11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zk 22.12.2009 9:40

Re: Volta Macha, budete mit tlusty deti.

Zlatá slova, ale házíte perly sviním!:-/

hiberno 22.12.2009 9:41

Re: Volta Macha, budete mit tlusty deti.

Hosi hrosi,

vazne si myslite, ze na tech jablkach stoji svet nebo jen se jen snazite upoutat pozornost na sebe pripadne odpoutat pozornost od jinych veci.

Pocitam-li dobre, jestli za jablka bude 20 mega za rok a za Opencard (to taky myslel nekdo za jine :-O)  800 mega za dva roky, muzou ovoce v klidu je vyhazovat 40 dalsich let, ve finale to vyjde financne na stejno. Pri tom nejspis bezdeky (a na druhou stranu bez pompy a medialniho sumu o uslechtilosti) udelaji neco pro charitu, tim, ze nakrmi par homelesaku a pri trose stesti prijdou driv nebo pozdeji na to, ze nabidka pochutin z automatu je pro machy a jejich soukmenovce. Vidim jenom pozitiva a lituju, ze soucasny premier nechce pokracovat. Na druhou stranu pri predstave, ze by mel pracovat s materialem jako je Mach se mu moc nedivim.

zk 22.12.2009 9:48

Re: Volta Macha, budete mit tlusty deti.

Jenže vy jste nepochopil, že nejde o 20 mega za jablka, ale o princip. O to, že se stát a celá EU stará, o to, o co nemá. O děti se mají především starat jejich rodiče.

jojo 22.12.2009 9:53

Re: Volta Macha, budete mit tlusty deti.

Nevim proc jmenujete Opencard, leda ze byste nam chtel nazorne ukazat, jak dopadaji veci, kdyz o necem (mineno o penezich cizich lidi) rozhoduji urednici, kteri nenesou zopodvednost. 

Ano Opencard stala vice a mozna je to vetsi konina nez jablka do skol, ale to nic nememni na tom, ze ovoce do skol je take konina. 

Jen tak mimochodem, nase vesnice je poseta mrkvi, kdyz maji deti ve skolach k obedu mrkev jako zdravy zakusek. A pritom vsichni vedi, dokonce i v Brudelu, ze mrkev je zdrava na oci!!!

berkowitz 22.12.2009 8:53

Co na to Klvaňa?

Do toho by se měl opřít Klvaňa a začít eseje o prospěšnosti požírání hamburgerů, o prospěšnosti automatů ve školách na colu a všelijaké sladkosti, vždyť děcka majíce dost rozumu si jistě vyberou dobře!

REX 22.12.2009 8:22

Mach versus Thatcherová

U nás je tisíce jiných věcí ke kritice, kterých si pan Mach nevšímá. Moje děti chodily do školy l Anglii za Thatcherové a dostávaly, ne sice denně ale 2- 3 týdně ovoce a zeleninu.  Totiž na rozdíl od pana Macha si někdo vidí dál něž na špičku nosu. Investice do zdraví se vyplatí vždy.

Ada 22.12.2009 8:36

Ale vy jste mrkvičky mnoho nepojedl...

Jinak byste jasným okem zřel, že Mach se neopírá do konzumace zeleniny a ovoce na školách, nýbrž kritizuje podporu zcestné domněnky, že je něco "zadarmo". A to navíc v okamžiku, kdy levicové partaje prohlubují schodek státního rozpočtu a tzv. pravice na to bezmocně čučí s otevřenou hubou...

zk 22.12.2009 9:00

Re: Mach versus Thatcherová

Ano, investice do zdraví se vyplatí, ale každý za své a podle svého uvážení, ne podle nařízení státu;-€:-/

Han 22.12.2009 8:02

Já být školní dítko...

tak už se těším jak o přestávce rozpoutám banánovou bitvu.;-D Munice bude dost.

havránek 22.12.2009 8:02

je to stále stejné

v 60. letech nám také vozili do školní jídelny jablka a mléko v balení 0,25 l. Z jablek si vybrali soudružky kuchařky, pak soudružky učitelky a my jsme s nimi po sobě házeli, totéž s mlékem, krásně se pytlíky rozprskávaly a stříkaly.:-D

tosek 22.12.2009 8:40

Re: je to stále stejné

Jinými slovy řečeno: už tehdy jste byl kreten a to vám zůstalo. "Soudružky kuchařky si vybrali". Vy budete určitě velký vlastenec, který nechce, aby mu zlí úředníci z Bruselu něco nařizovali, že? Ale naučit se správně česky už je nad vaše síly.

zk 22.12.2009 8:58

Re: je to stále stejné

No, vy budete kretén i bez toho "měkkého i". Protože takovou pitomost nikdo jiný napsat nemůže. Zlí úředníci z Bruselu za naše peníze vymýšlejí čím dál větší pitomosti a vy tomu tleskáte, no prostě kretén....:-/

tosek 22.12.2009 9:21

Re: je to stále stejné

Jo, jo, vy jste taky diamantový mozek. Váš příspěvek sice nedává smysl, ale jinak dobrý. Opravdu nevím, kde jste vyčetl, že tleskám úředníkům z Bruselu. Zkuste si můj text přečíst ještě jednou, třeba ho tentokrát pochopíte. Jestli ne, nevadí, nelamte si s tím hlavu.

zk 22.12.2009 9:45

Re: je to stále stejné

No, že můj příspěvek vám nedává smysl, to je spíše váš problém. Zkuste používat ten váš mozek. Kdybyste si to přečetl pořádně, zjistil byste, že reaguji na vaši větu "Vy budete určitě velký vlastenec, který nechce, aby mu zlí úředníci z Bruselu něco nařizovali, že?" Protože pro vás jistě bruselští úředníci zlí nejsou, jsou to hodní strýčkové, kteří nejlépe vědí, co je pro nás dobré, ne? No, a jestli nechápete, co jsem měl tím tleskáním na  mysli, také se netrapte. Je mi jedno, jestli chápete nebo ne.

tosek 22.12.2009 10:55

Re: je to stále stejné

Čili reagujete na něco jiného, než je podstatou mého příspěvku, tedy neznalost pravopisu u předchozího autora. Ale když už jste se tak zamiloval do tématu bruselských úředníků, říkám ano. Když vidím totální neschopnost českých politiků, tak je asi oprvdu lepší když e budeme řídit tím, co nám v Bruselu řeknou.

havránek 22.12.2009 13:57

Re: je to stále stejné

Tosku, když mi již nadáváte do ktreténů za překlep, tak se podívejte na svoje chyby - kreténe a negramote; ale spíše hloupoučké a nanicovaté individuum- mám to správně Vy vole?

Lapil 22.12.2009 15:56

Re: je to stále stejné

Ne. Před pomlčkou Vám chybí mezera a před oslovením čárka ;-P.

Ale za středník u mě máte naopak poklonu, ten se často nepoužívá.

Jiřík 22.12.2009 9:09

Re: je to stále stejné

Pravice má prý vzdělané voliče....(ale jinak to na diskusích vypadá na neobyčejné tupce)

jojo 22.12.2009 9:56

Re: je to stále stejné

soudruzky vybrali je spravne. Je to podle vzoru muzatky:-)) Dopln si znalosti.

M. Zima 22.12.2009 8:00

Mach,

to skutečně nemáte proti EU nic jiného, nežli český výmysl o zakřivení banánů? To, na co odkazujete je obyčejná norma kvality, a není racionálního důvodu, proč by neměla platit pro celou EU.

BTW: Včera jste se v ČT bláboly o placení mýtného zase pořádně kLausovsky vyznamenal.

Ada 22.12.2009 8:24

Český výmysl?

Normovat délku banánů je pitomost prvního řádu, rozhodovat by měl kupující na trhu a ne nějaký eurotrouba. Celé nařízení, jak se nakonec ukázalo, sloužilo pouze pro zamezení přístupu na trh EU. Nejen Francie tak neoprávněně upřednostňovala producenty ze svých bývalých kolonií a tím umožnila držet vyšší ceny...

M. Zima 22.12.2009 8:38

Ale ale,

banány jsou pro Německo specielní komodita (původ Adenauer). Převážná většina banánů v EU je za střední Ameriky. Ten předpis normuje kvalitu, což je např. u technických výrobků také běžné a nutné, protože zákazník nemá možnost to učinit sám. Ostatně: Něco jako to Machovo zakřivení, nebo max. délka, ... v tom předpisu není.

zk 22.12.2009 9:01

Re: Ale ale,

Jo, Zimo, u technických výrobků, ale to banány ani jablka rozhodně nejsou.:-/

M. Zima 22.12.2009 9:20

Uvedl jsem to jako příklad ke snažšímu pochopení, ale na okraj:

tvrzení, že jablka a banány nejsou technické výrobky je pouze z části pravda. Industrialisace zemědělství způsobila, že zemědělské produkty chutnají stále více stále všechny stejně, jako by je někdo už jednou snědl. Proto by bylo jenom správné, kdyby odpovídající normy působily contra k tomuto trendu.

zk 22.12.2009 9:51

Re: Uvedl jsem to jako příklad ke snažšímu pochopení, ale na okraj:

bohužel, k tomu právě napomáhají i ty normy na velikost, křivost a další ptákoviny, které vymýšlejí "hlavy" v EURv

jojo 22.12.2009 10:04

Re: Uvedl jsem to jako příklad ke snažšímu pochopení, ale na okraj:

To je ukazka fantasticke logiky. Normuy slouzi ke sjednoceni vlastnosti nejakeho produktu. V tom se asi shodneme. No a vy tvrdite, ze normy maji pusobit proti sjednoceni vlastnosti. 

Inu, M Zima, ktery je povestny tim, ze i do problematiky jarniho tani zamota Klause, ze opet ukazal. Co mozek, nezacyklil se jako ten algoritmus norem?

M. Zima 22.12.2009 10:47

Vy jste ještě nepochopil problém: dnes chutnají rajčata, jako ty banány, ....

"Normuy slouzi ke sjednoceni vlastnosti nejakeho produktu". A mohou sloužit k diversifikaci produktů, když jsou odpovídajícně udělány.

jojo 22.12.2009 11:01

Re: Vy jste ještě nepochopil problém: dnes chutnají rajčata, jako ty banány, ....

Tak uz si vyberte clovece nestastna. :-) 

navrhuji, abyste nejakou takovou normu sestavil. "Norma stanovujici diverzifikaci produktu" to zni ucene:-)

Lapil 22.12.2009 15:52

Re: Vy jste ještě nepochopil problém: dnes chutnají rajčata, jako ty banány, ....

To zas takový problém není: ze sedmi banánů náhodně vedle sebe seřazených smí mít nejvýše dva sousední rozdíl délky menší než 10%.

Jen probůh ne aby vás napadlo definovat, jestli se to počítá k tomu většímu nebo menšímu, to by zas přisli o kšeft právníci.

RomanL 22.12.2009 10:48

Re: Uvedl jsem to jako příklad ke snažšímu pochopení, ale na okraj:

Ten Zima je normální magor a furt se to zhoršuje... ;-P