8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

HOMOSEXUÁLNÍ MANŽELSTVÍ: Dopis 66 firem premiéru Fialovi

Jako zaměstnavatelé, kteří souhrnně zaměstnávají desetitisíce lidí v České republice, podporujeme a vítáme jejich rozmanitost. Sdílíme přání leseb, gayů, bi a trans lidí (LGBT lidí) žít a pracovat v České republice bez diskriminace a předsudků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Žaloudek 8.9.2023 7:42

Generální ředitel Vodafonu Dvořák chce zvýšit prosperitu České republiky pomocí ESG. Kdyby se raději postaral, aby tarify operátorů u nás nepatřily k nejvyšším na světě! To by prospělo všem (kromě Vodafonu).

R. Dubravský 8.9.2023 9:09

V konečném důsledku i tomu Vodafonu.

R. Vacek 8.9.2023 7:42

Manageři tuzemských korporátů jsou zahraničními matkami tlačeni k tomu, aby se "vyjádřili a zaujali stanovisko".

Přímé oslovení premiéra je nic nestojí a přitom matkám ukazují, že jsou loajální a v souladu s jejich hodnotami.

Z. Žabička 8.9.2023 7:40

Já také souhlasím s bojkotem firem na seznamu. Dlouho jsem spolupracoval a později zaměstnával pár lidí. Nedovedu si představit, jak může manželství zvýšit výrobu. Pokud se ve vztahu vynoří problém, tak to většinou má negativní vliv na výkon. Ale nezaznamenal jsem zvýšený výkon zaměstnanců po uzavření manželství. To je u homo... jinak? Kdo má ve firmách tolik času, že se zabývá ptákovinami, které určitě nemají vliv na výkon firmy. Propusťte ty lidi. Firmám jde přece o úspěch na trhu. Blbosti, které nesouvisí s výrobou, jen brzdí mozky a vytváří naopak napětí mezi zaměstnanci. Pravděpodobně jsou zatím absolventi neužitečných oborů jako různých gendrů.

P. Dvořák 8.9.2023 7:26

Jenom 66 firem? Všichni zaměstnanci v nich? 8-o

To v r. 1968 zvací dopis podepsalo "jenom" 99 pragováků a byla z toho mela, která se s námi táhne dodnes.

L. Velisek 8.9.2023 21:36

R^

J. Ošlejšek 8.9.2023 7:05

Bože, to je ale slátanina. Drzost novodobé Národní fronty homosexuálů všech zemí je nekonečná. Alespoň u mne, však tito dělníci pokroku dosáhli pravého opaku svého snažení.

V. Pavelka 8.9.2023 9:51

Ta hrstka homosexuálů je zneužita Ideologicky , pro potřeby Soroš byznysu ! A budoucí diktatůry Metrixu přehnaně bohatí jedinci se stali Rukojmím těchto pokrokářů , zpět... To dopadne blbě , v česku i evropě se zvýšila ozbrojenost Obyvatel , Každý cítí , to napětí ..

P. Horáček 8.9.2023 6:50

Pokud bych měl kam, tak z takovéhle firmy okamžitě odejdu. A jsem hrozně zvědavý, jak se bude takové progresivistické vedení firmy tvářit až třeba František Jouda zavolá, že nepřijde do práce, protože má menstruaci.

V. Církva 8.9.2023 7:36

Tak lidé chtějí práci. Pokud vím je v tom Vodafone i Škoda.

V tomto článku ty firmy chybí což je špatně. Je třeba je bojkotovat a napsat jim proč. Gilete od jejich manýrů před lety důsledně bojkotuji. A je nás víc. Díky tomu jsem objevil DM a kvalitní žiletky a produkty Balea, tam je svět ještě v pořádku

J. Novak 8.9.2023 6:49

Jedna z firem je 'Influencer.cz'.

Tak to opravdu sedi.

J. Basler 8.9.2023 6:39

Těch peněz je nějak moc. Netušíte někdo, jak se k tomu číslu firmy dostaly? V číselníku "typů" zaměstnanců se přidá pár (70) položek a na záchod se chodí podle toho, co kdo má dole. Volno na "svatbu", když už ji budou mít, si určitě rádi vezmou jako dovolenou, nebo kousek home office.

Jinak nemám nic proti nikomu, je to privátní rozhodnutí kaýdého jedince.

M. Kocián 8.9.2023 6:05

Takže Baťa to dělal špatně, když naopak rodiny podporoval tím, že jim dal domek, protože věděl, že kdo vychovává děti a stará se o svou nemovitost bude spolehlivý i v práci?

R. Langer 8.9.2023 5:56

66 firmám!

Nevážené firmy!

Nesouhlasím s vašimi rádobyprogresivními anállýzami, a tvrdím, že vyvolávají pravý opak toho, co o nich tvrdíte vy.

Budu vás bojkotovat a kazit vaše obchody všemi způsoby, jak jen to bude možné. Doufám, že jednou si opět budete vážit tradičních hodnot a opustíte svou pomýlenou politiku.

Vyzývám také vaše zaměstnance, aby našli odvahu distancovat se od takové firemní politiky, pokud s ní nesouhlasí, a dali to veřejně najevo, i když tím evidentně budou riskovat ztrátu zaměstnání, jak bylo za komunistů tehdy i dnes běžné. Možná je to ovšem lepší, než působit v takové bolševické sebrance.

S neúctou

Roman Langer

T. Kučera 8.9.2023 6:01

Děkujeme za Vaše hodnotné prohlášení.

J. Cimbálník 8.9.2023 6:16

Vaše prohlášení má asi stejnou hodnotu jako prohlášení 66 firem (ještě že ne 666), přesto se k vám připojují a podepsané firmy zařazuji na svůj soukromý sankční seznam.. Jak už uvedeno, Baťa se v hrobě obrací..

R. Langer 8.9.2023 7:35

S tou "hodnotou" opatrně, obávám se, že soudruh Fiala by přání celých "66 firem" mohl vzít zcela vážně. Na rozdíl od toho mého. ;-€

S. Dedic 8.9.2023 11:13

Zajdete za Vasim poslancem, a vysvetlete mu, ze Vy ani vase okoli (pokud mate jistotu ze tak ucini) pana ani stranu nebude volit v pripade, ze znici obsah pojmu "manzelstvi".

Poslanci a politikove obecne jsou zbabeli. Salamovy vydiraci dopis 66 muze fungovat, protoze rika "kdyz nam nedame co chcete, budete mit spatne PR". Ukazte poslancum, ze mohou mit DALEKO HORSI PR.

T. Kučera 8.9.2023 5:41

Tak vy nevíte, kdo to podepsal a vyzval. No, mně to moc práce majit nedalo. https://www.vodafone.cz/nejen-pro-media/tiskove-zpravy/firmy-v-cele-s-vodafonem-vyzvaly-premiera-fialu-k-/

S. Z Hor 8.9.2023 5:03

Jj ... Pragováků bylo tuším 99 ...

J. Novak 8.9.2023 6:50

Presne

J. Němec 8.9.2023 4:50

Mně to připomnělo známého Havlova zelináře z Moci bezmocných, co si někdy koncem 70. let dal do výlohy heslo "Proletáři všech zemí, spojte se!". Jemu také byli proletáři a jejich spojování celkem ukradení (zajímalo ho spíš, jak ošidit zákazníka), ale chtěl demonstrovat loyalitu režimu, aby byl krytý v případě problémů.

F. Brabec 8.9.2023 3:19

https://mam.cz/wp-content/uploads/2023/09/Vyzva-Premierovi-kompletni-zneni.pdf

Z. Koutecký 8.9.2023 2:34

Jo, obdobných dopisů, nikoliv ovšem firem, nýbrž "kolektivů pracujících" zveřejnilo celou řadu Rudé právo, zejména v padesátých letech minulého století.

L. Harvánek 8.9.2023 5:50

Kdysi napsal jistý spisovatel (myslím že to byl Slovák, jméno už si nevybavuji) knihu s názvem Vítr se vrací. Tuhle knihu jsme sice jako školáci neměli za povinnou četbu, ale bylo nám doporučováno si ji přečíst. Nejspíš jsem si ji nepřečetl, protože se mi z ní nic nevybavuje. Ale ony se nám komě "větru" vrací i cosi jiného: podepisování jakýchsi petic, které nic užitečného neznamenají, ale máme jejich podpisem dát najevo, že držíme krok s dobou a nejsme žádní zpátečníci.

L. Svoboda 8.9.2023 9:56

Peter Jilemnický, ale vůbec nevím o čem kniha je.

L. Harvánek 8.9.2023 11:10

Díky, Petr Jilemnický se mi také za chvíli vybavil. Ale nevím, jestli to němělo být něco kolem SNP.

J. Krásenský 8.9.2023 2:33

Také mne zajímá, které firmy to podepsali. Připomíná to zvací dopis 99 prragovaku, ale ve skutečnosti jde o vydírání s argumenty Cargo efektu. Prosperita neni podmíněná absurdními právý úchylů, ale nízkou cenou energií, jejich stabilitou a dostupnosti, kvalitnim vzděláním obyvatelstva a také výší mezd v primarni sféře, tedy aby mzdy v průmyslu byly vyšší než ve státní sféře. Samozřejmostí je nízké zdanění práce a kvalitní dopravní infrastruktura. Prosperita nemá se stejnopohlavní svazky žádnou souvislost, a jestli nějakou, pak jen jako doklad rozpadající se blahobitne společnosti (viz Calhounuv experiment), což však je přesný naopak vyvrácení jejich argumentů. A cožpak muslimské ropné státy vůbec uvažuji o nějaké legalizaci homosexuality?

J. Kostelanský 8.9.2023 2:26

Mně by velice zajímalo, jak tenhle nápad vůbec vznikl. To se na dovolené potkalo několik "hlavounů" velkých firem a zjistili, že tyto "problémy" jsou to, co je v jejich firmách nejvíce trápí?

Styl, kterým je to napsané, vypovídá jen o jednom - že to nenapsal nikdo z firem. Tohle má daleko od firemní korespondence. Tohle spíš vypadá, že to napsali nějací aktivisté, a pak to dali podepsat šéfům těch firem. Stačilo jen naznačit, že mohou mít problémy, zejména mimo České republiky, pokud to nepodepíšou. Který z manažerů by se chtěl za to zodpovídat? A "iniciativa" byla hotova.

Nevím, jako formou to bylo podepsáno a zda existuje nějaký papír, kde jsou ti šéfové podepsáni. Možná to celé bylo ještě jednodušší: někdo to napsal včetně seznamu firem, a v tom lepším případě šéfům dali na vědomí, že tuhle roztodivnost "podepsali". A že pokud s tím nebudou souhlasit, mohou mít problémy.

Všechno už bylo kdysi vymyšleno. Komunisté to dělali stejně. Tak proč by tato totalita 21. století měla myslet a konat jinak?

K. Machala 8.9.2023 2:35

Možná to spíš dostali befélem od megavlastníků typu Blackrock Vanguard StateStreet, které kontrolují ti, co tohle tlačí. Ne boj firem za levnou elektřinu, ale výmysly o diskriminaci stojící 37 miliard, nepravdivá propaganda.