11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lubošek 22.12.2009 10:00

Dejte dětem jablíčka

Jsem ze severu a vidím spoustu dětí doplácejících na naschopnost rodičů se orientovat v tomto prasečím režimu.Žijí  v otřesných podmínkách a přes síť se k vám nedostanou.Možná je uvidíte v bedně(dítě mezi narkomeny,bezdomovci,včera u dědečka-otec se vrátí z výkonu trestu po novém roce)Pro mne je to výborná investice.Lepší užití mých daní si už ani nepamatuji.Děti za nic nemohou,tvoří je bezprostřední okolí a stoprocentně sklidíme to ,co jsme zasadili.

zk 22.12.2009 10:01

Re: Dejte dětem jablíčka

Jistě, a jablka ve škole zadarmo to zachrání, blahoslavení chudí duchem.:-/

horduch 22.12.2009 10:06

Re: Dejte dětem jablíčka

a co tak přinutit rodiče těchto dětiček ,aby se o své potomky postarali,jinak ať je nemají,nikdo je přece nenutil je mít

jojo 22.12.2009 10:07

Re: Dejte dětem jablíčka

ja ale odmitam dolacet an neschopnost nejakych trotlu. Vy si tio klidne delejte. Ja mam svych starosti o sve deti dost, ty ostatni neznam a nevim proc byhc jim mel platit.

Krome toho, vase odhodlani, jak chcete napravovat socialni neprizpusobivost nekterych lidi ocistenou mrkvi, kterou nedame snehulakovi misto nosu, by vam Miguel Cervantes mohl zavidet:-))

Jen tak 22.12.2009 10:11

Re: Dejte dětem jablíčka / ještě že Marie Terezi měla rozum

MT  zavedla povinnou školní docházku - osvícená žena

jojo 22.12.2009 10:15

Re: Dejte dětem jablíčka / ještě že Marie Terezi měla rozum

Dekuji za historicky exkurs, myslel jsem, ze skolni dochazka byla zrusena rozhodnutim moudre vlady a ze se chodiucit do mostaren jak se kraji a jedi  jablka a mrkve. Mozna je to dobre, stejne se brzo bude ucit presne zakriveni okurek, ci velikost jedne eurokedlubny, takze zbytecnosti jako cteni, pocitani jazyky budou zbytecne.  

Chris Kelvin 22.12.2009 10:34

Re: Dejte dětem jablíčka / ještě že Marie Terezi měla rozum

Myslím, že hodně plkáte :-/

zk 22.12.2009 10:42

Re: Dejte dětem jablíčka / ještě že Marie Terezi měla rozum

To nebude myšlení, co děláte:-/

jojo 22.12.2009 10:51

Re: Dejte dětem jablíčka / ještě že Marie Terezi měla rozum

To se na chatu nekdy dela....

Ale detem jsem svacinu i s ovocem rano dal, prisaham!

lubošek 22.12.2009 11:06

Re: Dejte dětem jablíčka

Vy na to nijak nedoplatíte pane,daně Vám seberou stejně.A jestli jste to nepostřehl,tak příspěvek neřešil "nepřizpůsobivé",ale jejich děti.

Táta 22.12.2009 11:55

Re: Dejte dětem jablíčka

Na co jsem sázel strom, k čemu jablka z mé zahrady? ...Eu jabka, pomeranče banány podle  EU normy, balené koblihy ....... Honzovské ćeské  buchty od babičky a jablíčka z dědového sadu.

horduch 22.12.2009 9:54

je jednoduší

dělat Mikuláše ,než se starat o to, aby stát nepřišel na buben .Tedˇnevím ,na co tam ta "vláda "je.

Kajan 22.12.2009 9:32

Ano, zpět k socialismu, dokonvce s takovým exotem, který se neumí ani vyjádřit, jakým je komunista-ministr zemědělství a dalšími bolševiky, včetně Fischera a Topolánka ! Dzp.

cukr ČR 22.12.2009 9:46

Re: Ano, zpět k socialismu / následně mléko ČR

Potravinová bezpečnost státu.

Přílohy:

Cukrovar HT a jeho likvidace francouzi.pps

PS   následně mléko ČR ?

Chris Kelvin 22.12.2009 9:28

Schodek rozpočtu je obrovský....

...a škola slouží k výchově. Náklady na školy jsou celkově dost velké, rozdávat v nich ovoce dětem však určitě vzhledem k těmto nákladům i schodku rozpočtu tvoří zcela zanedbatelnou částku. A určitě jako součást výchovy dětí - proč ne.

Určitě by se v našem státě našlo mnohem více věcí ke kritizování. Pan Mach, jako správný ideolog, si vybere přesně takovýto nicotný problém, aby na něm ilustroval velikost své ideologie.

P.S. Varujte se ideologů všech barev spektra :-)

zk 22.12.2009 9:31

Re: Schodek rozpočtu je obrovský....

Nicotný problém? A součást výchovy jablka zdarma? :-/ Hm, a co kdyby děti vychovávali především rodiče, hlavně v oblasti stravování?

jojo 22.12.2009 9:42

Re: Schodek rozpočtu je obrovský....

Nejde ani tak o castku, ta je skutecne ve srovnani rozdavani ze statniho rozpoctu lidem, kteri nejen ze nic nedelaji, ale ani nemaji snahu neco delat je mnohem hrozivejsi, ale o princip. Je to proste jedna z ukazek totalniho nepochopeni, o co se ma stat starat. Kazdym podobnym krokem dochazi k relativizaci smyslu statu. Stat se ma starat o bezpeci obcanu a zajistovani jejich zakladnich prav a svobod (tedy prava na zivot a majetek) a o lidi kteri jsou pozstizeni  ci nemocni. Rozhodne nema strkat nos do neceho co mu neprislusi a suplovat rodice. Zvalste v takovem pripade, kdy kilo jablek stoji deset korun.....To je absurdni. Ale socialite maji radi absurdity. Az vam budou Z brusele narizovat, co mate delat o prazdninach, budete prvni, kdo bude rvat....ale vzdyt je to rpece dobre pro lidi, aby se jen tak nepovalovali na plazi....

zk 22.12.2009 9:46

Re: Schodek rozpočtu je obrovský....

R^R^

Vodák 22.12.2009 10:00

Re: Schodek rozpočtu je obrovský....

Kelwine, musím souhlasit s panem Machem a myslím, že jde o nedorozumění. Věcí ke kritizování je bezpočet, nechápu jaký je to argument proti tomu, když někdo něco kritizuje. To, když dám nejen dítěti něco zadarmo je hodně špatná součást výchovy. Je to výchova k dětem socializmu, kde nebudou peníze a každý si vezme to co bude chtít, jak nám to ve škole vyprávěla soudružka učitelka. A nejde vůbec o to o jak vysokou částku jde vůči státnímu rozpočtu, ale o signál a směr, kterým se vydáváme. Milionář se ohne a sebere korunu, proto dokázal být milionář, troubovi ta koruna za ohnutí nestojí, protože nemá nic a koruna je zanedbatelná částka. Proto nebude mít nikdy nic a zůstane troubou.

zk 22.12.2009 10:02

Re: Schodek rozpočtu je obrovský....

R^R^R^

Le Monde 2009 22.12.2009 10:44

Re: Schodek - zadluženost ...ČR 36%, USA 99,3% a Japonsko 223,4%(Maastrcht. krit. je 60%)

Tváří v tvář krizi je nutné se začít dělit.

Ústřední příčinou ekonomické krize je vzestup nerovnosti, především způsob, jakým bohatí přicházejí k bohatství. Ztratili svědomí. Jak ukázal ekonom Camille Landais, ve Francii stouply mezi rokem 1998 a 2006 mzdy těch nejlépe placených, kteří tvoří 0,01 procenra firemních zaměstnanců, o celých 69 procent.

To znamená každý měsíc nárust o 2800 eur! Ti nejbohatší navíc ještě žádají úlevy od státu ve formě snížených daní, a to pod pohrůžkou, že dochází k "odlivu mozků" do zahraničí, což žádná studie nikdy nepotvrdila. Je nemožné reagovat na ekonomickou krizi bez úsilí o národní solidaritu.

PS

spotřebitelský kolaps-důsledek rozevírání nůžek mezi b. a ch.

jojo 22.12.2009 10:56

Re: Schodek - zadluženost ...ČR 36%, USA 99,3% a Japonsko 223,4%(Maastrcht. krit. je 60%)

Co to je za kravinu? Kazdy vi, ze pricinou krize je detska otylost, proto to nase vlada tak resi!

Jak tedy bohati prichazeji ke svemu bohatstvi jste nam ale neprozradil. trochu jsem se tesil, ze se to take dozvim a take prijdu k bohatstvi. Takto mi nezbyva, nez pozorovat nuzky, ktere mne deli od meho souseda....narust mesicne o 2800Eur bych docela privital, mam nejake nesplacene pujcky od cetelemu na auto, video, dovolenou, domaci kino, mycku, pracku a mikrovlnku...Taky musim platit alimenty na tri kluky, co studuji sociologii.

R 22.12.2009 10:22

Re: Schodek rozpočtu je obrovský....

Souhlas. Spousta děcek jablka a mrkve vyhodí, ale jiné si zase na ně zvyknou a budou je více jíst i po škole. A o tom to podle mně je, kdo má předpoklady, třeba z rodiny nebo mu jablka prostě zachutnají, o to víc si na ně navykne.

Kromě toho jedna z pouček zdravé výživy říká jíst  v první řadě to, co se urodí v místě. Takže já bych byl důsledně proti takhle dávat do škol banány a pomeranče nebo jakékoliv jiné dovážené plody.

Pak je ještě jiná věc.  Když  už to platí stát, tak v případě místních produktů ty peníze zase zůstanou na místě, nepůjdou zahraničním dovozcům, ale místním firmám.

Chris Kelvin 22.12.2009 10:33

Re: Schodek rozpočtu je obrovský....

Konečně někdo, kdo pochopil. Jenom dodám, že pokud by to opravdu měla být součást výchovy, tak asi to chce trochu změnit přístup a ne ta jablka jenom tupě rozdávat. Kdo má chuť, tak si vezme, kdo s tím chce házet po spolužácích, tak nedostane nic.

Také jsme kdysi dostávali housku a mléko, jablka jen občas. V drtivé většině jsme to mléko vypili, i když to dneska vypadá neuvěřitelně. Ta jablka bývala tak ošklivá, že jsme je rádi neměli. Touhle cestou by to nefungovalo. Je fakt, že z dnešního pohledu na výživu to mléko a houska není až takové terno, ale určitě to neuškodilo. Měl jsem ostatně spolužáky, kteří mléko doma asi neviděli.

R 22.12.2009 10:50

Re: Schodek rozpočtu je obrovský....

Já si pamatuji to mléko zadarmo, housky ne. Ale k svačině jsem normálně měl mlíko a k tomu rohlíky. Ještě na vysoké škole jsem normálně svačil půllitřík mlíka s chlebem nebo s rohlíky. My jsme i v rodině odjakživa spotřebovali spoustu mlíka. To od krav si pamatuji jen mlhavě, ale to z sáčků hodně. Kupovali jsme tehdy socialistické mlíko třikrát týdně po třech litrech a tehdy kupodivu to sáčkované ještě normálně kyslo a šlo na tvaroh. Ale nejméně polovina z toho mléka šlo na maso, krmili jsme s ním králíky.

Asi si dám svačinu, hrnek mlíka s chlebem.....

Chris Kelvin 22.12.2009 11:22

Re: Schodek rozpočtu je obrovský....

My jsme měli i housky, páč jsme byli region s vysokým znečištěním ovzduší. Ale jo, dodneška mi tahle kombinace chutná :-)

Péťa 22.12.2009 9:08

Sytý hladovému nevěří!

!! Pane Machu, hluboký státní dluh je způsoben m.j. korupcí a tunely, jejichž rozmach do nevídaných rozměrů začal bujet zejména v éře působení Vámi obdivovaného Václava Klause a jeho prognostického kolegy Miloše Zemana v období "Opoziční smlouvy"! Těch 20 miliónu Kč na jablka pro děti je daleko užitečnější investice, než stovky miliónů Kč promrhaných příznivci Klause na pražském magistrátu za Opencard, nesmyslné miliardy za tunel Blanka a další milióny na nesmyslné nájmy v Jungmance!

vládík 22.12.2009 9:17

Blb ničemu nevěří!

Víte?

zk 22.12.2009 9:18

Re: Sytý hladovému nevěří!

těch 20 miliónů by bylo užitečnější pro jiné věci pro děti nebo pro postižené, nemocné atd., ne pro jablka, která si každý může za pár korun koupit sám.

PROKOP BUBEN 22.12.2009 9:20

Re: Sytý hladovému nevěří!

Přesně tak, ovoce ve školách podávané zdarma sice nemusí každé dítě naladit, ale může se dávat jen těm, kteří zájem mají a na ostatní působit osvětou......Školy mají připravit pokud možno duševně i tělesně zdatného občana a navést jej na životní dráhu a to vše spolu s rodiči......

Mach jako pokřivený pravičák kLausovského typu ovšem uvažuje zřejmě jen ve svých vlastních kategoriích, které ve finále vedou zemi k Patagonii.....