3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

GLOSA: Ohně na náměstí

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Irena 3.4.2007 22:01

Re: Re: Čunek je politickým Broukem pytlíkem

Tak už to bohužel chodí ve státě  českém!

emil 3.4.2007 11:53

Daneši, máte krátkou paměť

Hodně krátká paměť je v současnosti velmi používaná. Zalistujte si v Paroubkově slovníku před jmenováním premiérem, po jmenování premiérem, v předvolební době a v povolebním období. Žumpa, sprostota, hnus, to byl a stále je upocený Puchejř Paroubek. I to je jednou z příčin současné politické mluvy.

gerontusinza 3.4.2007 12:02

Ale, ale emile, fandění rozumím, ale na stadionech. Re: Daneši, máte krátkou paměť

Paroubek byl (a je) totiž proti vašemu idolu gentleman s vytříbeným jazykem. Sprostotu tady zavedla ODS s panem Dalíkem i s útoky na paní Paroubkovou, o vašich soukmenovcích zde na psu ani nemluvě. Takže vzhůru do vaší žumpy a tam kam obvykle posílám lidi vašeho typu.......(Y)

Malý Aston 3.4.2007 13:00

Re: Ale, ale emile, fandění rozumím, ale na stadionech. Re: Daneši, máte krátkou paměť

Máte pravdu a já s Vámi souhlasím.Koupil jsem si tu knihu " Paroubek v říji" od jednoho delegáta co byl na tom potlachu v Brně.On ji dostal zadarmo a já ji koupit od něho za pár piv.Trošku je pobryndaná ale to nevadí.Jirka je tam krásný,škoda že je již zadaný.Ale mám dojem že ta 4% od nás milujících muže zase při volbách dostane.:-D

gerontusinza 3.4.2007 11:44

Pane Daneši, ono nebylo to zacházení jen rázné, ono bylo i velice slušné a korektní. Z pohledu běžného občana až příliš.

"....čím si vysloužil svůj prudký politický vzestup – rázným zacházením s Romy v závěru starostenské mise ve Vsetíně –,...."

Neroma naši politici a úředníci vyhodí na ulici bez jakýchkoli zábran. Ten totiž nevyhrožuje podřezáním celé rodiny a hlavně, je velice nepravděpodobné, že by to vůbec udělal. Takže, ..... ? Nemyslím že bych jednání pana Čunka na 100% schvaloval. Ovšem když si uvědomím co bychom museli postavit azylových domů, tak jeho řešení je tč. OK.

Vlad 3.4.2007 12:13

Re: Pane Daneši, ono nebylo to zacházení jen rázné, ono bylo i velice slušné a korektní. Z pohledu běžného občana až příliš.

Je tu ještě jedna věc. 80 % Ci.kánů v Česku pochází ze Slovenska, zbytek z Maďarska a Rumunska. (Po řádění hodných Němců pana Doležala tu domácích Ci.kánů zbylo jen pár set. Většinou alespoň sezónně pracovali.) Neměla by si je tedy živit jejich vlast? Jenže v situaci, kdy se Slovenka přestěhuje do Čech a žaluje Česko, že má malou slovenskou penzi že chce zvýšit a vyhraje ... Všechno marné. Když do Česka přijde firma se zjevným úmyslem zlikvidovat konkurenci a soudí se o náhradu toho, že jí stát neposkytl možnost zničit toho tolik, kolik si představovala,  a vyhraje ... Marnost nad marnost.

Kajda 3.4.2007 12:49

Re: Re: Pane Daneši, ono nebylo to zacházení jen rázné, ono bylo i velice slušné a korektní. Z pohledu běžného občana až příliš.

Přesně tak!!Je to k pláči a vzteku zároveň!;-(;-€

vita 3.4.2007 11:34

Nezbývá mi než zopakovat,

co jsem napsal včera - nevidím v tom Čunkově výroku žádný útok na Romy. Vidím v něm útok na licoměrné politiky, aktivisty a profesionální Romy, kteří nic neřeší, Romy zatlačují dál do společenské izolace a pasti - a sami na "pomáhání Romům" parazitují. Čunek je prostě nejvýše postavený politik, který si dovolil toto slovo do vlastních řad pronést veřejně a nahlas. Nejspíš proto, že tím vysokým politikem není tak dlouho, aby ho vysoká politika dokázala zglajchšaltovat a zkorekčnit. Mluví drsně , ale na rozdíl od Topolánka, který je jenom hulvát, je Čunkova drsnost na místě.

Když 90% diváků Primy pochopilo jeho výrok tak, jak byl míněn - jak to, že ho nepochopili právě ti, kteří nás mají reprezentovat a rozhodovat o nás (politici) nebo vytvářet veřejné mínění (novináři)? Jsou tak blbí, nebo to hrají?

Čunek se snažil chovat k Romům stejně jako k ostatní populaci. Není žádný důvod předpokládat, že právě Romové nedokážou zaplatit z peněz, které dostanou na ruku (nota bene za nic) nájemné. Pokud toho skutečně schopni nejsou, pak by měli být úředně zbaveni svéprávnosti a měl by jim být vyhrazen prostor, kde nikoho neohrozí a nikdo neohrozí je. Jenže to už jsme oběma nohama v apartheidu...

Ale jednání na základě takového rasistického předpokladu je údajně korektní a je bojem proti rasismu... No, není ten svět na hlavu obrácen?

gerontusinza 3.4.2007 11:47

Re: Nezbývá mi než zopakovat,

"Jsou tak blbí, nebo to hrají?"

Bohužel podobojí. Hezký den a souhas s názorem.

Dirty Pete 3.4.2007 13:00

Re: Nezbývá mi než zopakovat,

Velký souhlasR^. Skutečně,  je to v lepším případě k pláči.

Skybird 3.4.2007 11:09

Otázka jest jiná - má Čunek parametry vrcholového politika slušného, demokratického státu ?

Pořád se rozebírá jeho vina - nevina ( viz. kauza 500T), pravda - nepravda, upřímnost - neomalenost ( viz. cikáni ) a další. Já jsem přesvědčen, že asi je nevinen. Já jsem přesvědčen, že pokud se týká cikánů je asi velmi blízko pravdě. Já jsem ale též přesvědčen, že tento stát si zaslouží vrcholové politiky o dvě třídy kvalitnější. Dost již bylo naivních Grossů, buranských Topolánků a neohrabaných Čunků - prostě politiků bez politické kultury, bez nezbytné noblesy.

Já jsem přesvědčen, že musíme klást mnohem vyšší nároky na lidi, kteří nás reprezentují. Normální by např. bylo, aby Čunek popolezl na úroveň hejtmana a dejme tomu byl tím senátorem. I tak ale na sobě musí velmi zapracovat. Je mediálně neohrabaný, nediplomatický, jazykově nevybavený - prostě syrový a zřetelně vylétl díky specifikám naší politické scény na post, který je t.č. nad jeho parametry. Z dobré snahy, dobrého úmyslu se tak stává ostuda mezinárodních rozměrů.

Jsem přesvědčen, že to si nemůžeme dovolit.

Čunku (i když jsi mi sympatický) vzpamatuj se, aktivuj svoji zpětnou vazbu a odstup !

Ccecil 3.4.2007 11:14

Re: Otázka jest jiná - má Čunek parametry vrcholového politika slušného, demokratického státu ?

příště by za nás mohl kandidovat třeba..... Krakonoš?

Saša 3.4.2007 11:16

Ale nekecejte!

Když byl v čele Lidovců komunikačně obratný (ba chvílemi až kluzký) Lux, přejmenovali jste ho na "hada na tři".

Cyrilu Svobodovi pro jeho dokonalý právnickodiplomatický žargon také nikdo nemohl přijít na jméno. Hyperkoretkní Kalousek neslyšel nic jiného než nadávky a obvinění z pokrytectví.

Teď mají lidovci v čele přímého Valacha, zemitě prostořekého. A všichni zase řvou.

Strčte si tedy své hloupé rady za klobouk!

vita 3.4.2007 11:48

Re: Otázka jest jiná - má Čunek parametry vrcholového politika slušného, demokratického státu ?

Který z našich politiků nevylétl na post, na který nemá? Možná Klaus - i když to už je spíš obraz na zdi. Ikona.

Koho si dají do čela lidovci, nechme lidovcům. Po podrazáku Kalouskovi a Svobodovi, proti jehož vyjádřením byla vývrtka vzorem rovnosti, je to příjemná změna. Jistě - na Luxe nemá. Lux byl Pan Politik, i když se o něm říkalo, že je to had na tři. Jako diplomata bych Čunka urovnávat pohraniční spory neposílal - a nebo bych pro jistotu předem vyhlásil mobilizaci. Ale občas i rovné slovo má svoje opodstatnění.

gerontusinza 3.4.2007 11:56

Pane Skybird, vy zde vidíte nějaký slušný demokratický stát? Re: Otázka jest jiná - má Čunek parametry vrcholového politika slušného, demokratického státu ?

Sakra rozhlédněte se a vzpamatujte se. Ta slova v tomto státě vůbec nevypouštějte z úst, působí nevěrohodně, dokonce až směšně. Hrajete si na něco jiného než je v tomto státě obvyklé, vyčůranost, licoměrnost, sprostota, nadržování zlodějům, zdrogované k* u* r* v* i* č* k* y  a zloději jsou představovány dětem jako V.I.P a vzory. Vy to vážně nevydíte?

gerontusinza 3.4.2007 12:03

fuj Re: Pane Skybird, vy zde vidíte nějaký slušný demokratický stát? Re: Otázka jest jiná - má Čunek parametry vrcholového politika slušného, demokratického státu ?

....nevidíte?

whaler 3.4.2007 10:43

průzkum

Když už se dělají všelijaké průzkumy veřejného mínění na kdejakou krávovinu, měla by nějaká renomovaná agentura udělat v ČR průzkum míry snášenlivosti vůči cikánům. Nejsem prognostik, ale tipnul bych, že75% národa má cikány ráda jako osinu v pr...li. A na severu Čech a Moravy. Tam by ta hranice se blížila ke 100 %. A z toho by pak měli politoci vyvozovat svoje závěry.

Netřeba 3.4.2007 11:30

Re: průzkum

Výsledek se dá jistě odhadnout, můžete se splést jenom v procentech plus mínus. To nejde. Neprošlo by to Bruselem, protože v EU je rasismus dovolený pouze proti bílým.

vita 3.4.2007 11:42

Re: průzkum

Takové průzkumy se přece dělají a jejich výsledky se používají k mlácení obyvatelstva "Podívejte, jak jste rasističtí, ó vy hnusové! Přidejte dávky!".

Pokud někdo míní odpor k rasismu vážně, musel by takový průzkum předem odsoudit a otázku typu "Nechtěl byste, aby vedle vás bydlel (Rom, Vietnamec, Číňan, Němec, Američan, Žid, Arab....)" označit - a naprosto správně - za rasistickou. Vždyť vychází z rasistické premisy, že nějaké vlastnosti, vlastnosti znepříjemňující nebo znemožňující soužití, jsou spojeny s národností nebo rasou. Tedy čistý rasismus, nanejvýš nacionalismus. Jediná správná odpověď na takovou otázku totiž je "A jaký (Rom, Vietnamec, Číňan, Němec, Američan, Žid, Arab....)?" - Albert Einstein nebo ten mafiózo, co mu patří v Praze půlka kasin? Židi jsou oba, Bertíka bych bral, mafiána radši ne. Číňana ze stánku se zeleninou nebo zabijáka triády?

Goral tmavý - opálený 3.4.2007 21:09

Re: průzkum

V rasistické společnosti nelze dělat takovéto průzkumy,povolilo by to zábrany lidí stádního typu a stádo nevzdělaných rasistů by obnovilo plynové komory a nezákonosti. Česká republika by se dostala do izolace!!Problémy rasové nesnášenlivosti má až 90% lidí v ČR. Je to pozůstatek stádního komunismu a nízkého stupně kulturnosti v danném tématu .V normálním státě by problém Čunek nemohl existovat !!Jinak platí: Více vzdělaných lidí,méně rasistů.Takže je třeba začít v rodině a ve škole,abychom tak za 100 let měli obrácená procenta tj.90% snášenlivých lidí a jen 10 % rasistů . Práci čest!

Sch.glosátor 3.4.2007 9:52

Čunek vyslovil jen to, co si myslí většina obyvatel.

A spolu s tím většina politiků. Jen ti o tom nemluví na veřejnosti. Tím, že před realitou zavřeme oči, jí neunikneme. Tou realitou je nárůst počtu lidí a celých kriminálnických rodů v definovatelné etnické skupině, pro které nejen parazitní, ale i kriminální  způsob života je denní normou. To je realita nezměnitelná ani politickou korektností, a dnes už ani pomocnou rukou ani "pozitivní diskriminací". Tu většinu devadesát  k jejich názorům nevedou laciné žvásty neúspěšných "spasitelů bílé rasy" s mentalitou lumpenproletariátu, jak se nám snaží namluvit ti, kteří si z humanrightismu,  z "etnické karty", z vyvolávání pocitů viny a na tom založeného zkupčení s odpustky  udělali živnost a nejsou schopni nabídnout rozumné řešení.  Ona většina má takový názor na základě vlastní a sdílené všednodenní zkušenosti. Jen ta a nic jiného je zdrojem oněch kritických postojů a narůstajících nepřátelských nálad. Není jiné rozumné řešení než důsledné uplatňování obecného občanského principu s důsledným vyžadováním plnění občanských povinností a přiznáváním občanských práv. Bez výjimky a bez jakékoli diskriminace založené na etnickém nebo podobném principu. Negativní či pozitivní. Žádné. Cokoli jinak je špatně a cesta do pekla.

Psí vrah Čumil 3.4.2007 10:28

No jistě, obuvnickej, takže si hezky udělejte téborák před radnicí,

opálenej jistě už jste, a pak už jen koukejte uhánět s nataženou rukou, jak vám radí vicepremiér...;-D

Sch.glosátor 3.4.2007 10:59

Kdepak.Já si musím dávat pozor.

Opálený nemůžu tam, s holou glocnou zase onam. Obávám se, že při příslovečné dovtipnosti a zdrženlivosti jedněch i druhých by asi bylo marné nějaké vysvětlování ;-P

Psí vrah Čumil 3.4.2007 9:32

No ano, pane Daneši, čím dřív se za oběma pokleslými Valachy zavřou vody zapomnění,

tím lépe.

Malý Aston 3.4.2007 9:45

Re: No ano, pane Daneši, čím dřív se za oběma pokleslými Valachy zavřou vody zapomnění,

To nám chcete říci,že cigáni a jejich neochota pracovat bude věčná?Tak si Vážený soudruhu vezměte jednu cigánskou rodinu domů na byt a stravu. Kdo má zájem pracovat,práci najde ale to se netýká cigánů.

Ccecil 3.4.2007 9:03

Rasizmus není výrok, ale naopak ten výrok poukazuje na rasizmus našich politiků

Rozpoutalo se šílenství o údajném rasistickém výroku na adresu rómů. Jak to ale ve skutečnosti je? Výrok není nikterak rasistický. Sám o sobě je hluboce pravdivý a ba právě naopak poukazuje na skrytý rasizmus politiků, kteří se chtějí zviditelňovat jen tím, že se snaží "chránit a zvýhodňovat" ty občany, kteří jsou nepřizpůsobiví. Rasizmus není poukázat na takovou pozitivní diskriminaci ale naopak rasizmus je jí provozovat. Místo mediálního humbuku by se měli ostatní politici chytit za nost a pouvažovat, proč tento výrok jako kritika politiků musel zaznít a jak zoufale moc je pravdivý. Vždyť i sama reakce na něj je potvrzení toho, co ten výrok kritizuje. Pane předsedo, stojím plně za vámi. Nemáte se komu a za co omlouvat, spíš by to měli udělat jiní politici a omluvit se nám občanům za naši diskriminaci právě ve vztahu k jiným podle rasového klíče. Je na čase, aby se v tomhle státě konečně začala říkat pravda, byť se někomu líbit nebude.

Ccecil 3.4.2007 9:04

Re: Rasizmus není výrok, ale naopak ten výrok poukazuje na rasizmus našich politiků

Občane, v tomhle státě nemáš šanci, aby si tě "normální" politik všimnul. Jsi bílý? Neděláš binec? Platíš daně? Nerozděláváš ohně na náměstích? Tak tak zůstaň a my politici si tě všímat nebudeme. Plat a drž ústa a krok. My se totiž musíme starat o ty, co daně neplatí, dělají binec a aby to vypadalo efektně, nějak se odlišují. Těm budeme podstrojovat, dávat nové byty, nové dávky, nové výhody. Jenom aby o nás náhodou někdo ze zahraničí nenapsal nic špatného. Takže obyčejný nekonfliktní občane, máš smůlu, ty nás nezajímáš. Buď tichoi, my řešíme důležitější věci.

Tvoji politici.

Toliko ke smyslu výroku pana Čunka, který tímto tohle chování kritizuje. A jí s ním souhlasím

Malý Aston 3.4.2007 9:43

Re: Re: Rasizmus není výrok, ale naopak ten výrok poukazuje na rasizmus našich politiků

Plně s Vámi souhlasím.Pan Čunek je prvním politikem,který nazývá to co všichni víme pravým jménem.Pokud někdo má zájem není problém ,vezměte si svého cigána domů a živte jej ze svého platu.Nemám zájem a zásadně nesouhlasím aby je politikové živili z daní,které musím platit.Práce je dostatek,ale proč by cigán pracoval?:-D

Saša 3.4.2007 11:06

Přesné, výstižné, naprosto s Vámi souhlasím.

R^

MLOK1 3.4.2007 9:59

Re: Rasizmus není výrok, ale naopak ten výrok poukazuje na rasizmus našich politiků

R^R^R^R^R^