26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
večerní pohodář 11.1.2010 13:11

Re: Pan Moldan

Divím se panu Moldánovi že v té straně plné strak tak dlouho vydržel. Já už jsem dávno pryč a děkuji za alternativu nové pravicové strany jako je TOP09, protože jak lidi z ODS kradou ve velkým, to už je nesnesitelný.

Kot 8.1.2010 9:50

Moldan je zmetek, a proto ke zmetkům půjde!

:)))

matouš 8.1.2010 6:48

Re: od slov k činům

Řvát o korupci nemusí. Stačí když konkrétními činy v oblasti legislativy a činy v regionech, kdy se postaví průhlednému vykrádání veřejných rozpočtů přes podvodné veřejné zakázky a podhodnocené prodeje veřejného majetku. není to nic složitého stačí chtít. To nemluvě o desítky miliard předražené zakázce na likvidaci ekologických zátěží produktem to páně Kalouskově hospodárnosti.

Že by k TOP09 dle jeího programu měla patřit výrazná podpora občanů, kteří prakticky dokázali, že se umí postavit současné politické mafii je samozřejmé.

A právě to, že TOP09 nedělá ani jedno , druhé ani třetí a to není vše, bohužel jednoznačně říká, že je v TOP09 jednoznačný rozor mezi slovy a činy. Je to smutné u subjektu, který je dnes jedinou nadějí v obnově důvěry v pravicovou politiku.

Jednoznačnou příčinou je ovládnutí TOP09 politickým odpadem z KDU-ČSL - viz volby orgánů TOP09 a předsedové krajských sekcí, který je spojen s tím nejhorším co se v české politice dělo. Stačí si vzpomenout na likvidaci nadějného projektu čtyřkoalice, který KDU-ČSL z titulu vlastní chamtivosti pohřbila.

Nezávidím Karlu Schwarzenbergovi ( omlouvám se za případné zkomolení ) jeho pozici, byl jednoznačně odpadem z KDU-ČSL zneužit, přesto má v obrovské veřejné podpoře celé společnosti sílu s tím něco rychle a razantně udělat. Věřím, že zůstane hoden odkazu svých předků i své dosavadní práce. Držím mu palce nejen já ale i spousta slušných a schopných lidí. Bohužel přes současnou KDU-ČSL zeď v TOP09 se snimi nespojí.

beowulf 7.1.2010 21:10

he?

"Právě "modří" totiž byli dosud vnímáni jako strana odborníků, tvůrců věcného programu a realistického přístupu k politice."....Děláte si srandu?!?

Landys 7.1.2010 17:19

A kteří by to měli být, ti kořenové ?

Snad Klaus, Macek, Čermák a podobné persóny, které se tak nesmazatelně zapsaly do historie ranného kapitalismu v Čechách ?  A jak má vypadat ta každodenní politika ? Nejspíš poctivá mravenčí práce pro blaho  běžného občana této země. Co může dnešní ODS běžnému občanovi nabídnout ? Minimálně 75 % občanů nic, protože odéesácký yachtclub pečuje výhradně o svůj voličský elektorát, tedy srozumitelně řečeno - zejména o ty, kteří lehce nabyli majetek (mnozí prachsprostou zlodějnou), a teď mají jedinou starost - pokud možno neplatit žádné daně.  Přeci se  nenechají  trestat za svou poctivou snahu a schopnosti ! Jo, a ještě jedna věc je trápí - jak to udělat, aby důsledky nynější krize byly vloženy především na bedra chudáků, kteří si prý do teď nadužívali a prožrali  zářnou budoucnost, kterou pro ně jinak chystali naši pravičáci. Jen kdyby jim to ti sockomouši všechno nezhatili !

logik 7.1.2010 16:39

Re: Pan Moldan

Pokud se Moldan nechá zlanařit, tak už je fakt senilní.

janoryna 7.1.2010 16:38

Re: TOP 09 má obrovskou smůlu v osobě Kalouska / příčiny krize v Americe

pyramida postihne nás i budoucí generace, takže je horší.

janoryna 7.1.2010 16:35

máte pravdu, "modří" stále jsou vnímáni

jako strana odborníků, tvůrců věcného programu a realistického přístupu k politice. na př. pp. kočárník, dyba,(dlouhý), topolánek, tlustý, bém, blažek, jančík, řápková, řebíček atd. dokázali a dokazují, že to dokážou a jsou zárukou udržení stávajícíh a získání nových voličů.

brumaire 7.1.2010 16:34

Re: od slov k činům

+1 !

vlas 7.1.2010 16:32

Pan Moldan

byl drobánek senilní už v roce 1994, to je před šestnácti lety!. Kalósek vezme každého. Kdo ho neohrozí.

logik 7.1.2010 16:02

Re: od slov k činům

Zkorumpované politiky nutno věšet. To je spolehlivý způsob pozvednutí morálky .

Hogo 7.1.2010 15:10

Zase ojetina!

Sice slušná, z těch současných asi nejslušnější, zachovalá, ale pořád ojetina.Co ale Kalouskovi zbývá?TOP bude holt takový poslanco-senátoro-bazar!V podstatě se divím těm, kteří chtějí tyto vyhaslé , nerekcyklovatelné politiky volit!

zeolit 7.1.2010 14:50

Senátorovi prof. Moldanovi přeji šťastnou cestu!

Jako dlouholetý volič ODS, se otevřeně přiznávám, že vzhledem k jeho názorům, bych Moldanův odchod z této strany jenom uvítal.

muadib 7.1.2010 14:44

je to těžké

Když on ten rozdíl mezi pravicí a levicí není zas tak velký, stranám obecně chybí programové a myšlenkové zakotvení. U ODS to zatím celkem fungovalo v obecné rovině. V té politické praxi to je poněkud horší. Takové typicky liberální a pravicové chování zastupitelů ODS v městských částech v Praze - parkovací zóny ! Na druhé straně starost hlavně o přízeň lobistů a podnikatelů zejména na magistrátu Prahy, zde ovšem v nerozborném šiku s ČSSD. Vůbec chování pražské ODS už asi dokázalo znechutit i skalní voliče ODS. Takže pokud nebudu volit ODS tak hlavně proto aby dostala lekci a vzpamatovala se v zájmu svých voličů i občanů ČR. Jenže otázka je zda je vůbec možné dělat rozumnou nepopulistickou politiku. Jistě současná úřednická vláda je celkem populární, jenže také se nemusí obávat o voličské hlasy ani odporu stranických sekretariátů. No nic jdu raději pracovat, jako OSVČ co si nevydělám to nemám.

LB X/09 7.1.2010 14:02

Re: Jak programově, tak personálně / situace za velkou louží

Americký zdravotnický průmysl vydal stamiliony dolarů ve snaze zabránit zavedení státního zdravotního pojištění v USA a ochromit další reformy, které přislíbil Barack Obama.

Kampaň proti prezidentovi byla částečně vedena prostřednictvím velkých finančních darů klíčovým politikům.

Stoupenci radikální reformy amerického zdravotnictví poukazují na to, že legislativa, která teď vzniká v americkém Senátu, odráží obrovskou finanční moc podnikatelských zájmů - zejména pojišťoven, farmaceutických společností a nemocnic. Tyto firmy zablokovaly podstatnější změny, které by ohrozily jejich zisky.

Lobbistické skupiny a zdravotnický průmysl vydaly v minulých měsících 380 milionů dolarů na ovlivňování tvorby zdravotnického zákonodárství prostřednictvím lobbování, reklamy a prostřednictvím přímých finančních příspěvků na politické strany pro jednotlivé poslance v Kongresu.

Největší finanční částku, celkem skoro 1,5 milionu dolarů, dostal předseda senátního výboru, který připravuje nový zákon o zdravotnictví.

muadib 7.1.2010 14:01

Re: TOP 09 má obrovskou smůlu v osobě Kalouska / příčiny krize v Americe

A to zadlužování na úkor budoucích generací , to je co ? To je ještě mnohem horší pyramida

muadib 7.1.2010 14:00

Re: Návrat ODS ke kořenům?

Jednak ledacos prosadili - rovná daň byť to bylo spíše gesto, mělo to být méně. Zdravotnické poplatky, které pomohly snížit výdaje a něco přinášejí. Ale na druhé straně 100 na 100 a v tom ještě ve vlastní koalici lidé jako Zubová, vláda se sestavovala půl roku....

Marat 7.1.2010 12:35

Re: Jak programově, tak personálně

Bacha na socdemáky a komouše. Může se stát, že za čtyři roky už nebudete mít možnost volit nějakou jinou stranu. Mě to je ovšem šumafuk.

Marat 7.1.2010 12:29

Re: od slov k činům

Nedělejte si iluze, že ti úplně nový budou lepší. Nebudou. Nemají nic nebo málo  a tak sebudou snažit, aby také si nahrabali co nejvíc. Kromě toho, ty nové už také museli vyučit ti staří. Takže z bláta do louže.

MLOK 7.1.2010 12:28

Re: Viděno střízlivě

To zastřešení silnic FV se mi Kukulíne vůbec nejeví býti blbým nápadem!

       V zimě to zastřešení FV ochrání silnice před masami sněhu = levnější údržba silnic a v létě (a za slunečných dnů i v zimě) elektřina "zadarmo".

Han 7.1.2010 10:27

Lidová moudrost praví:

Se starejma k--v--a novej b----l neuděláš.

To platí nejen pro Kalouse a Zemana.

3směsi 7.1.2010 10:25

Re: ODS už není politická strana, je to regulerní mafie.

Komunální úroveň - důsledek Oposmlouvy.

3směsi 7.1.2010 10:22

Re: Viděno střízlivě

Kukulín: To je nápad! To se mi líbí! To zastřešení silnic fotovoltaickými články!!Šmankote, to je boží!!

Lájoš B. 7.1.2010 10:16

Re: Jak programově, tak personálně

Tak to si KSČSSD z Vás mne ruce.

Lájoš B. 7.1.2010 10:09

Pana autora PRÝ láká bulvár.

Proto si tady trénuje svým PRÝ tvrzením, jak mu to tam půjde.

j 7.1.2010 10:07

Re: od slov k činům

aspon víte kolik dojí

Jirka 7.1.2010 9:48

Re: říká se, že u nás

že po státním krachu přijdou ůchodci o 10% důchodu? Omyl - nepřijdou o nic! pouze si za ty bezcenné papírky nic nekoupí. To je socny nabízená JISTOTA. JISTOTA BÍDY!

Kresinka 7.1.2010 9:44

říká se, že u nás

volí lidi podle kapsy, nikoli podle rozumu. Ale i tak : nemakačenků a nezaměstnaných, kteří slyší na Paroubka je 10, slovy deset procent.  Nezastávám názor, že všichni státní zaměstnanci volí levici a doufají, že je udrží v místech, přidá na platech atd.  Ale jedno vím určitě: důchodci, pokud nejsou na smrtelné posteli by Paroubka volit neměli. Letos by jim přidal 2400,- Kč. Za rok či dva by mohli přijít o 10 procent důchodu. Důvod: nezbyde na ně

muf 7.1.2010 9:40

Re: od slov k činům

jeden argument proč nevolit TOP 09 - starý krávy s rozjetým bachorem a vytahanými vemeny(byť v novém kravínu a pod novým logem) smetanu NIKDY dojit nebudou...

Livie 7.1.2010 9:23

Volby jsou příležitost zamíchat obvykle předem rozdanými kartami.

Když tě někdo zklame jednou, může to být jeho chyba. Když tě zklame opakovaně, je to tvoje chyba. S důvěrou se nemá hazardovat.

To, co zde už dlouhou dobu předvádějí silné parlamentní strany  by mělo vést samo o sobě k zamyšlení. Měli bychom upustit od zajetého stereotypu volit stále stejné strany, stále stejné tváře včetně těch, co navlékly nový kabát / viz TOP O9 / a dát příležitost menším stranám. Skalní příznivci té, které strany, by aspoň měli zaškrtávat kandidáty od spoda.

 Velkým stranám bychom minimálně dali najevo, co si o nich myslíme a současně jim tak vytvořili prostor pro možnou sebereflexi do dalších voleb. Sami bychom až tak neriskovali.Oč hůř by si nové parlamentní strany mohly vést, než ty zavedené  "povedené"? Přitom máme šanci objevit  politiky  slušné, s opravdovým zájmem upřednostnit veřejný zájem před hrabáním pod sebe.

 Stejně jako s důvěrou, ani se šancí se nemá hazardovat.