1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

GLOSA: Planý poplach?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ZW 27.9.2006 10:29

Re: Dokazu si predstavit

Skutečně si dovedete představit, že by podobná opatření nastala dejme tomu koncem srpna, tedy ještě za Paroubkovy vlády? Jaký by nastal křik o státním puči a policejní diktatuře? Ihned by se na Václaváku sešla demonstrace a obávám se, že by nezůstalo jen u ní.

JIndra 27.9.2006 8:15

Pravda

Ale oni ti policajti mají pravdu,že je to šaškárna a nebo si někdo myslí,že by se nechali odradit,že tam stojí policajti.V dnešní době ,kdy se dá nálož odpálit na dálku je to hlídkování směšné.Myslím,že tady by měla nejvíc práce tajná služba a on jí Ivánek rozbijí.Už aby skončil než udělá větší škody.

Rýpal 27.9.2006 8:25

Re: Pravda

Teroristovi s IQ větším než 60 postačí jednoduše celou akci odložit na dobu, kdy celá ta enormně nákladná policejní paráda skončí. A to se patrně dozví ze zpráv…:-)

Novák 27.9.2006 8:41

Re: Pravda

Můzete mít pravdu že jde o divadélko před veřejností, ale zrovna tak může jít o něco úplně jiného. Z historie zúravodajských her je  známo dost případů, kdy pro přímě aktéry zdánlivě nesmyslné počínání mělo dalekosáhlé následky. Počínaje podvrženými informacemi a konče třeba imitováním přesunů vojsk za frontou. Co si asi mysleli ti řidiči a i jejich velitelé, když netušili o co jde a jen do zblbnutí jezdili sem a tam?

Možná naší vedoucí garnituru přeceňuji, ale rozhodně bych bez hlubší znalosti nesoudil.

Douša Josef 27.9.2006 9:29

Re: Pravda

Máte pravdu, ti policajti, co prohlašují, že je to šaškárna, nás před teroristy opravdu neochrání. Kdyby tak přemýšleli a povídali policajti v Anglii, Španělsku, Norsku, tak už by měli v těch zemích mrtvolek na přehazování. A takový postoj v těch policajtech podporuje právě Paroubek. Kdyby on byl u vesla, tak bude každých 5 minut v TV blábolit, jak dramatická je situace, ale on nad námi bdí. Jenže bohužel - teď je to bez něj - takže - VŠE ŠPATNĚ!

Proč asi hlídkují policajti v metru a na ulici v Anglii, USA, a jinde? Že by tam také měli nějakého Langera?  Logika Paroubkovců je opravdu pozoruhodná. Každý lídr ale kolem sebe shromažďuje voliče svých kvalit. Pak se není co divit!

Milan 27.9.2006 11:57

Re: Pravda

Hlídkovat a hlídkovat to je pojem, který jak se zdá, dá vykládat dvojím způsobem. Pokud policisté hlídkují tak se asi nevykecávají s tv a nemelou o šaškárně. Ti co tohle dělajízcela určitě nehlídkují. A k tomu odpálení na dálku, ano dá se takhle odpálit ale napřed se ta nálož musí někde fyzicky umístit. 

Chosé 27.9.2006 8:00

ČSA

oznámily, že neobdrželi od Al Kajdy žádnou informaci, že by jim chtěla unést jejich letadlo …

gerontusinza 27.9.2006 10:21

Kecaj jako vždy, já jsem jim psal.Re: ČSA

Brumajs 27.9.2006 7:59

Dobře napsané...

... souhlasím. Nikdo, kromě těch informovaných, neví v podstatě vůbec nic, jenom se pisálkové vezou na vlně zlehčování a buzerovaní policajtů. Ono je to jednoduché strefovat se do někoho, kdo je takhle vidět. Nedejbože, aby se nakonec něco stalo, to by potom ti samí redaktoři psali o tom, jak nabylo nikde na ulicích policajty vidět...

Každej se tak nějak živí, tím co umí. Teda alespoň by měl. A jak tak koukám kolem sebe, spousta lidí při volbě povolání šlápla setsakra vedle...

Loula 27.9.2006 7:30

Víte, gentlemane,

po tom, co politici v letošním roce předvádí, jim nelze věřit ani slovo. Dovedu si představit, že Langer dostal žhavou informaci a razantní opatření zabránilo ztrátám na životech. Stejně tak si dovedu představit, že Langer ve snaze odvrátit pozornost od úletu s odposlechy vyvolal policejní manévry. Co z těchto možností je pravda? Nevím. Problém není v tom, jestli po Praze běhají policajti se samopalama, jestli  v noci zasedá vláda a dramaticky nebo skrytě vyhlašuje opatření proti terorismu, problém je v tom, že naši politici jsou nedůvěryhodní. A to bez rozdílu barvy dresu.

Douša Josef 27.9.2006 9:32

Re: Víte, gentlemane,

Ano, asi proto zde značná část diskutérů naprosto bez rozmyslulu papouškuje paroubka, protože ten říká právě to co říká z naprosto jiných důvodů a ne proto, že by snad měl pravdu.

loula 27.9.2006 9:51

Re: Re: Víte, gentlemane,

Vážený pane Doušo, já tady nikoho nepapouškuji, já tady říkám svůj názor, že politikům nelze věřit.

Řekněte mi jediný důvod,proč bych měl věřit Paroubkovi. A řekněte mi jediný důvod, proč bych měl věřit Topolánkovi. Celé předvolební i povolební období se nese ne v duchu přesvědčování o síle programu té které partaje, ale výhradně v pomlouvání protivníka. Obě partaje, podotýkám obě, vsadily na to, že se jim podaří rozhádat národ na nesmiřitelné příznivce modrých a růžových. V takové atmosféře se totiž nejlépe ututlají vlastní problémy, v takové atmosféře se nejlépe vláde. Všimněte si diskuze na těchto i jiných stránkách. Místo argumengtů tady lítají urážky do příživníků nebo tunelářů.

Douša Josef 27.9.2006 10:16

Re: Re: Re: Víte, gentlemane,

No, zkuste se zamyslet, kdy tento druh politické komunikace do politiky přišel!!! Zeman - byl hulvát - ale značnou část svých výroků vtělildo zábavných bonmotů a když šlo do tuhého, bylo možné najít jakýsi kompromis (nejen onu ne moc podařenou opoziční smlouvu, ale ve spostě jiných témat). Špidla byl sice trochu podivín, ale celkem slušný. Opravdová sprostota, jednoduchost, hulvátství, přišlo až s Paroubkem. V konfliktu s ním je slušná komunikace naprosto bez šancí. A to od samého začátku. A to zcela zapomínám, že je první, co vrací komunisty k moci. Mluvímo způsobu komunikace, který naprosto nejsem schopen akceptovat. To nenípolitika, to je šejdířství se vším všudy. Na to nejsem stavěný a je mi z toho zle. Ne proto, že nesdílím jeho názory (Zemanovy také ne), ale ta ÚROVEŇ je mně přímo odporná!

loula 27.9.2006 10:29

Re: Re: Re: Re: Víte, gentlemane,

K tomu bohužel nemám co dodat. Tragedií je, že místo aby se Paroubek tímto stylem sám "vyfauloval", tak ostatní jeho styl akceptovali v tom smyslu, že hrají stejnou kartou.  Ono totiž přiblblá show Vyvolení má určitě více diváků než koncert vážné hudby, lechtivý erotický film také přiláká více diváků nez Shakespearovy tragedie. Politici to moc dobře ví, sdělovací prostředky také, a tak místo diskuze o státním rozpočtu, jeho dopadech na přístí rok i na vzdálenější budoucnost se tady Tlustý a Sobotka hádají, kdo více podvádí při jeho sestavování. Zajímavý byl včera komentář ekonoma v radie 6 k rozpočtu, kde ten ekonom pravil, že ani Sobotka, ale ani Tlustý nedodržel pravidla tvorby rozpočtu a v podstatě oba se dopustili naprosto stejného prohřešku.

gerontusinza 27.9.2006 10:30

Pane Douša opět váš problém co bylo dřív, slepice nebo vejce.Re: Re: Re: Re: Víte, gentlemane,

A silně zavřené oči vpravo. Bohužel, rád bych volil pravicovou stranu slušnou, dělnou, přímou. Ale lituji, tuto sprostou sebranku ani náhodou, a platit byt panu premierovi taky nemíním ze svých daní. Jo a jinak si myslete o mě co chcete. paroubek je proti těm vašim podpásovým zločincům velmi slušný člověk. Sbohem. 

kverulant 27.9.2006 11:23

Re: Re: Re: Re: Víte, gentlemane,

Sprostota přišla s nulovou tolerancí ODS a s Mirkem "shitem" Topolánkem. Vždyť se nechutně naváželi i do slušného Špidky v době, kdy po Paroubkovi nebylo ve vrcholné politice ani stopy (Říman ho nazval paranoidním autistou a po něm i další modří politici. Jejich fašistický slovník vám také připadá normální (Grosstapo - také ještě před Paroubkem, noc dlouhých nožů, obviňování ČSSD, že má pod oranžovou hnědéo fleky? Fackování protivníků na veřejnosti - to všechno udělal Paroubek? Paroubek byl jenom první předseda ČSSD, který se proti takovým praktikám rázně, rozhodně, nekompromisně, ale ne vulgárně ohradil. Jenomže to vám, modří voliči stejně nikdo nevymluví, takže ve svém fanatismu setrvávejte dál, dokud na praktiky své oblíbené partaje sami nedoplatíte.

clay 27.9.2006 17:18

tak tohle individuum má taky voličský průkaz

jasně a Lagr tedy narychlo zmanipuloval cizí i naše rozvědky, aby na daný den připravily velmi znepokojivou zprávu a přesvědčily o ní i Bublana. Myslete hlavou....

Netřeba 27.9.2006 7:00

Kde jsou teroristé - nevíme.

Zato několikrát denně víme, kde je páně Langerovo. Vč. procházek noční Prahou v doprovodu Husáka a za přítomnosti kamer. A do toho se propouští a vyhazují ředitelé bezpečnostních služeb, kteří by měli řídit a ne účinkovat v televizi, šachuje se s náměstky ministra a pod.

P.S. Vážně ti dva borci v černé kombinéze se samopalem zabrání teroristickému útoku?

Rýpal 27.9.2006 7:23

Re: Kde jsou teroristé - nevíme.

Pohled na Langera procházejícího noční Prahou mi připomněl Adolfa Hitlera před vypáleným Reichstagem, který před novináři plamenně sliboval dopadnout a potrestat „viníky“. Nacisté dokázali požár Říšského sněmu alespoň prodat, našli si totiž obětního beránka – Jurije Dimitrova.

Kdyby Langer byl co k čemu, tak zorganizuje alespoň dočasné zadržení několika arabských studentů pražských vysokých škol, u kterých se na kolejích najdou (podstrčené) „důkazy“. Později by se to mohlo svést na omyl. Takhle tomu přece nikdo neuvěří…:-)

Netřeba 27.9.2006 7:36

Re: Re: Kde jsou teroristé - nevíme.

Zadržet studenty nemůže, protože má strach z pomsty teroristů, jelikož o nich nic neví. ;-D

clay 27.9.2006 17:23

Re: Kde jsou teroristé - nevíme.

ti borci se sapíkama stojej u Eiffelky každý den už pár let a nikdo se nediví, krom českejch blbečků, kteří vědí vždycky všechno nejlíp>-Rv

clay 27.9.2006 17:24

Re: Kde jsou teroristé - nevíme.

ti borci se sapíkama stojej u Eiffelky každý den už pár let a nikdo se nediví, krom českejch bl bečků, kteří vědí vždycky všechno nejlíp>-Rv

Rýpal 27.9.2006 6:01

Sním či bdím?

Kolikpak teroristů bylo zatčeno? Že žádný? Které cíle měly být předmětem údajného útoku? Že se to s určitostí neví? Kdy měly teroristé udeřit? Že v těchto dnech? Z uvedeného je patrné, že údajná informace byla typu: „nějací teroristé udeří v Praze teď někdy“. Kolik takovýchto zpráv mají analytici BIS na stole do měsíce? A když už se měla přijmout bezpečnostní opatření připomínající policejní manévry, bylo opravdu nutné pořádat dramatická noční zasedání vlády a následné tiskové konference za přítomnosti ministra vnitra? Vzhledem k výše uvedenému navíc působí naprosto směšně Langerovo prohlášení o „konkrétní hrozbě“. Jak asi pak vypadá nekonkrétní hrozba? :-) Gentlemane, komu chcete namluvit, že to nebylo divadlo? V Lidovkách mají všech pět pohromadě…

eMil 27.9.2006 6:40

Re: Sním či bdím?

...a Ty tomu DOBŘE rozumíš, viď, rozoumku náš? ;-)

Rýpal 27.9.2006 7:30

Re:

Milý(á) zlatý(á),

právě že tomu nerozumím, oficiální vysvětlení mi nějak nedává smysl…:-)

zcr 27.9.2006 8:46

Coz nemusi byt vinou toho oficialniho vysvetleni,

vy chytrej.

Rýpal 27.9.2006 10:56

Re: Coz nemusi byt vinou toho oficialniho vysvetleni,

Docela vtipné...:-)

Josef 27.9.2006 1:25

Ale to není hnusné

ty informace nejsou nejnovější - a Langr se svým tvrzením je úplně vedle

Mišák 27.9.2006 3:37

Re: Ale to není hnusné

Svou přiblblost ventiluje největší odborník po Paroubkovi? Papouškování blábolů "informace nejsou nejnovější - Langr je vedle" vás usvědčuje z bezmezného obdivu k vašemu buranskému idolu. Žvaníte o něčem, o čem nemáte a ani nemůžete mít kvalitní informace - nemá je ani Paroubek. Za současného stavu věcí můžete oba jen držet klapačku a doufat, že se opravdu nic vážného nestane. Ani vám idiotům.

Douša Josef 27.9.2006 9:19

Re: Re: Ale to není hnusné

R^R^R^ Josef je přece odborník, a to na vše, stejně jako jeho guru. To nevíte, že ředitele tajných služeb šli nejprve za Paroubkem a pak za Josefem? Proč žádný z odpovědných ředitelů tajných služeb proti Langerově postupu neprotestuje? Je vskutku zajímavé, že Josef a Potroubek mají lepší informace, než oni a tím pádem i ministr vnitra! Ale to by jinak nebyl Potroubek a jeho magoři!