010 12:43

Re: Pan bartoň by zasloužil zvláštní státní medaily za to, že se dokáže prokousávat slátaninami soudruha Klause.

Diky za kvalitni diskuzi, konecne nekdo, s kym se da o danem tematu mluvit.

Pisete, ze "podle dosavadních dlouhodobých cyklů by se nyní mělo dlouhodobě ochlazovat, ale není tomu tak - otepluje se". Zde bych mel totiz jednu velkou namitku, zapomnel jste tam "podle dosavadni NAM ZNAMYCH cyklu". To, ze o necem nevime, neznamena, ze to neexistuje. (Je to jeden z argumentu, na ktery zapominaji obe strany, tak mi to hned, prosim, nevracejte na prikladech argumentace jinych. Kdyz uz, pouzijte priklad v argumentacich mych, at se mohu branit a nemusim mluvit za ostatni, to delam nerad). Proste proc jeste neprisla predpovidana doba ledova muze byt i tim, ze proste nevime, na cem to vsem zavisi. Ale to preci neni zadna ostuda to priznat. Ale vyvozovat z faktu, ze jeste neprisla doba ledova zaver, ze za to muze clovek svym vlivem na prirodu, mi prijde, prominte, jako moc velka zkratka.

Knihu, kterou mi doporucujete si mozna prectu, ale chtel bych zduraznit, ze mym primarnim oborem neni ekologie. Jen je to tema, ktere se me tyka (jako kazdeho kriticky mysliciho cloveka) a vadi mi demagogicke debaty bez vecne argumentace, ktere se kolem ni ve vetsine pripadu deji (opet z obou taboru, samozrejme). Ale vidim to podobne jako VK, ale neberu nikomu jeho jiny pohled, ze "aktiviste" jsou spise na strane oteplovacu. A to, ze na zaklade znalosti, ktere v soucasnosti mam, se klonim na stranu lidi, kteri spise rikaji nepodlehat hysterii, neni nic co by se v budoucnu, az budu mit jine nebo vice informaci, nemohlo zmenit. A stejne je to, myslim, i s posunem nazoru VK ci Lomborga, ktery kritizujete(?).

Jak nazor mate Vy treba na tento clanek (http://www.osel.cz/index.php?clanek=4808)? Podle meho, i kdyby byla pravda jen v 10%, tak je to hruza a nalepku noveho nabozenstvi, neboli pokusu jak ovladnout a vyuzit pro svuj prospech nevedome masy, si zaslouzi.

kocour 6.1.2010 3:42

Re: Tu podrazáckou vládu nemusel nikdo rozbíjet, ti tak museli zákonitě skončit i bez Klause !

Toz jsem studoval, soudruhu. Ackoliv ztrata i jedineho zivota za podobnych okolnosti je  lamentable, byli ti komuniste vcelku zabari. Jen se podivej na desitky tisic irackych civilistu, zabitych mnohem efektivnejsimi americkymi ramby, a na americke valecne zlociny tamtez. K necemu podobnemu v CSR behem sovetske okupace nedochazelo. Vis soudruhu, dost jsem cestoval a cestuji, a nez nekam jedu, seznamim se z historii one zeme, taze vidim li treba v Port au prince ulici Dessalines, vim, po kterem gentlemanovi byla pojmenovana. V dobe navstevy Buenos Aires, kde prave koncila vojenska vlada, bylo vsude videt cedulky, s fotografiemi  "Habia visto mi esposo ? Sabe, donde esta mi hijo / hija ?" s fotografiemi mnoha mladych lidi. Byly jich tisice, umuceni, zabiti, pohrbeni v tajnych hrobech po cele zemi. Totez v Pinochetove Chile. V Sowetu bylo zabito kolem 1600 studentu v 70. letech; pamatnik 13-ti leteho Hectora Petersena je vice nez vymluvny.

Ale to  bilo secko pri vobrane tech demogratyckejch svobod a kapytalizmu a svobodnyho podnikani a ....., takze je to secko f poratku, ze ?

Planeta je plna nasili, a cesti soudruzi placi nad par zivoty pri udalostech pred 50 - 60 lety,  ktery byly, vzhledem k rozsahu operaci a politickym zmenam, pomerne male.

jirka.s. 5.1.2010 23:51

Re: Tu podrazáckou vládu nemusel nikdo rozbíjet, ti tak museli zákonitě skončit i bez Klause !

Tož, studuj, možná pak budeš valit voči, jak když se*eš do plev !

http://www.totalita.cz/seznamy/seznamy1.php

Map 5.1.2010 23:45

Re: Kniha je na trhu již asi dva měsíce

V případě "půlročního prezidenta" zvoleného ZDARMA všemi komunistickými poslanci, Mňačko neplatí?

Map 5.1.2010 23:38

Re: Jo,

Proč jste zapomněl na Paroubkovy šibaly?

Carlos 5.1.2010 23:28

Re: tak nevím...

Coby prezidenta mohu p.Klause jen pochválit , problém mám jen s jeho předchozími funkcemi.

Míra 5.1.2010 23:18

tak nevím...

Člověk by s Vámi chvíli souhlasil ale spíš má pocit, že v tom máte malinko zmatek resp. nevíte co je to liberální pravicová strana. Pokud by jste to věděl, pak jí nenazvete nikdy TOP09. To je spíše konzervativní strana, nebo se tak alespoň snaží prezentovat. Když vedle sebe postavíte znaky liberalismu a znaky politiky kterou nám prezentuje současná ODS, pak jí nikdy nemůžete nazvat pravicovou a dáte za pravdu panu prezidentovi. A to neberu v potaz, jak se ODS zachovala k euroústavě - opravdová pravicová, tudíž liberální strana, by nikdy nic takového nedopustila. Ne jen, že by ti odporovalo jejímu přesvědčení ale navíc ODS se zavázala na několika kongresech, že lisabon neprojde. Ale ukázal se zde pravý obraz současné prospěchářské ODS a lisabon prošel, se všemi jeho následky, které budeme pociťovat čím dál více až do doby, kdy evropský svaz socialistických republik, jinak nazývaný Evropská unie, skončí.

Carlos 5.1.2010 22:36

Levicovost

Jaký byl pan prezident , když (ve své době) věnoval miliardový majetek V. Koženému , jež přibyl do republiky s pár dolary v kapse? A to nemluvím o dalších takto „obdarovaných“.

kocour 5.1.2010 22:28

Re: Tu podrazáckou vládu nemusel nikdo rozbíjet, ti tak museli zákonitě skončit i bez Klause !

soudruhu, ty tvoje cisla - stovky popravenych, statisice zavrenych - ci gdybisi visvjetlyl kolik z nich bilo politickejch a kolik bjeznejch kryminalniku - zlodeju, nasilniku a vrahu. Je to secko ve statystykach

MPL 5.1.2010 22:06

Re: Něco mi to připomina.

Ano souhlasím, že rozdíl mezi levicí a pravicí je v sobectví. Proto levice sobecky zvyšuje daně a další povinné výběry, aby mohla nafouknout státní aparát, proto sobecky zadlužuje v době, kdy má šetřit na horší časy. Gulagy a nevolníky do uranových dolů v programu neměla, na to by nikoho nenalákali, v druhé polovině 40-tých let měli opravdu jiné volební sliby. Skutečnost pak byla výrazně jiná. Jestli jste zapomněl, tak celá ČSSR byla koncentrák oplocený ostnatým drátem a pohraničníci neměli špuntovky. A tu solidaritu mladých se starými atd., atd. má pravice v programu samozřejmě taky, akorát pravice si to představuje s menším plýtváním. 

. 5.1.2010 21:50

Re: Klaus pomohl rozbít pravicovou vládu a pak prohlásí, že jsme levicoví.

Pete, tys neskutečný morální zmetek! Fuj!

lubošek 5.1.2010 21:27

Re: Něco mi to připomina.

Ste jako já pane,taky si všechno dělám sám a tak to má být.S pravicovostí to nemá co dělat.Soused je kovanej soudruh a  taky si vše dělá sám.Ale poplatky správné nejsou.Ne kvůli 30koruně ,ale proto,že nefugují,zdravotnictví nepomáhají a netečou kam by měly.

Standa 5.1.2010 21:09

Re: Pokrytec

Docela bych s Vami i diskutoval, ale zkuste si spis precist diskuzi, tam jsou vsechna Vami navrzena temata jiz diskutovana. Muzete se pripojit.

Standa 5.1.2010 21:07

Re: Po 20 letech fandění je Klaus nečitelný intrikán.

A protoze tusim, ze se mi to rychle vrati, zkusim tomu predejit.

Pokud jde o domaci nebo EU scenu, kde se Klaus vyjadruje ke svym partnerum sice ve stejne rovine slusnosti a vecnosti, ale co se vymezovani nazoru tvrdeji. Ale to je podle meho take spravne a logicke, protoze se jedna o sceny, kde by svymi nazory mohl neco zmenit.

Uplne stejny duvod podle me ma i ta autorem vyvozena vstricnost k Paroubkovi z faktu, ze vice pripominek ma k Topolankovi. Je to opet, podle meho, tim, ze se pohybuje na blizsi (dnes uz ne domaci) scene.

lubošek 5.1.2010 21:03

Re: Tu podrazáckou vládu nemusel nikdo rozbíjet, ti tak museli zákonitě skončit i bez Klause !

Nejhorší na tom je ,že máte oba pravdu.Situace je k pláči.(plačící smajlík)

Standa 5.1.2010 20:55

Re: Po 20 letech fandění je Klaus nečitelný intrikán.

[ mozna mate pravdu i s tim Breznevem, ale me slo opravdu spise o jinou myslenku ]

Ja si myslim, ze jednat musim v dane dobe s kazdym (i treba Stalinem nebo Hitlerem, dokonce i Paroubkem). Nerikam, ze s kazdym stejnym zpusobem, ale vyvozovat z rozhovoru mezi dvema prezidenty temer sousednich zemi, mezi kterymi uz z principu chceme mit korektni vztahy, ze Klaus velebi Putina? Ja tomu rikam slusne chovani mezi dvema statniky, kteri se mozna na nektere veci ve svete koukaji podobne, ale rozhodne to neznamena, ze maji vsechny nazory stejne a uz vubec ne, ze Klaus leze Putinovi do brusele nebo ze souhlasi s tim, jak ridi svou zemi. Ono i treba jen rikat vsechny sve nazory na partnera, na kterem jsem ekonomicky zavisly, neni prilis takticke. Myslim, ze to svym obchodnim partnerum take nerikate.

Takze jestli mate neco konkretniho, co se Vam na nazorech techto panu nelibi, muzeme se o tom bavit. Ale vyvozovat neco jen z prosteho faktu vedeni rozhovoru, tim se daleko nedostaneme.

Gardnes 5.1.2010 20:54

Re: Tu podrazáckou vládu nemusel nikdo rozbíjet, ti tak museli zákonitě skončit i bez Klause !

Svatá pravda, to ten ROKO a jeho oranžová grupa značně narudlá není banda PODVODNICKÝCH NEUMĚTELŮ, jeden vedle druhého od Rátha k Zaorálkovi, s novým nastupujícím charakterem Pecinou a Bendou přivede národ k obecnému blahobytu, jakého se dožili pod vládou socialistů MaďaŘI. Předpokládám, že Landys bude i za rok,dva řičet radostí, jak se mu život polepší, pokud ta jeho grupa bude hloupými nepolepšitelnými Čechy zvolena. Stejně jako v r.1946 stejnými stupidními názory ovlivněná česká veřejnost si zvolila svého Klému, modré podvodnické neumětely Zenkla a spol. vyhnala do emigrace a lid český prožíval 41 roků v socialistickém ráji se stovkami popravených, statisíci zavřených, emigrovaných i jinak poškozených. Stejné řeči vedli oni Landysové jako nyní, jenže co si na nich vezmete? Říkejte volovi, že je vůl. On to nepochopí a vám to nepomůže.

Gardnes 5.1.2010 20:41

Pokrytec

Náš pan prezident se projevil jako vrcholný pokrytec, který odsuzuje to, co sám ve větší míře realizoval, pronáší odsudky z nedostatku pravicových ideí u dnešní ODS, zatím co sám je již předmnětem úšklebků, že swe stává čestným předsedou ČSSD. Ještě před rokem mobilizoval proti levici články z USA, aby po většinovém postoji zástupců ODS v posl.sněmovně učinil obrat o 180 st., odešel z ODS, preferoval Paroubka a po 3 měsících po podpisu LS Topolánkem, tuto listinu podepsaL TAKÉ, jelikož nic jiného jak Topolánkovi, tak VK nezbývalo, pokud nechtěl zavést ČR na okraj zájmu evropské politiky. Nakonec se dopustil toho nejhoršího, své podporovatele z volkby prezidentem( dvakrát) poslal destrukcí vlády i z jeho iniciativy prakticky do předčasné opozice, změnu vlády urychloval i za cenu ostudy v době předsednictví. Jeho novoroční projev to vše utvrdil, zejména tím, že vládu svého nástupce deklasoval, o organizované destrukci nepokládal za nutné se vůbec zmínit, také mu nijak nevadí nezodpovědný přístup ČSSD kj rozpočtu. Proč přímo nevytkne ČSSD jejich populismus v podplácení voličů? Tento charakterní politik!

Standa 5.1.2010 20:33

Re: Po 20 letech fandění je Klaus nečitelný intrikán.

Omlouvam se, mel jsem na mysli Brezneva. Ale jak jste spravne jediny pochopil, obsah myslenky to nemeni. Bohuzel ostatnimi budu nyni "uvaren" na me fatalni chybe.

Vyzivam vsechny diskutujici, jestli k danemu tematu jeste neco maji, aby si provedli substituci a navazali na toto vlakno. Na ostatni prispevky nehodlam odpovidat.