11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PRASI DENT 20.3.2008 6:59

Re: Chtělo by to objektivitu

Rozhodně tím kritizuje i vlastní počínání, ovšem je správné, že na neúnosný stav, který jí opravdu asi přerostl přes hlavu upozornˇuje......

slava 20.3.2008 1:49

Chtělo by to objektivitu

To, co autor uvádí, je pravda, ale měl by se dotknout i toho, co Benešová tvrdí teď. I to je pravda, a mnohem závažnější.

Komik 20.3.2008 1:04

Nevím, jestli existuje justiční mafie,

domnívám se ale, že soudci jako celek jsou dneska už prakticky nadřazenou kastou. Pokud jim kdokoli sáhne na jakékoli výhody, vyvolají spor, o němž rozhodují zase soudci. pokud se na tu věc podíváme dlouhodobě, je vidět, jak si postupně, sice plíživě, ale neustále, zabírají další a další "území" (nemožnost krácení platů, nemožnost odvolávání soudních funkcionářů, krytí chyb, za které by normální člověk vyletěl z práce, apod.).

Urvalek 20.3.2008 0:33

interni predpis sub 1) je protiustavni

Pokyn sub 1) pouzival klicky, ze vec se v takovem pripade vzdy chape jako stiznost, nikoliv jako trestni oznameni. Stiznost pak dostane k vyrizeni ten, na koho se stezuje, zakon porusen neni. U trestniho oznameni by byl, neb by slo o zjevnou pojatost (vysetroval by sam sebe). Je to velmi nemravne, lec dodnes platne. Hlavne ale, ze to je protiustavni. (V dusledku tohoto predpisu ani Benesova nemuze na Veseckou podat trestni oznameni a muze ji pozou kritizovat v mediich, coz obcan u vysoko postavenych figur muze - z toho duvodu by tu soucasnou civilni zalobu proti Benesove mel soud zamitnout.)