2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

GLOSA: Už zase rušení Benešových dekretů?

Pokoušet se znovu a právě v této době oživovat diskusi kolem tzv. Benešových dekretů je příkladem absolutní politické slepoty a ignorantství ze strany těch, kteří s touto myšlenkou opětovně přicházejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 8.1.2022 14:37

Jest zcela jasné, že Birkenau se ocitlo na Zemi jen tak samo od sebe!

Přišít židovské dítě hozené do příkopu někde na Ukrajině mírumilovným Němcům (ještě hodnějším Němcům z Chomutova) také nelze!

Jste tím blbem sám od sebe, nebo za peníze???

T. Krystlík 8.1.2022 14:37

Jen k prvnímu odstavci, pane Hašku, protože tam Vaše cz-blbost příkladně kvete a je potřeba to uvést na správnou míru. V pankrácké sekyrárně bylo sťata jen menšina protektorátních státních příslušníků (Čechů), protože to byla německá věznice vyhrazená pro říšské státní příslušníky! Češi byli vozeni na popravu do Říše, většinou do Drážďan nebo do Berlína.

T. Krystlík 8.1.2022 14:31

Odkud to víte? Z oficiálních prohlášení? Existuje cosi jako diplomatická řeč - stačí si přečíst největší poválečný debakl diplomacie ČR: bezcennou Cz-d-deklaraci z 90. let k ničemu nezavazující, protože to není mezinárodní smlouva, jen nezávazná prohlášení!

Š. Hašek 8.1.2022 14:30

"Genau, sicher"!

Gabčík se narodil v Brüx. Kubiš se narodil v Reichenberg a kmotrem mu byl sám Henlein. K. H. Frank nastražil tři bomby na Hitlera. Pankrác neschválil ani jednu, měl doklady o chlastu přímo pro fýrera.

Od těch z Volar to dostávala Říše takovým fofrem, že bylo třeba vypálit a vyvraždit asi dvacet vsí v Sudetech. Mezi rokem 1939 a 1945 tam bylo asi 10 000 německy hovořících (zákeřné, teroristické, matoucí) partyzánských skupin, zejména kolem Lichtenstadt, jinak též Hroznětín. Dle mapy za Masaryka.

Parteigenosse Krystlik, vedete si dobře. Spoléháme na vás!

J. Hrdlička 8.1.2022 14:29

Pindy o asimilační politice už jsou ohrané, směšné ovšem byly od začátku:-). Hranice českých zemí se v roce 1918 prakticky nezměnily, Sudety v nich byly předtím i potom.

Kdo se pro hájení svých zájmů spolčí s nacisty a Hitlerem, musí počítat s následky.

T. Krystlík 8.1.2022 14:26

Pane Kaine, naše země, v rozsahu dnešní ČR měla max. 43 000 cz-obětí, 76 000 židovských a kolem 220 000 sudetoněmeckých. Oběti na SK a Podkarpatské Rusi neměly s nacistickým Německem nic společného!

J. Hrdlička 8.1.2022 14:26

Většina lidí ovšem předcházejícící drobnou epizodu s názvem druhá světová zná, takže nás za hlupáky nepovažuje.

T. Krystlík 8.1.2022 14:23

Protože, pane Hašku, s Benešovými dekrety nepatří Češi do Evropy, ani do EU. Jestliže je nezruší, tak jsou i nadále budou za hlupáky Evropy, kteří nejsou schopni zcivilizovat se.

T. Krystlík 8.1.2022 14:17

Nerozhodli, pane Bartone, jen vzali již probíhající vyhánění v PL a v CS na vědomí a zmínkou H, kde ještě vyhánění nezačalo, zabránili vyhánění Němců na Sibiř. YU nebyla v postupimském protokolu zmíněna, protože bylo jasné, že to Tito nedovolí. Ostatní státy vlastní Němce za hranice nevyháněly!

J. Hrdlička 8.1.2022 14:15

Je to moc měkké, co takhle, že to bylo už od Svatého Václava a vyhnání mělo být z celé Evropy. Já bych se to nebál uvést. :-)

Š. Hašek 8.1.2022 14:15

Příteli Krystlíku,

my, obyčejní znalci matematiky a logiky se ovšem ptáme, proč tedy "mají být najednou zrušeny"??? Tady a teď jste řekl, že vlastně "nemají význam"! Tak co Vás sere???

Choďte do Kindergarten a předčítejte Märchen o hodném strýčkovi Dolfim. Henlein tutově seknul s funkcema, když četl o Lidicích. Cestou služební pistolí zabil stráž u vchodu.

Možno se také objednat na nějakou fakultu mlaďošstudií historie. Rakušanová podá info. taky do televize, do páru s Halíkem.

J. Hrdlička 8.1.2022 14:12

Gestapo si kupodivu třeba v období heydrichyády stěžovalo, že těch udání je málo. A pracovat pro Reich se muselo všude, ať byl člověk v odboji nebo ne.

Zeman chtěl být tehdy zase tvrdý kritik, ale v podstatě jen zopakoval klišé z opačného tábora.

T. Krystlík 8.1.2022 14:11

Pane Petře, takové úvahy, pokud nebyly oficiálním cílem britské vlády, nemají váhu. Češi po roce 1848 plánovali vyhnání Němců z Českého království a zmocnění se jejich majetku. To se ani po WW I nedalo prosadit, takže se muselo počkat do roku 1945.

T. Krystlík 8.1.2022 14:08

Pane Hašku, podle zjištění Collegia Bohemica v Ústí nad Labem byl antinacistický odboj Sudetoněmců na 100 000 obyvatel silnější než český v protektorátu.

Š. Hašek 8.1.2022 14:05

Hodnotím pečlivost. Nekontroloval jsem to. Co má bejt?

Nyní mi naznačte, jaký to má vztah ke zrušení některých zákonů ČSR/ČSSR/ČSFR/ČR. Zrušení pod kuratelou neobčanů ČR. Co má kecat nějaká Němka k našim zákonům???

Neuznávám multistátní příslušnost. Znáte "ty dvě židle"? Asi neznáte. Schwarzenberg má těch židlí jak na tanečním sále. Večer plánuje na ráno. Jako já mám vydání Verna. Doklady jedny, milá zlatá.

Taky jeden hajzlík mladý, ze Saska, opakovaně zdůrazňoval, že jeho otce terorizoval Beneš. Až z Prahy k nim přijel!

T. Krystlík 8.1.2022 13:59

Pane Renjascu, jste cz-historiky mylně informován, GB nikdy neprohlásila, že Mnichovská dohoda je neplatná od samého počátku a neodvolala svůj podpis pod ní, jen prohlásila ústy W. Churchilla, že vpádem Německa do zbytku cz-zemí byla "zničena". Takže od 16. 3. 1939 není platná. Stejným způsobem na ni pohlíží BRD podle smlouvy s ČSSR v 70. létech.

Š. Hašek 8.1.2022 13:54

Zas to Německo!

1. 1914 - největším nepřítelem je Francie, záminkou vhodnou je srbský student. Starého Rakušáka Franze zmákneme. Nakonec to nezmákli. Neměli ani na chleba.

2. 1938 - chceme novou krásnou Evropu! Nechce ji nýmand od Slovanstva Beneš! Blbce francouzské a britské v Mnichově zmákneme. Nakonec to nezmákli. Vařili si v plecháči vrabce. A škemrali u Sovětů i Američanů.

3. 202? - chceme Zemi prospěšnou Evropu! Bude to bez CO2, včetně fotosyntezy. Blbce studentské máme zmáklé, tak ještě Temelín, Prahu. Začněme zezadu tím Benešem!!! Politoložky od Fialy ani nevědí, o koho jde.

Předpokládám, že to zas nezmáknou. Ale bude to soda. Němec umí jen a jen sodu pro Evropu.

Zkráceno.

H. Rybnická 8.1.2022 13:51

Článek předsedy vlády ČR Miloše Zemana na téma Rakousko a my otištěný v soustavě deníků nakladatelství Vltava - Labe - Press (Večerník Praha a Střední Čechy 25. 1., Českobudějovické listy, Hradecké noviny, Plzeňský deník a Moravskoslezský deník 28. 1. 2002)

Výhled do historie směřoval v mých prohlášeních k jedinému cíli. Každý národ podléhá určitým iluzím. Například my Češi podléháme iluzi, že jsme za nacismu bojovali téměř všichni proti nacistické okupaci, že téměř každý z nás byl partyzánem, který se skrýval v brdských lesích, a že téměř každý obyvatel Prahy bojoval v Pražském povstání. Krutou pravdou je místo toho fakt, že pražské gestapo bylo zaplaveno udáními Čechů na své spoluobčany za protinacistickou činnost a že mnoho lidí v protektorátu usilovně pracovalo pro vítězství velkoněmecké říše. Stejně tak po listopadové revoluci v roce 1989 se u nás téměř každý vydával za disidenta, třebaže Chartu 77 podepsalo jenom zhruba dva tisíce občanů. Je zajímavé, že nejvýraznější disidentské postoje dnes u nás projevují ti, kteří byli signatáři Anticharty, stejně tak jako bývalí konfidenti gestapa byli příslušníky revolučních gard a terorizovali mezi jinými i naše německé spoluobčany...

Beze slov

H. Rybnická 8.1.2022 13:48

Jaká příčina? Že se německojazyčné obyvatelstvo octlo bez jakékoli možnosti se k tomu nějak vyjádřit v roce 1918 ve státě jehož asimilační politika měla katastrofální dopad a následky? A že se pokusili hájit své zájmy?

A. Renjascu 8.1.2022 13:46

Británie i Francie prohlásily smlouvu za neplatnou již v roce 1942.

H. Rybnická 8.1.2022 13:45

V první polovině 20. století uvažovaly mocnosti o územním oddělení národností všemožně a také jej čístečně provedly, na příklad v 20tých letech na ostrově Kypr. Dodnes se s tím obyvatelstvo nevyrovnalo.

H. Rybnická 8.1.2022 13:38

HJe to jednoduché. Benešovy dekrety stejně jako ona etnická čistka zvaná odsun patří k dějinám Čechů. Tyto se nedají zamlčet, i kdyby se to mnohým moc hodilo.

Š. Hašek 8.1.2022 13:37

Je to jasné, pane Kaine.

""Německo se vždycky jen bránilo! Teď se brání proti té "hnusné, české špíně z Temelína".""

Němci házeli děti do plynových komor. Nahnali je do jam s nehašeným vápnem a zalili vodou. My ne. Někteří byli SS z Chomutova. Henlein jim tleskal. Naštěstí dostali přes držku. Díky Stalinovi. A dalším.

Stalina nemám na zdi v obýváku.

Š. Hašek 8.1.2022 13:29

Pane Krystlíku,

nazývá se to sekáním hlav občanům ČSR na Pankráci, Němci, nebo úpravou délky postavy podle říšských zákonů?

Co soudíte o mírotvorci, konstruktéru Evropy Hitlerovi?

Co soudíte o "příteli všech (pracovitých) Čechů" Heydrichovi?

Co soudíte o teroristovi Gabčíkovi a vrahům z 312. perutě? Nějak je to přestalo tady bavit, a tak začali lítat a trefovat se do továren (na polívku a šampony) v Reichu.

Měli jsme v červenci 1945 odprosit všechny obyvatele Sudet, přiznat jim dvojité potravinové dávky a doživotní penzi, že bránili od roku 1933 do roku 1945 celistvost vlasti? A nafackovali každému, kdo se i jen slůvkem otřel o Masaryka?

Takže zalezte a nechte se pozvat tou bečkou Posseltem. Na pivko, posaďte se vedle Rakušanové. A Lipavskému krájejte Wiener/Wurst. Hodně v předklonu. Noste servítky.

J. Nevrkla 8.1.2022 13:28

R^R^R^!

V. Kain 8.1.2022 13:19

Vypočítali k jakým došlo škodám,které utrpěli sudečtí němci po vysídlení,ale nikde jsem neslyšel jaké škody utrpěla naše země válkou němci vyvolanou + 300 000 vyhaslých životů.

T. Krystlík 8.1.2022 13:17

Pane Renjascu, nešiřte cz-lži. Všichni Němci ve Francii, kteří měli mezi válkami f-státní příslušnost (hlavně Alsasané a Lotriňané) dostali ji zpět. Do Německa zpátky museli jen přistěhovavší se Němci z Říše během války. Územní zisky F po WW II na úkor Německa neměla - hranice z roku 1938 se vrátily na své místo.

Š. Hašek 8.1.2022 13:14

Důležitá poznámka.

Holt muselo dojít k válce, "aby to i blbýmu docvaklo". Rakušanové a dalším to nedocvaklo dodnes!!!

Muselo být Němci zavražděny desítky milionů občanů. Rozvrácena Evropa. "Vlastně i z toho důvodu", že se skupinka blbců dohodla, že president ČSR, Beneš, je krvežíznivá šelma, která nepřeje Německu mírový rozvoj!

!!!!!!!!!!

Zřejmě bude vysíláno televizně, že Belgie, ČSR, Polsko, SSSR vrhly k Adolfovi do knajpy v Mnichově. Předtím Srbsko ohrožovalo Berlín (1914).

Zkráceno. Ti, co dávali ve škole majzla, si dále (určitě) doplní z vlastní hlavy.

T. Krystlík 8.1.2022 13:12

Pane Hrdličko, když o tom nic nevíte, nešiřte cz-bludy! Náhrady Sudetoněmcům se nemohly odečítat od reparací, protože soukromý majetek, tedy i sudetoněmecký, nebyl vzat pro účely reparací vůbec v úvahu!

T. Krystlík 8.1.2022 13:06

Pane Renjascu, když nic nevíte, nepište! Odkdy se dá mezinárodní smlouva bez zrušovací doložky zrušit jinak, než za souhlasu všech signatářů? Dodnes GB svůj podpis pod Mnichovskou smlouvou neodvolala!