24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kiper 26.8.2009 10:42

Re: Jako lékař z Brna

Podívat se můžu, ale o čem bychom potom diskutovali, to čtou i jiní, než jenom ti co diskutují. A tu  krev berete odkud?  Pořebuje podle vás Brno dvě traumacentra nebo stačí jedno a jenom se dohadujete, které to bude.

Vodička-sapér 26.8.2009 10:07

Re: Jako lékař z Brna

To, že pan Pacner, svého času uznávaný "kosmonautický"novinář z Mladé fronty o tom co tady napsal, nemá sebemenší odborné znalosti je smutný fakt. Zaslechl o tom něco v ČTa pan Pacner,  si ze starého novinářského  zvyku kdejakou  blbost hned někde poznamená,  pan Neff, jeho starý  kamarád z doby , kdy spolu dělali v Mf,  to očima spěšně přelétne a řekne, člověče to je dobrý , to by se dalo, teď před volbami  prodat a přetiskne mu to v Ne. psu, i hrubkou jako Brno hned v prvních slovech vysoce zasvěceného veledíla. Vážený pane doktore , plně chápu Váš nesouhlas s obsahem článku, mávněte nad ním rukou, nepřikládejte mu žádný význam, on určitě nijaký nemá.

alpe 26.8.2009 10:19

Re: Jako lékař z Brna

Jako lékař z Brna zmiňujete spinální jednotku, která je pro neakutní stavy - paraplegiky a je pro následnou vysoce specializovanou péči. Dále je tam 25 neakutních lůžek ortopedie. Hlavně ale počet lůžek byl snad není měřítkem kvality! Traumatologická JIP - doporučuji se zajít podívat na nový urgentní příjem a ARO do Bohunic - Úrazovka je proti tomu 20 let zpět. Zeptejte se v Úrazovce na zajištění konzilií u polytraumat tak důležitých, jak je řešen neurochirurgický tým, internista, kam se jezdí pro krve atd. a na závěr si zjistěte, kdo je tam nyní primářkou na ARO - správně, odborářka Doležalová bez druhé atestace! Taky řekněte, jak mohou přistávat vrtulníky v Bohunicích a jak se improvizuje v Úrazovce. A jak se jede sanitce do zacpaného centra Brna do Úrazovky. Musím souhlasit s panem Pacnerem, který se navíc nepouštěl do žádných hloubkových analýz. Úrazovka byla super, její týmy byly skvělé, ale lékaři propásli šanci na přechod do lépe umístěného a vybaveného centra. Nyní se pomalu rozpadají nejen okna, omítky a vnitřní vybavení, ale i týmy. Trochu symbolicky tak Úrazovka ukazuje, jak by vypadaly nemocnice za vlády soc.demokratů. Od té doby, co jí věnují svoji přízeň - primáři odboráři, hodně lůžek pro všechny, špatné vybavení apod.

Kiper 26.8.2009 10:50

Re: Jako lékař z Brna

Děkuji za informace, které mě jako laika a nebrňáka přesvědčily narozdíl od autora Danton, který obhajuje úrazovou nemocnici. 

Danton 26.8.2009 11:54

Re: Jako lékař z Brna

Vám tedy nevadí chybění JIP ani zcela nedostatečný počet lůžek  ani to že tento  urgentní příjem byl vybudován až po Julínkově rozhodnutí zrušení UN ? Vás lze lehce opít rohlíkem.

Vždytt je to jen a jen hra o lukrativní pozemky, který představuje areál UN ve středu města.Upozorńuji, že nejsem její zaměstnanec, ba právě naopak.

John 26.8.2009 12:32

Re: Jako lékař z Brna

Oni se socani chstají s tím majetkem šmelit? To jsou mi novinky.

Rybář 26.8.2009 13:37

Re: Jako lékař z Brna

Po Jelínkově rozhodnutí o zrušení UN již  jejín areálem probíhali zeměměřiči a  pracelovali i půlochu i budovy, To musel být ale vztek, když nakonec z toho nic nebylo,,,,,,

Wili 26.8.2009 16:13

Re: Jako lékař z Brna

Upozornˇuji,že nejsem její zaměstnanec,ba právě na opak.TEDY JSEM!

alpe 26.8.2009 22:47

Re: Jako lékař z Brna

JIP nechybí, péče je zajištěna na multioborové JIP a příp.ARO. Urgentní příjem byl vybudován až po rozhodnutí o nepřidělení statutu ÚN jako traumacentra, nikoli zrušení ÚN. Ta tedy fungovala i nadále, jen se budoucnost a investice začaly orientovat jinam. Pozemky - obvyklá argumentace. Co se tam plánuje? Městský okruh, je třeba obrovských inevestic. Navíc od začátku MZ transparentně říká, že když se pozemky a zchátralé budovy prodají, půjde zisk do MZ. Musím se smát, protože pozemky jsou proti investicím v této oblasti cenově zanedbatelné - prostě argument používaný spíše komunisticky laděnými plátky a politiky pro neinformované čtenáře.

goro 26.8.2009 8:17

Při dnešní rozvinuté dopravě a záchranné službě nehraje deset dvacet kilometrů roli.

Můžu Vás ubezpečit, že na některých místech je i pět kilometrů "ku*r*e*s*ky" daleko. A nemusí to být jen v zimě.

Až budete čekat na sanitu nebo hasiče, kteří jedou ne z dvaceti, ale čtyřiceti kilometrů, doufám, že si tuto větu budete opakovat, dlouho opakovat. Na místě neštěstí čas utíká hodně pomalu!!

Lucka 26.8.2009 8:46

Re: Při dnešní rozvinuté dopravě a záchranné službě nehraje deset dvacet kilometrů roli.

Jistě, máte pravdu, pomoc má být rychlá. Ale KDO vám zabezpečí, že se nehoda stane na just tam, odkud máte snadno do špitálu??? Nebo v dosahu hasiče? Hašek to nainscenoval tak, aby se jimto pěkně "zachraňovalo" , zasekali dálnici a odšktrli bodík v programu. Trochu to zavání jasnovidectvím. Pokud vím, tak dálnice je dost dlouhá na to, aby se nehoda stala na vzdáleném místě, kam se rychle dostanete leda vrtulníkem, a tomu bude fuk, KDE v Brně špitál je, rozdíl vzdáleností nebude markantní.  Hlavně, aby nechyběla přistávací plocha.Podle mého názoru to byl již předvolební tah, Haškovi je úplně šumafuk, jestli se ne dálnici dějou nehody, to si zase přiznejte. Jiná by byla, pokud by se jednalo o prověřování možností rychlých řešení, ale to by pak mohla být traumačka spíš v Humpolci nebo Jihlavě, že? Ale to se Haškovi nehodí.....

lucinapes 26.8.2009 9:20

Re: Při dnešní rozvinuté dopravě a záchranné službě nehraje deset dvacet kilometrů roli.

traumacentrum na každém 10.kilometru - stačí?  Koneckonců na 55 může být hampejz vedle hampejzu a v mezírkách snědé kurtizány - proč by to nešlo s traumacentry a jejich primáři,, kdyý jde o zdraví lidu????

Lucka 26.8.2009 15:54

Re: Při dnešní rozvinuté dopravě a záchranné službě nehraje deset dvacet kilometrů roli.

No, taky dobrej nápad, lepší než dvě traumacentra vedle sebe, to teda rozhodně, ne?

Co do toho pletete bordely? Asi nějaká asociace z prostředí vašeho zaměstnání, hádám...

F..A.Kekule 26.8.2009 9:26

Re: Při dnešní rozvinuté dopravě a záchranné službě nehraje deset dvacet kilometrů roli.

Zase blábol. Nikomu není šumafuk, jestli se na dálnici dějou nehody, už proto, že můžou postihnout jeho, nebo někoho blízkého. Cvičení se dělají proto, aby se prověřila a nacvičila spolupráce všech zachranných jednotek a jestli vám vadí, že byl z toho důvodu pár hodin neprůjezdný přivaděč, jste hlloupá! Pokud se něco stane, je postiženým v podstatě úplně jedno, kam je záchranka odveze, hlavní je, aby měli rychlou a kvalifikovanou pomoc. A cpát do toho politická prohlášení je ubohost, milá Lucko.

Jura Jurax 26.8.2009 9:31

Re: Při dnešní rozvinuté dopravě a záchranné službě nehraje deset dvacet kilometrů roli.

R^R^R^

Lucka 26.8.2009 15:58

Re: Při dnešní rozvinuté dopravě a záchranné službě nehraje deset dvacet kilometrů roli.

Samo, že mi vadí neprůjezdný přivaděč! Teď jste na to kápl;-D

A politiku do toho nemotám já, ale Hašek, seznamte se s fakty.

hafusak2 26.8.2009 9:27

Re: Při dnešní rozvinuté dopravě a záchranné službě nehraje deset dvacet kilometrů roli.

Lucko: tato místa se vybírají podle toho, kde je největší možnost např. hromadného úrazu a pod. tj. místa s největším počtem dopravních nehod nebo místa, kde se již v minulosti nějaký hromadný problém stal. A v případě krizových plánů se vybírají různé varianty situace a platí zde zásada: "Vyberte nejhorší možnou variantu a tu považujte za výchozí".Jinak hejtman do řady věcí vůbec nemá právo zasahovat, absolutně nevíte, co všechno obnáší Integrovaný záchranný systém, pouze se snažíte pomlouvat hejtmana.

Lucka 26.8.2009 15:52

Re: Při dnešní rozvinuté dopravě a záchranné službě nehraje deset dvacet kilometrů roli.

No, to se nám tu objevilo "chytrých" !;-)Takže : vím, o čem po zdravotnické stránce mluvím, pokud si někdo není schopen dobře přečíst psané slovo, je mi líto, víc pro něj udělat nemohu. V Brně již místo pro přijetí pacientů je, navíc, nevěřím tomu, že právě tato citovaná "nejhorší varianta" by se týkala právě okolí Brna. Jsou v republice mnohem nebezpečnější úseky, např. Hradecká, nebo D5 , když už chcete,tak D1 - u Humpolce a tam se o traumacentrum, světe div se, nikdo nezajímá.

A pro upřesnění, já bych do toho politiku nepletla, pokud by tato akce nebyla politickým divadlem právě pana Haška, o tom tu snad ani nehodláte polemizovat, ani on se tím netají. Takže znovu opakuji, aby bylo jasné, že panu Haškovi šlo především o politické divadlo, IZS se do toho akorát hodil do krámu ;-P

hafusak2 26.8.2009 16:21

Re: Při dnešní rozvinuté dopravě a záchranné službě nehraje deset dvacet kilometrů roli.

Víte Lucko,já totiž mám na tohle školu a také léta praxe. Pokud jste  Vy sama absolventkou Technické univerzity v Ostravě /dříve VŠB/ tak věcně kritizujte. Pokud ne, tak nenapadejte druhé, nemáte na to.

zdekon 26.8.2009 8:14

centralitzace - odvrácená tvář

Cituji:

"Ale také je přirozené, že v centrech, která zůstala, se může lépe soustřeďovat nejvýše kvalifikovaný personál a nejlepší přístroje."

A já musím taky kvůji "centralizaci" dojíždět denně slabou hodinu tam a druhou zpátky. Kdyby normálně fungoval trh s nemovitostmi, tak se za prací přestěhuji. Dnes bych tak akorát živil nějaké spekulanty.

Nevím, jestli centralizace všeho je ten správný postup.

Azrael 26.8.2009 7:52

Hloupost

Toto je od Vás skutečně nejméně chytrý článek.

Fiter 26.8.2009 7:41

Zbytečné divadlo na dálnici

Socani se potřebují před volbami neustále zviditelňovat i když se mnohdy jedná o úplné absurdity.Víme kdo je Hašek.Proč se těch zachránců lidstva nikdo nezeptá kde na to vezmeme.

Kolik milionů musela stát ta komedie na D1.A vůbec nejlepší je,že se pořád najde dost hlupáků

kteří jim to žerou.

Jura Jurax 26.8.2009 10:00

Re: Zbytečné divadlo na dálnici

Jojo - znáte citát těžko na cvičišti, lehko na bojišti?

Až se někde rozsekáte na dálnici nebo líp na silnici I43 v okolí Brna (doporučuju noc nebo neletové počasí - to vrtulníky záchranářů nelétají; v noci létají tuším jenom plzenští, protože to tam zajišťuje armáda), možná budete na tu komedii nahlížet jinýma očima a nejspíš se nebudete ptát, kde se na to vezme. 

Plést do toho politiku je vcelku hovadina - i když se nelze divit, že socani Julínkovy blbosti s úrazovkou z gustem využívají.

Wili 26.8.2009 16:01

Re: Zbytečné divadlo na dálnici

 Juraxi! Bohunice jsou velice blizoučko dálnice na rozdíl od UN která je ve středu města.Váš argument je hloupost pocházející snad z neznalosti Brna a nebo jste příznivec škodláně Haška,kterému jde jen o politické body.A vtom ohledu je mu jedno co to stojí na dotacích.Nepřeji Vám havarii na dálnici a potom cestu do UN.

Jura Jurax 26.8.2009 23:42

Re: Zbytečné divadlo na dálnici

No, Brno znám - Bohunice jsou sice blizoučko dálnice, ale ze severu Brna se na tu dálnici tak hned nedostanete. Vím o čem mluvím, jezdím tam denně. A havárie se nedějí jen na dálnici, ale taky na silnici smrti I43 z Brna na sever.

fox 26.8.2009 10:14

Re: Zbytečné divadlo na dálnici

Přesné.Jelikož známe Haška-šaška.

hafusak2 26.8.2009 7:39

Je vidět, že řada lidí nezná pojem "krizový plán",

a rovněž neví, že člověku se má dostat pomoci do 15 minut. /Na to jsou mezinárodní dohody/  V krizovém plánu se totiž počítá rychlost zásahového vozidla /jakéhokoliv/ pouhých 35 km/hod. bez ohledu na to, jakou vyvine skutečnou rychlost neboť se počítá i s event. zácpou, sněhem, náledím atd. Těch 20 km potom hraje zatraceně velkou roli. Že tohle neví většina lidí, to se dá pochopit, ale autor, pokud chce někoho kritizovat si tato fakta zjistit měl, protože jinak o něm platí  Doktorova charakteristika.

Kiper 26.8.2009 9:12

Re: Je vidět, že řada lidí nezná pojem "krizový plán",

To máte pravdu, ale to nemá nic společného s umístěním traumacentra. To je podmínka pro rozmístění stanovišť záchranné služby. Nebo si opravdu myslíte, že k nehodě vyjíždí sanitky z nemocnic. To jenom historicky mohou záchranné služby sídlit v jejich areálech.

F..A.Kekule 26.8.2009 9:28

Re: Je vidět, že řada lidí nezná pojem "krizový plán",

A to si myslíte, že zraněné vozí do stanoviště záchranné služby? Opravdu?

Kiper 26.8.2009 9:47

Re: Je vidět, že řada lidí nezná pojem "krizový plán",

Pro přežití je rozhodující rychlost příjezdu záchranné služby (vybavenost vozů ZS se prakticky blíží oddělení ARO v nemocnici), doba transportu do nemocnice nehraje až tak důležitou roli. Kdby tomu tak bylo, tak co byste řekl lidem, kteří mají nehodu například na Lipně, kam by sanitka z nejbližsí nemocnice Český Krumlov jela 40 minut. Ale záchranka je ve Frymburku a je tam za 5 minut. Nejbližší traumacentrum (jedno !!!) je v Č. Budějovicích cca 60 minut po silnici.