25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 26.8.2009 23:42

Re: Zbytečné divadlo na dálnici

No, Brno znám - Bohunice jsou sice blizoučko dálnice, ale ze severu Brna se na tu dálnici tak hned nedostanete. Vím o čem mluvím, jezdím tam denně. A havárie se nedějí jen na dálnici, ale taky na silnici smrti I43 z Brna na sever.

alpe 26.8.2009 22:47

Re: Jako lékař z Brna

JIP nechybí, péče je zajištěna na multioborové JIP a příp.ARO. Urgentní příjem byl vybudován až po rozhodnutí o nepřidělení statutu ÚN jako traumacentra, nikoli zrušení ÚN. Ta tedy fungovala i nadále, jen se budoucnost a investice začaly orientovat jinam. Pozemky - obvyklá argumentace. Co se tam plánuje? Městský okruh, je třeba obrovských inevestic. Navíc od začátku MZ transparentně říká, že když se pozemky a zchátralé budovy prodají, půjde zisk do MZ. Musím se smát, protože pozemky jsou proti investicím v této oblasti cenově zanedbatelné - prostě argument používaný spíše komunisticky laděnými plátky a politiky pro neinformované čtenáře.

Luděk 26.8.2009 20:56

Cvičení IZS

Pan Pacner by se měl věnovat tomu ,čemu rozumí.Jsem hasič a saniťák a vcelku bych mu přál těch "deset nebo dvacet kilometrů", které podle něj nehrají pro vozidla IZS žádnou roli.

nuda 26.8.2009 20:43

Re: Blbej nebo navedenej?

Zde v diskuzi zapálení brněnští vlastenci použijí vše k čemukoliv. Proč hauzírujete blízkostí hlavního nádraží k Úrazové nemocnici, když je chcete pro větší velikost města nevelkého přestěhovat celé nádraží jinam  za celostátní prachy? Byli jste někdy aspoň ve Vídni, abyste viděli dopravní vzdálennosti ve skutečném velkoměstě, tzn. nejen  vzdálennost ze "škopku na České na  škopek na roli, kemo".

Kecal. 26.8.2009 18:02

Re: Už to začíná být až hnusné,

Tak proč tam politiku tahá Švejk?:-(

Ghost Dog 26.8.2009 17:15

Re: Už to začíná být až hnusné,

..pokud celé cvičení bylo vedeno ve smyslu nácviku součinnosti složek IZS, pak je vše v pořádku..pokud celé cvičení mělo jen dokázat, jak je důležité zachovat jedno traumacentrum, pak je to vážně HNUS...

Wlasta 26.8.2009 16:49

Re: Už to začíná být až hnusné,

je zajímavé, že politický podtext tomu dává především naměstek ministryně zdravotnictví, který je "snad jen neš´tastnou shodou okolností" členem ODS. Pravdu má ten zdravotní rada počkejme si na vyhodnocení celého cvičení.

Navrhuji příští cvičení udělat v na místě, kde bude skutečně zablokovaná ne pouze omezená doprava. Řekněme v 7:50 na Vypichu. Do Střešovic je to kousek, do Motola jen o něco dál.

Wili 26.8.2009 16:49

Re: Už to začíná být až hnusné,

Politiku do toho tahá Hašek.Jestlis neviděl Haška jak běhá s vysílačkou okolo,tak budˇnevidíš a nebo nechceš vidět.Proč? Do všeho kecáš a víš prd.

hafusak2 26.8.2009 16:21

Re: Při dnešní rozvinuté dopravě a záchranné službě nehraje deset dvacet kilometrů roli.

Víte Lucko,já totiž mám na tohle školu a také léta praxe. Pokud jste  Vy sama absolventkou Technické univerzity v Ostravě /dříve VŠB/ tak věcně kritizujte. Pokud ne, tak nenapadejte druhé, nemáte na to.

Wili 26.8.2009 16:13

Re: Jako lékař z Brna

Upozornˇuji,že nejsem její zaměstnanec,ba právě na opak.TEDY JSEM!

Wili 26.8.2009 16:01

Re: Zbytečné divadlo na dálnici

 Juraxi! Bohunice jsou velice blizoučko dálnice na rozdíl od UN která je ve středu města.Váš argument je hloupost pocházející snad z neznalosti Brna a nebo jste příznivec škodláně Haška,kterému jde jen o politické body.A vtom ohledu je mu jedno co to stojí na dotacích.Nepřeji Vám havarii na dálnici a potom cestu do UN.

Lucka 26.8.2009 15:58

Re: Při dnešní rozvinuté dopravě a záchranné službě nehraje deset dvacet kilometrů roli.

Samo, že mi vadí neprůjezdný přivaděč! Teď jste na to kápl;-D

A politiku do toho nemotám já, ale Hašek, seznamte se s fakty.

Lucka 26.8.2009 15:54

Re: Při dnešní rozvinuté dopravě a záchranné službě nehraje deset dvacet kilometrů roli.

No, taky dobrej nápad, lepší než dvě traumacentra vedle sebe, to teda rozhodně, ne?

Co do toho pletete bordely? Asi nějaká asociace z prostředí vašeho zaměstnání, hádám...

Lucka 26.8.2009 15:52

Re: Při dnešní rozvinuté dopravě a záchranné službě nehraje deset dvacet kilometrů roli.

No, to se nám tu objevilo "chytrých" !;-)Takže : vím, o čem po zdravotnické stránce mluvím, pokud si někdo není schopen dobře přečíst psané slovo, je mi líto, víc pro něj udělat nemohu. V Brně již místo pro přijetí pacientů je, navíc, nevěřím tomu, že právě tato citovaná "nejhorší varianta" by se týkala právě okolí Brna. Jsou v republice mnohem nebezpečnější úseky, např. Hradecká, nebo D5 , když už chcete,tak D1 - u Humpolce a tam se o traumacentrum, světe div se, nikdo nezajímá.

A pro upřesnění, já bych do toho politiku nepletla, pokud by tato akce nebyla politickým divadlem právě pana Haška, o tom tu snad ani nehodláte polemizovat, ani on se tím netají. Takže znovu opakuji, aby bylo jasné, že panu Haškovi šlo především o politické divadlo, IZS se do toho akorát hodil do krámu ;-P

hafusak2 26.8.2009 14:45

Re: Už to začíná být až hnusné,

Tady asi fakt nikdo nechápe o co jde. Takže: IZS je příliš důležitý a potřebný, takže vy různí kritici všeho a všech, p. Pacnerem počínaje a tím posledním kritikem zde konče, konečně se na něj laskavě vykašlete a nesnažte se do něj tahat své jalově politikářské spory.

Vaud 26.8.2009 14:29

Re: Už to začíná být až hnusné,

Takze do debaty se smi zapojit jen ten, kdo nesouhlasi se zrusenim instituce a bydli v Brne? Jsou jeste nejake dalsi podminky?  V CR mame velmi nehospodarne hustou sit casto douplicitnich zdravotnich zarizeni, ktere vznikly v minulych letech jako politikum ci v ramci socialniho nepotizmu - cesky janabrachismu (ikdyz u nepotizmu socialniho jde o nevlastniho bratra). Racionalizace v teto oblasti je nesnadna a provazena stejnou reakci, jakou by bylo vyvolalo par stoleti zpatky bourani kostela. Podle me ma pan Pacner pravdu, ze toto by nemelo byt predmetem politickych hratek, ale spadat do dlouhodobeho konceptu.

Nemes 26.8.2009 13:44

Re: Už to začíná být až hnusné,

Nesnesu tenhle brnocentrismus, foj!

Rybář 26.8.2009 13:40

Re: Už to začíná být až hnusné,

Ať se pan Pacber stará o zdravotnictví v Praze a nechá nás v Brně na pokoji, rozumí tomu, jako koza petrželi

Rybář 26.8.2009 13:37

Re: Jako lékař z Brna

Po Jelínkově rozhodnutí o zrušení UN již  jejín areálem probíhali zeměměřiči a  pracelovali i půlochu i budovy, To musel být ale vztek, když nakonec z toho nic nebylo,,,,,,

Jerome 26.8.2009 13:10

Re: Ad dvd - ty argumenty

Idiot znamená v původní řečtině člověka neznalého. Až přeneseně hloupého až dementního. Kdyby se totéž dělo na kterékoli jiné dálnici v ČR a v jiném kraji, tak by autor Doktor mohl mít i pravdu. Ale že právě u Brna a právě JUDr Hašek a sociálistický slibovatel, tak jste Doktore člověkem v původním slova smyslu onoho řeckého termínu, ale i ve smyslu přeneseném . Žel, patrně to tak i zůstane. A po onom cvičení dávejte pozor, kdy nastane další, nebo co se bude dít po volbách...:-/

Marat 26.8.2009 12:41

Re: Ad dvd - ty argumenty

Tak kfdyž se stane taková hromadná nehoda, tak každé traumatologické cetrum bude k ničemu. Žádné takové centrum takovou nehodu nezvládne. I sebelépe vybavené takové centrum nemůže mít tolik personálu a takové vybavení, aby takovou věc zvládlo. Ti zranění při vetší nehodě by se i tak by museli rozvážet po všech nemocnících v okruhu i několika okresu. Chtěl bych vidět, jak by takové traumatologické centrum zvládlo na stovku raněných. Nebo by ste chtěli dělat takové centrum v každé nemocnici? V nemocnicích i tak mají traumatologické a protišokvé oddělení.

John 26.8.2009 12:32

Re: Jako lékař z Brna

Oni se socani chstají s tím majetkem šmelit? To jsou mi novinky.

hardy 26.8.2009 12:29

Re: Už to začíná být až hnusné,

Asi jste to nepochopil, autor pomlouvá právě předvolební rejdy hejtmana a jeho strany a způsob jakým se se-e do právě IZS! ;-)

hafusak2 26.8.2009 12:15

Re: Ach jo,

Otázka alespoň se špetkou inteligence by nebyla?

hafusak2 26.8.2009 11:58

Už to začíná být až hnusné,

jak se někteří se do svých politkářských předvolebních rejdů snaží zatahovat už i Integrovaný záchranný systém. Pokud chcete pomlouvat hejtmana a jeho stranu, tak si vyberte odpovídající téma, ale nese-te se do IZS.

Danton 26.8.2009 11:54

Re: Jako lékař z Brna

Vám tedy nevadí chybění JIP ani zcela nedostatečný počet lůžek  ani to že tento  urgentní příjem byl vybudován až po Julínkově rozhodnutí zrušení UN ? Vás lze lehce opít rohlíkem.

Vždytt je to jen a jen hra o lukrativní pozemky, který představuje areál UN ve středu města.Upozorńuji, že nejsem její zaměstnanec, ba právě naopak.

Landys 26.8.2009 11:28

Jako vždy - "nejvtipnější" jsou ti, kteří o tom nemají páru !

Jak by to asi  vypadalo, kdyby se opravdu stalo nějaké hromadné neštěstí bez následné adekvátní účinné pomoci státu, vidíme v současnosti třeba v Řecku při požáru u Athén. A bylo tomu tak třeba i při mnoha povodních apod. Pak lidí spílají státní správě, že nedokázala lidem účinně pomoci, a určitě stejně zapáleně by tady hřímali i ti pisálkové, kteří tady nyní posměšně píší o jakémsi divadle.

Jenda 26.8.2009 11:24

Re: Je vidět, že řada lidí nezná pojem "krizový plán",

Obrazek hezky a dokazovat ma co? O tom jestli ta ktera firma leta v noci tam neni ani slovo. Tak maximalne dokazuje, ze Plzen je opravdu jedina, kde to zajistuji vojaci.

Petr1 26.8.2009 11:12

Re: Nostalgie zde nemá místo...

Jaro zapomněl jsi napsat, že socani narvali letos do úrazovky 40 milionů, jaxi není na výplaty. První věc co chtěl socan Hašek udělat, byla výměna oken z první republiky. Zatím se tam nic neděje. Určitě tam zůstalo ještě pár dobrých doktorů, ale úrazovce vládnou odbory a socani. Nedopadne to tam dobře a bude to stát spousta peněz.

John 26.8.2009 11:07

Re: Ach jo,

Zajímavé, traumaplány o žádném vození do vzdálenějšího špitálu nehovoří, v nich se vyskytuje pouze FN Bohunice.