2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Divín 5.1.2010 11:44

Re: Čechistán

A co pan Klaus? Pan profesor paroubka chápe a jeho kroky schvaluje. Ptám se, proč od ryzích pravicových zarputilců není slyšet, že tyto paroubkovy hry nejsou POUZE PROBLÉM ZADLUŽENOSTI,  za kterou budeme pykat možná už za dva roky a ne až naši vnuci, ale je to skrytá levicová cesta proti soukromníkům na všech úrovních. Kdo těm pomůže v době krize, když přijdou o zaměstnání? To jsou ty triky s minimální mzdou a zvýhodňováním státních zaměstnanců (voličů ČSSD) na každém kroku. K tomu všechny ty šikany odborů, zákoníku práce a daňové tresty. Nejde jen o populistickou lež o obraně platů hasičů a učitelů. Ten balík mohl docílit zeštíhlení státní správy, při zachování platů SCHOPNÝCH A POTŘEBNÝCH. To měl být ten efekt „úřednické vlády“ která bude dělat politicky nepopulární kroky. Ona ta pomsta je hnacím motorem všech čtyř. Vyčítáte, že Topolánek byl za hranicemi. To pan Klaus byl na hradě a neuznal za vhodné sejít do poslanecké sněmovny, na což má právo a co byla v dané chvíli jeho povinnost. Tehdy byl čas na silácké řeči o nepodepsání rozpočtu mimo Janotův balíček. Tehdy měl vystoupit před mikrofon všemi chválený Fischer a jasně prohlásit, že případné schválení dodatků mu neumožňuje další setrvání vlády a podá demisi. Ta věčná intrikánská hra našeho presidenta je trapná a hlavně nebezpečná . A zase se nitky sbíhají do centrály KGB: Spojení těch aktérů není náhoda. Zdá se vám to přitažené za vlasy? Tak je to vždycky před vypuknutím akce. Hlavně by se měli vzpamatovat ti, co už naše národní převraty několikrát zažili na vlastní kůži.

R. Divín 5.1.2010 11:43

Re: Čechistán

vážení kolegové, buď jste tak naivní, nebo nad těmi výkřiky proti Topolánkovi je něco víc. Topolánek, stejně jako mnoho dalších politiků, včetně Fischera a Janoty ví, že sjednocená levice už má DÁVNO VYPRACOVANOU STRATEGII. Jakýkoliv zásah, zvenží mimo Hydru je nemožný. Paroubek má svoji stojedničku s Tlustým, Schwippelem -  Klausobémových poskoků, Zubovou, řízenou KGB agentem Zubovem, který přišel do republiky za velmi záhadných okolností a se svojím krycím povoláním "cestovní kanceláře", která usnadňovala ruským bratrům vstup na naše území a který už má styky na nejvyšších místech. Už jste zapoměli na umírající Zubovou při prezidentské volbě?  Už jste zapoměli na „vyděračskou kauzu Morava“ ve které ten vybraný cíl Morava policejně, prokazatelně NIKOHO  nevydíral? Ale zase tady máme ty stejné postavy. TLUSTÝ, SCHWIPEL, ZUBOVÁ. Jak později Kroupa sám přiznal, Zubová nebyla oběť, ale volavka, člen týmu inscenovaného komplotu. To je ta Zubová, která splnila úkol a rozbila koalční zelené, těšící se přízni Havla. To je ten společný jmenovatel. Přidejme k tomu komornou Jakubkovou, pomstychtivou ubožačku a máme kompletní tým pro sestřelení topolánkovy vlády. Tento soudržný tým tvořící stojedničku dál pracuje na ekonomickém rozvalu země. Rozmetání Janotova balíčku a budou další kroky. To je ten důvod paroubkova přemetu s odmítnutím předčasných voleb.

R. Divín 5.1.2010 11:42

Re: Čechistán

Všimli jste si jak razantně přitvrdila rétorika Filipa? Jeho pátá kolona komunistických kapitalistů z doby privatizace, bankéřů, soudců, státních zástupců a policie a STBáckých lobbyistů je v pohotovosti. Pan Klaus  neví, že reprivatizoval s komunistickými papaláši, za podpory komunistického účtu 611, který jsme na rozdíl od němců  zapoměli zablokovat? Hlavně, že jsme si „uchránili národní stříbro“ Jak paroubek, s podporou Klause, vědom si zozložení sil a vlivu ruských firem, operujících na našem území zcela bez skrupulí řádí jak černá ruka a může se spolehnout pouze na odpor ve formě vrtění presidentskou hlavou. Síla Jiřího Paroubka je v tom, že ty největší podrazy dělá zcela veřejně a my mu lezeme jako hypnotizované žáby do té jeho hadí tlamy. Problém tohoto státu je minimální občanské povědomí. Volby se dají vyhrát za 30, resp. 200 Kč. Kde jsou všichni investigavci? Připravují další „aféry“? Stát nic státní správě nebere, pouze je v přerozdělovacím košíku méně.. A to je rozdíl. Stačí zefektivnit. Přátelé, tady nejde dávno o porodné, hrkotky pro kojence a palčáky důchodcům. To je jenom vějička a předkrm. Zvolte si Paroubka a s ním všechny ty Filipy, Fice a Putiny a trochu i toho Ahmadinežáda. Bude- li to vysoké vítězství levice, které dá nad 110 poslanců, ostatní se koupí a uvidíte, co dokáže stodvacítka, hlásající vůli lidu.

R. Divín 5.1.2010 11:41

Čechistán

Je to jistě otázka názoru, ale já mám pocit, že jsme se dostali do politické situace, ve které jsme dosud nebyli. Proto bych varoval ODS, aby současnou krizi řešila klasickou rutinou. Dnes proti sobě nemají pouze oficielní levici, ale i prezidenta Klause. Ten systematicky a cíleně rozbíjí Topolánkovu větev v ODS, ale náhradu za jinou, pravicovější a hlavně životaschopnou stranu nám nepředkládá. Petr Mach se svým intelektuálním klubem „zavilých“ pravičáků, od kterého jsme se dosud nedozvěděli, co to ta ryze pravicová témata jsou, to jistě není. Zřejmě tato skupinka odběhlíků je jakýsi zastírací manévr pro chystané konečné repete OPO II. Abych byl přesnější. Vrší se řetězec „podivuhodných „ náhod, na které jednotlivě reagujeme s rozpaky, s podivem, ale jsme schopni tyto „náhody“ ještě respektovat. Podvědomně se tím bráníme  připustit nebezpečí. Paroubkovi stbáčtí poradci jsou profíci. Oni mají perfektně zmapovanou duši českého člověka. Oni ví přesně, kam až můžou zajít a nic se nestane. Vezměte si příklad z nedávné doby. V Monarchu se paroubkova chasa střílela. To byl jasný důkaz že paroubek není pouze ten, který se s mafií stýká, ale že on je v jejich středu. Voliče ČSSD a ani pana prezidenta to nešokovalo. Naopak, semknuti v jednom šiku šli k volbám a pan prezident bez skrupulí manifestoval na Staromáku podporu jeho věrných hejtmanů, kteří do jednoho vybouchli.

mira 5.1.2010 11:40

Re: Tak prý Topolánek projevil víc pravicovosti a odvahy než Klaus....

ad "Havlův podíl na nepřijetí vetšinového volebního zákona, byl tragický krok...": havel byl na začátku 90. let jako jeden z mála pro většinový systém. To, že napadl "smluvně opoziční" návrh volebního zákona a uspěl, je jiná kapitola.

Klaus měl na začátku možná vizi, ale nejpozději koncem 90. letech byl víc brzdou, než motorem změn.

mira 5.1.2010 11:36

Re: on Klaus

Vy a Magi? Spíš DIMUN!

JaS 5.1.2010 11:34

K závěru článku:

Klaus nesnese rovnocenného partnera, proto musí každého takového shodit. Topolánka neměl rád od začátku, nakonec nástup Topolánka do vedení ODS a Klause na prezidentování byl plán, jak se zbavit Klause a jeho velmi speciálního způsobu vedení strany. Klaus měl představu, že i jako prezident bude fakticky ( i když ne formálně) šéfovat své dcerušce. Když mu dceruška dala najevo, že už se od tatínka komandovat nenechá, tak místo aby jako dobrý tatínek ocenil její samostatnost a nechal ji na pokoji, tak se neustále snaží ji zničit. Začal ji rozkládat pomocí svých obdivovatelů, z nichž nakonec udělal novou stranu, spojil se s Paroubkem (proto na něj nenasazuje jako na Topolánka) a pomohl Paroubkovi shodit Topolánkovu vládu. Teď je ODS ve srabu , ČSD má své speciálně demokratické Vůdce, tak nás nic dobrého nečeká. V diskusích se stále víc šíří názor nikoho nevolit - to není řešení. Holt pojedeme s kopce, tak si držte klobouky... 

Saul 5.1.2010 11:30

Re: Tak prý Topolánek projevil víc pravicovosti a odvahy než Klaus....

Tedy, uvádíte že "z horní dolní", ale ve skutečnosti co slovo, to perla. Výborně.

lubošek 5.1.2010 11:24

Re: Třikrát huráááá

Nevolit  !!!

Jiří 5.1.2010 11:23

Levicovost presidenta

Čím dále tím více se to projevuje v jeho postojích .

Dokonce prý  se má stát čestným členem soc.  demokracie.

Z dolní horní 5.1.2010 11:19

Re: Tak prý Topolánek projevil víc pravicovosti a odvahy než Klaus....

Copak neznáte Bartoně, dříve za Klause, nyní vždy s Topolem za Topolánkovou impotentní stranu, proti Klausovi. V devadesátých létech to byl skok na spirále. Jedině Klaus měl vizi a věděl jak dál v krocích.  Od konce devadesátých let se plácatíme od ničeho k ničemu, už jsem tam kde jsme byli. Zadlužení, rozkradení, kdo tomu dával zelenou? Zemanovi,Špidlovi, Grosoví. Paroubkovi šibalové, někteří se docela slušně zamazali. Kdo po Klausovi   přišel z vizi, kde jsou ty reformy?   Nic, nic, jen holý populismus.  Pamatuje si ještě někdo, když Klaus chtěl privatizovat banky, jak Zeman tvrdil, že banky mají mát státní garanci as jaký to byl mediílní křik? A´byl zeman premierem, tak je zprivatizoval šmahem. Za koho kopal Lux ve vládě? S kým tehdy hlasovala koalice US DEU a KDU? Poltické vydírání, to je typické pro českou politickou scénu. Havlův podíl na nepřijetí vetšinového volebního zákona, byl tragický krok, který se zásadně podepsal na politickém  marasmu, ve kerém se dnes nacházíme. Další volební pat, nebo koalice s komunisty je výsledkem "politika, který se PRÝ zasloužil o republiku"... Tragické směšné! Budoucnost zhodnotí, jak velmi Havel a ustavní soud poškodil tuto republiku, nepřijetím většinového volebního zákona.   Ne vše šlo hladce, ale zaplať panbůh za Klause alespoň v těch 90 létech, nikdo  Havloví lidé naivní jako hipies,děti květin s pravdou a láskou, jejich blábol o transcendentílním vědomí a  nepolitické politice, kde bychom byli. No co teď s tím naší packalové za vedení bruselských úředníků udělají, panbůh s námi. Kde jsou ty zdroje???     

lubošek 5.1.2010 11:04

Re: Tak moment

Myslím,že projevy se nepíší na horizont 100let, ani na 20 let.Nejsem propagandista pane,ani historik.Asi vidíme p.Klause z jiného úhlu(já raěji zezadu).

Livie 5.1.2010 11:01

Re: Třikrát huráááá

Lubošku, 100 % souhlas. Měli bychom si však také uvědomit, že řidičák jsme jim opakovaně udělili ve volbách my všichni. Tuto chybu bychom už neměli opakovat !!!!

Bubeník 5.1.2010 10:57

Bartoši, probuď se.

"Pravicový" Klaus v devadesátých letech dotoval státní podniky,  aby nerostla nezaměstanost, miliardy za prodeje podniků z FNM házel do kanálu, ponechal státní penzijní systém a z penzijních úspor občanů u státu (2760 mld Kč) udělal dluh. Kapitálový trh (bez penzijních úspor) živoří. Výsledek? Majetek-kapitál (asi za 6 bilionů Kč) je fuč, peníze rovněž. Po ODS a dalších stranách zůstaly jen dluhy a korupce. Již v roce 1995 jej na univerzitě v Chicagu  odhalili ekonomové jako diletanta.

magi 5.1.2010 10:47

Re: Jsme v průměru neutrální

že člen ODS Bartoň,nebo profesor tč president V.Klaus neukázali tu pravicovost v r.1968! Že by protestovali proti normalizaci,to si opravdu,ale opravdu nepomatuju. Dneska filosofovat,co je levice,nebo pravice a ještě to myslet vážně je legrační.

Standa 5.1.2010 10:45

Re: Jsme v průměru neutrální

Ano, mam podobny nazor. Pravicovost nebo levicovost jsou veliciny relativni, ale nejen vuci sobe, ale i v case. V porovnani s Thatcherovskou GB byla Klausova vlada opravdu asi o dost vlevo (ono po socialismu strhnout kormidlo natolik vpravo bez karambolu proste neslo). Ale vpravo od Klause nikdo nebyl, kdyz nepocitam Sladka a toho nepocitam. Problem je, ze v soucasnosti je vedle Topolanka napravo mista hodne, na muj vkus az moc. A proto vznikaji (a je to asi dobre) subjekty typu TOP09 nebo SSO. Na pravicovost a levicovost se musime take koukat kontextem dane doby...

Historik 5.1.2010 10:44

Tak moment

To nejlepší doba, ve které žijeme se vztahovalo na celou historiii, např. minulých 100 let. To "nejhorší doba, ve které jsme žili" pak pouze na období existence ČR, tedy po r. 1993.

Historik 5.1.2010 10:39

Re: Jsme v průměru neutrální

Ano, ale existují minimálně dvě stupnice, levice a pravice v rámci státu a levice a pravice v rámci jiného státu nebo skupiny států.

I americká Demokratické strana by u nás se svou politikou byla značně pravicová.

Historik 5.1.2010 10:36

Re: Pan Bartoń je ekonomikatel klausovské velikosti

Tady nejde o žádné "kupecké počty," ale o JASNÉ POLITICKÉ ZADÁNÍ počátku 90 let tehdy státem kontrolovaným bankám.

To zadání znělo, nasadit na velké polostátní podniky jiný metr a poskytovat jim úvěry i za situace, kdy by ŽÁDNÁ ryze soukromá a majitelem přímo řízená banka úvěr NEPOSKYTLA. Mimochodem, ČKD Praha měla problémy už roku 1988 !!! a úvěry jí byly poskytovány na nátlak státu na banku.

Tehdejší ředitel Komerční banky Salzman toto osobně řekl v televizi (jistě, poněkud zaobaleně). A Klaus a spol. to říkaly ještě mnohem zaobalněji, "aby banky nesly část nákladů transformace." Mimochodem, tehdejší majitel předlužené Poldovky Stehlík, posílal své zaměstnance demonstrovat !!! před Komerční banku za to, aby mu banka poskytla další úvěr. "Budem tam chodit až se ty kasy otevřou," řekl pro TV jeden z nich.

Rolen 5.1.2010 10:33

Jsme v průměru neutrální

Levicoví můžeme být v průměru pouze pro Klause nebo Bartoně. V zásadě je celá společnost sumou levicových a pravicových „jedinců“. Jde totiž o relativní pojmy. Vždy jsem levicový/pravicový vůči druhému jedinci. Více či méně. Jde tedy sumu „duálních“ vymezení, která je (jako suma) neutrální. Tento celek ovšem může být pro Klause a Bartoně „levicový“.

Standa 5.1.2010 10:24

Re: souhlas

Muzete na helmane, definovat vlastne vasi predstavu levicovosti a pravicovosti? A jak si predstavujete, ze se melo spravne postupovat? Jako v Polsku nebo Madarsku? Nebo mate jine celistve, pripadne i zkusenostmi proverene, reseni podobne situace?

Komu mel pripadnou cesky prumysl, kdyz z ceskych obcanu meli penize jen zlodeji ze socialismu? Jak byste chtel rozjet kapitalismus od nuly bez bankovniho sektoru?

A podpora podvodniku typu Kozeny? On nekdo v te dobe vedel, co se z Kozeneho za nekolik let vyklube? Mozna ani Kozeny sam v te dobe nevedel, jak to dopadne, natoz nekdo jiny. A protoze Viktor Kozeny byl v te dobe nejvetsim predstavitelem kuponove privatizace za stranu "zakazniku", bylo samozrejme logicke pohledem te doby, ze s nim Klaus jednat proste musel.

Ono hodnotit minulost ocima soucasnosti je velmi snadne, ale pouzivat tento pohled jako bic je zbabele a pritrouble...

Standa 5.1.2010 10:05

Re: Putinova taktika

Co bude pan prezident delat po skonceni posledniho obdobi nevim, to se opravdu musime nechat prekvapit. Ale co vim je, ze s naproustou razanci rekl, ze se o zadny pokus jak setrvat na hrade pokouset nebude, ze je to naprosto proti jeho presvedceni. A jelikoz nejsem zastance konspirativnich teorii, tak myslim, ze v tomto nas zadne prekvapeni opravdu neceka.

To neznamena, ze bych ho rad ve vysoke politice, nejlepe na postu premiera silne vlady, nevidel. Naopak.

Budíš 5.1.2010 9:57

Re: "Klausovy" knížky vyrábí pravděpodobně spisovatelská manufaktura

Nenechme se překvapovat a odvolejme ho.

apagenius 5.1.2010 9:35

Pan Bartoń je ekonomikatel klausovské velikosti

"...nicméně právě udržování neefektivních podniků v období transformace

vedlo později k bankovním problémům konce devadesátých let...".Už netřeba dále číst, máte v NP někoho, kdo rozumí kupeckým počtům, kupeckým, prosím, ne ideologickým!?

magi 5.1.2010 9:28

on Klaus

taky píše knížky? Já měl za to,že jen M.Zeman. Teď už zbejvá jen s.rotný Topolánek a Tluchoř. To se smáli s.Zápotockýmu,ale když čtu ty hovadiny,který píše s.Zeman,pak ten první soudruh byl proti němu Dumas!

mandril 5.1.2010 9:17

zatím jsme spíše

komunčané než občané

matů 5.1.2010 9:14

Re: Třikrát huráááá

To jsou ty paradoxy,předloní nejlepší doba ve které žijeme,loni nejhorší doba ve ,které jsme žili.Tohle řekl jeden člověk.Už tomu přestávám rozumět,Chytří lidé vymřeli?Lubošku jmenovče máte pravdu,víc než souhlasit nemohu

Historik 5.1.2010 9:05

Jaksi zapomínáte, že velmi otevřená česká ekonomika

(a otevřená být musí, protože jsme závislí na dovozech) je velmi ovlivňována situací v zahraničí. Proto, ač jsme se skutečně vyhnuli finanční krizi, nemůžeme se vyhnout jí vyvolané krizi ekonomické.

Toto je úmyslně propagandisticky zkreslováno. Topolánek to přitom řekl už na začátku, tvrzení, že se náš finanční krize "netýká" doplnil tím, že jí vyvolaná ekonomická krize v zahraničí se nutně přenese i k nám. Jen měl dodat, že to samozřejmě zpětně ovlivní i veřejné finance.

Stanislav Ševeček 5.1.2010 8:40

A ona to není figurka,

sociologu?

helman 5.1.2010 8:23

souhlas

Článek neobjevuje žádnou Ameriku, pouze připomíná, že v naší zemi neexistuje a ani po únoru 48 neexistovala pravicová strana. Dobře se pamatuji, jak se za Klause říkalo, že ODS je pravicová strana leninského typu. Jeho levicovost je po celou dobu konstantní. Jen pár dalších připomenutí - prosazení malé privatizace přes jeho odpor, tunely v bankovním sektoru za jeho dohledu, model velké privatizace pod dohledem finančních JZD (privatizačních fondů), podpora podvodníků typu Kožený apod... Topolánek i Paroubek jen pokračují v režírování tragedie tohoto národa. Vězení politické jen vyměnili za vězení ekonomické.