Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

GREEN DEAL: Reálný socialismus přes kopírák

Ze záchrany planety dekarbonizací se stalo náboženství, ale i jeho věrozvěstové typu Grety Thunbergové dnes říkají, že jim nejde o záchranu klimatu, ale o zničení kapitalismu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Nevidím to růžově. Přebrodit tu 6ti koaliční smradlavou stoku bude trvat léta. A možná si i zvykneme, smrádek, ale zelené teploučko. Až zase něco v Bukurešti.......

0 0
možnosti
JV

Budu nejspíš volit stranu SPD. Jejího vůdce považuji z poloviny za extrémistu, z druhé za psychopata. Nicméně, ti kteří teď EU ovládají jsou na tom myslím podobně, ale prosazují opačnou politiku. Doufám, že se tedy tyto dvě party v EU vytlučou, a na základě principu, když se dva perou třetí se směje, budu doufat, že při dalších volbách někdo třetí nabídne rozumnou alternativu. Jinak fakt nevím.

0 0
možnosti
DP

Reálně pochopitelně nic neprosadí, ale nebude tam tolik zeleného šílenství. Ostatně jediní naši úspěšní zástupci jsou ti, kteří se připojili k hlavnímu proudu (Piráti a STAN), ale šlo by to i bez jejich přispění.

0 0
možnosti
Foto

L44u18b64o16š 70K28r87á56l

28. 2. 2024 7:41

Studenti při okupačních stavkach za záchranu planety mají hesla "Raději změnu systému, než změnu klimatu". A trička s portréty K. Marxe a Che Guevara, případně nápis "Marx forever". A potom jsi jdou na oslavy pádu marxismu 17. Listopadu.

Doublethink...

0 0
možnosti
MK

Totéž (Che Guevaru) měli na tričkách studenti v 1968 na Sorbonně a jinde. Asi to k tomu nějak patří, či co.

0 0
možnosti
FN

Na fialové kandidátce najdete jak odpůrce, tak fanatické přívržence zeleného údělu. V Pětikolce si každý může vybrat. Lump anebo hrdina, my jsme jedna rodina!

0 0
možnosti
JL

"Komise také povolenkami zatěžuje plyny pocházející ze skotu" kupodivu se ale nezajímá o termity. Ti totiž také tráví celulózu a tudíž krkají metan. Jsou pravda mrňaví, ale jsou jich tuny na hektar lesa, takže jistě přispívají k uvaření Země nezanedbatelně. A co na to sv. Gréta? J.L. end

0 0
možnosti
MZ

Ten argument o plyne z hovädzieho dobytka je absolútne pavedecký a dokazuje, že celý GD a strašenie otepľujúcim CO2 je politika a podvod na ľuďoch. Je úplne jedno, koľko "vypustia" kravy metánu, alebo CO2. Celkové množstvo uhlíka v prírode sa tým nemení. Ide o dynamickú rovnováhu - kolobeh C.

0 0
možnosti
RT

Nojono, ale realista Vondra ma na kandidatce nevykrouzkovatelne eurohujery. Takze se tak nejak pokrati k nulovemu vysledku.

V letosnich EUro volbach je nutno i s blicim pytlikem v ruce volit stranu, ktera je dlouhodobe proti EU. Nic jineho nepovede k otresu politbyra v Bruseli.

0 0
možnosti
JN

Rozdíl dnešního stavu s reálným socialismem já vidím. Tam šlo o snahu nahradit kapitalismus systémem s takzvaným všeobecným vlastnictvím výrobních prostředků a dokázat, že i tak lze zvyšovat životní úroveň lidí. To se přirozeně moc nedařilo a vedlo to k nespokojenosti a nakonec ke kolapsu.

Dnes je kapitalismus nahrazován korporátním socialismem, vládnou finanční a jiné globální korporace, volení politici mají stále menší moc. Omezuje se opět svoboda slova, na lidech a jejich životní ovšem nezáleží, cíleně jsou vedeni k tomu, aby se obešli bez aut, méně jedli, pili, topili a válčili s tím, kdo se nepodvolí. Je to fašismus, který musí být poražen.

0 0
možnosti
RL

Rozdíl je v tom, že se socialismus snažil vyrovnat kapitalismu, kdežto dneska se kapitalismus snaží vyrovnat socialismu. Výsledkem je ovšem vždy stejná bída. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Autore, ještě přihodit ten blábol o tom, že Babiš podepsal Green Deal, mrsknout koblihou a je to. To psali Fialovi píáristé z TOP09? Nasvědčovaly by tomu ty lži o hlasování a hrdinném Vondrovi.

0 0
možnosti
Foto

No a on ho nepodepsal?

0 0
možnosti
JB

J94a34n 94B87e58r86t81l

28. 2. 2024 1:01

Hezky to píšete, pane senátore. Ale co je to platné, když bych v jednom batohu s Vondrou volil i Niedermayera? Z tohoto důvodu je bohužel Vaše parta pro mne nevolitelná!

0 0
možnosti
AK

Přesně to jsem chtěl napsat. Zajímaly by mě důsledky úbytku voličů způsobené tímto stupidním rozhodnutím o společné kandidátce naprosto rozdílných postojů.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz