4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Ohně na náměstí

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Novák 3.4.2007 8:56

politická korektnost

politická korektnost = POKRYTECTVÍ

Kdy už začneme nazývat věci pravými jmény???? Kdy už přestaneme pomlouvat ty, kteří tak již činí ???

V důsledku politické korektnosti - "pštrosí politiky" - může  vzniknout obrovský problém, neboť politická korektnost neumožňuje řešení politicky nekorektních problémů . 

Charlie 3.4.2007 8:17

Politická korektnost

Politická korektnost je směšná, hloupá a zločinná. Musíme proti ní bojovat při každé příležitosti. Bojovat humorem, vtipy, zesměšňováním, případně i likvidací. Boj proti politické korektnosti je boj proti degeneraci. Politická korektnost není nic nového. Vládla v naší zemi od roku 1938 do 1989. K čertu s ní, k čertu s politkoretníky !  

Politická korektnost není nic nového. Vládla v naší zemi od roku 1938 do 1989. K čertu s ní, k čertu s politkoretníky !  

tich@dohoda 3.4.2007 7:28

s tim , ze pan Cunek hraje populistickou kartou, to mate asi pravdu

pane autore, ALE dobre si vzpominam, jak za normalizace obcan dokazal ocenit, kdyz nekdo NAHLAS nazval veci pravymi jmeny. Receno dnesnim jazykem , nebyl pliticky korektni, tehdy stacila i narazka, uz to se cenilo. Prave politicka korektnost brani v CR pohnout s cikanskym problemem, proto se klickuje , mimo Cikany mame v EU par milionu neprizpusobivych muslimu a zase nam politicka korektnost brani rici jim, ze je v Evrope nechceme. O tom Cunkovi si iluze nedelam, je vysoce pravdepodobne, ze si v politice nakradl, stejne jako dalsich 95 % politiku v CR /byvalych i soucasnych/ . Vymena Cunka znamena, ze misto nej prijde jiny grazl, jenze ten uz mozna bude jen krast a Cikanum da pokoj a davky. Takze bych tam toho Cunka radsi nechal, krast asi bude jako jeho kolegove ale mozna i trochu pohne s Cikanskym problemem, za tech par rozkradenych milionu to stoji, Cikani stoji miliardy. Cest :-)

muadib 3.4.2007 7:28

pan daneš

Prokazuje opět absurditu věci. Důležitá jsou slova, mediální obraz,  nikoliv realita. Na Lidovkách je k Čunkovu výroku anketa, typická ukázka jak manipulativní jsou ankety a průzkumy.  Lidovky se neodvážily dát do ankety možnost : Souhlasím s výrokem Jiřího Čunka. A jsem u toho proč i slušní lidé už se začínají vyjadřovat poněkud expresivně ( To jsem to řekl hezky decentně:-/ )Mají už plné zuby pokrytectví. Nejsem rasista a nebudu jím za souseda mohu mít člověka jakékoliv barvy pleti, ale člověka který dodržuje základní normy civilizovaného chování. Jsou i slušní a vzdělaní Romové, bohužel je jich velmi málo.

Saša 3.4.2007 11:10

Máte pravdu.

R^

Pan Čunek je upřímný - co na srdci, to na jazyku.

Není divu - je Valach a ti jsou tímhletím pověstní. Všichni: úlisného šidiče mezi nimi těžko najít. Pokrytectví se mezi nimi nepěstuje a má to historické důvody.

BEEF 3.4.2007 23:20

Re: pan daneš

Presne tak. Abyste mi rozumneli... Jsem dobrovolnym socialnim pracovnikem v nizkoprahovem klubu pro problemovou mladez. Takze mi klienti jsou z vetsi casti romove. Znam se s nimi, vychazim s nimi, ale obcas uz mam chut rvat!!! ;-€

A tem par slusnym se hluboce omlouvam.

Stejne tak nemam problem bydlet na koleji,nebo v byte s kymkoliv. Ikdyby byl zeleny a mel dready az po kotniky, nebo vazil 100kg a byl cely potetovany. Ale jen tehdy dokud dodrzuje platne zakony a hlavne normy chovani...

Hnyk 3.4.2007 7:25

Jak to vlastně bylo?

Nebylo to náhodou tak, že Čunek rázně zatočil se skupinou notorických neplatičů nájemného? Přičemž "rázně" patří do uvozovek, protože místo, aby je poslal do nějakého útulku pro bezdomovce, tak se jim postaral o náhradní bydlení takové cenové hladiny kterou si mohli dovolit.

Jestliže autor zdůrazňuje, že se jednalo o Cikány, pak se dopouští diskriminace z hlediska etnického původu. Neplatič je neplatič a jeho případný etnický původ nemá nikoho co zajímat.;-O 

Hawk 3.4.2007 10:08

Já bych p. Čunka zas až tak neidealizoval

Do toho pavlačáku byli neplatiči sestěhováváni za doby jeho starostování. To neviděl jak to tam vypadá a k čemu koncentrace těchto týpků vede? Proč těm lidem  nestrhávali nájemné a platby za energi z dávek a nechali jejich dluhy růst? P. Čunek je především pragmatik. Vyhodit rodiny s x dětmi na ulici sebou nese jisté potíže, co s dětmi. Na ulici žít nemohou, podle zákona by museli být rodičům odebrány. A náklady na děti v děcáku jsou přes 200000 K4/rok. (a děcáky nejsou nafukovací). Takže levnější bylo postavit kontejnerové sídlišťátko (navíc na něj získal nějakou dotaci z EU).

VladaPing 3.4.2007 11:57

Re: Já bych p. Čunka zas až tak neidealizoval

" Proč těm lidem  nestrhávali nájemné a platby za energi z dávek a nechali jejich dluhy růst? "

Protože se to NESMÍ. Prostě zákon to neumožňuje.....

Hawk 3.4.2007 12:15

Re: Re: Já bych p. Čunka zas až tak neidealizoval

A co tzv. institut náhradního příjemce?  V zákoně č. 111/2006 je a domnívám se  (možná blbě), že už to nějakou dobu existuje. Možná, že dřív k tomu dotyčný příjemce dávek musel dát souhlas, což teď není.

Tisifoné 3.4.2007 17:31

Re: Re: Já bych p. Čunka zas až tak neidealizoval

Ale smí. Dokonce i za starostování (poslední období) p.Čunka to zákon povoloval. Celá tato diskuse je vykolejená. Proč bych si měl brát do podnájmu romskou rodinu? Počkám na vás a uvidím. Taky se mi to tady zdá neuklizené a příliš poblité - jdete Cikánům vzorem...  Až se mezi Rómy objeví muslimové, tak přestanou vaše srandičky a hraní si na znalce problémů s menšinami.

BEEF 3.4.2007 23:14

Re: Já bych p. Čunka zas až tak neidealizoval

A proc by se melo najemne strhavat ze soc. davek? Ja mel za to, ze vsichni svepravni lide s nimi nalozi jak umeji. Chteji-li je propit... dobra. Ale at se pak nedivi, ze pujdou na ulici. "gadzum" by nahradni ubytovani v tomto pripade nikdo neshanel...

honzak 3.4.2007 6:42

Martine Daneši,

jsi v.ů.l. Jakkoliv pan Čunek nemá křišťálově průhledné finance, tak v cikánské otázce postupuje naprosto správně. Proč máme podporovat ze svých daní hordu příživníků, která se množí téměř geometrickou řadou? Seber se a jeď  na půl roku do Ústí nad Labem a ubytuj se někde v okolí stanice Ústí n/L - sever. Přes koleje to máš kousek do Matiční, takže materiálu sesbíráš spoustu. A budeš PŘESNĚ vědět, o čem pan Čunek mluví.

Jelikož jsem v oněch končinách strávil dosti dlouhý čas, musím se všem 3 Cikánům, kteří v tomto kraji splňovali kritéria slušného člověka omluvit. Škoda, že jsem jich nepotkal víc.

Netřeba 3.4.2007 7:06

Re: Martine Daneši,

Zkuste tři vedlejší kraje. To by v tom byl čert, abyste nenašel dalších devět.

honzak 3.4.2007 9:51

Re: Re: Martine Daneši,

hledám všude, kam mě povinnosti či zábava zavedou. Ale nijak výrazně se nedaří....

MLOK1 3.4.2007 10:02

Re: Martine Daneši,

Honzaku, naprostý souhlas R^R^R^

whaler 3.4.2007 10:38

Re: Martine Daneši,

Já v Ústí bydlím, tak to mohu jedině potvrdit. Vždy kolem 20. v měsící místní hospody přetékají touto rasou, která zde houfně propíjí sociální dávky. Je strach jen jít kolem. Marihuana se prodává ve čtvrtích Neštěmice a Kr.Březno veřejně na ulici, gangy cikánských výrostků do noci vyřvávají po ulicích (proč by ne, když ráno můžou chrápat), devastace všeho, co jim příjde pod ruku. A veřejně se hlásí k tomu, že nemusí makat, ať prý makají gádžové. To vše by bylo na knihu. Politici si v Matiční akorát sbírali poilitcké body (Havel, Uhl - je Vuhl apod. Jediný Čunek, ač ho nemusím, pojmenoval věci pravým jménem a je najednou politicky nekorektní. A co politická korektnost Paroubka nebo Topolánka? Chce se mi zvracet.

Netřeba 3.4.2007 6:34

Z nesmyslného článku vyjmu jednu nesmyslnou větu:

" . . nahánět si body vyvoláváním negativních emocí veřejnosti vůči určité skupině obyvatel . . . "    Negativní emoce rozhodně nejsou vyvolány slovnímy projevy pana Čunka, ale praktickými projevy právě té skupiny obyvatel, o které je řeč.

Jinak řečeno, i kdyby Čunek neřekl ani slovo, nepřesvědčí mě Martin Daneš o tom, že tato excelentní skupina obyvatel by byla majoritou milována pro jejich snášenlivost, přizpůsobivost, snaživost, pracovitost, poctivost, vzdělanost . . .  doplnit může v příspěvku každý další diskutující.

Netřeba 3.4.2007 6:37

Re: oprava : "slovními projevy" - to byl projeb.

CD 3.4.2007 8:16

Re: Z nesmyslného článku vyjmu jednu nesmyslnou větu:

Čunek není tak mocný, aby poštval lidi na cikány. Negativní emoce většiny jsou způsobeny dlouholetou zkušeností.

68 3.4.2007 3:33

Přitom vypadáte tak přemýšlivě.

JC 3.4.2007 0:54

Jó, pane Daneši

Čunek by nesklidil takové ovace mezi lidmi, kdyby vláda vzala rozum do hrsti a podstatně omezila finanční i morální podporu menšině, která si vyřvává stále větší a větší výhody. Té jedné jediné ze všech zdejších menšin, která zásadně odmítá pracovat a komplikuje život nám všem (krádeže, násilnosti, devastace nejen bytů, ale celého širokého okolí, prostituce, užívání a distribuce drog). 

Příslušníci této menšiny mohou bezdůvodně  zmlátit kohokoli do bezvědomí - naprosto beztrestně. Naproti tomu je tvrdě stíhán a odsouzen i hostinský, který odmítne obsloužit opilé vandaly, kteří mu už jednou jeho majetek zničili.

Obecný odpor  k této menšině nevyvolává barva pleti, ale nesnesitelně agresívní chování jejích příslušníků, kterých se dnes už bojí nejen úředníci na sociálce, ale i policisté. Lidi velmi dráždí i ta skutečnost, že stát silně omezuje finanční pomoc starým, nemocným a postiženým lidem, na léčení těžce nemocných dětí se musí vybírat do klobouku, ale na obrovské a ničím nezasloužené "dávky" pro menšinové parazity jsou miliardy stále k dispozici.  

V tom je zakopaný pes, víte, pane autore?

conqueror 3.4.2007 1:38

Re: Jó, pane Daneši

R^R^R^!!!!!!

figura 3.4.2007 7:12

Re: Jó, pane Daneši

Tak!

tojuska 3.4.2007 8:04

Re: Jó, pane Daneši

Přesně vystiženo, všechno ostatní jsou jen "politicky korektní" žvásty.

Jouda 3.4.2007 8:15

Re: Jó, pane Daneši

OBROVSKA PRAVDA!

kiri 3.4.2007 9:21

Re: Jó, pane Daneši

naprosto korektní, ať začnou multikulturalisté jít příkladem, vezmou do podnájmu pár "hnědočechů" a brzy budou nazývat problém pravým jménem.

R^R^!!

MLOK1 3.4.2007 10:06

Re: Jó, pane Daneši

Není k tomu co dodat - přesně napsáno. Ze všech českých politiků toto pochopil pouze p. Čunek. Nekecá, ale cosi smysluplného také dělá. A je mu za to spíláno. Přestávám chápat tento podivný svět.

lucina 3.4.2007 10:50

Kdy už konečně začnou novináři

kritizovat špatné vedení státu, špatnou účetní evidenci národního dluhu, vysvětlovat důležitost a vliv radaru v Brdech a ne takovéhle prkotiny? Zjevně vadí výroky, ale činy jsou v pořádku? Pokrytectví medií je do nebe volající! a to napříč politickým spektrem! copak nám něčí nevychovanost zajistí nebo nezajistí slušné stáří, péči v nemoci, vzdělání atd. ad libitum. Jan Masaryk byl vyhlášený hulvát, a nijak ho to neumenšovalo v očích lidí, kteří se ještě uměli chovat a vyjadřovat na úrovni, na kterou dnes stěží někdo dosáhne.

axa 3.4.2007 11:11

Re: Jó, pane Daneši

V zásadě souhlas, ale problém je v tom, že ta práce pro ně většinou není