24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

HROZBA: Kdy začne hořet Praha?

Na slavnou větu Adolfa Hitlera, který se dožadoval od velení německých okupantů ve Francii potvrzení, že už hoří Paříž, tak dneska lze říci, že hoří. Ovšem nepodpalují ji vojáci Wehrmachtu a SS, ale francouzská převážně muslimská mládež.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Černý 5.7.2023 13:15

Jo a všichni jsou muslimové a většinou z Afriky ty Švýcare 8-o

P. Diviš 5.7.2023 17:33

Protože si sakra vybírají.

V. Kučer 6.7.2023 14:03

Migrace z Ruska se nemusíte obávat, na jednu ženu tam připadá asi 1,7 dětí což je stejně jako u nás. Někteří Rusové se mnou sdílí pracoviště, žijí zde od malička, odkud jsou na čele napsáno nemají a kdyby mi to neřekli nepoznal bych to.

Z. Linda 5.7.2023 11:16

Začne hořet při pochodu Hrdosti !! Už je hodně zahřátá.

B. Jedlička 5.7.2023 12:33

R^

M. Malovec 5.7.2023 11:06

Ještě, že jsme staří, pane Vlku, a mladí budou mít to co zvolili pro sebe i pro své děti. Lituji je, ale to je vše, co proti tomu mohu udělat.

D. Ondrejkovič 5.7.2023 10:29

Když prší a Babiš řekne, že si přeje, aby nepršelo, tak pršet nepřestane, i když bude dupat nožičkou jako tříleté dítě v období vzdoru. Stejně tak nepřestane migrace, která je stará jako lidstvo samo. Když budou někde války nebo taková změna klimatu, že tam nepůjde dál žít, tak se ti lidé prostě pohnou jinam. Bylo to tak vždycky a ani dnes to není jiné.

Migraci dělíme na legální a nelegální. Legální je ta, kde jsme my sami o vlastní vůli přistoupili na mezinárodní dohody. Ty hlavní jsou z roku 1951 a 1967. Nelegální je veškerá ostatní. Když před sebou vidím konkrétního migrujícího člověka, tak na první pohled nepoznám, jestli je legální či nelegální migrant - musím to zkoumat. Nelze preventivně všechny postřílet, protože by mezi nimi mohli být nelegální migranti. Jsou to živí lidé jako vy nebo já.

Nelegální migraci je třeba zabránit - tedy zabezpečit vnější hranici EU. A to není jen postavit kolem celé EU plot (což je už z principu nesmysl - podívejte se na mapu - ale uvádím to jen pro ilustraci), ale také vyčlenit na to lidi a technické prostředky, kteří/které budou tu vnější hranici hlídat a dělit migranty na ty legální a nelegální. To všechno stojí peníze - moc peněz. A kde je vzít? No musí se na to složit členské státy. Všechny. Nejenom ty, které jsou na té vnější hranici - i ty vnitroevropské, jako třeba my. Je to stejné, jako v bytovém domě, když zatéká do střechy - nemohou to platit jenom ti, co bydlí v nejvyšších patrech, ale i ti z přízemí, kteří nemohou říkat, že se jich to netýká, protože se jich to týká a když se ta střecha neopraví, tak dojde časem ke zničení i jejich příbytků v přízemí.

Vybudování a důsledné zabezpečení vnější hranice EU bude trvat v každém případě mnoho let. Ale migraci mezitím nezastavíme - NIKDO neví jak - a zejména ti, kteří tvrdí opak.

Migranti logicky přicházejí zejména do zemí na vnější hranici EU a potom se snaží dostat tam, kde mají nějaké zázemí (třeba příbuzné) a kde se obecně nejlépe žije (třeba Německo, Francie, Belgie, Švédsko...). Tyh

D. Ondrejkovič 5.7.2023 10:30

....Tyhle země tedy nesou největší zátěž. To jsou ti obyvatelé domu v posledním patře, kterým teče děravou střechou do bytu.

Takže není jiné cesty (a NIKDO jinou cestu nezná - zejména ne ti, kteří tvrdí opak), než rozložit náklady mezi všechny byty v domě, aby se ta "střecha" mohla co nejrychleji a co nejlépe opravit. Což se děje právě tou nedávnou migrační dohodou na úrovni EU - formy nákladů jsou jediné dvě možné - buď ten stát bude řešit bezprostřední náklady - tedy třídění migrantů na legální a nelegální a vracení těch nelegálních, anebo - pokud to nebude chtít dělat sám (jako třeba my), tak se na nákladech bude podílet finančně, a to částkou 20 000 EUR (tedy nikoli 22 tisíc, jak se lže v tom odkazu, co se masivně šíří). A není to žádná pokuta - je to jedna ze dvou možných forem podílu na řešení primárních příčin migrace.

A závěrem - dokud bude trvat ukrajinská krize a budou u nás uprchlíci z Ukrajiny, tak nic platit nebudeme - máme výjimku, stejně jako Polsko a pobaltské státy.

P. Weisskopf 5.7.2023 10:44

K tomu vašemu elaborátu se dá říci jediné: spojte své ruce neb myšlenka již je s Fialou,Rakušanem a dalšími poblouzněnci v EU a běžte laskavě do pryč.Takoví jako vy jsou hlavní příčinou toho marasmu a ničení národa.

O. Kaucký 5.7.2023 11:50

R^

D. Ondrejkovič 6.7.2023 11:57

Za takové příspěvky, jako je ten váš pane "Bělohlávku" jsem velmi rád, neboť právě na nich vynikne ta totální myšlenková pustina a prázdnota.

P. Weisskopf 7.7.2023 8:11

Nezpochybnuji vaši invektivu jen odpovídá tomu co jsem napsal a Vašemu naplnění bruselskou pomazánkou.

P. Weisskopf 7.7.2023 8:11

Nezpochybnuji vaši invektivu jen odpovídá tomu co jsem napsal a Vašemu naplnění bruselskou pomazánkou.

P. Princ 5.7.2023 11:06

Migrace tu byla, je a bude. Stejně tak tu bylo, je a bude moje právo hájit svou zemi a svůj domov. Nikdo jiný než my nesmí rozhodovat o tom, koho a kolik přijmeme do naší domoviny.

Na kontrolu migrace nejsou třeba žádné mimořádné náklady. Naše civilisace disponuje dostatečnými prostředky a silovými složkami. Co chybí, je odvaha. Učeně : politická vůle.

R. Toman 5.7.2023 11:44

V posledních letech se nejedná o přirozenou migraci, která vždy existovala, a někdy byla i přínosná. Tohle je řízená masová migrace těmi co drbají ty chudáky o poslední peníze. A převaděčí a ostatní členové této mafie z toho mají obrovské zisky. Místo migrace bych použil slovo okupace, obsazování cizích území. A tak by k tomu měly státy přistupoval, leč i někteří jejich představitelé z toho bohatnou. Rv:-(

O. M. 5.7.2023 15:43

Jenže ty silové složky nedělají zadarmo, a to jsou ty náklady, o kterých se tu bavíme.

M. Svoboda 5.7.2023 16:44

Hmm, jenže náklady na obranu hranice jsou podle mého hrubého odhadu řádově menší než náklady na sociální zabezpečení “uprchlíků před válkou”, kteří ovšem mnohem spíše utíkají za vidinou mnohem lepšího živobytí, než je to, které dokáže vyprodukovat islámské náboženství. Náklady s migracímít budeme v každém případě, ale radši bych si vybral ty menší.

D. Ondrejkovič 6.7.2023 12:06

Můžete prosím ten "váš hrubý odhad" podpořit něčím konkrétním? Nějakými ověřitelnými čísly například? Tak jak jste to napsal je poměrně jasné, že ten "váš hrubý odhad" je jen prázdná emoce postavená na absolutní neznalosti.

J. Jurax 6.7.2023 13:55

No, kilometr ostnatého drátu stojí cca 7 až 8 tisíc. Na kolik měsíčně přijdou socdávky, ubytování a lékařská péče a v neposlední řadě taky hlídání pro jednoho nezaměstnatelného připrchlíka z kulturně nekompatibilních oblastí a ještě muslima?

K. Křivan 5.7.2023 17:52

Pane Princi: "Migrace tu byla, je a bude", dokud nebudeme mít odvahu a chuť ji zabránit všemi technicky možnými prostředky.

D. Ondrejkovič 6.7.2023 11:58

Děkuji pane Princi, že jste i vy zde výsledně potvrdil má slova, tedy že NIKDO - ani vy - neví JAK KONKRÉTNĚ nelegální migraci zastavit.

J. Jurax 6.7.2023 14:00

Ví to skoro každý. Ale nesmí se to realizovat, bylo by to nehumánní a hrubě by to omezilo nejen lidská práva připrchlíků, ale i příjmy pašeráckých gangů a na ně napojených neziskovek.

M. Malovec 5.7.2023 11:09

Další možnost je urychleně opustit žalář národů, tedy EU a opevnit hranice třeba ve spolupráci s vámi nenáviděnými Maďary.

D. Ondrejkovič 6.7.2023 12:00

Za mne si pane Malovče tedy klidně z EU vypadněte. O takové, jako jste vy, tam nikdo nestojí. Ovšem vy nebudete rozhodovat o tom, zda v EU budu já.

B. Jedlička 5.7.2023 12:35

Rv

K. Tomek 5.7.2023 12:37

Pane Ondrejkoviči, jedno z možných řešení by bylo ne-občanům žádné peníze za nic, žádné dávky apod.

K těm primárním příčinám - ekonomický faktor, v tomto případě bezpracné příjmy migrantů, jsou jednou z primárních příčin.

D. Ondrejkovič 6.7.2023 12:04

Pane Tomku, to, co píšete, není logické. Pokud nedokážete zabránit jejich příchodu - a to nedokážete, protože ani vy nevíte jak to udělat - tak nechat je zde zcela bez prostředků k základní obživě je vysoké bezpečnostní riziko. Ten kdo nemá co ztratit a může jen získat bývá nebezpečný svému okolí - zvláště pokud jej jich více pohromadě. A i kdyby se všichni ti LIDÉ smířili se svým osudem a disciplinovaně zemřeli hlady na ulici, kdo bude uklízet tolik mrtvol a kam?

J. Jurax 5.7.2023 13:00

Na Váš elaborát je jediná odpověď - nastěhujte si k sobě domů početnou imigrantskou rodinu, nejlépe muslimského ritu, a plaťte jim živobytí ze svého.

D. Ondrejkovič 6.7.2023 12:10

Milý pane Juraxi, za příspěvky jako je ten váš jsem pokaždé velice rád, protože krásně ukazují tu totální myšlenkovou prázdnotu ve vaší duté hlavě. Kolik máte vy doma třeba starobních důchodců, invalidů, nezaměstnaných, případně echt českých (nebo klidně třeba i árijských) vězňů, když je platíte ze svého? Ale spíš si myslím, že vy budete jeden z těch důchodců či spíše nezaměstnaných, které ze svého platím já, protože oni nikdy makat nebudou a celý zbytek svého živoat budou trávit skuhráním a hledáním viníka za JEJICH pos**nej život.

J. Jurax 6.7.2023 14:41

Inu, doma mám starobních důchodců dva kusy - sebe a svou paní; invalidní babička našich dětí, o niž jsme se nějaká léta starali, už bohužel zemřela.

Co tam máte dál, dobrý muži?

A ještě - "Ale spíš si myslím, že vy budete jeden z těch důchodců či spíše nezaměstnaných, které ze svého platím já, protože oni nikdy makat nebudou a celý zbytek svého živoat budou trávit skuhráním a hledáním viníka za JEJICH pos**nej život", pravíte z výšin své hlouposti.

Nuže, doporučuji Vám důrazně, abyste raději nemyslel. A pokud se toho přece jen někdy pošetile dopustíte, pak své myšlénky držte v tajnosti; rozhodně je nezveřejňujte. Velmi by to prospělo Vaší imidži, resp. image. Stručně a pro Vás jistě srozumitelněji - nebudete za vola.

Mimochodem z Vaší reakce lze důvodně soudit, že početnou imigrantskou rodinu, nejlépe muslimského ritu doma fakt nemáte a živobytí jí neplatíte, a že samotnou myšlénku, že byste tak měl činit, považujete za drzou a urážlivou, ač je plně v duchu Vašeho sáhodlouhého elaborátu.