7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

JUSTICE: Zavedení nového letopočtu

Tisková konference ministra Pavla Blažka dne 30. července 2012 učinila konec dohadům o tom, zda po všech předcházejících tahanicích jmenuje Lenku Bradáčovou vrchní státní zástupkyní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavlovský 31.7.2012 0:54

Tomu snad sám nevěříte!

"Potvrdil se dojem, že pan ministr si při hledání východiska z nepřehledné situace, vyvolané zpolitizováním a medializací věci, vede inteligentně."

Tuto větu celým svým následující textem vyvracíte.P. Blažek nejenom že si nevede inteligentně, on působí jako směšný mluvka, Il Capitano komedie dell´arte.

Nejdřív mylně líčí, jak je mu nejvyšší Zeman podřízen, pak vyvolává nezákonné výběrové řízení a nakonec ryje patami v zemi jak jej situace hrne před sebou.

Inteligentní by byl přece pravý opak: poznat včas tu "nutnost", skousnout ret, kušovat a jmenovat. Pouze tak by to bylo "bez ztráty květinky".

P. Blažek hned na počátku svého působení ztratil před veřejností tvář a jeho zaumná konstrukce o hluboce založené intrice ohledně jakéhosi papíru mu ji vrátit nepomůže. Pachatele zná, ale pro jistotu jej  nejmenoval, nejspíš se bál okamžité žaloby na ochranu osobnosti, kdy by nejspíš prohrál. 

P. Schuster 31.7.2012 8:05

Re: Tomu snad sám nevěříte!

Ano, byla to zpolitizovaná a mediálně velmi vypjatá a nekorektně vedená kauza. Pavel Blažek měl dvě možnosti volby (Bradáčová, nebo vládní krize) a proto, jakkoliv by rozhodl, vždy by byl mediálně zesměšněn, což se taky děje.

Tady jde inteligence stranou. Pavel Blažek ustoupil, a to není slabost ale kompromis, který se již jednou nepovedl. Jmenování policejního prezidenta také nebylo "čisté" a jeho odvolání momentálně není možné. Rozlousknutí je v rukou paní Lenky Bradáčové jestli budou naše geniální media s její práci spokojeny, protože i ona je nyní také prakticky neodvolatelná.

P. Pavlovský 31.7.2012 8:22

Re: Tomu snad sám nevěříte!

Máte Recht, je neodvolatelná!

Vsadil bych se, že kdyby se jí Nečas a spol. pokusili odvolat, mohla by odstoupit, ohlásit kandidaturu a vyhrát s přehledem prezidentské volby!

K. Krejčů 31.7.2012 20:08

Re: Tomu snad sám nevěříte!

Já bych jí tedy hlas určitě dal!!!!

P. Lenc 31.7.2012 8:26

Re: Tomu snad sám nevěříte!

Za tento příspěvek, mimochodem objektivní, budete kamenován.

J. Kadeřábek 31.7.2012 16:28

Re: Tomu snad sám nevěříte!

Nejvíc se mě líbí interpretace: návrh neprošel podatelnou a proto o něm Nečas nevěděl. Pouze o něm vědělo zbylých 10 milionů občanů a to z televize Nova, Prima, ČT... 

K. Krejčů 31.7.2012 20:07

Re: Tomu snad sám nevěříte!

Máte naprostou pravdu. Snaží se nás krmit pitomostmi.