3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

GREEN DEAL: Reálný socialismus přes kopírák

Ze záchrany planety dekarbonizací se stalo náboženství, ale i jeho věrozvěstové typu Grety Thunbergové dnes říkají, že jim nejde o záchranu klimatu, ale o zničení kapitalismu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Hraj 28.2.2024 9:20

Problém je, že ten Saša Vondra kandiduje v rámci Spolu s L. Niedermayerem, který je jeho pravým opakem. Respektive byl by, pokud by Vondra byl nekompromisním anti-green-deal jestřábem. Důvěryhodnost Spolu ve věci boje proti green dealu je tak nulová.

O. Kožušník 28.2.2024 8:38

HI, je třeba posuzovat Brusel realisticky - ten je řízen bandou aktivistických byrokratů, kteří jsou tam pevně usazeni a je naprosto nemožné to modifikovat . Jediná cesta je zrušit a začít znovu, a radostněji. Ale je zde obava, abychom potom nekonstatovali, že jsme to mysleli dobře, ale dopadlo to jako vždycky.

P. Hák 28.2.2024 8:04

Tak hlavně jestli jste hrdý i na to, jak na protesty zemědělců reagoval váš předseda a zmíněný pan Vondra.

Ne že bych se chtěl zastávat ANO, ale ODS je úplně stejně nedůvěryhodná. Přestože s 90 % článku souhlasím, konec je úplně mimo.

T. Hraj 28.2.2024 9:20

Tak, tak. Bohužel

J. Roškota 28.2.2024 7:55

Z diskutovaného článku mám takový pocit, že autor nemá příliš jasno v mechanismech EU. Pokud se mýlím, autor snad promine.

Je to ale obecný stav, kdy neznáme jak EU pracuje, kdo za co odpovídá, kdo koho jmenuje a volí. Bohužel se to týká i těch kteří cítí potřebu se o EU vyjadřovat a ještě hůře i našich politiků.

L. Hančar 28.2.2024 7:50

Nevidím to růžově. Přebrodit tu 6ti koaliční smradlavou stoku bude trvat léta. A možná si i zvykneme, smrádek, ale zelené teploučko. Až zase něco v Bukurešti.......

J. Vorlický 28.2.2024 7:48

Budu nejspíš volit stranu SPD. Jejího vůdce považuji z poloviny za extrémistu, z druhé za psychopata. Nicméně, ti kteří teď EU ovládají jsou na tom myslím podobně, ale prosazují opačnou politiku. Doufám, že se tedy tyto dvě party v EU vytlučou, a na základě principu, když se dva perou třetí se směje, budu doufat, že při dalších volbách někdo třetí nabídne rozumnou alternativu. Jinak fakt nevím.

D. Procházka 28.2.2024 11:23

Reálně pochopitelně nic neprosadí, ale nebude tam tolik zeleného šílenství. Ostatně jediní naši úspěšní zástupci jsou ti, kteří se připojili k hlavnímu proudu (Piráti a STAN), ale šlo by to i bez jejich přispění.

I. Polák 28.2.2024 13:15

R^

L. Král 28.2.2024 7:41

Studenti při okupačních stavkach za záchranu planety mají hesla "Raději změnu systému, než změnu klimatu". A trička s portréty K. Marxe a Che Guevara, případně nápis "Marx forever". A potom jsi jdou na oslavy pádu marxismu 17. Listopadu.

Doublethink...

M. Kocián 28.2.2024 13:58

Totéž (Che Guevaru) měli na tričkách studenti v 1968 na Sorbonně a jinde. Asi to k tomu nějak patří, či co.

F. Navrátil 28.2.2024 7:40

Na fialové kandidátce najdete jak odpůrce, tak fanatické přívržence zeleného údělu. V Pětikolce si každý může vybrat. Lump anebo hrdina, my jsme jedna rodina!

J. Lukavsky 28.2.2024 7:25

"Komise také povolenkami zatěžuje plyny pocházející ze skotu" kupodivu se ale nezajímá o termity. Ti totiž také tráví celulózu a tudíž krkají metan. Jsou pravda mrňaví, ale jsou jich tuny na hektar lesa, takže jistě přispívají k uvaření Země nezanedbatelně. A co na to sv. Gréta? J.L. end

M. Zasazabanovaný 28.2.2024 8:10

Ten argument o plyne z hovädzieho dobytka je absolútne pavedecký a dokazuje, že celý GD a strašenie otepľujúcim CO2 je politika a podvod na ľuďoch. Je úplne jedno, koľko "vypustia" kravy metánu, alebo CO2. Celkové množstvo uhlíka v prírode sa tým nemení. Ide o dynamickú rovnováhu - kolobeh C.

M. Šejna 28.2.2024 8:54

Výjimečně s vámi souhlasím.

Pokud dobytek nebo termiti nežerou fosilní paliva, tak jejich krkání a prdění nemá na bilanci skleníkových plynů žádný vliv.

M. Zasazabanovaný 28.2.2024 9:35

No a prečo "idú" po hovädzom dobytku - snaha enormne znížiť jeho stavy, taktiež vybíjanie hydiny, lebo vtáčia chrípka (ktorá nezabíja voľne žijúce vtáky a keď treba, kopíruje hranice)?

https://inspain.news/the-worlds-largest-cultured-meat-factory-to-be-built-in-spain/ A kto v tom má peniaze? Napríklad očkovací filantrop Gates. Zarobil na zbytočných, škodlivých vakcínach. A tearaz umelé mäso... kontrola potravín.

https://medium.com/@pabalexa/synthetic-meat-and-cancer-there-is-a-worrying-link-50fa4da5a708 - Rastúci počet výskumov však naznačuje, že kultivované mäso nemusí byť také bezpečné alebo zdravé, ako sa predpokladá. Môžu za to najmä „imortalizované“ bunkové línie používané pri ich výrobe, ktoré vyvolávajú obavy z možných karcinogénnych účinkov.Imortalizované bunkové línie majú schopnosť neobmedzenej replikácie v kultúre, rovnako ako rakovinové bunky. V skutočnosti sú to technicky prekancerózne bunky alebo v niektorých prípadoch dokonca rakovinové. Dosahuje sa to genetickou manipuláciou s pôvodnými bunkami tak, aby nezastavili svoj rast.

Ale nebojte mRNA vakcíny (aj tam Gates akcie) už sú na ceste. Verte vede.

https://www.cancer.ox.ac.uk/news/oxford-university-hospitals-launches-new-mrna-cancer-vaccine-trial-for-patients-with-head-and-neck-cancers

R. Tichý 28.2.2024 7:22

Nojono, ale realista Vondra ma na kandidatce nevykrouzkovatelne eurohujery. Takze se tak nejak pokrati k nulovemu vysledku.

V letosnich EUro volbach je nutno i s blicim pytlikem v ruce volit stranu, ktera je dlouhodobe proti EU. Nic jineho nepovede k otresu politbyra v Bruseli.

J. Nevrkla 28.2.2024 7:17

Rozdíl dnešního stavu s reálným socialismem já vidím. Tam šlo o snahu nahradit kapitalismus systémem s takzvaným všeobecným vlastnictvím výrobních prostředků a dokázat, že i tak lze zvyšovat životní úroveň lidí. To se přirozeně moc nedařilo a vedlo to k nespokojenosti a nakonec ke kolapsu.

Dnes je kapitalismus nahrazován korporátním socialismem, vládnou finanční a jiné globální korporace, volení politici mají stále menší moc. Omezuje se opět svoboda slova, na lidech a jejich životní ovšem nezáleží, cíleně jsou vedeni k tomu, aby se obešli bez aut, méně jedli, pili, topili a válčili s tím, kdo se nepodvolí. Je to fašismus, který musí být poražen.

R. Langer 28.2.2024 7:22

Rozdíl je v tom, že se socialismus snažil vyrovnat kapitalismu, kdežto dneska se kapitalismus snaží vyrovnat socialismu. Výsledkem je ovšem vždy stejná bída. ;-)

L. Hančar 28.2.2024 7:57

Výsledkem bude vesmírem nastavený nárůst entropie. Skoro rovnovážný stav. Kdy si každý evolucí prohnětený národ ustele a lehne podle toho, jak mu to vyhovuje. Žid si bude šustit papírky, Germán uklízet uklizené, Rus popíjet vodku ve stínu kopřivy, mohamedán bude tlouci ženu a hlavou o podlahu, no a Čech se přizpůsobí. S půllitrem piva se bude rozhlížet po krajině se slovy: krásná to zem ( a holky ). Amen.

J. Nevrkla 28.2.2024 8:06

Hezká představa multipolárního světa, kde každý žije podle svých tradic a chutí, představa zemí BRICS.

M. Zasazabanovaný 28.2.2024 8:13

A každý uvedomelý občan multipolárneho sveta má svoj QR kód (alebo digitálnu občianku), platí iba digi menou a sleduje, aby nemal vysokú uhlíkovú stopu. Inak by v 15 minútovom meste nemal prístup ku všetkým službám. (pravidelné očkovanie čímkoľvek proti čomukoľvek v cene)

J. Nevrkla 28.2.2024 8:47

Já si ten multipolární svět představují tak, že každý stát si demokratický rozhoduje podle svého, v Rusku Rusové, v Číně Číňané, v Indii Indové, v Africe Afričané. Uhlíková stopy třeba ty Afričany z nejteplejšího kontinentu vůbec nezajímá, ta nejvíce bere Nory. Ať si to každý dělá podle sebe.

V. Petr 28.2.2024 11:40

Fašismus byl proti Bruselu ještě zlatý. Nacismus se ovšem zvrhl ale takoví idioti, jako Niedermayer, Peksa, Kojala, Polčák a další to přece jen nebyli.

Nejde jen o grýndýl, ale také o import migrantů!

T. Kubín 28.2.2024 6:27

Autore, ještě přihodit ten blábol o tom, že Babiš podepsal Green Deal, mrsknout koblihou a je to. To psali Fialovi píáristé z TOP09? Nasvědčovaly by tomu ty lži o hlasování a hrdinném Vondrovi.

P. Pospisil 28.2.2024 6:46

No a on ho nepodepsal?

R. Tichý 28.2.2024 7:19

Babis ho vyjednal a nevetoval! Zato si pohlidal dotace na repku.

Vyndejte koblihu z hlavy, treba vam doroste mozek.

M. Zasazabanovaný 28.2.2024 8:14

;-D R^

T. Kubín 28.2.2024 20:42

Je prima potkávat ještě dnes exota, který masturbuje s koblihou. Takoví exoti jsou už k vidění jenom když mají Bohnice vycházky.

R. Tichý 29.2.2024 7:58

Taky nechápu těch 34% voličů, kteří koblihu pořád honí. Njn, ne každému je shůry dáno, s tím se musíme smířit. I když by bylo lepší, kdyby nešli k volbám.