4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Luděk 26.8.2009 20:56

Cvičení IZS

Pan Pacner by se měl věnovat tomu ,čemu rozumí.Jsem hasič a saniťák a vcelku bych mu přál těch "deset nebo dvacet kilometrů", které podle něj nehrají pro vozidla IZS žádnou roli.

hafusak2 26.8.2009 11:58

Už to začíná být až hnusné,

jak se někteří se do svých politkářských předvolebních rejdů snaží zatahovat už i Integrovaný záchranný systém. Pokud chcete pomlouvat hejtmana a jeho stranu, tak si vyberte odpovídající téma, ale nese-te se do IZS.

hardy 26.8.2009 12:29

Re: Už to začíná být až hnusné,

Asi jste to nepochopil, autor pomlouvá právě předvolební rejdy hejtmana a jeho strany a způsob jakým se se-e do právě IZS! ;-)

Rybář 26.8.2009 13:40

Re: Už to začíná být až hnusné,

Ať se pan Pacber stará o zdravotnictví v Praze a nechá nás v Brně na pokoji, rozumí tomu, jako koza petrželi

Nemes 26.8.2009 13:44

Re: Už to začíná být až hnusné,

Nesnesu tenhle brnocentrismus, foj!

Vaud 26.8.2009 14:29

Re: Už to začíná být až hnusné,

Takze do debaty se smi zapojit jen ten, kdo nesouhlasi se zrusenim instituce a bydli v Brne? Jsou jeste nejake dalsi podminky?  V CR mame velmi nehospodarne hustou sit casto douplicitnich zdravotnich zarizeni, ktere vznikly v minulych letech jako politikum ci v ramci socialniho nepotizmu - cesky janabrachismu (ikdyz u nepotizmu socialniho jde o nevlastniho bratra). Racionalizace v teto oblasti je nesnadna a provazena stejnou reakci, jakou by bylo vyvolalo par stoleti zpatky bourani kostela. Podle me ma pan Pacner pravdu, ze toto by nemelo byt predmetem politickych hratek, ale spadat do dlouhodobeho konceptu.

Wlasta 26.8.2009 16:49

Re: Už to začíná být až hnusné,

je zajímavé, že politický podtext tomu dává především naměstek ministryně zdravotnictví, který je "snad jen neš´tastnou shodou okolností" členem ODS. Pravdu má ten zdravotní rada počkejme si na vyhodnocení celého cvičení.

Navrhuji příští cvičení udělat v na místě, kde bude skutečně zablokovaná ne pouze omezená doprava. Řekněme v 7:50 na Vypichu. Do Střešovic je to kousek, do Motola jen o něco dál.

hafusak2 26.8.2009 14:45

Re: Už to začíná být až hnusné,

Tady asi fakt nikdo nechápe o co jde. Takže: IZS je příliš důležitý a potřebný, takže vy různí kritici všeho a všech, p. Pacnerem počínaje a tím posledním kritikem zde konče, konečně se na něj laskavě vykašlete a nesnažte se do něj tahat své jalově politikářské spory.

Wili 26.8.2009 16:49

Re: Už to začíná být až hnusné,

Politiku do toho tahá Hašek.Jestlis neviděl Haška jak běhá s vysílačkou okolo,tak budˇnevidíš a nebo nechceš vidět.Proč? Do všeho kecáš a víš prd.

Ghost Dog 26.8.2009 17:15

Re: Už to začíná být až hnusné,

..pokud celé cvičení bylo vedeno ve smyslu nácviku součinnosti složek IZS, pak je vše v pořádku..pokud celé cvičení mělo jen dokázat, jak je důležité zachovat jedno traumacentrum, pak je to vážně HNUS...

Kecal. 26.8.2009 18:02

Re: Už to začíná být až hnusné,

Tak proč tam politiku tahá Švejk?:-(

Landys 26.8.2009 11:28

Jako vždy - "nejvtipnější" jsou ti, kteří o tom nemají páru !

Jak by to asi  vypadalo, kdyby se opravdu stalo nějaké hromadné neštěstí bez následné adekvátní účinné pomoci státu, vidíme v současnosti třeba v Řecku při požáru u Athén. A bylo tomu tak třeba i při mnoha povodních apod. Pak lidí spílají státní správě, že nedokázala lidem účinně pomoci, a určitě stejně zapáleně by tady hřímali i ti pisálkové, kteří tady nyní posměšně píší o jakémsi divadle.

Jara 26.8.2009 10:38

Nostalgie zde nemá místo...

Samozřejmě to bylo divadlo (potvrzeno lékaři z FN).Hašek ať si podobné socanské intriky platí ze svého.Nostalgie není v případě ÚN na místě.Stará,nevyhovující budova,pouze velmi průměrný personál. 

Petr1 26.8.2009 11:12

Re: Nostalgie zde nemá místo...

Jaro zapomněl jsi napsat, že socani narvali letos do úrazovky 40 milionů, jaxi není na výplaty. První věc co chtěl socan Hašek udělat, byla výměna oken z první republiky. Zatím se tam nic neděje. Určitě tam zůstalo ještě pár dobrých doktorů, ale úrazovce vládnou odbory a socani. Nedopadne to tam dobře a bude to stát spousta peněz.

Kiper 26.8.2009 10:36

Události

Ti kteří  neviděli Události komentáře 20.8 , doporučuji shlédnout.

tady je odkaz http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/209411000370820-udalosti-komentare/

Doktor 26.8.2009 9:54

Ad dvd - ty argumenty

Takže. Představa, že vydám věstník o založení traumatologických center a tím jsem situaci vyřešil je zcela zcestná, přestože je v tomto ohledu naše veřejnost důsledně masírována. Z vlastní praxe dobře vím, že na papíře je sice všechno all right, ale ve skutečnosti jde z menší či větší části o Potěmkinovy vesnice. Činnost traumacenter v případě hromadného neštěstí je pouze jedna součást systému - kterému se také říká integrovaný záchranný systém.

Můžete mít špičkové pracoviště které ošetří i velmi komplikaované zranění, ale nikdo přesně neví zda by takové pracoviště dokázalo fungovat i v okamžiku kdy bude zraněnými zavaleno. Traumaplány jsou sice podrobně zpracovány, ale zda budou fungovat se nikdy nedovíte dokud to neprověříte. Prověřeno zatím bylo jednou naostro (což je nejlepší) v případě nehody ve Studénce, výsledky byly dobré. V Praze proběhlo jedno cvičení, předem avizované - tudíž byli všichni připraveni a i přesto byly výsledky dost rozpačité. Je chvályhodné, že Jihomoravský kraj cvičení provedl.

Kritizovat hejtmama za to, že dělá přesně to co dělat má - totiž stará se o občany - to může skutečně jen idiot nebo podplacenec.

Jura Jurax 26.8.2009 10:01

Re: Ad dvd - ty argumenty

R^R^R^

a to socany opravdu nemmusím ...

John 26.8.2009 11:05

Re: Ad dvd - ty argumenty

Jenže traumaplány hovoří odvést pacienty do nejbližšího traumacentra. Takže se jezdilo pod okny 700 m vzdáleného traumacentra ve FN do neexistujícího centra v úrazovce 6 km daleko (politický příkaz záchrance, porušující všechna platná pravidla). A tam felčárstvo s hrůzou zjistilo, že nemá ani dostatek krevních konzerv a volalo si pro ně do FN. Ano toto může schvalovat pouze idiot, hlásíte se dobrovolně?

Marat 26.8.2009 12:41

Re: Ad dvd - ty argumenty

Tak kfdyž se stane taková hromadná nehoda, tak každé traumatologické cetrum bude k ničemu. Žádné takové centrum takovou nehodu nezvládne. I sebelépe vybavené takové centrum nemůže mít tolik personálu a takové vybavení, aby takovou věc zvládlo. Ti zranění při vetší nehodě by se i tak by museli rozvážet po všech nemocnících v okruhu i několika okresu. Chtěl bych vidět, jak by takové traumatologické centrum zvládlo na stovku raněných. Nebo by ste chtěli dělat takové centrum v každé nemocnici? V nemocnicích i tak mají traumatologické a protišokvé oddělení.

Jerome 26.8.2009 13:10

Re: Ad dvd - ty argumenty

Idiot znamená v původní řečtině člověka neznalého. Až přeneseně hloupého až dementního. Kdyby se totéž dělo na kterékoli jiné dálnici v ČR a v jiném kraji, tak by autor Doktor mohl mít i pravdu. Ale že právě u Brna a právě JUDr Hašek a sociálistický slibovatel, tak jste Doktore člověkem v původním slova smyslu onoho řeckého termínu, ale i ve smyslu přeneseném . Žel, patrně to tak i zůstane. A po onom cvičení dávejte pozor, kdy nastane další, nebo co se bude dít po volbách...:-/

Jura Jurax 26.8.2009 9:29

Ach jo,

ač čítám rád Pacnerovy knihy, tady se projevuje jak Pražák, co fšeckému rozumí. Mimochodem cvičení v podmínkách co nejreálnějších význam má - ono těžko na cvičišti, lehko na bojišti (Suvorov).

Kupříkladu traumacentrum v brněnské úrazovce nevzniklo chaoticky v devadesátých letech, jak se domnívá autor, alébrž tam bylo již dlouho předtím, byť možná se mu tak vzletně neříkalo.

Že nehraje deset dvacet kilometů roli - zkuste se dostat přes ucpané a rozkopané Brno do Fakultní nemocnice řekněme z České a pak mudrujte. A nakonec od Úrazové nemocnice do Fakultní nemocnice je to též lahůdka. Brno nemá dálniční okruh či obchvat a o R43 se diky zeleným trotlům kecá již druhé desetiletí.

A argument s použitím Skrblíkovy poznámky nechápu - kdyby se hejtman Hašek nepokrytě snažil scénářem hromadné nehody dokázat, že Julínek udělal chybu, tak to nebude ověřovat na nehodě, která se stane ve vzdálenosti dvou minut pro záchranku a 20 minut pěšky od uvedeného traumacentra a ještě přístupné přímo z exitu po čtyřproudé silnici - ovšem od traumacentra ve Fakultní nemocnici. Asi tu někdo nezná Brno a kecá jak mladá vrana.

A cpát do tohohle politiku je vcelku kravinium. Nícméně že socani v Brně z gustem využívají Julínkova přešlapu je ovšem pochopitelné - byli by pošetilí, kdyby toho nevyužili.

pra 26.8.2009 10:12

Re: Ach jo,

Ptám se proč tedy při cvičení nevozili figuranty do bližší úrazové fakultní nemocnice, ale dále do původní úrazové nemocnice.

Naštěstí to bylo jen cvičení, při opravdové nehodě by toto politické cvičení asi někdo nepřežil.

hafusak2 26.8.2009 10:32

Re: Ach jo,

Protože se při cvičeních volí vždy ta nejhorší varianta. Tj. nejbližší nemocnice může být kapacitně vyčerpána a co dál? Stačí zalovit v minulosti a kdyby se /nedejbože/ měla opakovat vlaková nehoda jako u Stéblové v r. 1960 /více než 100 mrtvých a několikanásobek zraněných/, jde také o to, kam to všechno dáte. Nesnažte se být chytrý/á za každou cenu.

pra 26.8.2009 10:36

Re: Ach jo,

Když nejhorší varianta, proč se figuranti nevozili třeba do Karlových Varů, případně na Nový Zéland - dál už to nejde? Co kdyby obě úrazové nemocnice byly plné.

hafusak2 26.8.2009 12:15

Re: Ach jo,

Otázka alespoň se špetkou inteligence by nebyla?

John 26.8.2009 11:07

Re: Ach jo,

Zajímavé, traumaplány o žádném vození do vzdálenějšího špitálu nehovoří, v nich se vyskytuje pouze FN Bohunice.

Danton 26.8.2009 9:04

Jako lékař z Brna

Jako lékař z Brna se jen obtížně vyrovnávám s názory pana Pacnera, které situaci vůbec nerozumí. Úrazová nemocnice měla a má kolem 200 lůžek, oddělení úrazové chirgie ve FN brno necelou třetinu toho počtu. Ve FN brno-Bohunice  zatím není ani traumatologická JIP ani spinální jednotka (jsou mnohaletou součásti Úrazové nemocnice) , obojí  se teprve staví. Tedy je to přesně obráceně. Julínek a jeho lobby nechala přiřknout statut traumacentra nemocnici, která vůbec nesplňoval podmínky pro jeho udělení. Pan Pacner by měl psát o věcech, kterým  rozumí, takto se mi začíná jevit jako idiot, i když možná užitečný.

F..A.Kekule 26.8.2009 9:18

Re: Jako lékař z Brna

Plně souhlasím. Pacner ať píše o kosmonautice a nesnaží se být chytrý v něčem, čemu vůbec nerozumí!

Kiper 26.8.2009 10:00

Re: Jako lékař z Brna

Můžu se pane doktore zeptat na přístrojové vybvení Úrazové nemocnice, např CT, magnetická rezonance, nebo kde je nejbližší krevní banka, případně zda je například v úrazové nemocnici tvale sloužící  zkušený gynekolog?

Danton 26.8.2009 10:19

Re: Jako lékař z Brna

Myslím si, že na internetových stránkávj Úrazové nemocnice najdete odpovědi na všechny svoje otázky - namátkou součásti UN je gynekologické pracoviště, které vede MUDr. Jiří Kepák CSc.  Jediným nedosttakem je dosyavadní chybění magnetické rezoinnce, bylo naplánováno na rok 2008 ale pleticjy Julínka tomu zabránily, jinak je pracoviště zobrazovacích metod  UN samozřejmě vybaveno nejmodernější rtg  technikou včetně CT.