16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

HROZBA: Kdy začne hořet Praha?

Na slavnou větu Adolfa Hitlera, který se dožadoval od velení německých okupantů ve Francii potvrzení, že už hoří Paříž, tak dneska lze říci, že hoří. Ovšem nepodpalují ji vojáci Wehrmachtu a SS, ale francouzská převážně muslimská mládež.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Malovec 5.7.2023 11:09

Další možnost je urychleně opustit žalář národů, tedy EU a opevnit hranice třeba ve spolupráci s vámi nenáviděnými Maďary.

M. Malovec 5.7.2023 11:06

Ještě, že jsme staří, pane Vlku, a mladí budou mít to co zvolili pro sebe i pro své děti. Lituji je, ale to je vše, co proti tomu mohu udělat.

P. Princ 5.7.2023 11:06

Migrace tu byla, je a bude. Stejně tak tu bylo, je a bude moje právo hájit svou zemi a svůj domov. Nikdo jiný než my nesmí rozhodovat o tom, koho a kolik přijmeme do naší domoviny.

Na kontrolu migrace nejsou třeba žádné mimořádné náklady. Naše civilisace disponuje dostatečnými prostředky a silovými složkami. Co chybí, je odvaha. Učeně : politická vůle.

P. Weisskopf 5.7.2023 10:44

K tomu vašemu elaborátu se dá říci jediné: spojte své ruce neb myšlenka již je s Fialou,Rakušanem a dalšími poblouzněnci v EU a běžte laskavě do pryč.Takoví jako vy jsou hlavní příčinou toho marasmu a ničení národa.

M. Kocián 5.7.2023 10:44

To abychom si začali dávat pozor na vietnamskou pátou kolonu.

M. Kocián 5.7.2023 10:43

Ono je to starší a začíná to: "Žádný člověk není ostrov sám pro sebe, každý je kus nějakého kontinentu..." Jenže i kontinenty mají svoje hranice a to, co je za nimi.

D. Ondrejkovič 5.7.2023 10:30

....Tyhle země tedy nesou největší zátěž. To jsou ti obyvatelé domu v posledním patře, kterým teče děravou střechou do bytu.

Takže není jiné cesty (a NIKDO jinou cestu nezná - zejména ne ti, kteří tvrdí opak), než rozložit náklady mezi všechny byty v domě, aby se ta "střecha" mohla co nejrychleji a co nejlépe opravit. Což se děje právě tou nedávnou migrační dohodou na úrovni EU - formy nákladů jsou jediné dvě možné - buď ten stát bude řešit bezprostřední náklady - tedy třídění migrantů na legální a nelegální a vracení těch nelegálních, anebo - pokud to nebude chtít dělat sám (jako třeba my), tak se na nákladech bude podílet finančně, a to částkou 20 000 EUR (tedy nikoli 22 tisíc, jak se lže v tom odkazu, co se masivně šíří). A není to žádná pokuta - je to jedna ze dvou možných forem podílu na řešení primárních příčin migrace.

A závěrem - dokud bude trvat ukrajinská krize a budou u nás uprchlíci z Ukrajiny, tak nic platit nebudeme - máme výjimku, stejně jako Polsko a pobaltské státy.

D. Ondrejkovič 5.7.2023 10:29

Když prší a Babiš řekne, že si přeje, aby nepršelo, tak pršet nepřestane, i když bude dupat nožičkou jako tříleté dítě v období vzdoru. Stejně tak nepřestane migrace, která je stará jako lidstvo samo. Když budou někde války nebo taková změna klimatu, že tam nepůjde dál žít, tak se ti lidé prostě pohnou jinam. Bylo to tak vždycky a ani dnes to není jiné.

Migraci dělíme na legální a nelegální. Legální je ta, kde jsme my sami o vlastní vůli přistoupili na mezinárodní dohody. Ty hlavní jsou z roku 1951 a 1967. Nelegální je veškerá ostatní. Když před sebou vidím konkrétního migrujícího člověka, tak na první pohled nepoznám, jestli je legální či nelegální migrant - musím to zkoumat. Nelze preventivně všechny postřílet, protože by mezi nimi mohli být nelegální migranti. Jsou to živí lidé jako vy nebo já.

Nelegální migraci je třeba zabránit - tedy zabezpečit vnější hranici EU. A to není jen postavit kolem celé EU plot (což je už z principu nesmysl - podívejte se na mapu - ale uvádím to jen pro ilustraci), ale také vyčlenit na to lidi a technické prostředky, kteří/které budou tu vnější hranici hlídat a dělit migranty na ty legální a nelegální. To všechno stojí peníze - moc peněz. A kde je vzít? No musí se na to složit členské státy. Všechny. Nejenom ty, které jsou na té vnější hranici - i ty vnitroevropské, jako třeba my. Je to stejné, jako v bytovém domě, když zatéká do střechy - nemohou to platit jenom ti, co bydlí v nejvyšších patrech, ale i ti z přízemí, kteří nemohou říkat, že se jich to netýká, protože se jich to týká a když se ta střecha neopraví, tak dojde časem ke zničení i jejich příbytků v přízemí.

Vybudování a důsledné zabezpečení vnější hranice EU bude trvat v každém případě mnoho let. Ale migraci mezitím nezastavíme - NIKDO neví jak - a zejména ti, kteří tvrdí opak.

Migranti logicky přicházejí zejména do zemí na vnější hranici EU a potom se snaží dostat tam, kde mají nějaké zázemí (třeba příbuzné) a kde se obecně nejlépe žije (třeba Německo, Francie, Belgie, Švédsko...). Tyh

R. Langer 5.7.2023 10:14

No, ti sudeťáci taky napřed "jenom" útočili... :-/

J. Kindl 5.7.2023 10:08

Z toho se zhruba jedna třetina ukrajinských osob s vrátila zpět na Ukrajinu. Z toho 98 000 pracuje.

J. Farda 5.7.2023 10:06

Nikdy se neptej, komu zvoní hrana - zvoní Tobě! A na slova Michel Houellebecqa, za své vizionářské knihy - konkrétně Soumission/Podrobení - ostrakizovaného a zejména co do fašistů všemožně hanlivě nálepkovaného, nezpochybnitelně dochází. Allahu akbar, Inšallah! :-(

K. A. 5.7.2023 9:50

ad 2) Tím chci říci, že nejdůležitější přiměřený počet migrantů.

K. A. 5.7.2023 9:48

Já bych dodal dvě věci:

1) Fiala před volbami řekl k migraci toto: Nedělejme z toho politické téma a řešme to na evropské úrovni.

2) Nenamlouval bych si, že existuje pohodová migrace z kulturně blízkých zemí a nepohodová z kulturně vzdálených, to je jen poloviční pravda. Sudetští Němci byli také z našeho kulturního okruhu. Sice v roce 1938 nehořela Praha, ale Sudeťáci v pohraničí zastřelili řadu československých četníků. To dnešní mladí "Francouzi" sice v posledních útočili na policii, ale nepsalo se o tom, že by některého policistu zabili.

P. Pepax 5.7.2023 9:32

R^ není co dodat.

J. Pokoutný 5.7.2023 9:29

Špatně jste si přečetl článek: Ukrajinci u nás pracovali před r.2014 a pracují i dnes. U jiného "českého" etnika, které je tu od 13. stol. je pracujících asi 10%, většinou "pobělených" a soukmenovci ostrakizovaných.

M. Stehno 5.7.2023 9:26

Tak přesně popsáno, tak dobře vysvětleno.

A přesto : “ Je to marný, je to marný, je to marný ” ...

Demokracie už nefunguje, kličkami paragrafů je totalitně svazována a novodobá poblázněná šlechta nás menšinově ovládá a vede k sebezničení.

Je to marný.

J. Pokoutný 5.7.2023 9:26

Jen bych upozornil autora, že Overtonovo okno pro Psa objevil Marian Kechlibar. Pokud ho někdy zmínil aston, pochybuji že chápe, oč jde. Z "myšlenek" v jeho úvodnících obsažených, to nevyplývá. Jinak ale souhlas (Anglie měla kol r. 2000 jen asi 2% Novoangličanů a byl tam klid.)

R. Meišner 5.7.2023 9:17

autore klid, předevčírem tady Neff v reakci na Francii tvrdil, že u nás žádní nejsou. pravda, neřekl, jak dlouho to vydrží, ale tvářil se optimisticky. je ovšem otázka, jestli vidí dál než za dvorek ve Zvoli. takže tak. 8-o

R. Toman 5.7.2023 8:53

Dobrý článek.R^

P. Vychodil 5.7.2023 8:53

a migranty z UA do afriky:-):-):-)

R. Toman 5.7.2023 8:49

To jsou těšínská jablíčka a krátkozraká. Gregorová i Peksa říkali, že to bude muset ještě odsouhlasit EP, a dají se očekávat změny. Spíš věřím polské vládě, která si zřejmě dobře spočítala, že až dojde k sáčkování migrantů podle počtu obyvatel jednotlivých států EU, tak by jejich odmítnutí pro Polsko znamenalo obrovské prachy. A ta smlouva bude závazná pro všechny budoucí vlády, já to nějak dožiju a přežiju, ale nechci aby naše děti a vnoučata zažívaly to se děje ve Francii, Švédsku atd.

P. Vychodil 5.7.2023 8:47

řešení je prosté, ostatně pro rus to navrhl již PePa:

ostře sledovat, případně se poučit z koncentračních táborů v USA pro japončíky...

P. Diviš 5.7.2023 8:45

Stejně, jako vlády předchozí.

P. Diviš 5.7.2023 8:44

Vyhodí a bude muset? Kdo, proboha?

P. Diviš 5.7.2023 8:44

Bude záležet jen na nás a našich vládách.

P. Diviš 5.7.2023 8:42

Protože by je Ukrajinci dost nekrmili, takže by zase naběhli do Německa, Francie, Belgie a podobných výkrmen.

E. Dvořák 5.7.2023 8:40

... po nás potopa ...

E. Dvořák 5.7.2023 8:39

Jen taková úvaha - několik much jednou ranou:

Když už nutně UA směřuje do EU, proč nenasměrovat ty migranty z Afriky tam???

K. Filip 5.7.2023 8:32

Dnes pan Vlk 1*.

I. Polák 5.7.2023 8:28

To tu tedy bude narváno. Imigranti lépe placeni než náš průměrný plat. Spadl jste z višně?