1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

GLOSA: Odboj starostů

Do volby nového prezidenta, tentokrát poprvé přímou volbou, vtrhla politická vichřice jménem prezidentská amnestie. Kdekdo z politiků či rádoby politiků se cítí povinen vystoupit a ostře se proti ní vymezit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 10.1.2013 17:16

Re: To se nám vyrojilo hrdinů.

Myslíte Sloupa?

M. Hatlák 10.1.2013 7:57

Promiňte

Když pominu, že je to, sundávání presidenta, součást nějaké mediální PR kampaně, jak jinak vyjádřit nesouhlas mimo internet, na kterém každý čte jen to co se mu líbí a je anonymním hrdinou?

J. Boleslav 10.1.2013 9:41

Re: Promiňte

Představte si, kdyby žáci vyjádřili svůj nesouhlas se sundáváním obrazů prezidenta tím, že by přestali poslouchat svoje učitele nebo chodit do školy. To by bylo totéž.

P. Pavlovský 10.1.2013 14:40

Re: Promiňte

Studenti protestují, ve shodě s pedagogy, proti  komunistům, "demokraticky" nejmenovaným do funkcí v řízení škol. V. K., místo any je v tom morálně podpořil, tak nad tím nadzvihl obočí!

Studenti jsou solidární s kantory i v kauze snímání obrazů V. K.

J. Boleslav 10.1.2013 17:11

Re: Promiňte

Nechcete doufám srovnávat krajské komunistické stvůry s prezidentem Klausem.

J. Boleslav 10.1.2013 7:50

Naprosto s autorem souhlasím

To, co dělají starostové a učitelé, je vrchol nevkusu a přímá cesta do anarchistických pekel. Je to čin stejného druhu jako činy pomateného tykadláře a chrastavského střelce.

T. Kočí 10.1.2013 10:08

Re: Naprosto s autorem souhlasím

Souhlas. Zhruba před 90 lety řekl TGM :Tož demokracii bychom měli, teď ještě ty demokraty.Nemáme je dodnes!

P. Pavlovský 10.1.2013 14:41

Re: Naprosto s autorem souhlasím

Jistě! Opoziční smlouva - kvintesence demokracie!

M. Bezouška 10.1.2013 7:47

odboj starostů

včera jsem omylem zapnul televiźi, kanál ČT11 (chtěl jsem se podívat na předpověď počasí a netrefil se v čase), takže mi bylo spatřiti dva strejce, kteří před kamerami snímali se stěn svých (předpokládám) kanceláří portréty prezidenta Klause. Byli-li to starostové nevím, ale ani na tom nezáleží. Tvářili se přitom, jako kdyby jim někdo dával zmrzlinu. Docela by mne zajímalo, co si v té chvíli doopravdy mysleli. Možná měli pocit jakéhosi hrdinství, demonstrovali ovšem jen vlastní blbost a pitomost, stejně jako ČT11, která to vysílala. Jen mne tak napadlo, co by asi dělali, kdyby jim tak někdo před lety navrhl, aby před kamerami sundali portrét Husákův (a nedejbože  ještě o pár let dříve Gottwalda). Myslím, že by se podobní hrdinové i jen při pomyšlení na něco takového museli jít okamžitě přebalit. Fuj!

J. Boleslav 10.1.2013 7:51

Re: odboj starostů

Jsou to pomatení anarchističtí magoři.

P. Pavlovský 10.1.2013 14:44

Re: odboj starostů

Ano, na Husáka by se báli, na Klause se nebojí. V tom je zásadní rozdíl mezi totalitou a demokracií.

Jste proti? Já ne!

M. Krátký 10.1.2013 3:24

A komunisté jim tleskají

zvláště pak tam, kde jsou ve fumkci radních pro školství - tam přímo hýkají jací jsou hrdinové a jak mu to nandali. A JFK jim bude posílat blahopřání jak razantně se pustili do převýchovy naší mládeže v duchu boje za lepší a zářnější zítřky nás všech pod rudými prapory revoluce.

L. Krajicek 10.1.2013 2:55

Vzhledem k pokročilému věku některých sundavačů

by mě zajímalo, jakou dobu před hadrákem alespoň vyzývali k sundání Husáka, pokud to tak v rámci III. odboje přímo neučinili. Kdo tak chtěl učinit již tehdy, nemusel být nutně starosta(rozuměj: předseda národního výboru) nebo ředitel školy. Dokonce nemusel být ani ve straně a ani nemusel jít k volbám.

Lézt po štaflích týden před volbou nového prezidenta, to není švejkovství, to je docela normální národní zvyk příliš pozdních hrdinů. Mimochodem, Švejk byl přece chytrý člověk, tak proč ho urážet.

P. Pavlovský 10.1.2013 14:47

Re: Vzhledem k pokročilému věku některých sundavačů

Krása demokracie spočívá mj. v tom, že k veřejným projevům politických názorů není třeba být statečný. "Nešťastná země, která potřebuje hrdiny". (B. B.)

P. Pavlovský 10.1.2013 1:48

Ti starostové

byli zvoleni stejně demokraticky, jako V. Klaus.

Na rozdíl od něj, se musí svým voličům zodpovídat prakticky denně.

Kdyby nevěděli, že jsou se svými voliči zajedno, určitě by to nedělali.

Doufám, že mi teď namítnete, že jsou všichni zmanipulování médii.

 Klidně si to myslete, o sněmovních volbách se ukáže pravda o mínění občanstva.

J. Boleslav 10.1.2013 7:53

Re: Ti starostové

VIdím, že Vám Klaus stále hluboko vězí v žaludku. Do sněmovních voleb je naštěstí ještě daleko, ale pokud dopadnou podle současných preferencí, pak nechápu, na co se jako deklarovaný pravičák těšíte.

P. Pavlovský 10.1.2013 14:50

Re: Ti starostové

Těším se, že z parlamentu vypadnou ti, kteří trvale poškozují pověst pravicové politiky!

Š. Hašek 10.1.2013 10:31

Re: Ti starostové

Tak kupříkladu takový ten hrdina dnešní doby "sundávač" třeba se mnou není zajedno.

Oni se ptali voličů? Když už přistoupím na Váš argument, že na základě ankety v TV se snímá úřední podobizna presidenta státu.

Komoušové se radují, asi jako když Šoupal postřelil Rašína. Je to furt stejné.

Platí p. Pavlovskému.

P. Pavlovský 10.1.2013 14:20

Re: Ti starostové

Komunální politika na malém městě je jiná. Oni se nepotřebují nikoho ptát, oni pracují pod permanentním dohledem svých voličů, takže kdyby se jim to většinově nelíbilo, dozvědí se to obratem. A co je horšího - riskovali by tím, že jim to dá volič při nejbližší příležitosti sežrat.

Situace je ale přesně opačná: Oni totiž vědí,  věřte, nevěřte, že sundáním Klause získávají politické body! A vědí to i tací starostové, kteří jsou z ODS.

Ba co víc: zatím nebyl zaznamenán případ, že by místní ODS či jakákoli jiná strana proti sundavání Klause oficiálně protestovala.

Krátce: V. Klausovi se konečně podařilo naštvat proti sobě lidi napříš politickým spektrem, napříč sociálními vrstvami, od intošů po lopaty.  Něco takového tu nebylo od roku 1918!

To není žádný zbabělý atentát! To je celonárodní naštvání na symbol nepotrestatelné zlodějny!

V. Plocek 10.1.2013 1:12

Odboj starostů

To není odboj staostů ale použití zástupného důvodu pro vyvolávání nepokoje, zatím jen s malými dětmi. Pedagovové místo aby děti učili jak vnímat presidentskou funkci a jak případně kulturně nesouhlasit předvádějí věci nebývalé. A odbory školství či jiné školám nadřízené orgány místy aby zakročili a prosadili kázeň, mlčí. Je to výraz slabosti v řízení, známý nikoliv jen ze školství. A to je pravděpodobně jen začátek dalšího zeslabování našeho státu.

J. Kanioková 10.1.2013 2:31

Ano, je to prvkem manipulace dětí... a přes ně i rodičů...