19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pazdírek 29.12.2009 9:48

Myslite,že se to volbama vyřeší?

 Kdyby volby něco změnily tak by je již dávno zrušili. Nemyslíte? Př.: Sládka nemusím ,ale jako poslance ho při volbě Václava 1 zavřeli na 1 den aby nevyrušoval. Imunita-neimunita!!Probuďte se nebo si budu myslet,že patříte mezi ně.

JK 29.12.2009 9:33

Zásadní omyl

Celá příčina tkví v poměrném systému, který generuje slabé vlády. Důsledkem je totální impotence každé vlády, protože reformy nedokáže prosadit. Viz zdravotnické poplatky. Stačilo by prosadit většinový systém a okamžitě budou stabilní vlády, které si budou moci dovolit dělat skutečné reformy, které přinesou skutečné efekty. Viz Itálie.

Alergik 29.12.2009 8:57

Jojo

A cestu ven nějakou vidíte?

Pedro 29.12.2009 9:50

Re: Jojo

  Opravdovou revoluci. Vždyť u plyšáku chartisti vylezli až za 5 dní a nevěděli co si počít.

CNN 29.12.2009 9:59

Re: Jojo

A kdepak jsi se schovával Ty, Pedro ? Tu opravdovou revoluci bys dělal jak ?Kolik krve by vyteklo ?

Letowitz 29.12.2009 8:30

Dnes neproveditelné.

Naprosto logické. Ovšem pouze pro polovinu společnosti. Snad ta mladší část společnosti by si mohla uvědomit, že jí dnes prožíráme budoucnost. Jenomže ta je také rozpůlena. Kopírují rodiče.

Jiří Heincl 29.12.2009 8:17

Nemožná věc

To, co autor navrhuje, je při všeobecném volebním právu bohužel neuskutečnitelné. Politika je odrazem úrovně voličů a jiné to dočasně bude až po pořádném ekonomickém průšvihu..

Kolumbo 29.12.2009 10:32

Re: Nemožná věc

problém je v kolektivismu a požadavku "jednoty a solidarity". Pokud by si skupina obyvatel, nesouhlasící se zadlužováním mohla vytvořit systém svůj a na rozhazovačný zbytek se vykašlat, musel by začít šetřit i ten zbytek protože by mu nikdo nepůjčil!  Mám vztek na ty, co vládám půjčují! Jsou to bezcharakterní zmetci - stejní  jako ti, co půjčovali a půjčují nejrůznějším diktátorům. Diktátor za půjčku nakoupí zbraně, dobře zaplatí policajty a vojáky, půjčku i s úroky splatí z peněz získaných okradením zbytku obyvatelstva. Spolehlivý klient s ratingem AAA. Stejně to ale funguje  i v "demokraciích" - jen na místě diktátora stojí "většina". Menšiny tu mají spousty "práv", za pomoci úřadů se můžete dokonce projet městem na alegorickém voze polonahý a naznačovat při tom kopulační pohyby - nesmíte ale jediné - zvolit si vlastní ekonomickou cestu. S takovou "menšinou" by "většina" okamžitě zametla. A pak že o peníze nejde až na prvním místě!

Vilda 29.12.2009 8:01

Jednoduše a přesně popsáno.

Nicméně obávám se, že bez osobních pádů na ústa, to většina voličů nepochopí!!:-/

Mard 29.12.2009 1:41

Tenhle článek je bohužel pohled intelektuála.

Skutečností je to, že většina lidí v tomhle státě posuzuje věci očima primitiva.

M.S. 29.12.2009 3:15

Re: Tenhle článek je bohužel pohled intelektuála.

A ti ostatní jsou zřejmě geniové!

Honza 29.12.2009 0:43

Občané nemohou změnit nic

protože ve volbách jim nikdo žádnou jinou alternativu nenabídne. Jak bylo někde řečeno: "Kdyby volby mohly něco změnit, tak by je už dávno zakázali." I kdyby se občané v dostatečném počtu naštvali a svrhli dnešní politiky násilím, tak se na jejich místě zcela zákonitě zase octnou stejní (nebo ještě možná horší) darebáci a pitomci. Jediným účinným prostředkem by bylo, kdybychom všichni přestali platit daně a zpupná pakáž, která si hraje na to, že nám vládne, neměla z čeho krást a rozhazovat.

www racek 29.12.2009 0:39

no, fakt by se měl pan pilný

držet témat, kterým rozumí ... nebo si to alespoń myslí.  takže ...

NobodyWasHere 29.12.2009 1:22

Re: no, fakt by se měl pan pilný

mohl byste, zapšklý racku, prosím, zcela exaktně místo nejapných invektiv proti p.Pilnému, vyjmenovat, co je na tom, co napsal špatně ?

www racek 29.12.2009 1:52

Re: no, fakt by se měl pan pilný

no, asi hlavně vše o rozpočtu a státní správě. fakt asi netušíte, o čem mluvil?

RomanL 29.12.2009 10:24

Re: no, fakt by se měl pan pilný

... že by o tom, že se utrácí víc, než se vydělává...? ;-P

www racek 29.12.2009 11:52

Re: no, fakt by se měl pan pilný

no, tohle asi vědí všichni, že to jaksi není úplně ono. ale kromě všeobecných keců autor nic nedodal.

vono by stačilo, aby se nekradlo a na světě byl fšude mír. pak by rozpočet neměl problém. řekl jsem to hezky, ne? :-D tak nějak tak se vyjádřil autor. i když já byl originálnější:-D, ale řekl jsem taky pěknou hloupost.

hradec 29.12.2009 0:25

sic

Neuvěřitelný blábol. Jedinou konkretou je opět stupidní útok na levici (bez argumentu). Je skutečně tragidie české žurnalistiky, ¨to neuvěřitelné rechtsbolševictví. Neuvědomuje si s. Pilný, že si může jen podat ruku s takovým Pavlem Kouhoutem made in 1950? Nejen argumentační slabostí, ale především hrubou agresivitou. Je to šílenost. V Čechách už se nálepka komunistů lepí už i na T.G. Masaryka (parceloval velkostatky, pronásledoval užívání šlechtických titulů, blábolil o sociální spravedlnosti), dokonce i na Josefa II. (etatizoval kláštery, jakobínský teror).

Mard 29.12.2009 1:43

Re: sic

A taky si může podat ruku s carem Mikulášem prvním, který také tak nesnesitelně hovořil!

Lerak 29.12.2009 8:06

Re: sic

Celý článek je argument. Pro strom nevidíte les. Levice jako zástupce lidského odpadu musí být z podstaty věci populistická. K tomu potřebuje demagogy. Čím jsou méně schopní, tím lépe pro lidi.

Kolumbo 29.12.2009 11:58

Re: sic

Co je to ta levice, hradče, než banda zlodějů? Já po levici nic nechci, než aby mi dala pokoj a starala se o sebe. Nestojím o výdobytek k vám patřit, naopak něco takového je mou noční můrou. A to nejsem žádný milionář, živím se vlastní prací a po nikom nic nechci. to narozdíl od té "levice" která chce po každém, u kterého se jí zdá něco vidět nebo který se jí jeví podezřele spokojený, hlavně prachy. Vy levičáci jste prostě od přírody stále nasraní, vzteklí, nedovede si představit jiný důvod ke spokojenosti než škodolibou radost z povedeného podrazu a tak u kohokoli spokojeného, kdo vaši zapšklost nesdílí  pátráte po tom, v čem se mu mohlo asi podařit vás napálit. Proč by seasi jinak radoval, ne? Pro mne za mne, tvořte si jakékoli "kolektivy" a "budujte" pokud mne necháte venku. Klidně se na mne můžete vykašlat, za úředně potvrzené zrušení povinné "solidarity" s vámi bych byl ochoten dokonce zaplatit jednorázové výpalné.

berg 29.12.2009 12:45

Re: sic

jednorázové výpalné jo? tak lehce teda hradcům neuniknete, na to zapomente;-(