8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kirast 29.12.2009 22:34

Hezké.

Ale jak se to má udělat? Bez další (moly prožrané) revoluce?

habit 29.12.2009 21:10

... nelze nesouhlasit...

... bohužel politika je u nás "dobře placená práce v teple a nemusíš zdvihat nic těžkého", a tak se do ní hrne jen horší průměr - z prava ti nejneschopnější, zleva ti nejschopnější, a tak to vypadá, jak to vypadá - důležité je nechat se zvolit,  a tak se jen kupují hlasy... levice rozdává svým voličům plnými hrstmi peníze svých nevoličů, pravice bezmocně přihlíží a zapomíná na svůj program, a střed lavíruje mezi tím s vědomím, že když přeleze 5% laťku, bude vždycky při tom, ať vyhraje kdokoli...:-/

Jabrak 29.12.2009 18:13

Souhlas,ale

Souhlas, jenže co dohlédnete je samý ( sprosté přídavné jméno) ekonom a žádný pořádný hospodář. Ekonomové vidí jen ta svá dvě tři kriteria za která jsou placeni a odmítají se programově snažit pokusit se chápat problémy celkově. Každý zahrádkář to už pomalu umí lépe. Zvýšit daně snířit platyˇrovná se celkově nula. Zvýšit cenu komodity, klesne její spotřeba opět výsledek nula. Alespoň se začne vyplácet pašování, pardon, volný pohyb zboží a domácí pokoutní výroba a výměnný obchod v alternativní měně. Vzhůru do šedé až černé ekonomiky, občané. Nebojte se, nezavřou nás , nemají kam. Ani na to už stát nemá.

Ibalgin 29.12.2009 18:12

Moje reforma...

Proč se zadlužujeme ? Také proto, že zisky bank, supermarketů, velkých podniků jdou do zahraničí. 3 největší banky měly zisk 100 miliard. Měla by se založit státní banka s pobočkami ve všech městech a s úrokem 5 %. To byste viděli, kolik by stát ušetřil. Nyní si půjčuje za 7%. Stejně tak založit české supermarkety. Obnovit výrobu botů, textilu atd. Vietnamce jako škůdce poslat domů. Jeví se mi to  všechno jako úmyslné ničení národa.Národ je již skoro mrtev. Zatím lidem házejí do žlabu, ale to skončí. Nemám strach, že by to byl návrat k socializmu. Také daně by měly být pevné. Příklad živnostníci s 5 zaměstnanci tolik atd. tak,. aby byl výběr alepoň o 20 % vyšší než dosud.Snížit o 30% počet úředníků. Zrušit senát a poslanci za dluhy státu by měli dostávat jen příspěvek na přežití. 8-o

Kresinka 29.12.2009 17:22

žádné nové tváře

nejsou a nejspíš nebudou. Myslím, že si budeme muset počkat na státní bankrot, pak dostanou stát do rukou nepolitici, doufejme že odborníci. Jen já pevně doufám, že se toho nedožiju

janoryna 29.12.2009 16:44

pan autor pilně opakuje mantru

o všemocné regulaci neviditelnou rukou trhu. už za císaře pána páni měšťané věděli, že městskou vodárnu, tramvaj a elektrárnu nemohou privatizovat. a císař pán věděl, proč si nechává železnici a poštu ! nebo byl snad komunista ?

kirast 29.12.2009 22:43

Re: pan autor pilně opakuje mantru

Něco si o té "neviditelné" ruce trhu nastudujte. Svobodný trh ovládá KONKURENCE. To znamená, že tam, kde vznikne přirozený monopol, nastupuje státní dozor. Tam, kde vzniká umělý monopol, nastupuje úřad pro ochranu hospodářské soutěže, popřípadě soud. Naopak umělé monopoly (prý pro snížení ztrát konkurenčním bojem), to byla a je doména komunistů. Zrovna tak zbytečná regulace a vytváření korupčního prostředí. A vy sám(sama) tomu asi pomáháte, protože ty komunisty nebo jejich klony volíte.

Hrdlička 29.12.2009 16:43

Hledá se aspoň jeden schopný ekonom.

Máme u nás vůbec nějakého schopného ekonoma? Odchovanci Valtra Komárka nechali vytunelovat naše největší fabriky, v současné době se občas před obrazovkou natřásá tzv. ředitel Ekonomického institutu vlasatý Ševčík, k čemu jsou takové organizace když nedovedou řešit,  jak je zjevné, ekonomické problémy, se kterými se v současnosti potýkáme, co vlastně dělají? V rozhlase nebo v televizi vystupuje řada lidí, kteří se vydávají za ekonomy, ale každý radí něco jiného, jak se v tom máme vyznat.

Bubeník 29.12.2009 20:06

Re: Hledá se aspoň jeden schopný ekonom.

Jistě by se našli. Jenže první slova by byla: Vše, co provedl Klaus, a spol, byly zločiny.

Šakal 29.12.2009 21:38

Re: Hledá se aspoň jeden schopný ekonom.

Stím nelze jinak než souhlasit.

janoryna 29.12.2009 16:35

jediná možnost jak provezt reformu

důchodového a zdravotního pojištění je zachovat dosavadní výběr a nic z nich neplatit. každý si bude hezky platit všechno. to je pravicové řešení bez státního přerozdělování. nakonec, tahle všechna pojištění jsou výmyslem konce 19. století vzniklým pod tlakem právě vzniklých socanů a jejich odborů. do té doby žádné odbory nebyly a byl pokoj !

Vilda 29.12.2009 16:43

Re: jediná možnost jak provezt reformu

Noa levicové řešení je okrást všechny, kdo se chová zodpovědně a myslí na vlastní zabezpečení. Samozřejmě pod praporem rovnosti těch co se vezou s těmi, kteří táhnou!!:-/

R27 29.12.2009 20:39

Re: jediná možnost jak provezt reformu

Vildo kam provezes tu reformu?

Karel. 29.12.2009 15:47

Nerozumim...

Vubec nerozumim ekonomice. Kdysi jsem si myslel že stat musi mit vyrovnany rozpočet a když si něco malo pujči musi to co nejrychleji vratit. Ekonomove nas ovšem přesvědčuji o něčem jinem, dokonce při přijeti Eura muže byt 3% deficit, to znamena za 30 roku cely rozpočet. To znamena že statu za několik desetileti nebude patřit vubec nic. To se děje v celem světě. Takže ekonomika je buď pavěda ktera odporuje matematice a všem přirodnim vědam nebo kapitalismus spolu s demokracii je smrtonosny koktejl kde se střidaji vlady ktere nemaji ze zakona žadnou zodpovědnost.

janoryna 29.12.2009 16:37

Re: Nerozumim...to není kapitalismus.

všechny vlády jsou levicové. trpí činnost odborů a vymejšlí státní důchodové a zdravotní pojištění, což jsou levicové výmysly konce 19. století !

Vilda 29.12.2009 16:39

Re: Nerozumim...

V intervalu do 30-ti let jsou na výběr varianty:

1) Válka - zlikviduje všechny dluhy a někdy i státy

2) Inflace - zlikviduje dluhy státu na úkor spoření občanů a věřitelů

3) Krachem st.financí na úkor důchodů a soc.+zdr.zabezpečení

Můžete si vybrat!!

Ibalgin 29.12.2009 18:21

Re: Nerozumim...

Jestliže měl někdo před rokem 89 naspořeno 100 000, tak to byly pěkné peníze. Asi by to bylo jako mít dnes 500 000, -Kč. Bohužel ani taková devalvace státu nestačí.;-(

Ivan 29.12.2009 15:34

Pilný by chtěl piilně krást.

Důchodové reformy je třeba. Ale poněkud jiné než by si Pilný (zloděj) představoval.

Stát by měl do svých rukou vzít zpět všechny aktivity, které byly dříve za babku "privatizovány".  Pak by skončil problém s nedostatkem peněz ve státním rozpočtu. Tyto firmy by měly opět přejít do veřejných rukou (za přesně stejné částky, za jaké byly předány do rukou soukromých) a to jak komunálních, tak státních. Ústavní zákon by pak měl zabraňovat do budoucna jakýmkoliv snahám o zločineckou privatizaci a taxativně vyjmenovávat, které činnosti a co všechno nesmí být v soukromém vlastnictví. Například celá energetika, vodovody a kanalizace, vodní zdroje, nemopcnice, školy všech úrovní,  železniční a silniční doprava, pošta, rozhlas a TV, jakékoliv sázkové aktivity, výroba alkoholu, tabákových výrobků, zbraní, jakékoliv ozbrojené složky a mnoho dalšího, to všechno by nesmělo být soukromé.

Občan jako jednotlivec nemá žádnou možnost zabezpečit se na stáří jinak než svěřit tuto starost státu. Jakákoliv soukromá organizace občana okamžitě okrade. Příkladem jsou současné USA, kdy občané bez svého zavinění přišli o svoje celoživotní úspory a jedině stát mohl zasáhnout a alespoň částečně (pod hrozbou občanských nepokojů ohromného rozsahu) tyto ztráty soukromých firem uhradit.

Vilda 29.12.2009 16:44

Re: Pilný by chtěl piilně krást.

Ubožáku, urážíš, bez toho aby jsi něco o autorovi věděl. Jsi obyčejné bolševické hovado!!;-O

lukavak 29.12.2009 17:42

Re: Pilný by chtěl piilně krást.

Ivánku, s touto realizací přišli tvoji oblíbenci v Rusku  po  VŘSR . Nic jsi- soudruhu -od té doby nezažil a nepochopil? 

jeff 29.12.2009 22:20

Re: Pilný by chtěl piilně krást.

Ivane Ivanoviči, tyhle bludy už hlásal Vladimír Iljič. Dnes na to už málokdo skočí.

zanov 29.12.2009 14:28

pro Berga

Pane Berg vy si asi pletete funkci státu s levičáctvím. Pokud budete občan musíte platit daně a tím být solidární. Kupte si nějaký ostrov, kde budete sám a nebudete muset nikomu platit daně. Divím se jak někdo může být silně pravicový, když má holý zadek a platí čím dále větší nájem a více platí za léky atd atd. viďte Pražáci! Pisatel článku je mírně řečeno zmatený " moderní " český  "pravicový " novinář, který věří, že levice projí vše a naše děti nebudou mít co jíst,ale neuvědomuje si, že pravice vše rozkrade. Howg.

gadd 29.12.2009 12:52

zlatá slova

hlavně ten závěr článku. Jenže k tomu, co by bylo třeba udělat, nikdy za současného stavu nedojde. Jediná událost, která by prolomila ledy je snad už jen státní bankrot. Pak už nic jiného nezbyde.

Minutus 29.12.2009 12:19

Exaktní řeč technika

který má pojem o stavech, procesech, regulaci a šumu. Takového člověka sebranka, co si říká "politikové" nikdy nepustí. Říkal by moc nahlas to, co se bojí slyšet. Rozebírat levici a pravici tu nemá cenu. Jejich zástupci jsou všechno stejní pakáž.

H.K. 29.12.2009 13:13

Re: Exaktní řeč technika

 Říkal by moc nahlas to, co se bojí slyšet.

 Myslím, že jsou to především voliči, kteří nechtějí slyšet nepříjemné věci a volí lidi, kteří jim slibují modré z nebe.

Minutus 29.12.2009 13:47

Re: Exaktní řeč technika

Tak to si nemyslím. Jenže voliči nevěří axiómu "já říkám syrovou pravdu a proto jsem ten správný". Ono to totiž neplatí a také neplatí, že pokud někdo něco označuje za "tvrdou realitu", že namísto toho nepředkládá spíše virtuální realitu. Což jsou právě ony přehnané tanečky okolo dluhu a rozpočtu. Ne, že by dluh nebylo třeba snižovat, ale j z toho politikum, což znamená že všichni politici o něm lžou, jako když tiskne.

Xaver 82.117 29.12.2009 11:52

Dobrá zpráva: Budoucnost bude!

Horší zpráva: Genefond nelze vyměnit. Tak uvidíme, co uvidíme, že? A PF2010, neb důležité je se nepos..... :-)

www racek 29.12.2009 12:03

Re: Dobrá zpráva: Budoucnost bude!

třeba tě někdo vymění, nezoufej :-D

Xaver 82.117 29.12.2009 12:16

Nezoufám...nevymění...už jsem si tak nějak zvykl...

;-)

Míra 29.12.2009 11:50

I v "nových" politických stranách jsou staří psi.

Nelze tedy čekat zádné zázraky od Kalouska a spol. Spíš můžeme očekávat staré kusy v novém obalu - tedy plýtvání zabalené do růžového dárkového papíru. Kalousek vyvodil ze svých černých skutků politickou odpovědnost hodnou skutečného českého "státníka": opustil již nepoužitelnou politickou stranu a založil novou. Tím se distancuje od svých předchozích činů a bude nadále pokračovat v devastaci české ekonomiky. Tentokrát pod rouškou "skutečné demokracie".

Jeho chování mi říká stále to stejné: volbou TOP 09 nic nezměníme. Tedy kromě toho, že posílíme moc lumpů a darebáků. Chceme-li jejich moc oslabit, neúčastněme se frašky s názvem "Demokratické volby v ČR".

miroslav.vojta@volny.cz