9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

GLOSA: Vyloučit a udupat

Václav Klaus junior si v souvislosti s projednáváním zákona, který má tuším napasovat naši právní úpravu GDPR do našeho právního neřádu, dovolil ostré přirovnání k situaci Židů v době Protektorátu B.u.M.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 16.3.2019 10:19

Re: Hurááá?

Jak píše Richter: "stalo se folklórem posledních let v diskuzích označit protivníka svým vlastním postižením."

proto dále Richter označil protivníka: ". . . Ten postižený kripl . . ."

:-))

J. Lepka 16.3.2019 10:19

Vy si Holásku fakt myslíte, že prof Fiala je hrobařem ODS?

Dovolím si oprásknout vtip Pavla Kantorka : "To je vážné!"

Inu proti gustu... Já začal tu partu brát vážně, až když se do jejího čela dostal distinguovaný člověk, který jí začal kultivovat poté, co ji čestný předseda svou amnestií prakticky zařídil nevolitelnost a právě prof Fiala jí vytáhl ze spárů klinické smrti.

P. Čech 16.3.2019 10:15

Re: Mě nejde o posun ODS doprava,

Máte pravdu. Klaus ml. je v ODS asi jediným, kdo se nebojí otevřeně pronést svůj názor na věci kolem nás. To, že ostatní politici ODS hned vyskakují jako čertíci z krabičky mu dává jedině za pravdu. Šlape jim totiž na jejich politická kuří oka.

M. Kolář 16.3.2019 10:14

Re: Mě nejde o posun ODS doprava,

Ale jinak máte vlastně pravdu.. Fakt, že se v posledních letech (konečně) klausovci a čeští bolševici slili do jednoho proudu jsme si už všimli..

P. Čech 16.3.2019 10:12

Re: autor autista

Autor nemluví za žádné voliče. Pouze projevuje normálním a lidským způsobem svůj názor na rozdíl od vřeštících kreténů v pražských ulicích. A říká pravdu. Prof. Fiala je hrobařem ODS. Vidět je to na preferencích této strany. To, že ostatní politické strany s výjimkou Pirátů jsou na tom ještě hůře pana Fialu neomlouvá. On, jako profesor politologie by měl vědět a vidět, že politickým stranám obecně zvoní hrana. Nechci Vám radit, klidně se vraťte k volbě ODS, Celosvětový trend ústupu voličů od tradičních politických stran nezastavíte. ODS, pokud chce přežívat poněkud déle, má jen jedinou možnost. Zbavit se podobných žvanilů, jako je Petr Fiala a do svého čela zvolit někoho, kdo v životě něco smysluplného dokázal, např. pana Evžena Tošenovského.

M. Kolář 16.3.2019 10:11

Re: Mě nejde o posun ODS doprava,

A jak rozlišujete "autenticitu" od ambicemi hnaného podbízení se reaktivnosti lidských mozků na úrovni amykdaly ? Asi nijak ...

P. Lenc 16.3.2019 10:10

Re: Hurááá...

Já to chápu, blbečku.Problém je, že něco jako ty je pouhý pokažený gramofon, takže něco jako chápání jde mimo tebe, že Sohorová- Baldová?

P. Zinga 16.3.2019 10:07

Re: Slova jsou důležitá!

Křivou hubu mají povětšinou krasavci bez vady na kráse.

P. Lenc 16.3.2019 10:07

Re: Mě nejde o posun ODS doprava,

Ano!

P. Zinga 16.3.2019 10:06

Mě nejde o posun ODS doprava,

já si na Klausovi ml. cením jeho autenticitu. Skoro vše, co poslední dobou řekl,souzní s míněním většiny lidí z mého společenského okruhu, z leva do prava. Pravda nezná světové strany.

K. Podroužková 16.3.2019 10:01

Slova jsou důležitá!

..."nevím, jestli bych to řekl zrovna takto, ale to není vůbec

důležité....vystihl „podstatu“ věci."

Můžu říct, že člověk má vrozenou vadu v obličeji anebo, že má křivou hubu. Vystihuje to podstatu věci a zvolená slova jsou sakra důležitá!

P. Chládek 16.3.2019 9:53

Re: Prof.Fiala přivádí ODS k nevolitelnosti

Holt se v českém národě nějaká vhodná postava leadera těžko hledá. Vkml jím určitě není, stejně jako jí nebyl jeho papá. Věřím, že je lepší nějaký čas setrvat u Fialy, než si do čela zase vybrat nějakou svini....

K. Podroužková 16.3.2019 9:52

Re: VKjun. poněkud přehání

Naši europoslanci nijak nezasáhli proti obecnému nařízení, které se jim nelíbí. Proč? Na co tam jsou? A naši poslanci jsou tak líní, že žádné výjimky snad ani nenavrhli. Nejspíš ani nečetli, o čem hlasují. Ochrana práv je byrokratická pitomost, což ale neopravňuje poslance Klause jun. chovat se stejně pitomě. Poslanec by měl být schopen vyjádřit svoji nevoli daleko kultivovanějším způsobem.

M. Kolář 16.3.2019 9:51

autor autista

Nechápu, za jaké voliče autor tak sebejistě mluví. Já jako pražský volič jsem přestal ODS volit již v devadesátých letech právě kvůli té klausovské sebestřednosti, podivné podvojné roli jakou zde Klaus st. sehrál a hraje a neschopnosti formulovat funkční liberálně-konzervativní program pro středoevropskou postkomunistickou zemi. Dodnes vlastně nevíme ,kdo je to V.Klaus st. a jaké jsou jeho skutečné záměry. Jeho syn je pouze takovou více hysterickou a méně se ovládající zradikalizovanou variantou svého otce. Byl přizván do ODS, aby participoval na rozvíjení vzdělávacího programu ODS a podílel se na postupné obnově pozice ODS. Místo toho zde máme fanatického radikála, který se rozhodl nikoliv sloužit své zemi postupnou trpělivou prací ale elitářsky projektovat svuj duševní svět do veřejného prostoru bez ohledu na následky .

Pokud jako pražský volič mohu uvažovat o návratu k podpoře ODS, tak právě mnohem spíše vedenou stylem prof. Fialy. Klaus ml. demonstroval již dostatečné nevyzrálost své osobnosti .

P. Chládek 16.3.2019 9:49

Re: Že VK ml.

https://en.wiktionary.org/wiki/hajzl - To je výborný a vřele souhlasím s definicí tohoto hesla i s jeho přiřazením k osobám VKml+st

J. Richter 16.3.2019 9:47

Re: VKml ven....

Přesně. Tohle odporné zjevení volí jen postbolševická pakáž a komouši v první lajně.

J. Richter 16.3.2019 9:46

Re: Hurááá...

stalo se folklórem posledních let v diskuzích označit protivníka svým vlastním postižením.

Příklad - Jirka Ovčáček, komunistický pisálek z komunistických Haló novin, mluvčí levicového komunistického prezidenta používá k dehonestaci svým kritiků slovo: neomarxisti.

Už chápeš, jak moc jsi blbej Lenci?

P. Lenc 16.3.2019 9:44

Re: Zvláštní Holáskova láska k mutantovi

Přesné Petře!

P. Chládek 16.3.2019 9:44

VKml ven....

VKml je stejný trotl jako jeho fotr a voličstvo ODS jen rozděluje. Pokud chce tato strana přežít alespoň v současných dimenzích, měla by se ho zbavit. Navzdory kecům nějakýho Holáska, pucfleka VKst. a IPF

P. Lenc 16.3.2019 9:42

Re: Hurááá...

Ano, duševní kripl Richter, naci bolševik, nám to zase nandal.Jen tak dál, blbe...

P. Lenc 16.3.2019 9:40

Dík za článek,

ODS tentokrát šlápla do pořádného lejna a ještě ho rozmazala.Bohužel i já, podporovatel ODS musím říct, že ODS jde do kopru a mladému Klausovi držím palce v další politické kariéře.Doufám, že ho Fiala a spol vyloučí a Klaus založí novou, opravdu pravicovou stranu.Bude mít můj hlas.

J. Richter 16.3.2019 9:38

Re: Hurááá...

nasrat soudruhu, nasrat. Ten postižený kripl skončí v naprosté bezvýznamnosti a spolu s ním veškerá bolševická pakáž. Tím myslím i tebe.

P. Dvořák 16.3.2019 9:35

Re: Hurááá...

už se těším, jak zase budete s přáteli volit ODS. Možná vás v té době bude i víc jak 1%.

J. Richter 16.3.2019 9:23

Hurááá...

už se těším, jak zase budu s přáteli volit ODS.

Jen co vypadne ta fešák, co pořád chodí řečnit na demonstrace spolu s SPD, KSČM, Vodičkovými komunistickými bojovníky, komunistou Doubravou, Vojtou Filipem a podobnými špínami.

K. Janyška 16.3.2019 9:19

Já ne. Já s ním souhlasím. A to mi oni titání ve vzdělání

nesahají ani po kotníky. Nikdo z těch troubů s tituly i bez neví, co je to spontánní řád lidského světa a jaké jsou jeho důsledky ...Dzp.

J. Ráž 16.3.2019 8:53

Re: Prof.Fiala přivádí ODS k nevolitelnosti

Vidím to stejně. V minulých volbách jsme mnozí ze zvyku a setrvačnosti ještě volili ODS, ale s tím je konec. Musíme doufat, že se najde výrazná osobnost, která se postaví do čela pravicově konzervativního proudu české politiky, jako to udělal Klaus sen. v roce 1991 a založí autenticky pravicovou stranu. Dočkáme se?

S. Netzer 16.3.2019 8:29

Re: Že VK ml.

Naopak, neuniká.

Podstata věci je, že VK jun. je https://en.wiktionary.org/wiki/hajzl

A. Hrbek 16.3.2019 8:22

VKjun. poněkud přehání

EU nevydala GDPR jako nařízení, ale jako obecné nařízení, které umožňuje,v aby se v jím definovaných případech členský stát odchýlil od úpravy v obecném nařízení. Dokonce i stanovuje, že některé aspekty mají být upraveny ve vnitrostátním právu členského státu.

Že naši zákonodárci propásli možnost uplatnit výjimky je jiná záležitost.

Pravdu má ale v tom, že dobrý úmysl ochrany práv se proměnil v byrokratickou pitomost.

M. Zdobinský 16.3.2019 8:21

Přesné a výstižné.

Z. Rychlý 16.3.2019 8:21

Re: Že VK ml.

Trpaslík sem, gigant tam, Vám paní Sybille Netzer-ová opravdu uniká podstata věci.