7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

GLOSA: Zeman kontra Kdokoliv

Měl jsem štěstí, protože jsem v prvním kole mohl podpořit kanditáta, pro kterého jsem byl jak srdcem, tak i hlavou. Znám totiž schopnosti a názory Jiřího Hynka tak dobře jako málokdo. A zároveň je mi i lidsky velmi blízký.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rameš 18.1.2018 11:30

Nezávislý poradce pro strategické otázky, Hamburk,

druhdy realistický mentor, mě nepřekvapil. Co mne překvapuje zas a znovu je afinita ne zrovna malého množství lidí k tomu pánovi, co momentálně sedí na Hradě, včetně jeho děsivé společnosti. Dobrá, já také neskáču nadšením z pana Drahoše (nedivte se, neskáču ani na hokeji, tedy nejsem Čech, byť dřepím přes půl století v Práglu, nikoli v Hamburku), ale horším prezidentem nežli Zeman byl snad jen ten Kléma neblahé paměti.

Z. Velínský 18.1.2018 11:21

Začínáte Okamurovatět, pane menteure

Ve skutečnosti nezačínáte, Vy už dávno jste Okamura, jenom v uhlazenějším balení. Doufám, že Hynek (kterého asi znám lépe, než Vy) brzy pochopí, že rozdmýcháváním nenávisti a iracionálního strachu uspěje komerčně, ale neuspěje společensky. Vlastně možná, že to Hynek dávno ví. Chytrý je na to dost.

M. Valenta 18.1.2018 11:10

Co říkáte tomuhle pane Robejšku?

Cituji výňatek z rozhovoru Vašeho kolegy Tomského.

"Ovšem pozor, budeme jistě překvapeni. Já totiž Jiřího Drahoše dobře znám (bydlím s ním v jednom domě), on rozhodně není žádné „želé” ani „kejvač”, má pevné názory evropského (stále ještě) hlavního proudu. Věří v integraci Evropské unie a možná i celého lidstva, podporuje svobodnou migraci za zaměstnáním v Schengenu i přijetí společné měny bez referenda a trestně stíhaného premiéra podruhé jmenovat nehodlá. V předvolební kampani formuloval svůj postoj opatrně a takticky, dobře věděl, že mu některé názory, zvláště podpora nadnárodního eura (ztráta hospodářské suverenity), voliče nezíská".

M. Valenta 18.1.2018 11:00

Pro pana Robejška, kdyby to náhodou přehlédl

Cituji A. Tomského z jeho strany: Ovšem pozor, budeme jistě překvapeni. Já totiž Jiřího Drahoše dobře znám (bydlím s ním v jednom domě), on rozhodně není žádné „želé” ani „kejvač”, má pevné názory evropského (stále ještě) hlavního proudu. Věří v integraci Evropské unie a možná i celého lidstva, podporuje svobodnou migraci za zaměstnáním v Schengenu i přijetí společné měny bez referenda a trestně stíhaného premiéra podruhé jmenovat nehodlá. V předvolební kampani formuloval svůj postoj opatrně a takticky, dobře věděl, že mu některé názory, zvláště podpora nadnárodního eura (ztráta hospodářské suverenity), voliče nezíská".

Tak Realisté, co tomu říkáte, ještě máte čas.

T. Kočí 18.1.2018 10:46

Re: "Kdokoliv" na Hrad

Ne pět let. Já ho nesnáším asi 25 let a mám důvod.

T. Kočí 18.1.2018 10:44

Tak ubohý článek bych zrovna od vás nečekal.

Mluvíme nikoliv o Kýmkoli, ale o zhruba 7 kandidátech, majících úroveň ,přehled, slušnost schopnost poslouchat se navzájem. Sledoval jsem prakticky všechny debaty, tak to mohu posoudit. Je předpoklad, že KDOKOLIV se dožije alespoň konce prvních 5 let bez hadice a plen. Zatím co jakmile se objeví ta hrůzná figura Z ,neplatí nic z toho. Z jeho páchnoucí prokouřené huby se řinou pouze ataky,zesměšňování, které jsou tak předvídatelné, jako ubohé.

T. Kočí 18.1.2018 10:32

Re: "Kdokoliv" na Hrad

souhlas

T. Kočí 18.1.2018 10:31

Re: Pan Robejšek tu vzbudil určité naděje

připojuji se

P. Chládek 18.1.2018 9:58

Re: "Kdokoliv" na Hrad

Zato H.Šašek je výkvět české kanální inteligence a jasnozřivosti...

P. Chládek 18.1.2018 9:55

Re: SOUHLAS

Dějiny Milouše Zemana jsou dějinami lží, demagogie a podlostí, které ovšem "jasně" formuluje, aby je pochopila i ta největší lůza, vč. paní Kovářové...

M. Těhanová 18.1.2018 9:52

Re: Pan Robejšek mne velmi zklamal.

No, mě se nijak nelíbí, je to takový " ulisány" jak se říkalo za mého mládí. Ale přesto je lepší, než Zeman.

Š. Hašek 18.1.2018 9:50

Re: "Kdokoliv" na Hrad

A jejej! Ono těch blbých je povícero ....... . Já myslel, že v ČR je jen jeden.

P. Chládek 18.1.2018 9:48

Re: "Kdokoliv" na Hrad

Faktem je, že ten "kdokoliv" z kandidátů na prezidenta(snad kromě blbce Hanniga) by byl stokrát lepší než prohnilá, cynická a pomstychtivá figura Milouš. Navíc ten brzo lekne a my se tu budem hádat znova...

A. Alda 18.1.2018 9:44

To je velmi výstižné.

Já taky budu v druhém kole volit Zemana, ač v prvním kole jsem volil Topolánka.

P. Lenc 18.1.2018 9:41

Re: Y politologu a filosofe,

Moc se mně líbí to slovo "hovnometčík".To je vaše hovnokopie?Dle vaší reakce stojí vaše "práce" ve prospěch Drahoše za hovno.Víte, nemám Zemana v lásce, ale vaše vyjadřování svědčí pouze o vaší ubohosti.

M. Valenta 18.1.2018 9:39

Re: Drahoš prohraje

Komické. Na Horáčkovi jste nenechal čistý chlup a nyní by se jeho voliči hodil, co? Blbá situace, řekl bych. Pro Vás.

P. Chládek 18.1.2018 9:37

Pan Robejšek tu vzbudil určité naděje

které v zápětí svou neschopností a leností pohřbil. A teď už zase plká své rozumy z hlouby reichu... Než Milouše na Hradě, to radši ten Ovčáčkův fíkus. Nemám důvod si myslet něco špatného o Drahošovi, zato při zaslechnutí Zemanova jména automaticky bleju....

P. Lenc 18.1.2018 9:33

Re: Souhlasím.

I já souhlasím. I já jsem měl v prvním kole jiného kandidáta. A Drahoš je naprosto nečitelný, prázdný.

G. Mýtič 18.1.2018 9:16

Re: Y politologu a filosofe,

Máte recht. Drahoš je na rozdíl od hradního kořaly člověk konzistentní a vysoce pravděpodobně i čestný. Nicméně jak čtu diskuzi, tak se tady různým zemanovským hovnometčíkům jejich "práce" daří.

G. Mýtič 18.1.2018 9:13

Re: SOUHLAS

Prezident tvoří mezinárodní politiku? Brání nebo tvoří migraci? Od kdy? Nemáte v tom trochu bordel? Zemák se nás sice snaží přitulit k Rusku a Číně (máte radost?), ale spíš dělá jenom ostudu, než aby něco fakticky ovlivnil.

G. Mýtič 18.1.2018 9:10

Re: SOUHLAS

"...nedělám žádnou kampaň" a pak ho cestou z práce domů vidům na třiceti billboardech :D, apod. Dělat z lidí idi0ty (když už je tak přímo neocejchuje) mu opravdu jde.

Š. Hašek 18.1.2018 9:05

"Kdokoliv" na Hrad

skutečně odhaluje bídu, křečovitou snahu, osobní nenávist - trvající pět let.

Na Hrad je třeba posadit tvárného poslouchače brusele/Kocába/Gabala. Zkráceno.

A jak řekl jeden studovaný pán (nikoliv Drahoš) - i kdyby president Zeman vyslovil jakýkoliv slovníkový axiom/Pythagorovu větu - ti "kdokolivisti" dostanou psotníček.

G. Mýtič 18.1.2018 9:03

Nezáviský poradce...

...pro strategické otázky a není schopen pochopit, jaké pravomoci prezident vůbec má. Jenom další ze Zemanových hovnometčíků :(

V. Patkoš 18.1.2018 9:00

Re: Před Bruselem nás možná neochrání nikdo

To máte fuk, stejně je to naprostá blbost.

F. Navrátil 18.1.2018 8:59

Re: Drahoš není kdokoliv

Obávám se však, že nehrozí ani to, že by se paktoval s Českou republikou proti Bruselu.

F. Navrátil 18.1.2018 8:57

Re: Ne, neudělá cokoliv -

Čest, slušnost a morálka se poznají jen ve zlomových okamžicích.

V. Patkoš 18.1.2018 8:54

Re: SOUHLAS

"říká své názory jasně"

"do debat nebudu chodit. Tak ne, já teda do debat pujdu, ale ne víc než do dvou, to by pak už diváky nudilo. Tak ne, pujdu do čtyř a jestli Drahoš nepujde, tak je zbabělec!"

V. Patkoš 18.1.2018 8:53

Re: Ne, neudělá cokoliv -

Jasně, tak Zeman si prý nenechá kadit na hlavu. Co teda mělo být potom to trapné prohlášení čtyř po návštěvě Dalajlámy?

F. Navrátil 18.1.2018 8:52

Kunktátor

Také jsem v prvním kole volil pana Hynka a finále pro mne představuje zatím nerozhodnuté dilema. Nikdy jsem se netajil tím, že Zeman by už neměl ze zdravotních důvodů kandidovat. Na druhé straně čím více poznávám partu, která hňácá virtuální podobu Drahoše, tím menší chuť ho mám volit.

E. Kovářová 18.1.2018 8:51

SOUHLAS

Souhlasím s autorem, vnímám to naprosto stejně.

Nechci falešného presidenta s falešnými brýlemi, který mluví tak, aby si proti sobě nepopudil nějaké voliče a neřekne jasný názor. Jeho cíl je být zvolen a ne prosadit nějaké myšlenky či se zastat národu proti diktátu EU.

To raději Zemana, toho "ovara", který je alespoň čitelný a nehraje si na manekýna, ale říká své názory jasně.

Je mnoho důvodů nemít Zemana rád, ale jeden důvod proč ho volit je jasný - jeho postoj k migraci, Jeruzalému a mezinárodní politice.